Forum » Loža » Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Temo vidijo: vsi

Machete ::
Dej ce si ze tak profesionalec, pa mi detajlirano naredi plan za drugo leto, da na teh 700m2 oz. 26x26 metrih, pridelam vso potrebno raznoliko vegansko zelenjavje in sadjevje za cez celo leto. Pa napisi mi zraven seznam skropiv glede na vrsto zelenjave, kdaj in kolkokrat naj spricam, ker neke gnile, pogrizene, plesnive, pegaste, crvive polizdelke ne mislim jest, to vrzem na kompost ali pa pujsom v pomije.
Poglej, saj ne rabiš nobenih planov in doktoratov zaradi teh omenjenih 700m2. Samo nočeš verjeti in izpodbijaš. Prav je, da se spašuješ o kredibilnosti in smiselnosti podobnih statistik. Predvidevam, da si iz mesta, pa nič ne de, ozri se v zelo nedavno zgodovino v Sloveniji. Preberi ali malo povprašaj po velikosti kmetij pred vojno npr. Vse to so bili klavrni grunti in več ali manj vse evropsko podeželje je preživelo zgolj od njih, ali pa vsaj v neki 70% coni, ugibam. In 700m2 je kar mogoča številka, tudi če malo po izkušnjah pogledam. Za prekomerno zasičen standard danes mogoče varira ta statistika v plus. Ne pomeni, da rabiš vse kar je različnega, in boš pojedel, na tej površini. Koncept (usmerjenega) kmetijstva se ne spreminja. Razmerje za krmo za živali, pa tudi nekako štima. Na neki srednji samooskrbni kmetiji (ki ne izvaja prodaje) gre največ površin za seno za krave, nekaj za steljo, repo, peso, tabedni del krompirja, precej žita ipd za pujse.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

perci ::
In nisi edini, ki je kdaj pomagal pri kolinah zato ne nakladaj o ne vem kaksnih cudeznih zakolih kjer so se prasci kr sami na hrbet metali, sam da so noz vidli. Prasic se je zverinsko drl ze od momenta, ko so prisli po njega v hlev in ni utihnil dokler mu ni skoraj cisto odtekla kri.
This. S tem, da je v čisto zadnji fazi pred smrtjo samo še glasno hropel.
Dejstvo je, da je prašič vedel, da se mu slabo piše, se preden se ga je zagrabilo. Že prej pa je najbrž slutil, ker se je pred svinjakom dogajalo.

K0l1br1 ::
To so bili časi, ko se je istočasno več prašičev po vasi drlo na isti dan, npr. kakšno soboto in ko so nato mulci igrali nogomet z napihnjenim mehurjem....
Sedaj pa ta veganska žalost....

In nisi edini, ki je kdaj pomagal pri kolinah zato ne nakladaj o ne vem kaksnih cudeznih zakolih kjer so se prasci kr sami na hrbet metali, sam da so noz vidli. Prasic se je zverinsko drl ze od momenta, ko so prisli po njega v hlev in ni utihnil dokler mu ni skoraj cisto odtekla kri.
Spomnim se, da so se sestrične v hiši s povstri cez glavo pokrivale, da ne bi slišale cviljenja.
Dejstvo je, da je prašič vedel, da se mu slabo piše, se preden se ga je zagrabilo. Že prej pa je najbrž slutil, ker se je pred svinjakom dogajalo.

A. Smith ::
Doma se se vedno lahko kolje prasice, kokosi in zajce (za drobnico ne vem), edina razlika je, da moras za prasica prej uporabiti 'pistolo' za omamljanje ali elektriko. Te pistole niso idealne so pa nardile to, da je sedaj bistveno manj prasicev, ki med kolinami pobegnejo preden jim odtece kri.
Pištola za omamljanje je bila napredek. Omamljanje s CO2 je nadaljnji napredek, ampak to ni ustavilo aktivistov, da ne bi poskušali tega fizično blokirati.
Mali kmet zaradi prepovedi klanja govedine doma ni nic nastradal, govedine se je tko al tko zlo mal klalo doma, ker je bila ena krava pri hisi in je bila za mleko in teletino.
Nekaj let, ko so obstajale samo (večje) javne klavnice, je bilo kar precej vzvišenosti, težko si prišel na vrsto, živalskih polovic niso hoteli razkosati, pri govedu so ukradli ribo (izrezali najboljši in najdražji del mesa), itd. Ko so se pojavile privatne klavnice (pač konkurenca), se je stanje čez noč popravilo. Ne vem, kdo in s kakšnim kolom je tiste mesarje iz javnih klavnic tepel, ampak njihovi novopečeni prijaznosti se nekaj časa nisem mogel načuditi. Govorim iz prve roke. Trenutno stanje je precej solidno, v privatnih klavnicah je pa zaposlen državni veterinar, ki kontrolira, da je vse po predpisih.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

fikus_ ::

Machete ::
Če se vrnemo na temo:
https://api.worldanimalprotection.org/
Je pa se predel belih lis, tudi SLO.
To ni vrnitev na temo, ker ne govori o onih živalih, ki jih pojemo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro

Pika na i ::
Daj ti rajš povej, koliko krav, prašičev in ostalih živali, si lastnoročno zaklal, tam gor v Nemčiji?Za drug problem pa se seveda lahko zahvalimo pusijem, ki so dosegli, da je klanje naceloma doma "prepovedano" in da bi morali za klanje klicati veterinarja. To se zgodi, ko dva mocna lobija sodelujeta in nastrada mali kmet.
Ko si že tak profesionalec v klanju.
Nobenega, ne?
Hvala bogu. Ni nobene potrebe več po masakrih narejenih po domače.
Lahko pa še danes slišiš, kako je bil furež velik praznik. Bil.
Slišiš pa tudi to, še danes, da je kruljenje in cviljenje pripomoglo, da je prej odtekla kri. Resno? Ob vsem današnjem vedenju, človek lahko nekaj takega izjavi?
Prašič je dobro vedel kaj ga čaka. Tudi jokajoče tele, je vedelo, da bo čez nekaj trenutkov samo še meso.
To so bili drugi časi. In so mimo. In so prišli vegani.
Jih ni treba obsojati in zaničevati, pa podtikati vse mogoče. Niso "nastali" zato, da bi zajebavali mesojedce.
Lahko se ne strinjaš z njihovim prehranjevanjem, ni se pa treba niti izmišljevati, da ti ga vsiljujejo.
Kar se pa tiče zelenjave in sadja - tudi ni treba pretiravati in fantazirati, da je vse kar ne zraste pod domačim oknom, strupeno in zanič.
Vse kar se pridela doma, se poje. Solate imamo skozi vse leto dovolj. Obstaja pa tudi krog ljudi, ki presežke rade volje razdelijo. Tako sem nazadnje dobila gajbico črne redkve in jo spravila v klet.
Danes sem sicer jedla kislo repo in matevža. Za mizo smo sedeli mesojedci, vegan in vegetarijanec.
Kislo repo in zelje ima brat, fižol je od mame, krompir pa od bratranca.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.

"Prašič je dobro vedel kaj ga čaka. Tudi jokajoče tele, je vedelo, . . . "
To je bilo in je odvisno od mesarja! Marsikaj se je dogajalo in marsikaj se dogaja. In dvomim v zgornje besede "vedel-o", to je tvoje razmišljanje in še mnogih. Možno, da so kje kar v hlevu zaklali žival, potem ja. V divjini živali vedo, kaj se zgodi, če se pobegnejo plenilcu oz. se ne obranijo, ker se na-učijo iz izkušenj.
Sem s kmetije in imam kmetijo. Kolikor se spomnim, se je klalo po eno govedo doma in prašiči. Klanje se je izvajalo izven hleva. Ker so bile živali udomačene in navajene iti iz hleva, jih je bilo enostavno odpeljati iz hleva, vstran od drugih živali. Pa še pazilo se je, da se živali niso razburile, vznemirile, ker se pri tem sprošča adrenalin in menda kri slabše izteče. Živali se je najprej omamilo s tem:
Sedaj se pa govedo kolje v klavnici in mislim, da je precej več stresa za žival (prevoz, neznani ljudje, neznana okolica, . . . ), prašičev pa nimamo več.
Tako da ne vseh metati v isti koš, se pa še vedno pojavljajo slabe prakse ter mučenje živali pri reji in zakolu.
To je bilo in je odvisno od mesarja! Marsikaj se je dogajalo in marsikaj se dogaja. In dvomim v zgornje besede "vedel-o", to je tvoje razmišljanje in še mnogih. Možno, da so kje kar v hlevu zaklali žival, potem ja. V divjini živali vedo, kaj se zgodi, če se pobegnejo plenilcu oz. se ne obranijo, ker se na-učijo iz izkušenj.
Sem s kmetije in imam kmetijo. Kolikor se spomnim, se je klalo po eno govedo doma in prašiči. Klanje se je izvajalo izven hleva. Ker so bile živali udomačene in navajene iti iz hleva, jih je bilo enostavno odpeljati iz hleva, vstran od drugih živali. Pa še pazilo se je, da se živali niso razburile, vznemirile, ker se pri tem sprošča adrenalin in menda kri slabše izteče. Živali se je najprej omamilo s tem:
Sedaj se pa govedo kolje v klavnici in mislim, da je precej več stresa za žival (prevoz, neznani ljudje, neznana okolica, . . . ), prašičev pa nimamo več.
Tako da ne vseh metati v isti koš, se pa še vedno pojavljajo slabe prakse ter mučenje živali pri reji in zakolu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Gagatronix ::
Derailali ste totalno, kot ponavadi. Da meni kdo takole uleti in pametuje je prva stvar policija, druga pa odskodninska tozba. Snezinkice pa naj spizdijo nazaj v solo.

GenZNPC ::
Prasic se je zverinsko drl ze od momenta, ko so prisli po njega v hlev in ni utihnil dokler mu ni skoraj cisto odtekla kri. In noben prasic ni bil se nikoli tiho medtem, ko so ga trije drzali z glavo k tlom, zato, da mu je cetrti lahko prerezal vrat.Lej pizda no, pa saj mi ne rabis verjet. Mi smo se vedno sosedom smejali kaj to s svinjo delajo. Moj fotr pac zna s svinjami, mi jih na vsake tolko pustimo ven da se ne prestrasijo, ko prvic grejo ven. Oce ji odpre vrata, jo poboza in se znjo sprehodi ven do sredine dvorisca, med bozanjem ji da pistolco na glavo se od nje poslovi in adijo. Svinja pade na tla in najvec enkrat trzne. Tisto eno nogo mu pri kolenu prepognes in ne rezes vratu, ampak vbodes tam kjer je zila z nozem za spuscanje krvi in samo nastavis skledo zravn luknje in pocakas tisto minuto dve. Dovolj sta 2 odrasla cloveka za to in nic vec.
Vglavnem ja, ocitno res nevem kaj eni to s svinjo ustvarjate, ni cudno da potem mislite, da se kr vsepovsod svinje muci po 15 minut z zakolom. Nase pac ne cvilijo in ne skacejo po dvoriscu in ne rabis 3 ljudi da ji glavo dol drzijo. Zdaj ce ne verjames to pac ni moj problem. Lahko samo recem naucte se humano svinjo klat in seveda vrat "rezat"
Dej ce si ze tak profesionalec, pa mi detajlirano naredi plan za drugo leto, da na teh 700m2 oz. 26x26 metrih, pridelam vso potrebno raznoliko vegansko zelenjavje in sadjevje za cez celo leto. Pa napisi mi zraven seznam skropiv glede na vrsto zelenjave, kdaj in kolkokrat naj spricam, ker neke gnile, pogrizene, plesnive, pegaste, crvive polizdelke ne mislim jest, to vrzem na kompost ali pa pujsom v pomije.
Poglej, saj ne rabiš nobenih planov in doktoratov zaradi teh omenjenih 700m2. Samo nočeš verjeti in izpodbijaš. Prav je, da se spašuješ o kredibilnosti in smiselnosti podobnih statistik. Predvidevam, da si iz mesta, pa nič ne de, ozri se v zelo nedavno zgodovino v Sloveniji. Preberi ali malo povprašaj po velikosti kmetij pred vojno npr. Vse to so bili klavrni grunti in več ali manj vse evropsko podeželje je preživelo zgolj od njih, ali pa vsaj v neki 70% coni, ugibam. In 700m2 je kar mogoča številka, tudi če malo po izkušnjah pogledam. Za prekomerno zasičen standard danes mogoče varira ta statistika v plus. Ne pomeni, da rabiš vse kar je različnega, in boš pojedel, na tej površini. Koncept (usmerjenega) kmetijstva se ne spreminja. Razmerje za krmo za živali, pa tudi nekako štima. Na neki srednji samooskrbni kmetiji (ki ne izvaja prodaje) gre največ površin za seno za krave, nekaj za steljo, repo, peso, tabedni del krompirja, precej žita ipd za pujse.
Nisem niti prosil za doktrorat. Samo nacrt za naslednje leto in seznam raznolike zelenjave in sadja veganskega jedilnika. Asking for too much, ker samo tako pije ta slika vodo. Vse ostalo je samo neko nabijanje brez konkretne podlage.
Ja sej pravim, tako kolje en nas sosed. Mi pa ne. Ze vrsto let in ta tradicija je ze kr dolga.In nisi edini, ki je kdaj pomagal pri kolinah zato ne nakladaj o ne vem kaksnih cudeznih zakolih kjer so se prasci kr sami na hrbet metali, sam da so noz vidli. Prasic se je zverinsko drl ze od momenta, ko so prisli po njega v hlev in ni utihnil dokler mu ni skoraj cisto odtekla kri.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

Aha torej si tudi ti ena izmed tistih prestrasenih z praznimi lepimi besedami in nic konkretnega, ko te nekdo nekaj vprasa. Kot receno, ce so pri vas svinje pol ure cvilile, prinas nc ne cvilijo. Pol pa krivite vase prednike, ki si niso izboljsali tehnike klanja.Daj ti rajš povej, koliko krav, prašičev in ostalih živali, si lastnoročno zaklal, tam gor v Nemčiji?Za drug problem pa se seveda lahko zahvalimo pusijem, ki so dosegli, da je klanje naceloma doma "prepovedano" in da bi morali za klanje klicati veterinarja. To se zgodi, ko dva mocna lobija sodelujeta in nastrada mali kmet.
Nobenega, ne?
Slišiš pa tudi to, še danes, da je kruljenje in cviljenje pripomoglo, da je prej odtekla kri. Resno? Ob vsem današnjem vedenju, človek lahko nekaj takega izjavi?
Prašič je dobro vedel kaj ga čaka. Tudi jokajoče tele, je vedelo, da bo čez nekaj trenutkov samo še meso.
Jih ni treba obsojati in zaničevati, pa podtikati vse mogoče. Niso "nastali" zato, da bi zajebavali mesojedce.
Lahko se ne strinjaš z njihovim prehranjevanjem, ni se pa treba niti izmišljevati, da ti ga vsiljujejo.
Kar se pa tiče zelenjave in sadja - tudi ni treba pretiravati in fantazirati, da je vse kar ne zraste pod domačim oknom, strupeno in zanič.
Vse kar se pridela doma, se poje. Solate imamo skozi vse leto dovolj. Obstaja pa tudi krog ljudi, ki presežke rade volje razdelijo. Tako sem nazadnje dobila gajbico črne redkve in jo spravila v klet.
Danes sem sicer jedla kislo repo in matevža. Za mizo smo sedeli mesojedci, vegan in vegetarijanec.
O tem ni dvoma, da gre svet v smer, kjer je nekaj kar je bilo prej vsakdanje, kot prekopavanje vrta, danes fuj in fej, samo zato ker ma ene par vegicev in nevegicev travme iz otrostva o cviljajocih pujsih.
Dobro za industrijo, samooskrba naj izumre in samo se iz vrecke iz trgovine, na katero na traku limajo nalepko "bio" oh wait, saj smo ze tu.
To oddaljevanje od "narave" ni nekaj lepega, ampak kaj cmo s telefonom in internetom, se res ne da nicesar ulovit, redit ali zaklat. Pa telefon in solata ne cvilita, pa jih lahko mucis kakor zelis.
@fikus
Edini, ki ve kak se zivali normalno zakolje. Ostali pa se vedno cel cirkus delate.
skibidi
Zgodovina sprememb…

Kislo repo in zelje ima brat, fižol je od mame, krompir pa od bratranca.Aja to je ta raznolik tedenski veganski meni? Repa, fizol, krompir?
skibidi

PrimoZ_ ::
Kislo repo in zelje ima brat, fižol je od mame, krompir pa od bratranca.Aja to je ta raznolik tedenski veganski meni? Repa, fizol, krompir?
A šnicl pa krompir je tist raznolik krompir teh najbol glasnih anti veganov ? Oz. goveja juha, tenstan krompir pa meso iz juhe...
Res kulinarično oživetje delux :)
Tudi jaz to jem, ampak pač enkrat ne mesec, ne tako kot nekateri, ki to natepavajo dan za dnem, ker pač kosilo ni kosilo če ni četrt kile mesa na talarju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrimoZ_ ()

BigWhale ::

To so bili časi, ko se je istočasno več prašičev po vasi drlo na isti dan, npr. kakšno soboto in ko so nato mulci igrali nogomet z napihnjenim mehurjem....To je bilo res pravo veselje, druzenje, delo, zabava in en skupen cilj. Meni je enkrat stric slekel glavo od pujska, prekuhal in naredil masko. ZAKON! Tudi zoge z mehurjem se spomnim.
skibidi

c3p0 ::

Snicl je pojedel tisto, kaj ti pojes ekstra doh. In ja tam vsaj 100g na dan pa mora bit, drugace ni to to oz. zdrzim en dan, pol pa je ze kriza. Se mi sline pricedijo, ko voham vonj svezega mletega mesa. Nevem zakaj bi se pretvarjal in maskiral svoja naravna cutila za hrano. Podobno hrepenenje zacutim, ko vidim na vrtu svez zrel paradiznik, da si bos lazje predstavljal o cem govorim.Kislo repo in zelje ima brat, fižol je od mame, krompir pa od bratranca.Aja to je ta raznolik tedenski veganski meni? Repa, fizol, krompir?
A šnicl pa krompir je tist raznolik krompir teh najbol glasnih anti veganov ? Oz. goveja juha, tenstan krompir pa meso iz juhe...
Res kulinarično oživetje delux :)
Tudi jaz to jem, ampak pač enkrat ne mesec, ne tako kot nekateri, ki to natepavajo dan za dnem, ker pač kosilo ni kosilo če ni četrt kile mesa na talarju.
skibidi

c3p0 ::
To so bili časi, ko se je istočasno več prašičev po vasi drlo na isti dan, npr. kakšno soboto in ko so nato mulci igrali nogomet z napihnjenim mehurjem....
Kaj šele, ko so ljudje viseli iz drogov drugim v opomin, ali bili vsaj javno sramočeni in si lahko kak gnili paradajz vrgel, če ne kar kamen. Oh, the good times.

Pri nas je blo enako. A sva v zlahti? Aja, nisva. Povsod je blo tko. Sam pri Chuck Norrisu ne. Tam se je prasic kr sam razkosal.
Hehe.
No, sej men je blo tut ektra neprijetno, ker sem moral prašiča, ki je z glavo navzdol visel iz škripca, držat za ušesa (prašič se je seveda upiral), da je bil pri miru, ko ga je mesar štihnil v vrat in še ves čas, dokler ni izkrvavel.
Da smo ga privlekli iz hleva, se mu je v gobec vstavilo nek kos lesa, privezan na zajli, s katerim ga je eden vlekel ven, drugi pa ga je prijel za rep in potiskal od zadaj. Potem, ko je bil izven hleva, je pa traktor zapel.
Dobra stvar iz te izkušnje (no, sej to sem naredil enih 50 krat, ker se je klalo po 3-4 prašiče naenkrat - za celo žlahto) je, da bolj spoštujem to, kar dobim na krožnik.

Pa dam vam nekaj napotkov, malo veckrat pojdi v hlev cez dan, malo pobozaj pujska, spregovori kako znjim, da se navadi glasu, zravn pripelji se otroke, da se navadi vec ljudi. Ko so se majhni jih 1x dnevno spusti ven za par minut, da bodo vajeni iti ven.Spomnim se, da so se sestrične v hiši s povstri cez glavo pokrivale, da ne bi slišale cviljenja.
Pri nas je blo enako. A sva v zlahti? Aja, nisva. Povsod je blo tko. Sam pri Chuck Norrisu ne. Tam se je prasic kr sam razkosal.
No potem bi pa ze moralo it. Pujsek se bo stabo cisto normalno sprehodil ven, seveda ce bos ti normalen bo tudi on in sploh ne bo vedel kaj ga caka, se nastavil se ti bo, ko ga bos pobozal in mu rekel, zdaj pa adijo brate.
skibidi

Jepp.To so bili časi, ko se je istočasno več prašičev po vasi drlo na isti dan, npr. kakšno soboto in ko so nato mulci igrali nogomet z napihnjenim mehurjem....
Kaj šele, ko so ljudje viseli iz drogov drugim v opomin, ali bili vsaj javno sramočeni in si lahko kak gnili paradajz vrgel, če ne kar kamen. Oh, the good times.
Eno so želje in prizori iz filmov, drugo pa realnost na kmetih.O katerem filmu imas nocne more? Pac priznaj, da niste nikol znal klati, ampak ste klali barbarsko. Vprasaj fikusa.
skibidi
Zgodovina sprememb…

feryz ::
Nikoli nismo prasca klali, ko je visel s škripca. Kaj šele da bi ga z zajlo ali traktorjem vlekli. Wtf!?
Vedno smo ga na roke pripeljali in držali na stolu. Prijetno pa res ni bilo.
Ampak če smo hoteli jesti meso in ostalo, ni bilo druge možnosti.
Vedno smo ga na roke pripeljali in držali na stolu. Prijetno pa res ni bilo.
Ampak če smo hoteli jesti meso in ostalo, ni bilo druge možnosti.

nejclp ::
Živali se je najprej omamilo s tem:
Omamljanje s schermerjevo pištolo ni ziher.
The study found that out of the 998 observed cattle, just 84.1% were adequately stunned.
Ne vem, tole je približno tisto, kar sem jaz videval, omamljen in vse, humano, v domačem okolju.

Pika na i ::
Aha torej si tudi ti ena izmed tistih prestrasenih z praznimi lepimi besedami in nic konkretnega, ko te nekdo nekaj vprasa. Kot receno, ce so pri vas svinje pol ure cvilile, prinas nc ne cvilijo. Pol pa krivite vase prednike, ki si niso izboljsali tehnike klanja.Daj ti rajš povej, koliko krav, prašičev in ostalih živali, si lastnoročno zaklal, tam gor v Nemčiji?Za drug problem pa se seveda lahko zahvalimo pusijem, ki so dosegli, da je klanje naceloma doma "prepovedano" in da bi morali za klanje klicati veterinarja. To se zgodi, ko dva mocna lobija sodelujeta in nastrada mali kmet.
Nobenega, ne?
O tem ni dvoma, da gre svet v smer, kjer je nekaj kar je bilo prej vsakdanje, kot prekopavanje vrta, danes fuj in fej, samo zato ker ma ene par vegicev in nevegicev travme iz otrostva o cviljajocih pujsih.
Dobro za industrijo, samooskrba naj izumre in samo se iz vrecke iz trgovine, na katero na traku limajo nalepko "bio" oh wait, saj smo ze tu.
To oddaljevanje od "narave" ni nekaj lepega, ampak kaj cmo s telefonom in internetom, se res ne da nicesar ulovit, redit ali zaklat. Pa telefon in solata ne cvilita, pa jih lahko mucis kakor zelis.
@fikus
Edini, ki ve kak se zivali normalno zakolje. Ostali pa se vedno cel cirkus delate.
Sicer mi ni jasno, o čem ti to pišeš, pa kje si pobral, da je prekopavanje vrta fuj in fej, ampak dobr. Verjetno sem ga pa več videla od blizu kot ti. Na njem delajo drugi, ki jih to veseli. Mene ne. Grozno, ne?
Seveda je laž, da so včasih vaši prašiči (ma katerikoli prašiči) sami tiho hodili pod nož. Razen če je zate včasih, lansko leto.
Zame nekdo, ki fantazira o kurah pa zajcih na terasi (pa jih tam nima zaradi sosedovega psa), ni povsem gladek.
Samooskrba bo izumrla? Mora najprej obstajati da lahko izumre.
Kar se pa moje včerajšnje južne (a veš kaj je to?) tiče.
Če bi želela, bi lahko jedla tudi krvavico. Pa nobena ni bila tako ornk zapečena, da bi koža hrustala, zato sem se ji odpovedala.
Še 100ič, jaz jem meso. Kadar mi zapaše. In zraven odlično shajam z vegani in vegetarijanci.
Pa, ti imaš svoj jedilnik za vse leto že spisan, ne?
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.
Troli dobrodošli.

BigWhale ::
No potem bi pa ze moralo it. Pujsek se bo stabo cisto normalno sprehodil ven, seveda ce bos ti normalen bo tudi on in sploh ne bo vedel kaj ga caka, se nastavil se ti bo, ko ga bos pobozal in mu rekel, zdaj pa adijo brate.
Pig whisperer! ;> Pri nas so bli prasici vsakih nekaj dni zunaj in smo jih bozali in se ukvarjali z njimi, seveda. Ampak bili so zunaj popoldan/zvecer in bili so zunaj vsi hkrati, ce je sel sam ven ni blo neki cesar bi bil prasic navajen.
Ampak ja, sej ok, pri vas so se kr sami metali na noz. ;>

Govedo, ki ga danes industrisjko redijo za potrebe fast fooda in ostale cenene hrane, še vidi ne trave.Konkretno?
Če hočeš hiter prirast mesa rabiš kalorije in to ni trava. Tako govedo se pita s koruzo in ostalimi žiti.
Torej dejansko imaš polja hrane namenjena za prehrano živali in od tu te slabi izkoristki.
Sigurno pa ne jedo avocadoje, cashew orescke, licije, kakije, banane, paradajz iz Spanije, mandarine iz makedonije, pa se bi lahko nastevali se ti ne zdi?
Za krmo pa res ni potrebe po vec kot 2-3 osnovnih vrst zita, ki je dandanes kr optimalno pridelan glede na donos oz. v silosih ga tudi ni vec kot to.
Pa se tu se potem sortira, zito A in B razreda sigurno (preverjeno) ne gre za svinje in govedo.
Veš kaj, gor sm zrasel na hribovski kmetiji in vem koliko površine se porabi za prehrano živali.
Do nekje 2000ga smo praktično živeli samo od doma pridelane hrane in razmerje površin namenjnenih direktno za hrano ljudi in tisto kar so pojedle živali je bilo enormno.
Direktno za nas je bila manjša njiva, ker se je pridelala vsa zelenjava za celo leto in še ena večja njiva, kjer je bila pšenica katere večji del je že šel za kokoši in govedo.
Največje njive so bile pa za krompir, krmno peso, repo in koruzo. Del krompirja in repe smo res pojedli tudi sami, ogromen delež pa je šel za pitanje dveh prašičev. Koruza je spet šla vsa za govedo in nekaj malega (storži) za krmo kokoši.
Od oka bi rekel da se je 90% procentov povrišne njiv porabilo za pridelavo hrane za živali. in to za 2 pujsa, cca 30 kokoši in nekje 12 glav goveda.
Tako, da če bi pridelali samo polovico manj mesa, bi za ostalo hrano ostalo enormno več površin.
Glede
Sigurno pa ne jedo avocadoje, cashew orescke, licije, kakije, banane, paradajz iz Spanije, mandarine iz makedonije, pa se bi lahko nastevali se ti ne zdi?
Tole vse jedo tudi vseejedci, torej kj je tvoj point ?
Če hočeš biti vegan nikjer ne piše da moraš jesti avocado pa neke eksotične oreščke... Sadje pa tako ali tako jemo večinoma vsi.
Uglavnem nisem vegan, pa vseeno mislim da bluziš na veliko.
Pridelava mesa pač zahteva več površine, ker nobena žival ne ptretvarja pojedenega z 100% iskoristkom v meso. In kot opletaš čez špricanje zelenjave opletaj še čez filanje živali z antibiotiki.
Aja pa tudi poljščine, ki jih pojedo pujsi se šprica pa isto koruza ki jo je govedo. Potem pa še dodatna doza antibiotikov čez. A nadaljujem ?

Mato989 ::
Daj ti rajš povej, koliko krav, prašičev in ostalih živali, si lastnoročno zaklal, tam gor v Nemčiji?Za drug problem pa se seveda lahko zahvalimo pusijem, ki so dosegli, da je klanje naceloma doma "prepovedano" in da bi morali za klanje klicati veterinarja. To se zgodi, ko dva mocna lobija sodelujeta in nastrada mali kmet.
Nobenega, ne?
Kako da ne... Ravno vegani najbolj vsiljujejo svoja prepricanja... Nikol mi ni vsejed jamral kako je to ok dokler niso vegani zaceli pametovat
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

link_up ::
Kako da ne... Ravno vegani najbolj vsiljujejo svoja prepricanja... Nikol mi ni vsejed jamral kako je to ok dokler niso vegani zaceli pametovat
Če te klanje živali osrečuje, potem ti pač nihče ničesar ne more vsiliti, saj je legalno. Zaenkrat.
Ti raje pocakaj, da te zival pozre. Me zanima kako bo to postalo nelegalno.
In and Out

Če me hoče žival požreti, potem je moja pravica, da se branim.
Kaj pa, ce je zival popolnoma odvisna od tebe? Se starata skupaj?
In and Out

Če me hoče žival požreti, potem je moja pravica, da se branim.
To sicer ne razumem tvojega miselnega procesa, ampak če me napade, se imam pravico braniti, tudi če se starava skupaj, ne bom pasiven zato, ker ne jem mesa.
Če te klanje živali ne osrečuje, potem pač nehaš jesti meso.

Glede tega kaj ste vi pridelovali se ne vmesavam, razne repe ipd. smo hitro opustili, saj se ni splacalo itn. Glede govedine je v nasih koncih tudi tako slo, da je bilo bolj smiselno, da je imel en kmet "za celo vas" kot pa vsak doma dve kravi. Nekje po 90ih. Pred tem v revnejsih casih je mogoce se bilo tako, da so pri vsaki hisi imeli vsaj 3 krave in nekaj telet, bikov pa ni bilo dosti na vasi. No in od tu tudi razlike, za 3 goveda so nam bili dovolj pasniki, travniki, kar pa ni njiva. Pujsov smo imeli 3-4 odvisno od leta, pa tudi ni bilo pretirano veliko krme, vecinoma koruza in krompir, saj je to v nasih koncih najbolj uspevalo in to je to. Antibiotikov nismo uporabljali, mogoce nas sosed, ki se je stem malo na vecje bavil in imel po nekaj deset komadov in od tega "sluzil" in se mu je splacalo.Govedo, ki ga danes industrisjko redijo za potrebe fast fooda in ostale cenene hrane, še vidi ne trave.Konkretno?
Če hočeš hiter prirast mesa rabiš kalorije in to ni trava. Tako govedo se pita s koruzo in ostalimi žiti.
Torej dejansko imaš polja hrane namenjena za prehrano živali in od tu te slabi izkoristki.
Za krmo pa res ni potrebe po vec kot 2-3 osnovnih vrst zita, ki je dandanes kr optimalno pridelan glede na donos oz. v silosih ga tudi ni vec kot to.
Pa se tu se potem sortira, zito A in B razreda sigurno (preverjeno) ne gre za svinje in govedo.
Veš kaj, gor sm zrasel na hribovski kmetiji in vem koliko površine se porabi za prehrano živali.
Do nekje 2000ga smo praktično živeli samo od doma pridelane hrane in razmerje površin namenjnenih direktno za hrano ljudi in tisto kar so pojedle živali je bilo enormno.
Direktno za nas je bila manjša njiva, ker se je pridelala vsa zelenjava za celo leto in še ena večja njiva, kjer je bila pšenica katere večji del je že šel za kokoši in govedo.
Največje njive so bile pa za krompir, krmno peso, repo in koruzo. Del krompirja in repe smo res pojedli tudi sami, ogromen delež pa je šel za pitanje dveh prašičev. Koruza je spet šla vsa za govedo in nekaj malega (storži) za krmo kokoši.
Od oka bi rekel da se je 90% procentov povrišne njiv porabilo za pridelavo hrane za živali. in to za 2 pujsa, cca 30 kokoši in nekje 12 glav goveda.
Tako, da če bi pridelali samo polovico manj mesa, bi za ostalo hrano ostalo enormno več površin.
Glede
Če hočeš biti vegan nikjer ne piše da moraš jesti avocado pa neke eksotične oreščke... Sadje pa tako ali tako jemo večinoma vsi.
Pridelava mesa pač zahteva več površine, ker nobena žival ne ptretvarja pojedenega z 100% iskoristkom v meso. In kot opletaš čez špricanje zelenjave opletaj še čez filanje živali z antibiotiki.
Aja pa tudi poljščine, ki jih pojedo pujsi se šprica pa isto koruza ki jo je govedo. Potem pa še dodatna doza antibiotikov čez. A nadaljujem ?
Point je, da so vegani tukaj glasni o _raznoliki_ in _zdravi_ prehrani, pa se noben ni konkretno zapisal kaj to sploh je in od kod mu vsa ta raznolika prehrana prihaja. Smo pa ze prebrali en kup mlatenja prazne slame o vsem drugem, samo nic konkretnega ne, razen ce sta krompir, fizol in soja, raznolika veganska prehrana. Ko jim postavis neko konkretno vprasanje, dobis nazaj napadalne odgovore in se 15 vrstic bullshita, ki s vprasanjem nima nobene veze.
Kako se naj clovek spusti v veganstvo, ce noben tu ne upa napisat crno na belem s cim se prehranjuje na tedenski ravni, da bi lahko za sebe lazje ocenil ali je to zdravo ali ne?
Trenutno je moja prehrana konstantna in urejena, nimam nobenega pomanjkanja, glavobolov ali kakih drugih zdravstvenih tezav, ne jem nobenih tablet, bolan nisem bil ze nevem kako dolgo (razen 4 dnevnega prehlada), ki pa ni tako hud da nebi nadaljeval z delom ali sportom. Napisal sem tudi, da cutim potrebo po mesu, ko ga zavoham surovega, kot ko zavohas paradajs na vrtu.
Seveda eni radi tu pretiravajo in iz miske delajo slona, ker to je edino kar znajo.
A ce te pridelovanje poljscin in vrtnin ne osrecuje, potem nehas jesti vegansko?Če me hoče žival požreti, potem je moja pravica, da se branim.
To sicer ne razumem tvojega miselnega procesa, ampak če me napade, se imam pravico braniti, tudi če se starava skupaj, ne bom pasiven zato, ker ne jem mesa.
Če te klanje živali ne osrečuje, potem pač nehaš jesti meso.
skibidi
Zgodovina sprememb…

Govedo, ki ga danes industrisjko redijo za potrebe fast fooda in ostale cenene hrane, še vidi ne trave.Konkretno?
Glede
Glede tega kaj ste vi pridelovali se ne vmesavam, razne repe ipd. smo hitro opustili, saj se ni splacalo itn. Glede govedine je v nasih koncih tudi tako slo, da je bilo bolj smiselno, da je imel en kmet "za celo vas" kot pa vsak doma dve kravi. Nekje po 90ih. Pred tem v revnejsih casih je mogoce se bilo tako, da so pri vsaki hisi imeli vsaj 3 krave in nekaj telet, bikov pa ni bilo dosti na vasi. No in od tu tudi razlike, za 3 goveda so nam bili dovolj pasniki, travniki, kar pa ni njiva. Pujsov smo imeli 3-4 odvisno od leta, pa tudi ni bilo pretirano veliko krme, vecinoma koruza in krompir, saj je to v nasih koncih najbolj uspevalo in to je to. Antibiotikov nismo uporabljali, mogoce nas sosed, ki se je stem malo na vecje bavil in imel po nekaj deset komadov in od tega "sluzil" in se mu je splacalo.
Point je, da so vegani tukaj glasni o _raznoliki_ in _zdravi_ prehrani, pa se noben ni konkretno zapisal kaj to sploh je in od kod mu vsa ta raznolika prehrana prihaja. Smo pa ze prebrali en kup mlatenja prazne slame o vsem drugem, samo nic konkretnega ne, razen ce sta krompir, fizol in soja, raznolika veganska prehrana. Ko jim postavis neko konkretno vprasanje, dobis nazaj napadalne odgovore in se 15 vrstic bullshita, ki s vprasanjem nima nobene veze.
Kako se naj clovek spusti v veganstvo, ce noben tu ne upa napisat crno na belem s cim se prehranjuje na tedenski ravni, da bi lahko za sebe lazje ocenil ali je to zdravo ali ne?
Trenutno je moja prehrana konstantna in urejena, nimam nobenega pomanjkanja, glavobolov ali kakih drugih zdravstvenih tezav, ne jem nobenih tablet, bolan nisem bil ze nevem kako dolgo (razen 4 dnevnega prehlada), ki pa ni tako hud da nebi nadaljeval z delom ali sportom. Napisal sem tudi, da cutim potrebo po mesu, ko ga zavoham surovega, kot ko zavohas paradajs na vrtu.
Seveda eni radi tu pretiravajo in iz miske delajo slona, ker to je edino kar znajo.
Nekako se mi zdi da se ti izogibaš poanti in sicer da je pridelava mesa potratna, pišeš vse okoli brez repa in glave in tiščiš glavo v pesek.
Tudi pri nas nismo uporabljali antibiotikov in jih še vedno ne, ker je majhna kmetija ampak to ni poanta. Bistvo je koliko površine rabiš da gojiš poljščine da nakrmiš živali. In če bi krave jedle samo travo in pozimi seno brez dodatkov, potem je prirast mesa toliko manjši, da se danes zagotovo nebi preseravali z mesom, ker ga enostavno ne bi bilo.
In ne pisat o škodljivosti pridelave zelnjave, ker se isto škropi poljščine za masovno vzgajanje živali, ki se jih potem še dodatno pita z antibiotiki. Seveda to pišem za masovno vzrejo ampak 99% mesa v trgovini je takega izvora. Jaz imam to srečo da tistih nekaj kil mesa dobim doma, kjer ni nobene industrijske krme in antibiotikov.

A ce te pridelovanje poljscin in vrtnin ne osrecuje, potem nehas jesti vegansko?
Pravzaprav ne, očitno je dovolj, da si mal bogi v glavo.
Plus,
glede prehranjevanja, če misli kdo zaveganiti, tukaj je nekaj receptov za štart, določene stvari se da nadgraditi in izboljšati.
http://vegan.si/ziveti-vegansko/prehran...

T-h-o-r ::
Vegan deathsquads when?
In otroci, ne pozabit:
- 80 % pridelovalnih površin je namenjenih za pašnike ali za gojenje krme za živali
- iz mesa pridobimo zgolj 37 % vseh beljakovin, ki jih zaužijemo in 18 % vseh kalorij
In otroci, ne pozabit:
- 80 % pridelovalnih površin je namenjenih za pašnike ali za gojenje krme za živali
- iz mesa pridobimo zgolj 37 % vseh beljakovin, ki jih zaužijemo in 18 % vseh kalorij
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Glede
Glede tega kaj ste vi pridelovali se ne vmesavam, razne repe ipd. smo hitro opustili, saj se ni splacalo itn. Glede govedine je v nasih koncih tudi tako slo, da je bilo bolj smiselno, da je imel en kmet "za celo vas" kot pa vsak doma dve kravi. Nekje po 90ih. Pred tem v revnejsih casih je mogoce se bilo tako, da so pri vsaki hisi imeli vsaj 3 krave in nekaj telet, bikov pa ni bilo dosti na vasi. No in od tu tudi razlike, za 3 goveda so nam bili dovolj pasniki, travniki, kar pa ni njiva. Pujsov smo imeli 3-4 odvisno od leta, pa tudi ni bilo pretirano veliko krme, vecinoma koruza in krompir, saj je to v nasih koncih najbolj uspevalo in to je to. Antibiotikov nismo uporabljali, mogoce nas sosed, ki se je stem malo na vecje bavil in imel po nekaj deset komadov in od tega "sluzil" in se mu je splacalo.
Nekako se mi zdi da se ti izogibaš poanti in sicer da je pridelava mesa potratna, pišeš vse okoli brez repa in glave in tiščiš glavo v pesek.
Tudi pri nas nismo uporabljali antibiotikov in jih še vedno ne, ker je majhna kmetija ampak to ni poanta. Bistvo je koliko površine rabiš da gojiš poljščine da nakrmiš živali. In če bi krave jedle samo travo in pozimi seno brez dodatkov, potem je prirast mesa toliko manjši, da se danes zagotovo nebi preseravali z mesom, ker ga enostavno ne bi bilo.
In ne pisat o škodljivosti pridelave zelnjave, ker se isto škropi poljščine za masovno vzgajanje živali, ki se jih potem še dodatno pita z antibiotiki. Seveda to pišem za masovno vzrejo ampak 99% mesa v trgovini je takega izvora. Jaz imam to srečo da tistih nekaj kil mesa dobim doma, kjer ni nobene industrijske krme in antibiotikov.
Ja samo pozabljas da medtem ko se hrana za zivali lahko pridela skoraj vsepovsod se mangoti avokadoti ipd ki jih uzivajo raznoliki vegani samo na omejenih koncih...
Ce ukinemo 80 postov psenice tam ne morejo kar ras tropski agrumi ipd sranje...
Razen ce hoces da jemo spet tako kot revezi pred 2. Sv vojno... Ampak to ni napredek

"Razen ce hoces da jemo spet tako kot revezi pred 2. Sv vojno... ."
A to misliš močnik zabeljen s tremi ocvirki in pol žličke svinjske masti?

"Razen ce hoces da jemo spet tako kot revezi pred 2. Sv vojno... ."
Mislim predvsem na to da jemo meso samo vsako nedeljo ali pa zgodbe mojega deda kako so jedli polento z zlico in udarjali ob slanino za kao okus

Več kot 200 gramov mesa na teden je smrt za organizem, preberi včasih še kak medicinski strokovni članek

Več kot 200 gramov mesa na teden je smrt za organizem, preberi včasih še kak medicinski strokovni članek
Prebava mesa je malce bolj prijazna od prebave zelenjave. Naceloma telo vecino iz mesa posrka ze v zelodcu medtem, ko zelenjavo "zajemamo" v crevesju, kjer gre precej koristnih snovi mimo. Lahko bi rekli, da jih torej telo vzame kolikor jih rabi in iz njih ne dela zaloge. Mirno in z veseljem pa naredi zalogo iz mascob. :) In zakaj je tocno nezdravo?
In and Out

Ja samo pozabljas da medtem ko se hrana za zivali lahko pridela skoraj vsepovsod se mangoti avokadoti ipd ki jih uzivajo raznoliki vegani samo na omejenih koncih...
Ce ukinemo 80 postov psenice tam ne morejo kar ras tropski agrumi ipd sranje...
Razen ce hoces da jemo spet tako kot revezi pred 2. Sv vojno... Ampak to ni napredek
Nič ne pozabljam, samo ti si bedak.
To z mangoti in avokadi je kar nek bullhit in patetičen poskus preusmerjanja pozornosti. Prvo kot prvo je oboje sadje in ga trenutno gotovo več pojemo vsejedi kot pa vegani, druga pa nevem zakaj bi bilo karkoli od tega nujno potrebna veganska hrana ?
A ti resno misliš da se meso nadomešča s tropskim sadjem ?
Nadomestilo se ga bo s stročnicami in žiti, ki že sedaj rastejo samo da jih bomo pojedli ljudje brez vmesnega koraka da gredo te kalorije preko živali.

Prebava mesa je malce bolj prijazna od prebave zelenjave. Naceloma telo vecino iz mesa posrka ze v zelodcu medtem, ko zelenjavo "zajemamo" v crevesju, kjer gre precej koristnih snovi mimo. Lahko bi rekli, da jih torej telo vzame kolikor jih rabi in iz njih ne dela zaloge. Mirno in z veseljem pa naredi zalogo iz mascob. :) In zakaj je tocno nezdravo?
Recent evidence from large prospective US and European cohort studies and from meta-analyses of epidemiological studies indicates that the long-term consumption of increasing amounts of red meat and particularly of processed meat is associated with an increased risk of total mortality, cardiovascular disease, colorectal cancer and type 2 diabetes, in both men and women. The association persists after inclusion of known confounding factors, such as age, race, BMI, history, smoking, blood pressure, lipids, physical activity and multiple nutritional parameters in multivariate analysis. The as-sociation has not always been noted with red meat, and it has been absent with white meat. There is evidence of several mechanisms for the observed adverse effects that might be involved, however, their individual role is not defined at present. It is concluded that recommendations for the consumption of unprocessed red meat and particularly of processed red meat should be more restrictive than existing recommendations. Restrictive recommendations should not be applied to subjects above about 70 years of age, as the studies quoted herein did not examine this age group, and the inclusion of suffi cient protein supply (e. g. in the form of meat) is particularly important in the elderly
https://foodpolitics.com/wp-content/upl...
https://econtent.hogrefe.com/doi/pdf/10...
https://www.researchgate.net/profile/Ma...
https://ora.ox.ac.uk/objects/uuid:cc174...
https://dash.harvard.edu/bitstream/hand...
https://academic.oup.com/ajcn/article-a...

Cruz ::
Point je, da so vegani tukaj glasni o _raznoliki_ in _zdravi_ prehrani, pa se noben ni konkretno zapisal kaj to sploh je in od kod mu vsa ta raznolika prehrana prihaja.Tukaj imaš slike različnih živil, ki bi se naj pojavile na "zdravem" veganskem krožniku.
Smo pa ze prebrali en kup mlatenja prazne slame o vsem drugem, samo nic konkretnega ne, razen ce sta krompir, fizol in soja, raznolika veganska prehrana.Tbh, ogromno "vsejedcev" ima eno pa isto hrano na krožniku, tako da je argument "veganska prehrana je dolgočasna, vedno eno pa isto", beden. Pa sploh ni dolgočasna, je pa lahko, če nimaš kuharskih sposobnosti in/ali nočeš eksperimentirati(k sreči lahko vedno izboljšaš situacijo). Isto, če si vsejedec - ravno pred kratkim je nekdo odprl temo na slo-techu in spraševal po predlogih, ker mu je hrana postala dolgočasna.
Ko jim postavis neko konkretno vprasanje, dobis nazaj napadalne odgovore in se 15 vrstic bullshita, ki s vprasanjem nima nobene veze.To je malce ironično.
Kako se naj clovek spusti v veganstvo, ce noben tu ne upa napisat crno na belem s cim se prehranjuje na tedenski ravni, da bi lahko za sebe lazje ocenil ali je to zdravo ali ne?Ena kul stran - generator jedilnika: https://www.eatthismuch.com/
Recimo v mojem primeru je danes na vrsti:
Zajtrk: Ovseni kosmiči, arašidi, chia semena, mandlji, banana
*Prigrizek danes preskočim, drugače imam ponavadi kruh z arašidovim maslom
Kosilo: Riž+fižol+sojina omaka, solata - idealen recept za lene, delovne dni :D
Prigrizek 2: Sadje(danes pomaranča in kivi), sončnična in bučna semena, oreščki
Večerja: Zmrznjena zelenjava, umešan tofu, zapečen riž(če bo kaj ostalo od kosila, če ne kruh)
+ Še protein shake s sojinim mlekom, sem ravno začel z "definicijo" pa rabim malce večji vnos beljakovin.
Ta teden mislim probati še Beyond Burger. Prav tako grem kupit B12 dodatek, zaenkrat ga še nisem jemal, ker sem začetnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()

Ja za en dan se slisi super in od tega ti zivis iz dneva v dan?
Torej to kaj je zame priloga in prigrizek je v bistvu tvoja celotna prehrana.
No ajd krusnih izdelkov se izogibam, soje pa sploh ne uzivam. Riza in stvari, ki so pretezno samo OH tudi bolj malo oz. ce je mozno sploh ne.
V bistvu pojem najvec zelenjave, kaj to pomeni? To pomeni eno skledo zelene solate z naribanim rdecim zeljem, paradiznikom, papriko, micken kisa in bucno olje. Za glavno jed pa npr. 150g feta sira ali kaj mesnega in to dam na vrh solate.
Proteinskih sejkov pa naceloma ne pijem, razen ko sem po taki 1,5 kilski solati se vedno lacen. Definiran pa sem ze nekaj casa, stem sem zakljucil, zdaj samo ohranjam stanje. Za prigrizke pa itak enako kot vegani.
Zdaj ce zraven solate ni mesa tudi ni problem, dva dni zdrzim, ampak to je maksimalno. Po tem pa ze dobivam tako neznosno zeljo po nekaj mesnem, da nima smisla. Ko med treningom razmislam o mesu, se vec ni za hecat.
Tist BS o pet obrokih na dan sem ze zdavni opustil, prakticno zdaj serjem ob isti uri vsak dan in brez problemov, ko sem pa jedel en kup prilog OHjev in 3-5x dnevno, nikoli nisem vedel kak drek me pricakuje in kdaj. God I am relieved.
Torej to kaj je zame priloga in prigrizek je v bistvu tvoja celotna prehrana.
No ajd krusnih izdelkov se izogibam, soje pa sploh ne uzivam. Riza in stvari, ki so pretezno samo OH tudi bolj malo oz. ce je mozno sploh ne.
V bistvu pojem najvec zelenjave, kaj to pomeni? To pomeni eno skledo zelene solate z naribanim rdecim zeljem, paradiznikom, papriko, micken kisa in bucno olje. Za glavno jed pa npr. 150g feta sira ali kaj mesnega in to dam na vrh solate.
Proteinskih sejkov pa naceloma ne pijem, razen ko sem po taki 1,5 kilski solati se vedno lacen. Definiran pa sem ze nekaj casa, stem sem zakljucil, zdaj samo ohranjam stanje. Za prigrizke pa itak enako kot vegani.
Zdaj ce zraven solate ni mesa tudi ni problem, dva dni zdrzim, ampak to je maksimalno. Po tem pa ze dobivam tako neznosno zeljo po nekaj mesnem, da nima smisla. Ko med treningom razmislam o mesu, se vec ni za hecat.
Tist BS o pet obrokih na dan sem ze zdavni opustil, prakticno zdaj serjem ob isti uri vsak dan in brez problemov, ko sem pa jedel en kup prilog OHjev in 3-5x dnevno, nikoli nisem vedel kak drek me pricakuje in kdaj. God I am relieved.
skibidi
Zgodovina sprememb…

- dobesedno stotine stročnic
- krompir, riž, koruza, stotine vrst buč, vse žitarice
- vsi ostali produkti iz omenjenih v prvih dveh alinejah (mleka, "paštete", jogurti, "siri", polpeti, klobase, salame in stotine tovrstnih izdelkov)
- na tisoče začimbnih kombinacij
ampak za tebe so zjutraj pašteta, za kosilo šnicl in za večerjo poli trije različni obroki, lmao
- krompir, riž, koruza, stotine vrst buč, vse žitarice
- vsi ostali produkti iz omenjenih v prvih dveh alinejah (mleka, "paštete", jogurti, "siri", polpeti, klobase, salame in stotine tovrstnih izdelkov)
- na tisoče začimbnih kombinacij
ampak za tebe so zjutraj pašteta, za kosilo šnicl in za večerjo poli trije različni obroki, lmao

Več kot 200 gramov mesa na teden je smrt za organizem, preberi včasih še kak medicinski strokovni članekjaz pojem eno slabo kilo na teden, negativne posledice so edino, da zgledam kot bruce lee, vse ostale kar se prebave tice so samo pozitivne. Knige bi bral, ce bi bilo nasprotno.
skibidi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 282304 (261834) | BigWhale |
⊘ | Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 38934 (33993) | Netrunner |
» | Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 106831 (93631) | Smrekar1 |