» »

Meja z avstrijo

Meja z avstrijo

1 2
3
»

HappyPills ::

Plus če feryzu ni problem plačevat kazni se ne pomeni da je ostalim to okusno. BTW Hrvati uredijo da kazen napišejo kar nasi.

TheBlueOne ::

Avstrijci ti pravtako znajo poslati kazni v perfektni slovenscini, ce se pritozis. Kar se tice neplacevanja pa imas mennda lahko probleme, ce so dolznik in te ustavijo v Avstriji. Ampak s tem nimam izkusenj, ker v mojih krogih nihce ne ignorira kazni.

silak ::

Kdor gre v AT, naj naredi test(hitri/pcr) in naj si naredi online registracijo.
To je pogoj za vstop v AT, pa tudi manj gužve za vas in ostale bo na meji, če imate to že v roki, poleg dokumenta in testa seveda.
Pa izpolnite samo polja z zvezdico, ne vsega, da vam ne požre preveč živcev. :)
https://entry.ptc.gv.at/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: silak ()

UganiKdo ::

TheBlueOne je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz ti povem iz prakse. Resda se samo skozi peljem, ampak to ne spremeni dejstva, kaj vzamem s sabo in kaj lahko na meji pokažem.

Kaksne prakse? Jaz zivim v AT, se redno vozim v Slovenijo, imam redno obiske iz Slovenije in ti pravtako povem iz prakse, da praviloma potrebujes papirje. Je pa nekaj razlike med mejnimi prehodi, kakor tudi med policisti na meji.

Pac jaz ne bi svetoval, da nekdo gre na silo brez vsega, ker zna biti, da se bo na meji obrnil.

Feryz kot ponavadi v tri dni nabija in zraven seveda še sprgleda dejstvo, da je on skozi avstrijo samo v tranzitu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Skylord ::

Ne verjemnte feryzu. Naklada 200/h. Zato pa plačuje kazni. Največji trol foruma.

PersonaRuda ::

Danes sem bil v Avstriji (živim in delam v Sloveniji). Po več kot pol leta prvič. Na meji (stari mejni prehod Šentilj) je bilo pred menoj par vozil (manj kot 10). Vsakemu je gledal papirje. Čakal sem par minut, da sem prišel na vrsto. Imel sem pripravljeno elektronsko prijavo (list A4), negativni hitri test spisan v slovenščini in angleščini (list A4), ter osebno. Vse kar je pogledal, je zelo pedantno pogledal (šel s prstom na) datum in uro na hitrem testu in pomahal z roko. Na tisto elektronsko prijavo in osebno ni polagal neke pozornosti.

Grede nazaj ni bilo nobenega. To pa so že tako ali tako sporočili, da se policija umika iz mej pri vstopu v SLO iz Avstrije in da bodo delali le občasne preglede.

jshadlsa232 ::

Traja sicer par minut v vrsti (sploh ce so spredaj kombiji ker morejo vsakega zadaj odpret), ampak hudo v nulo pa ne gleda (vsaj moje izkusnje). To je zjutraj, ce mu pokazes oz mas v roki Pendlerbescheinigung, osebno, travel clearance in prijavo na testiranje, sploh ne gleda papirjev ter datume.

Trubar ::

Kaksno je kaj stanje za prehod meje? (vabljen sem na poroko, a nisem cepljen in razmislam, ce je kaksna moznost, da le prisostvujem poroki)

EDIT: Z veleposlanistva so mi odgovorili, da poroka zal ne spada kot izjema za prehod meje brez 2G pogoja.
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Trubar ()

karafeka ::

Kolikor mi je znano, če si samo 2x cepljen oz. 1x s Jensenom, potem moraš pokazati PCR test (hitri ne velja več). S poživitvenim odmerkom ne rabiš testa. Če nisi sploh cepljen, motem moraš v karanteno za 10 dni. Pa če si prebolel covid v zadnjih 3 mesecih je tudi ok, očtino.
Maš tu aktualne informacije:
http://www.dunaj.veleposlanistvo.si/ind...

Evropa postaja cela fašistična spet....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

6151 ::

Trubar je izjavil:

Kaksno je kaj stanje za prehod meje?

Normalno, hodim nekajkrat tedensko gor. Če imaš potrebne papirje ni nobenega problema
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

chrush ::

Pozdravljeni. Zanima me, če bi se dalo najti sodno prakso v originalu, ko je nekdo tožil avstrijo, ker so mu naložili kazen, ker ni želel pokazati dokumentov. O tem je bil nekaj dni nazaj članek na rtvslo.si
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

chucki ::

Kako je z vstopom v Avstrijo? PCT je dovolj, ali še rabim kakšen papir izpolnit? (Registration pursuant to section 3 of the COVID Regulation on entering Austria) ;((
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

PCT je dovolj. Na Šentilju bolj ne gledajo kot gledajo (sem šel parkrat čez; 1x gledali, 3x ne). Na manjših mejnih prehodih okoli Šentilja pa gledajo (slišal od drugih).

Super, hvala. Grem na Šentilj,ja. Šoping in grazzz :D

Od jutri dalje vstop v Avstrijo brez PCT sranja. Kot v starih dobrih časih, dokler se birokratom niso skisali možgani zaradi prejetih podkupnin in sledenju norosti s strani WHO.

Entry Regulations for Austria

Travel to Austria is possible for touristic purposes.

From 16 May, proof of vaccination/recovery or a test are no longer needed.

Včeraj me noben ni gledal, edino 2 avtomobila sta bila na strani (srbija). Zgleda,da njih fajn masirajo še :D

feryz ::

Kakšnih dobrih starih časih? V dobrih starih časih je bila tam notranja šengenska meja. Ko si ga žgal 100 skozi mejni prehod.
PCT-ja pa nisem dokazoval nikoli. Niti v "najhujših" korona časih. Osebna in gas. Pa še to se mu ni dalo pogledati.

Morison ::

Danes so nas, vse pregledal, smo morali vsi pokazat potrdilo o prebolelosti.

Tudi mi smo včeraj pokazali 4 osebne. Je vprašal tranizit? Sem rekel, ne. Je vprašal kam. Mu povem kraj v Avstriji in takoj za tem je zahteval 3G (PCT) in od vsakega potnika pozorno pregledal datume.

Mejni prehod: Gornja Radgona.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vstop v Avstrijo

Oddelek: Loža
495382 (4110) Sparkxl

Vstop avstrija

221991 (1470) Bolt

Vstop v avstrijo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42169735 (40681) PrihajaNodi
»

Prehod meje hrvaška

233607 (2341) snezak21
»

Prehod v Avstrijo AVG 2020 (strani: 1 2 )

668671 (6273) gapšl

Več podobnih tem