» »

HP laptop win 10 pro, tipke levo desno delete ne deluje

HP laptop win 10 pro, tipke levo desno delete ne deluje

denis000 ::

Pozdravljeni..

Imam prenosnik HP, star kako leto in pol, z windowsi 10 pro 64.. Do sedaj je use delovalo brez problema.. Kar naenkrat, ampak res, brez kakršnekoli spremembe delane na računalnike so prenehale delovati tipke LEVO, DESNO in pa DELETE. Zakaj? Pojma nimam..
Oz ko jih nekaj časa pritiskaš, potem kar naenkrt delujejo. Primer: pritiskaš samo tipko delete, in bodo pričele use 3 tipke delat. Torej verjetno ni problem v tipkovnici, ampak čem drugem? Potem pa tipke delujejo dokler kaj tipkaš po njih. In ko jih ne uporabljaš, spet crknejo dobesedno.. Uglavnem če ima kdo kako idejo, oz če je imel isti problem, in ga rešu, prosim povej kako :)

Sem pa gledu malo po googlu, in sem opazil da ima veliko ljudi isto tezavo.. tipki levo desno in delete, da jim neha delovat. Sem ze nalozu na novo driverje za tipkovnco, ene par stvari sem probal, pa nič ne deluje.. Malo tipke delajo, potem kar spet nič.. Smešno uglavnem..
Kakršen koli nasvet bi bil super :)
  • spremenil: denis000 ()

Raindancer ::

Zdravo,

Če še imaš v garanciji, mogoče vprašaš na servisu, če bi lahko bil vzrok mehanski.

Osebno rešen problem z zunanjo tipkovnico, lahko žično ali brezžično. Deluje brez problema, tako imam narejeno tudi v službi, ker imam eno staro zverino tam, kjer se tipke ne mislijo premaknit, ne da bi vmes sesul pol tipkovnice da ja dobiš da ti želene komande delujejo. Gotovo imaš doma še kakšno staro tipkovnico, in če je na USB, potem ni šans, da se ne bi dala priklopit, drajverje naložit, pa ajde, gremo dalje. Tudi na wireless lahko greš, odvisno kaj ti leži. (doma v zaledju ena starejša wireless tipkovnica, za vsak primer)

Dobra stvar pri taki ureditvi je, da si lahko izbereš tipkovnico, ki ti dejansko ustreza, in da nimaš šišmiša na prenosniku, vsaj kar se nedelujočih tipk tiče. Ni noben problem, tudi če moraš obe stvari komot prenašat naokoli, je pa res, da je edina zgaga, da tipkovnice ne smeš položiti direkt na tipkovnico računalnika (potem zmeda črk s spodnje tipkovnice na ekranu). Odvisno pa je tudi od samega prenosnika in uporabljene tipkovnice. Moj HP 62 je 'prenesel', ko je imel tipkovnico na njem (dovolj velika in široka, da se tipke spodaj niso puntale), službeni Asus ne more imeti take postavitve, tako da je tipkovnica na mizi skupaj s prenosnikom.

Lep večer še naprej,

Raindancer

denis000 ::

Živjo, pravkar sem priklopil drugo fizično tipkovnico, tam tipke vse delajo. Torej je napaka res samo v tipkah. Laptop je 3 leta v garanciji, torej še dobre pol leta. Zanima me, kontaktiram hp slovenija, pa oni dalje rešijo, a kako to gre? Al nesem nazaj v trgovino kjer sem kupil, pa morejo oni zrihtat?

Raindancer ::

Običajno neseš nazaj v trgovino, in potem pač rešujete tam naprej. Praksa je, da vzameš original račun, garancijski papir, laptop v original embalaži (če jo še imaš) in greš na trgovino, poveš v čem je problem, in potem oni poskušajo rešit, če imajo kakega usposobljenega za take zadeve tam. Če pa ne, ga pošljejo k serviserju, ki je naveden na garancijskem listu. Redko pa je, da bi tebe kot stranko pošiljali naravnost k samemu serviserju. (Lahko se pa zgodi, odvisno kje si kupil.)

(Kot primer: Big Bang ima službo, ki se bavi s tem. Ljudje tam sprejmejo blago, pregledajo papirje, naredijo zapisnik, sprejmejo poškodovan artikel, in ga pošljejo serviserju. Serviser potem v parih dneh pregled stvar, obvesti zaposlene če se da popraviti ali je treba zamenjati, in potem dobiš poročilo, kako se je stvar rešila - ali so popravili, ali pa si upravičen do brezhibno delujočega izdelka identičnega tistemu, ki se ti je skvaril, v kolikor imaš stvar pod garancijo. Moraš pa imeti zraven garancijski papir in svoj izvod zapisnika, da prevzameš stvar, v kolikor ti jo zamenjajo.)

Pozor pa - preden greš v trgovino si za vsak primer naredi backup kopijo vsega, kar imaš na laptopu, če se slučajno zgodi, da bi se kaj ponesreči brisalo iz softverskega drobovja (torej, vse kar ti je pomembno, na zunanji disk). Mislim sicer, da je napaka v hardveru (tipke), ne vem pa, kako to mislijo popravit. Če ne morejo popraviti, morajo računalnik zamenjati za takega z enakimi specifikacijami, zato backup na zunanji disk.

V garancijskem listu je običajno napisano, kdo je dežurni serviser, če se kaj zalomi. Če v trgovini ne urediš, potem se obrneš na uradnega serviserja ali HP Slovenija.

Raindancer

b3D_950 ::

Na usb naloži Ubuntu in bootaj z live sistemom, ter testiraj tipke.
https://itsfoss.com/create-live-usb-of-...

Lahko pa še probaš naredit restore v windowsih na en prejšnji dan kjer ti je še delalo, mogoče so driverji...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b3D_950 ()

mat xxl ::

Hp nesi direktno na pooblaščen servis svetujem Birotehna (Avtera) , kjer se da celo dov+govoriti, da slikaš oznake in serijsko številko in oni naročijo, daš majstrom za malico in ti takoj premenjajo, ko pride rezervni del, kar navadno pride v nekaj dneh. Tako notesnik ne rabi tam stati en teden....

Ne nosi v trgovino, ker drugega, razen, da boš še ene 7 dni več brez ne bo.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652015 (11981) Han
»

Garancija plačilo stroškov - če izdelek deluje

Oddelek: Loža
203212 (2732) Ales
»

Potrjen nov standard slovenske tipkovnice (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Diski
17628893 (17294) Phantomeye
»

Varstvo potrošnikov - Garancija računalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6110294 (6977) zk_eu
»

Težavni 27-palčni iMaci

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
3411236 (9745) Zheegec

Več podobnih tem