» »

Twitter bo tudi po pandemiji delal od doma

Twitter bo tudi po pandemiji delal od doma

Buzzfeednews - Od začetka pandemije covida-19, ki je poskrbel za največji obseg dela od doma, se pričakuje, da bodo delodajalci ugotovili, da bi lahko zaposlenim delo na daljavo omogočili tudi sicer. Twitter je eno prvih podjetij, ki je to javno potrdil. Izvršni direktor Jack Dorsey je danes v okrožnici zaposlenim sporočil, da bodo tudi po koncu pandemije smeli delati od doma, če bodo želeli (in če bo delo to dopuščalo).

Vodja kadrovske službe Jennifer Christie je povedala, da Twitter po koncu pandemije verjetno ne bo nikoli več imel enake strukture dela. Zaposleni, ki niso želeli delati na daljavo, bodo ugotovili, da jim to ustreza. Vodje, ki niso verjeli, da lahko svoje ekipe vodijo na daljavo, bodo imeli drugačno perspektivo, je še dodala. Twitter je sicer že pred pandemijo napovedal, da želijo delo spremeniti tako, da bo bolj razdeljeno, sedaj pa jih je koronavirus v to hitreje prisilil. Prav tako bodo vsi, ki bodo delali od doma, dobili 1000 dolarjev za nakup ustrezni potrebščin.

Koronavirus je resda poskrbel za razmah dela od doma, ni pa to prvi tovrstni primer. V preteklosti so posamezna podjetja bolj ali manj uspešno preizkušale (vsaj delno) delo od doma. Rezultati so bili zelo zanimivi, večinoma pa so ljudje poročali o več motnjah, a kljub temu več opravljenega dela, kar je bilo pogosto posledica podaljševanja delavnika. Nekaterim podjetjem pa to ni bilo povšeči, denimo Yahooju in IBM-u, ki sta pred leti po preizkušanju delo od doma prepovedala. Tudi za tako odločitev obstojijo dobri razlogi, saj raziskave kažejo, da ljudje kot socialna bitja potrebujejo fizični stik za učinkovitejšo komunikacijo in boljše razumevanje.

14 komentarjev

Dag ::

Tudi za tako odločitev obstojijo dobri razlogi, saj raziskave kažejo, da ljudje kot socialna bitja potrebujejo fizični stik za učinkovitejšo komunikacijo in boljše razumevanje.

Ne vem, če to drži za introverte. Ki jih je po mojih izkušnjah v IT-ju znatno več kot v drugih panogah.

kuall ::

Ne gre se za razumevanje, ker se da vse zmenit na daljavo seveda.

Gre se za motivacijo. V živo te drugi ljudje motivirajo, da padeš v tisto delo bolj, bolj pomembno se ti zdi, če ga z nekom delaš, kot če ga sam delaš in posledično se ti bolj da delat. Jaz v pisarni naredim do 1x več kot doma, pa čeprav so v pisarni razni moteči zvoki, kar pa mene na srečo ne moti, bolj me moti tišina, če doma delam si kakšen youtube film prižgem, kjer ljudje govorijo, da ni tišina, al pa muzka.

prepovedat delo od doma je velika bedarija in v taki nazi firmi ne bi hotel delat. pustiš delavcu svobodo in večina jih bo itak hotela hodit v pisarno. približno 1x na teden delat od doma drgač pa v pisarni je po moje zlata sredina.

dexterboy ::

nič se ne more primerjati z delom v pisarni, ko lahko sodelavcu po mili volji hebeš vse po spisku, da se malo spucaš, on ti pa vrne nazaj z dvojno dozo, ker prišteje še tvoje sorodnike...
:))
drugače bi prav pasalo kakšen dan delati od doma. če recimo zunaj pada dež, pa veš, da je frka na cesti... zakaj bi kuril živce, če lahko narediš vse doma.
NAJBOLJ me pa moti to, pa nisem edini, da se firma zapre ob določeni uri!!! pa če padeš v modus operandi, zakaj ZA VRAGA ne morem zaključiti, kar sem začel, ampak se MORAM spokati domov? to pa je res debilnost na kubik. sploh je pa bila pred kratkim raziskava, da zaposleni nad 40 ali 45, ne vem točno cifre, dajo največji output od sebe, ako delajo tri dni na teden. zdej pa, koliko je to res...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

jajcevod ::

Meni osebno je trenutno stanje fenomenalno (seveda brez covid)
- ne gledam zoprnih frisov, ni se mi treba ubadati z brezveznimi stvarmi
- delam točno tako kot sam hočem
- ni vožnje, gužve...

Se pa strinjam da jih veliko gleda drugače :), poznam kar nekaj takih ki so na robu s tem ko ne morejo fizično na šiht...

Gregor P ::

kuall je izjavil:

Ne gre se za razumevanje, ker se da vse zmenit na daljavo seveda.

Gre se za motivacijo. V živo te drugi ljudje motivirajo, da padeš v tisto delo bolj, bolj pomembno se ti zdi, če ga z nekom delaš, kot če ga sam delaš in posledično se ti bolj da delat. ...

Kaj pa vem, pri skupinskih videoigrah na daljavo ni videti, da bi ljudje ne bili dovolj motivirani za hitro in učinkovito doseganje skupnih ciljev; tako da se vse da, če se hoče 8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

hendriks ::

Delo od doma (v tistih panogah, ki to omogočajo) je najcenejši način, kako zmanjšati gostoto prometa. Predstavljajte si, da vsak delavec ki dela v pisarni 3x tedensko dela od doma. Ne rabimo nobenga širjenja vpadnic, dodatnih pasov po obvoznicah ipd.

Cruz ::

Dag je izjavil:

Tudi za tako odločitev obstojijo dobri razlogi, saj raziskave kažejo, da ljudje kot socialna bitja potrebujejo fizični stik za učinkovitejšo komunikacijo in boljše razumevanje.

Ne vem, če to drži za introverte. Ki jih je po mojih izkušnjah v IT-ju znatno več kot v drugih panogah.
Seveda drži. In asocialnost ter socialna pohabljenost nista samo lastnosti introvertov(se pravi, nisi nujno introvert, če imaš te dve lastnosti), čeprav mnogi tako mislijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

mahoni ::

Ce lahko clovek upravlja bager iz USA v Koreji potem je ta novica, kot bi jo bral v letu 1989

VaeVictis ::

Upam, da bodo čez čas naredili kako raziskavo kakšen je vpliv na produktivnost delo od doma.

Sam verjamem, da določenim bo sicer produktivnost zrastla, sam vsaj IMHO bo večini ta produktivnost padla.

Določeni enostavno ne morejo enako produktivno delati od doma, kakor pa so do sedaj (pred covid-19) delali v pisarni.
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

harvey ::

Nekateri postopki v zvezi z delom od doma se bodo premaknili - uredili, ko smo dolgo časa povsem zbirokratizirali tovrstno obliko dela in se marsikateri delodajalec pač ni odločil za to obliko dela kljub poslu, ki ga je bilo možno opravljati, organizirati na ta način.

Nekatera področja pa žal preostane edino fizično delo na terenu ali v obratu.

Določeni enostavno ne morejo enako produktivno delati od doma, kakor pa so do sedaj (pred covid-19) delali v pisarni.

Drži in tudi produktivnost pač vseh 8 ur ne more biti maksimalna.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Šmorn ::

Glede na izkušnje zadnjih dveh mesecev, bi bilo zame idealno delati par dni v podjetju, par dni od doma. Samo doma viseti ni zame.

zasekamroz ::

delo od doma je kul, takoj imaš več prostega časa, ker ga več ne mečeš stran z vožjno v službo in domov

c3p0 ::

Doma sem vedno naredil več, hitreje in skupno celo več ur, kot bi v pisarni delal (v lastno škodo).

Dosti pomeni, da si lahko vzameš urco, dve, če je treba, da malo presekaš, nato pa svež nazaj.

mahoni ::

Vse se da, ce se hoce oziroma v tem primeru mora.
Kar sem opazil v homeofisu je to, da ne delam pavz. Se ko jem delam. Posebej, ko je tudi zena doma in skuha kosilo in ga postreze.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitter bo tudi po pandemiji delal od doma

Oddelek: Novice / Ostalo
145856 (4596) mahoni
»

Čakanje na domu, 80% (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8515327 (9165) mgermo
»

Tudi Hewlett-Packard ukinja delo od doma

Oddelek: Novice / Ostale najave
4711669 (9129) antonija
»

Yahoojeva ukinitev dela od doma nujna (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5517696 (13947) driver_x
»

V Yahooju nič več dela od doma, zaposleni besni

Oddelek: Novice / Ostale najave
3410686 (7556) Spura

Več podobnih tem