» »

nov hipotekarni kredit pred iztekom starega

nov hipotekarni kredit pred iztekom starega

Bizkit45 ::

Ali je mogoče in kakšen je postopek?
Kredit je pri x banki, novega (več), bi pa vzel pri drugi, y banki. Najverjetneje grem na y banko in oni vse uredijo, jaz ponovno plačam notarja, cenilca, .. in v osnovi, če si prav predstavljam, naj bi to bilo vse? Kreditna sposobnost ni ovira. Seveda pa z delom novega kredita poplačam starega. Se bom pozanimal na banki, ampak me zanima ali imate kakšen info, preden grem v to.
Hvala.
  • spremenilo: Bizkit45 ()

Invictus ::

Če kreditna sposobnost ni ovira, pač opravi postopek. Boš dobil kredit.

Dokler ti ne odobrijo kredita in ti ne podpišeš pogodbe, ti tako ali tako ne smejo zaračunati nič...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hvala.
To glede zaračunavanja razumem, nič ne plačam dokler ni novega kredita.
Bom dal primer. Obstoječega kredita je 10k, potrebuješ 30k, zato greš na drugo banko, kjer imajo ugodnejšo obrestno mero, vzameš 40k plačuješ 5-7let (si kreditno sposoben). Poplačaš star kredit (moraš, saj dobiš novo hipoteko, to uredi banka, da se zavaruje) in preostalih 30k dobiš na račun. Mora biti kakšen poseben razlog da ti dajo hipotekarni kredit in ne potrošniškega? Predvsem bi šel v to zaradi ugodnejših obresti in večjega nadzora. Samo 1 kredit in ne 2.

Invictus ::

Z novim kreditom lahko poplačaš starega. To se zmeniš na novi banki, da boš vzel kredit za novo investicijo plus poplačilo starega kredita. Ti zna banka potem sama urediti poplačilo starega kredita, saj je za njih to bolj varna transakcija, ker boš imel samo en kredit.

Pozanimaj se, kaki so stroški pri poplačilu starega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Pri poplačilu starega ni stroškov, to sem se že pozanimal.
Hvala Invictus, v ponedeljek izvem pa iz prve roke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bizkit45 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Loža
2796466232 (183) kuglvinkl
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473189 (19537) Lonsarg
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714194 (6958) Invictus
»

Nasvet pri nakupu stanovanja

406144 (4680) Zaskrbljena
»

Kredit (in moje želje)? (strani: 1 2 )

7816788 (14650) Invictus

Več podobnih tem