Forum » Loža » Shranjevanje sadja
Shranjevanje sadja
uporabnik832 ::
Postaja mi nadležno vsak dan kupovati po eno jabolko, eno hruško in banano, tako, da bom kupil večje količine sadja, vsaj za en teden.
Zaradi okoliščin v kakršnih živim, bi v svoji mini garsonjeri lahko shranil sadje le v prostoru kjer spim.
Ker gre za manjše količine sadja, ki bi ga shranjeval, npr. nekje po 7 jabolk, hrušk in banan recimo vse po eno enoto za nekje cel teden, me zanima kako shranjevati to v sobi kjer spiš ?
V kakšni posodi: plastični ali stekleni?
Bi to sploh šlo skozi, da sadje stoji od ponedeljka do največ nedelje, da ne bi bilo kakšnih mušic?
Zaradi okoliščin v kakršnih živim, bi v svoji mini garsonjeri lahko shranil sadje le v prostoru kjer spim.
Ker gre za manjše količine sadja, ki bi ga shranjeval, npr. nekje po 7 jabolk, hrušk in banan recimo vse po eno enoto za nekje cel teden, me zanima kako shranjevati to v sobi kjer spiš ?
V kakšni posodi: plastični ali stekleni?
Bi to sploh šlo skozi, da sadje stoji od ponedeljka do največ nedelje, da ne bi bilo kakšnih mušic?
fosil ::
Po mojih izkušnjah je tako ali tako večina sadja ob nakupu še nedozorelega in rabi vsaj nekaj dni na sobni temperaturi, da postane dobro.
Ko vidiš da je dovolj zrelo ga daš pa v hladilnik, če ga ne boš kmalu pojedel.
Pazi pri jabolkih, pospešujejo zorenje ostalega sadja okrog njih, kar je v določenih primerih tudi plus.
Sicer pa ni enotnega pravila za vse sadje.
Ko vidiš da je dovolj zrelo ga daš pa v hladilnik, če ga ne boš kmalu pojedel.
Pazi pri jabolkih, pospešujejo zorenje ostalega sadja okrog njih, kar je v določenih primerih tudi plus.
Sicer pa ni enotnega pravila za vse sadje.
Tako je!
Cruz ::
Kot je @fosil rekel: jabolke pospešujejo zorenje, ko je zrelo pa lahko daš v hladilnik. Jaz banane še občasno dam v zmrzovalnik. Večino časa jih sicer narežem na kolobarje, ko vzamem ven zmiksam in ta-da: bananin "bio" sladoled. :)
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
c3p0 ::
Sam banane vedno vzamem tiste znižane, ker so skoraj že ravno prav zrele. So pa magnet za mušice, zato je treba pazit, da se zalega ne namnoži. Jabolka držijo dolgo.
rabelj5 ::
jabolka se ti ne bodo pokvarila v enem tednu, če ne kupiš že gnilih oziroma če ne živiš v savni
uporabnik832 ::
Če kupim zalogo jabolk in hrušk, ali bodo zdržale v sobi, kjer nimam hladilnika?
In da jih imam za nekje en teden od recimo ponedeljka do nedelje?
Mušic ne bo? ne bo začelo sadje gniti?
In da jih imam za nekje en teden od recimo ponedeljka do nedelje?
Mušic ne bo? ne bo začelo sadje gniti?
Meizu ::
Hruske so malo iffy ceprav ce kupis se trde potem bodo proti koncu tedna glih taprave. Banane so kriz ker zacnejo gnit zelo hitro, mogoce je fajn da si nardis en jedilni meni, najprej resis banane, potem naslednje dni jes hruske in na koncu jabolka, pa ne bi smelo bit problema.
Shranjuj jih nekje kjer niso direktno na soncu, sonce pospesi gnitje ker voda hlapi.
Shranjuj jih nekje kjer niso direktno na soncu, sonce pospesi gnitje ker voda hlapi.
Meizu ::
Mandarine in pomarance znajo zdrzat dolgo ker imajo debel olupek (sploh pomarance), tako da jih cas ne moti prevec. Eventualno splesnijo od zunaj ampak to moras ze res dolgo pustit.
Najbolje je ce pomarance dobro obrises in jih suhe das nekam kjer je zracno. Najslabse jih je puscat v kaksni vrecki ker pa zaplesnijo takoj.
Stari ljudje so vcasih dobro vedeli kaj in kako se to dela, zato pa so vecino zelenjave in ozimnice shranjevali v zracne gajbe brez nekih vreck in podobnih pakiranj. Kar se ni pojedlo takoj so posusili in nato jedli skozi zimo kot suho sadje ali pa pripravili kompot in zamrznili oz. zamrznili sadje v prvotni obliki.
Se preden je obstajal zamrzovalnik so pa itak jedli sezonsko hrano.
Najbolje je ce pomarance dobro obrises in jih suhe das nekam kjer je zracno. Najslabse jih je puscat v kaksni vrecki ker pa zaplesnijo takoj.
Stari ljudje so vcasih dobro vedeli kaj in kako se to dela, zato pa so vecino zelenjave in ozimnice shranjevali v zracne gajbe brez nekih vreck in podobnih pakiranj. Kar se ni pojedlo takoj so posusili in nato jedli skozi zimo kot suho sadje ali pa pripravili kompot in zamrznili oz. zamrznili sadje v prvotni obliki.
Se preden je obstajal zamrzovalnik so pa itak jedli sezonsko hrano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
uporabnik832 ::
Mislim, da je še zmeraj najboljše v hladilniku shranjevati tako pomaranče, mandarine, pa tudi jabolka, hruške in drugo sadje.
PreviousUser ::
uporabnik832 je izjavil:
Mislim, da je še zmeraj najboljše v hladilniku shranjevati tako pomaranče, mandarine, pa tudi jabolka, hruške in drugo sadje.
Mogoče samo hruške, jabolka in ostalo pa ne vem če je potreba.
reeves ::
uporabnik832 je izjavil:
Mislim, da je še zmeraj najboljše v hladilniku shranjevati tako pomaranče, mandarine, pa tudi jabolka, hruške in drugo sadje.
Tropsko sadje se nikoli ne shranjuje v hladilniku!
https://www.norma.si/nasveti/pravilno-s...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Žganjekuha (oprema in postopek) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 76674 (1492) | Okapi |
» | 100% sok pomarančaOddelek: Loža | 1860 (1384) | tikitoki |
» | Kako hranijo jabolka?Oddelek: Loža | 3783 (2637) | Vikking |
» | Zaščita sluha - kako?Oddelek: Loža | 5016 (4072) | LeQuack |
» | Kako definirati kaj je zelenjava in kaj sadje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10137 (9338) | BigWhale |