» »

NEO (Telekom) vs. EON (Telemach)

NEO (Telekom) vs. EON (Telemach)

WhatAbout ::

Živjo

Trenutno mi bo pri A1 potekla naročnina in bom iz več razlogov z veseljem od njih šel drugam. Ena izmed glavnih stvari, ki me moti pri njih, je obupen user interface na televiziji.

Imel sem že izkušnje z Neo in mi je zelo všeč (ga ima tast), me pa zanima, kakšen je Eon in če ste z njim imeli kaj izkušenj (hitro sem pogledal in npr. Eon premium vs. Neo C in ima prvi hitrejši prenos podatkov, že HBO vključen itd...).

Kakšen je user interface pri Eon - je podoben kot Neo? Tudi kakšne so vaše izkušnje nasplošno s Telemachom (kar se TV tiče)?

Rdecitone ::

Eon > Neo

UI od eon-a se navadiš v 1 minuti.

dussan ::

Danes sem prešel iz EON Gold na NEO B. Največja razlika med njima je v hitrosti - NEO je dosti hitrejši kot EON. Govorim o "televizijskem" delu, torej prikaz EPG, preklapljanje med programi, listanje videoteke in podobno. Sicer je NEO daljinec manj uporaben, ker nima številk za skakanje med programi.
Časovni zamik ali ogled nazaj je pri NEO neprimerno hitrejši, "vrtenje" naprej deluje tako kot mora - vidiš, kje je oddaja, pri EON se slike ne kažejo.
Torej - moj prvi vtis je, da je pri NEO boljša "televizija". Imam pa občutek, da je bila pri EON HD slika boljša, vendar se mi ni dalo priključevati nazaj EON boxa, da bi preverjal. Še en plus pri EON je boljši teletekst, če to potrebuješ...

Še to - EON Full sem imel preko Telemachove kabelske (koaksialec), NEO B pa imam preko Telekomove optike. Mislim, da ima EON Full več dodatnih vsebin, vendar jih v resnici nisem nikoli gledal...

;-) ::

Jaz sem sel iz neo na eon in mi je bolj vsec. Imam preko kabelskega kabla. Zadeva deluje to je naj najbolj pomembno, ko poklicem na telemah jih dobim na telefon, pri neo pac supporta nimas.

KuntaKinte ::

pri obeh visiš na supportu po 20 minut,te pa pri telekomu pokličejo hitro nazaj in uredijo,v ponedeljek mi je riknila govorna izbira na neo,oddal zahtevek,v torek zjutraj sem imel že novega

radmannsdorf ::

Na voljo imam Telemach EON in T2 TV. EON nima za burek. Premisli še o T2 TV ki je bomba!

mitko25 ::

mislim, da vsebine, ki jih ponuja EON, jih T2 TV in NEO nimata skupaj. (videoteka)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Omrežja in internet
1725376761 (1771) MrStein
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
341137981 (9772) zitrus
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11946025 (16265) solatko
»

Telemach paketi

Oddelek: Omrežja in internet
144451 (3123) svecka

Več podobnih tem