» »

Greta - najstniška aktivistka in dno dna svetovne politike

Greta - najstniška aktivistka in dno dna svetovne politike

Temo vidijo: vsi
««
9 / 15
»»

nevone ::

Utk je izjavil:

Levaki se zmeraj zgovarjate na sistem. Sistem te sili v potrošništvo. Kakšen bullshit. Standardi so, ampak držijo samo tisti, ki jih kupci zahtevajo.


Problem je, ker se dostikrat stigmatizira tiste, ki ne sledji trendom. Namesto, da bi jih naučili, da ni nujno slediti vsem trendom in jih potem zaradi tega ne bi tlačili v razne predalčke nesposobnosti in podobno, bi bila potrošnja povsem dovolj dobra, da napredek ne bi izostal. Domišljati si, da pa neuporaba različnih proizvodov ni cokla napredka, je pa neresno. Enostavno deluje evolucija kot povsod in stvari morajo doseči končnega uporabnika, da lahko nadaljujejo razvoj.

Seveda obstajajo tudi ljudje, ki so toliko pametni in toliko osveščeni, da ne potrebujejo vseh teh mehanizmov, ampak družba kot celota v obliki v kakršni je danes, še vedno potrebuje nekaj potiskov od zunaj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

zmaugy ::

Avenger je izjavil:

Ja seveda ima punčka prav, ampak kar ona počne z lahkoto potihne, potem ko je dvignilo nekaj prahu. Dejstvo je, da za onesnaževanjem okolja obstajajo orjaški gospodarski interesi. Gospodarstvo daje ljudstvu kar hoče, udobje. Če v trgovini nihče več pri blagajni ne bi vzel vrečke, jih ne bi prepovedali, ampak bi jih nehali prodajat. A bi bili pripravljeni v živilsko trgovino it po fasungo s svojo embalažo? Mislim, VSO, embalažo - bi prinesli s sabo kozarce ali posode, v katere bi vam nato dali kisle kumarice, gorčico, kislo smetano, skuto, majonezo, sir, čips, šampone, makarone, čokoladice, sladoled, itd.? Rinfuzl je odprt že kar nekaj časa, pa nisem zasledil masovnih vrst pred njim, bojkotiranja vseh ostalih trgovin... ker se je potrebno malce potrudit na svojem koncu in odpovedat udobju. Zakaj kupujete ceneno kitajsko tehniko? Zakaj vrtalnik za 20EUR, ki se bo pokvaril v dveh letih in se ga ne splača popravljati in se potem enostavno vrže stran in se kupi novega? Zakaj pohištvo, ki je narejeno iz kartona in se polomi v nekaj letih? Ker imamo občutek, da si lahko privoščimo več! Če bi kupovali kvalitetne in dražje stvari, bi bil vsak nakup premišljen, produkt bi imel dolgo življensko dobo, ki se s popravilom ob okvari še podaljša.

Mimogrede, v zadnjih 15 letih smo pri nas zamenjali 3 palične mešalnike, kar je pri nas pripomoček, ki je kar pogosto v uporabi, sicer predvsem za juhe, vendar nekajkrat na teden tudi za miksanje sadja - jabolka, banane.. smuti pač. Vedno sem kupil višji cenovni rang, okoli 80EUR, zdaj mi je prekipelo in sem kupil tega zadnjega za malo manj kot 200EUR, namenjen je profi uporabi. Če preživi 15 let, se je že splačal. In mislim, da bo z lahkoto preživel 40 let.

Najlažje je odgovornost prevalit na tiste tam zgoraj, ploskat Greti, kakšno fajn stvar počne in cinično zmajevat z glavo ob izjavah in reakcijah politikov. Potem pa hop v Lidla po 10 dag pršuta ovitega v 10dag embalaže, nekaj plastičnih cunj in obenem še vbodno žagco za 15EUR, k je videt čist v redu za ta dnar. Greta tam zgoraj ne bo spremenila nič, imam pa majhno iskrico upanja, da lahko vsaj malo prispeva k ozaveščanju med nami. Ne pozabite, da tovarne proizvajajo samo to, kar lahko prodajo. Lahko začnemo na tem koncu: kupujmo kvalitetne, trajne izdelke, popravljajmo stare stvari, namesto da jih zavržemo in kupimo nove, pozimi imejmo v domovih največ 20°, poleti klimo, ki temperaturo od zunanje zniža na ne manj od 25°.

Embaliranje izdelkov po mojem menju ni tako problematično, če imamo zaprt krog reciklaže, država bi lahko prispevala svoje tako, da bi npr. uzakonila, sprejemljive materiale za posamezno vrsto embalaže - trenutno se za vakuumirano embalažo uporabljajo vsaj tri različne (nekompatibilne) plastične mase - PVC, PET in PS, verjetno tudi HDPE.

Seveda je del težave sistemski, ker je šel razvoj slepo naprej, brez najmanjšega ozira na to, kaj bo z okoljem, vendar smo zdaj dobro osveščeni in zelo lahko postanemo bolj osveščeni, informacij je dovolj. Delno smo še vedno slepi - električni avti samo prestavljajo emisije na centralizirane lokacije elektrarn, ni jasno koliko energije je potrebno, da se naredi IN razgradi en električni avto na tak način, da je impact na okolje manjši od klasičnega avta, ni jasno koliko energije je potrebno da se naredi in razgradi sončne celice in ali se potem te materiale lahko 100% izkoristi naprej ali je kaj nujnega odpadka. Vsi bi pa avte na elektriko pa solarne panele, zato ker je to eko in se dobro sliši. Noben pa ne bi raziskoval in prišel zadevi do dna, ker je preveč dela. Well, there's your problem. Greta ga ne bo rešila, politika zgoraj pa tudi ne, razen če bi bilo reševanje okolja bolj donosen posel kot sesuvanje okolja.


1. Kupovanje v rinfuzi: veliko stvari se da kupovati tako, veliko pa tudi ne, ker so problemi higienske in zdravstvene narave. Naši starši so uporabljali manj plastike in na pol gotove hrane, ker so imeli veliko več časa za pripravo - kuhanje kosila vsak dan, ker so pač ob dveh ali treh končali službo in bili hitro doma, kjer jih služba ni več brigala. Dokler so ustvarjeni pogoji, ko ljudje morajo delati dlje in moraj delati še doma, jim zaradi pomanjkanja časa ne preostane drugega, kot kupovati na pol pripravljeno in zapakirano (če imajo družino). Torej posameznik je omejen pri tem, kar lahko naredi sam neodvisno od sistema.
2. Kupovanje kvalitetnih in dražjih trajnejših izdelkov: žal cena ne predstavlja nobene garancije, da bo izdelek trajnejši in se ne bo pokvaril. Proizvajalci z različnimi umazanimi triki delajo izdelke težje popravljive in z drugimi umazanimi triki prisiljujejo uporabnike k menjavi. Spet je posameznik omejen pri tem, kaj lahko narei sam.
3. Ja, proizvajalci prodajajo to, kar lahko prodajo, zraven pa dodaj še, da prodajajo to, kar se jim najbolj splača, torej na primer telefone, ki so zalepljeni, kjer je težko zamenjati pokvarjen del in kjer strokovno popravilo, ki ga ravno tako oni kontrolirajo, stane tako veliko, da uporabnike stimulira k temu, da pokvarjen izdelek vržejo proč in kupijo novega. In ker se to vsem najbolj splača, počnejo to vsi in torej uporabnik nima praktično NOBENE izbire in možnosti vplivanja, razen da se sam obsodi na kameno dobo in postane nekonkurenčen na trgu delovne sile.

Se pravi so potrebni sistemski ukrepi, ki preprečijo proizvajalcem tovrstne manipulacije trga - kar bi rešilo tudi probleme iz prve točke - manj kvarjenja, manjša produkcija, višje cene, krajši delovni čas, več prostega časa za kupovanje kvalitetnih izdelkov za gospodinjstvo, manj embalaže.
Ampak ne bo šlo brez sistemskiih ukrepov, ki so protiutež zlorabi moči korporacij.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Utk ::

tikitoki je izjavil:

Utk je izjavil:

V enem postu ti uspe kritizirat tiste, ki se ne bi ničemur odrekli, in zagovarjat njo, in sebe, da ena malenkost nič ne pomeni. Bravurozno.


Vidim, da ti manjka intelekta. Punca je naredila nekaj za promocijo potrebe po sistemskih spremebah. Mislim, da to odtehta njen let.

Pa se tega nisi dojel, da vi trdite, da njeno dejanje tko ni pomembno.

Ja, vi, "intelekti", se bi stalno borili proti sistemu, ker ste preleni in preneumni, da bi sami delali drugače od "sistema". Sistema itak ni, če bi obstajal, bi imel nekdo magično palico s katero ga bi lahko spremenil. Pa tega ni. Kupi telefon enkrat na 5 let z zamenljivo baterijo pa boš zjebal sistem. Ali pa dacio za 9 jurjev za katero se je porabilo 3x manj resursov kot za passata.

Poldi112 ::

Utk je izjavil:

Še zmeraj se verjetno vozite z avti, menjate telefone prepogosto in kupujete preveč zapakirano šaro.
Kolk vlad je že padlo zarad zelenih protestov in kolk naslednjih vlad je kaj potem res spremenilo?


Kolega, ponovno, vaše projekcije so povsem offtopic, ampak ker konstantno vztrajate pri mojem osebnem primeru - sem vegetarijanec, vozim se s kolesom/vlakom, zadnji nov telefon, ki sem ga nabavil, je poganjal Symbian, vsi moji računalniki so kupljeni rabljeni, prav tako networking oprema in "HIFI". Vas zanima še kaj? Sem dovolj "skromen", da po vaše smem protestirati, brez, da bi me med vrsticami obtoževali hinavščine?

In protestiram proti počasnosti reševanja planeta. Jasno mi je, da spremembe ne bodo prišle čez noč, ker še nikoli v zgodovini upora niso. Niti ni moj namen, da vlada pade, zgolj, da se vrši pritisk na njo, da malo popravi prioritete. Oz. se zaveda, da nam je tematika pomembna in da nas bo vedno več na ulici, če ne bo konkretnega napredka.

> Sistema itak ni, če bi obstajal, bi imel nekdo magično palico s katero ga bi lahko spremenil.

Sistem seveda je, edino če si tiho in se smiliš sam sebi, ker te je sistem prepričal, da si nemočen, potem boš pač dobil prst v rit. Zdaj če ti to paše, super, meni pač ne, zato grem protestirat proti sistemu, ki dela občutno premalo za obrnitev tredna globalnega segrevanja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

gruntfürmich ::

zmaugy je izjavil:

Se pravi so potrebni sistemski ukrepi, ki preprečijo proizvajalcem tovrstne manipulacije trga - kar bi rešilo tudi probleme iz prve točke - manj kvarjenja, manjša produkcija, višje cene, krajši delovni čas, več prostega časa za kupovanje kvalitetnih izdelkov za gospodinjstvo, manj embalaže.
Ampak ne bo šlo brez sistemskiih ukrepov, ki so protiutež zlorabi moči korporacij.

Za nesposobne in neumne so vedno potrebni 'sistemski' ukrepi, pa posredovanje nekoga drugega da uredi njihove probleme... Ker oni so samo uboge žrtve sistema in korporacij...
Ubožščki...:'(
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Poldi112 ::

Kolega, mar niste imeli zgodovine v šoli? Sistemski ukrepi so vedno potrebni, sicer kapital nekontrolirano svinja okolje in izkorišča delavce. To, da se delavcev ne sme več streljati, ter da kemikalije ne smejo več v vodotoke, je povsem sistemski ukrep. Ker brez njega dejansko smo žrtve korporacij. Videno znova in znova. Fascinantno je zgolj, da ne uvidite, da s svojim blejanjem propagande svojih gospodarjev ščiteje proti vetru? Ubožček...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ADIJOOO1 ::

Greta je skrajna levicarka iz organizacije Antifa.

Poldi112 ::

KAVINSKY je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Zaradi Grete pa zdaj v kar nekaj državah šolarji ob petkih hodijo na demonstracije. Mar ni to dosežek? To, da vi nemočno cepetate z nogami v svoji nemoči je pa zgolj še ena potrditev.


Daj, nehi, spomni se kakšni ste bili :)) Vsak izgovor je dober, da lahko špricaš pouk, mi smo še na krvodajalske hodili :))


Spomni me ti? Ker jaz se spomnim zgolj vesele, inspirativne množice. Te budalaščine z izgovorom so za take, kot si ti - tiste, ki dejansko so špricali. Ta mladina je pa šla demonstrirat. Brez učiteljev, brez nadzora in brez prisile. Niso šli na pir, ker so špricali, šli so na pohod in jasno izrazili svojo zaskrbljenost.

Za razliko od tistih, ki ste šli na krvodajsko zaradi lastnih interesov (da ni bilo treba v šolo). Plosk plosk.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

tone31 ::

gruntfürmich je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Se pravi so potrebni sistemski ukrepi, ki preprečijo proizvajalcem tovrstne manipulacije trga - kar bi rešilo tudi probleme iz prve točke - manj kvarjenja, manjša produkcija, višje cene, krajši delovni čas, več prostega časa za kupovanje kvalitetnih izdelkov za gospodinjstvo, manj embalaže.
Ampak ne bo šlo brez sistemskiih ukrepov, ki so protiutež zlorabi moči korporacij.

Za nesposobne in neumne so vedno potrebni 'sistemski' ukrepi, pa posredovanje nekoga drugega da uredi njihove probleme... Ker oni so samo uboge žrtve sistema in korporacij...
Ubožščki...:'(
Če kdo živi mimo sistema, ga fašisti hitro označite za grožnjo in mu življenje mehansko onemogočite.

Utk ::

Kolega, ponovno, vaše projekcije so povsem offtopic, ampak ker konstantno vztrajate pri mojem osebnem primeru - sem vegetarijanec, vozim se s kolesom/vlakom, zadnji nov telefon, ki sem ga nabavil, je poganjal Symbian, vsi moji računalniki so kupljeni rabljeni, prav tako networking oprema in "HIFI". Vas zanima še kaj? Sem dovolj "skromen", da po vaše smem protestirati, brez, da bi me med vrsticami obtoževali hinavščine?

Ne, ker ne vem zakaj rabiš doma več računalnikov in neko mrežno opremo. Jaz imam ruter/modem in en switch. In če nekaj kupuješ rabljeno, nisi kaj dost naredu, samo ustvarjaš trg za rabljene telefone, da drug folk lahko kupuje stalno nove in rabljene proda po dobri ceni.
In zakaj protestiraš proti sistemu namesto kolegom, da bi naredili vsaj tolk za to kot ti?

nevone ::

Če kdo živi mimo sistema, ga fašisti hitro označite za grožnjo in mu življenje mehansko onemogočite.


Samo tega oni ne vidijo, ker so preveč zagledani vase. Ko se njim piše sistem na kožo, ga seveda obilno konzumirajo.

grunt:
Vsi potrebujemo sodelovanje/pomoč od zunaj, kakršnokoli že. Samostojen ni nihče, razen če se vrne v gozd na drevo, ali pod drevo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

KAVINSKY ::

Poldi112 je izjavil:

Za razliko od tistih, ki ste šli na krvodajsko zaradi lastnih interesov (da ni bilo treba v šolo). Plosk plosk.



Potem pa lahko pokomentiraš štrajke med poletnimi počitnicami.

tone31 ::

Med poletnimi počitnicami je bilo ogromno protestov. Da konservativni tisk ni poročal o njih, je simptom, da zdaj poroča o tem, da jih ni bilo, pa laž.

Ta psihoza gre seveda še veliko dlje. Če bi desna opcija resno jemala znanost in strokovne argumente, bi že zdavnaj ustanovila zasebna podjetja, ki bi ponudila okoljsko vzdržne tržne alternative nezadostnim sistemskim rešitvam, a se to ne zgodi, ker so podnebne spremembe podobne napenjanju nabite frače, uperjene v naše otroke. Dokler se fračo napenja, se ne zgodi nič dramatičnega, ko je frača močno napeta in reči postajajo zelo nevarne, pa racionalni ljudje, ki jim rečemo znanstveniki in strokovnjaki, začnejo opozarjati na nevarnost.

Jasno je, da ta nevarnost postaja vedno večja, če upoštevamo vse dejavnike. Jasno je, da človeštvo nevarnost zmore zmanjšati, če upoštevamo vse dejavnike. Ni jasno, da bo človeštvo to storilo, ker je inercija eden izmed najmočnejših družbenih mehanizmov, ravno zaradi konservativne ideologije, ki se tako krčevito bori proti spremembam. Tako kitajska komunistična partija kot trumpova administracija sta konservativni in obe sta se odločili, da bosta fračo napenjali še naprej, ker iz tega početja ogromno zaslužita, tako zase, kot tudi za prijatelje in znance.

Greta je simptom tega. Živi v državi, kjer več kot 90% države, vključno s konservativci, resno jemlje napovedi strokovnjakov na tem področju, zato so se tam v veliki meri že reformirali, a ker nimamo visokih zidov, ki bi atmosfero razdelili na ločene kose, je nujno globalno sodelovanje. Pariški sporazum je bil prvi korak, a je trumpova administracija ob veselem vzklikanju ljudi, ki o teh rečeh vedo manj kot nič, od njega odstopila. K sreči ima velika večina manjših in srednjih podjetij v ZDA manj cinična vodstva in so se prostovoljno obvezali, da bodo naredili vse v njihovi moči, da dosežejo zadane cilje, dovolj pa to ni, ker le zelo majhen šopek globalnih megakorporacij ustvari prek tričetrt vseh izpustov, skoraj polovico teh pa izključno zato, ker za tako početje dobijo subvencije.

Poldi112 ::

Utk je izjavil:

Kolega, ponovno, vaše projekcije so povsem offtopic, ampak ker konstantno vztrajate pri mojem osebnem primeru - sem vegetarijanec, vozim se s kolesom/vlakom, zadnji nov telefon, ki sem ga nabavil, je poganjal Symbian, vsi moji računalniki so kupljeni rabljeni, prav tako networking oprema in "HIFI". Vas zanima še kaj? Sem dovolj "skromen", da po vaše smem protestirati, brez, da bi me med vrsticami obtoževali hinavščine?

Ne, ker ne vem zakaj rabiš doma več računalnikov in neko mrežno opremo. Jaz imam ruter/modem in en switch. In če nekaj kupuješ rabljeno, nisi kaj dost naredu, samo ustvarjaš trg za rabljene telefone, da drug folk lahko kupuje stalno nove in rabljene proda po dobri ceni.
In zakaj protestiraš proti sistemu namesto kolegom, da bi naredili vsaj tolk za to kot ti?


Še kar ta obsedenost z menoj? Kaj si pa ti naredil? Svinjaš manj od mene?
Robo sem rabil za izobraževanje, zdaj je na bolhi.

Kot rečeno, posameznik s svojim primerom in okolico pač nima zadostnega vpliva, zato MORAMO na demonstracije. Ker brez sprememb na državni/globalni ravni pač ne bo svetle prihodnosti. Zakaj vam gre to tako hudo v nos? Česa se bojite?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

hamez66 ::

Pol moraš v politiko, da boš lahko na kaj vplival. Demonstracije ne pomagajo. Na miljone ljudi je demonstriralo proti vojni v Iraku, pa ni bilo zato nič drugače. Tako da pojdi kar po Šarčevih stopinjah. Samo večina nas ni tako sposobnih, kot naš predsednik vlade, tuljenje po forumih in "demonstriranje" je pa zelo preprosta stvar.

nevone ::

Pol moraš v politiko, da boš lahko na kaj vplival.


s
To nič ne pomaga, ker strici iz ozadja. No sedaj nas je že nekaj več.
/s

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Gagatronix ::

> večina nas ni tako sposobnih, kot naš predsednik vlade

a on je sposoben ? since when ?

Utk ::

Kot rečeno, posameznik s svojim primerom in okolico pač nima zadostnega vpliva, zato MORAMO na demonstracije. Ker brez sprememb na državni/globalni ravni pač ne bo svetle prihodnosti. Zakaj vam gre to tako hudo v nos? Česa se bojite?

Nimam nič proti protestom, če potem vsaj tist folk res živi tako kot navija, da bi morali vsi. In če iz tega ne dela politike levi-desni, ker to nima veze s tem.

Leif ::

Zakaj ne bi plastike skupaj z odpadnim papirjem in lesom sežigali v sežigalnicah in pri tem dobivali energije za ogrevanje stanovanj in toplo vodo? Gretina rodna Švedska to počne že dolgo in celo uvaža smeti.
Pred leti smo s točno tem namenom zamenjali PVC plastiko s PET, da pri gorenju ne nastajajo strupene klorove spojine. Plastike se reciklirati očitno ne splača, ker je še vedno mnogo ceneje napraviti novo. Zato se jo pošilja v tretji svet, kjer v najboljšem primeru stoji na smetiščih, v najslabšem jo pa zmečejo v bližnjo reko.



Sicer je pa tole s plastiko samo pesek v oči, ker to lahko rešimo z lahkoto če bi hoteli, prava agenda zadaj je drastična podražitev energije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Leif ()

feryz ::

Evo, po skoraj tridesetih letih iste lajne, je folk v Sloveniji obrnil ploščo. Nenehno spraševanje zakaj ne in kdaj bo tukaj Švica, je nadomestilo vprašanje zakaj ne in kdaj bo tukaj Zimbabve.
Kar ni uspelo fevdalcem, komunistom, kapitalistom, socialistom, je uspelo mali Gretici in peščici zgornjih 0,1%, ki furajo zeleno agendo. Folk masovno hiti v sirotinjo. Komaj čaka da se reši enega ali vseh avtov v bajti, že jutri bodo začeli na roke prati posodo in cunje. Teh tudi ne bodo več masovno kupovali. Kakor tudi računalnikov, telefonov, televizij in podobno. Še svetim kravam se bodo odrekli v mc donaldsu in podobnim.
Jej, jej.
Še Jurček bo moral prešaltati iz karbonic na stari dobri metalic.

Edino kar nam je, v zelenem duhu, oproščeno in dovoljeno, je občasno jadranje v novi jork s karbonsko jadrnico in letenje nazaj. Vsaj zgledi tako kažejo.
Drugače leteli, jasno, ne bomo več.

Poldi112 ::

Kolega, kdo vam preprečuje vsak dan nabaviti novo svetlečo igračo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

zmaugy ::

gruntfürmich je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Se pravi so potrebni sistemski ukrepi, ki preprečijo proizvajalcem tovrstne manipulacije trga - kar bi rešilo tudi probleme iz prve točke - manj kvarjenja, manjša produkcija, višje cene, krajši delovni čas, več prostega časa za kupovanje kvalitetnih izdelkov za gospodinjstvo, manj embalaže.
Ampak ne bo šlo brez sistemskiih ukrepov, ki so protiutež zlorabi moči korporacij.

Za nesposobne in neumne so vedno potrebni 'sistemski' ukrepi, pa posredovanje nekoga drugega da uredi njihove probleme... Ker oni so samo uboge žrtve sistema in korporacij...
Ubožščki...:'(


Lepo si to napisal, zaradi nesposobnih in neumnih je tako. Žal je treba vedno najti najmanjši skupni imenovalec, če se hoče celotna družba kam premakniti. Trenutno tja spadate med drugimi razni desankići, ki verjamete, da lahko z ušpičenim kolom rinete Savo navzgor.

feryz je izjavil:

Evo, po skoraj tridesetih letih iste lajne, je folk v Sloveniji obrnil ploščo. Nenehno spraševanje zakaj ne in kdaj bo tukaj Švica, je nadomestilo vprašanje zakaj ne in kdaj bo tukaj Zimbabve.
Kar ni uspelo fevdalcem, komunistom, kapitalistom, socialistom, je uspelo mali Gretici in peščici zgornjih 0,1%, ki furajo zeleno agendo. Folk masovno hiti v sirotinjo. Komaj čaka da se reši enega ali vseh avtov v bajti, že jutri bodo začeli na roke prati posodo in cunje. Teh tudi ne bodo več masovno kupovali. Kakor tudi računalnikov, telefonov, televizij in podobno. Še svetim kravam se bodo odrekli v mc donaldsu in podobnim.
Jej, jej.
Še Jurček bo moral prešaltati iz karbonic na stari dobri metalic.

Edino kar nam je, v zelenem duhu, oproščeno in dovoljeno, je občasno jadranje v novi jork s karbonsko jadrnico in letenje nazaj. Vsaj zgledi tako kažejo.
Drugače leteli, jasno, ne bomo več.


Tvoj problem in problem ostalih tvoje vrste je, da v svoji mentalni revščini bogastvo enačite z nepotrebno potrošnjo.

Leif je izjavil:

Zakaj ne bi plastike skupaj z odpadnim papirjem in lesom sežigali v sežigalnicah in pri tem dobivali energije za ogrevanje stanovanj in toplo vodo? Gretina rodna Švedska to počne že dolgo in celo uvaža smeti.
Pred leti smo s točno tem namenom zamenjali PVC plastiko s PET, da pri gorenju ne nastajajo strupene klorove spojine. Plastike se reciklirati očitno ne splača, ker je še vedno mnogo ceneje napraviti novo. Zato se jo pošilja v tretji svet, kjer v najboljšem primeru stoji na smetiščih, v najslabšem jo pa zmečejo v bližnjo reko.



Sicer je pa tole s plastiko samo pesek v oči, ker to lahko rešimo z lahkoto če bi hoteli, prava agenda zadaj je drastična podražitev energije.


Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Poldi112 ::

hamez66 je izjavil:

Pol moraš v politiko, da boš lahko na kaj vplival. Demonstracije ne pomagajo. Na miljone ljudi je demonstriralo proti vojni v Iraku, pa ni bilo zato nič drugače. Tako da pojdi kar po Šarčevih stopinjah. Samo večina nas ni tako sposobnih, kot naš predsednik vlade, tuljenje po forumih in "demonstriranje" je pa zelo preprosta stvar.


Kaj pa Vietnam? Tam tudi ni bilo nič drugače? Pa Dr. King? Pa JBTZ?

Nobene potrebe ni po tem, da greš v politiko, če želiš sprememe. Daleč od tega.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Leif ::

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.

Miki N ::

Demonstracije so dvorezen meč - odvisno od primera do primera. Recimo, zahvaljujoč Gretinim demonstracijam politiki zdaj TOČNO vedo, kaj imate otroci radi - se boste znali upreti "taveliki eko-čokoladi" ?

Vazelin ::

če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja

Lahko bi omejevali porabo električne energije. Recimo toliko, da bo za povprečno osebo za luči in pranje perila. Prostovoljno se bodo javili udeleženci petkovega protesta sem prepričan.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

otago ::

https://val202.rtvslo.si/2019/08/forum-...

Tusiranje vsak dan z gelom? Eko ali ne?

Poldi112 ::

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Kolega, znanost je tu povsem jasna. Kdo nekritično konzumira propagando prav tako.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Leif ::

Poldi112 je izjavil:

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Kolega, znanost je tu povsem jasna. Kdo nekritično konzumira propagando prav tako.


Znanost tukaj še zdaleč ni jasna, mogoče imaš ti tako percepcijo ker nekritično požiraš propagando in stvari ne pogledaš še iz drugih zornih kotov. Lahko pa seveda našteješ, katera alarmantna napoved se je do sedaj uresničila in našteješ kakšne bistvene razlike med podnebjem pri 300 in 400ppm CO2.

hamez66 ::

Poldi112 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Pol moraš v politiko, da boš lahko na kaj vplival. Demonstracije ne pomagajo. Na miljone ljudi je demonstriralo proti vojni v Iraku, pa ni bilo zato nič drugače. Tako da pojdi kar po Šarčevih stopinjah. Samo večina nas ni tako sposobnih, kot naš predsednik vlade, tuljenje po forumih in "demonstriranje" je pa zelo preprosta stvar.


Kaj pa Vietnam? Tam tudi ni bilo nič drugače? Pa Dr. King? Pa JBTZ?

Nobene potrebe ni po tem, da greš v politiko, če želiš sprememe. Daleč od tega.


V redu, potem pa protestirajmo.

Gagatronix ::

otago je izjavil:

https://val202.rtvslo.si/2019/08/forum-...

Tusiranje vsak dan z gelom? Eko ali ne?


Tusiranje vsak dan ze samo po sebi ni zdravo.

Wazzaa ::

Sploh, če si aktiven.

V sistemu, ki ga predlagate je higiena luksuz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wazzaa ()

zmaugy ::

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Razen tega, da je vpliv CO2 na temperaturo znan že kakšnih 150 let in da je zadnjih ne vem, 15 najtoplejših let odkar merimo temperature, bilo v zadnjih 20 letih, ko je koncentracija CO2 najvišja v vsem času, odkar ga merimo.
Itak, vsi smo butasti, razen par vaških posebnežev in “znanstvenikov” na plačilnem spisku naftne industrije. Spominja na tobačno industrijo, ki je do zadnjega trdila, da kajenje ne škodi zdravju in ne povzroča pljucnega raka.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Leif ::

zmaugy je izjavil:

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Razen tega, da je vpliv CO2 na temperaturo znan že kakšnih 150 let in da je zadnjih ne vem, 15 najtoplejših let odkar merimo temperature, bilo v zadnjih 20 letih, ko je koncentracija CO2 najvišja v vsem času, odkar ga merimo.
Itak, vsi smo butasti, razen par vaških posebnežev in “znanstvenikov” na plačilnem spisku naftne industrije. Spominja na tobačno industrijo, ki je do zadnjega trdila, da kajenje ne škodi zdravju in ne povzroča pljucnega raka.


Pozabil si še nalimat kakšen graf iz aktivistčne strani ala Carbonbrief, kjer imajo baseline iz 1880 na stotinko stopinje natančno, čeprav takrat izven Evrope in Severne Amerike skoraj ni bilo termometrov.
Naftni industriji ni potrebno sponzorirat skeptikov, dobički jim s prodajo plina za backup renewablov samo rastejo, tako da se ne sekirajo kaj dosti. S čim pa predlagaš da bomo izrinili naftarje iz trga, imaš v žepu kakšno skrito tehnologijo?

zmaugy ::

Vse to sva na zaklenjeni temi že predebatirala - večkrat. Ker si zatiskaš oči pred realnostjo, je to s tabo čista izguba časa.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Mr.B ::

zmaugy je izjavil:

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Razen tega, da je vpliv CO2 na temperaturo znan že kakšnih 150 let in da je zadnjih ne vem, 15 najtoplejših let odkar merimo temperature, bilo v zadnjih 20 letih, ko je koncentracija CO2 najvišja v vsem času, odkar ga merimo.
Itak, vsi smo butasti, razen par vaških posebnežev in “znanstvenikov” na plačilnem spisku naftne industrije. Spominja na tobačno industrijo, ki je do zadnjega trdila, da kajenje ne škodi zdravju in ne povzroča pljucnega raka.

Namig, kanjenje včasih ni.. polsedica neukih vaških vs znacev gledanja rality showov... pa so vzrok... če vpišeš v google .... "radioactivity and tobac"
The fertilizers that tobacco farmers use to increase the size of their tobacco crops contain the naturally-occurring radionuclide radium and its decay products. As the plant grows, the radon from fertilizer, along with naturally-occurring radon in surrounding soil and rocks, transfer into and on the plant and are later included in tobacco products made from these plants. Radon’s decay product, polonium-210, carries the most risk.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Wazzaa ::

zmaugy je izjavil:

Vse to sva na zaklenjeni temi že predebatirala - večkrat. Ker si zatiskaš oči pred realnostjo, je to s tabo čista izguba časa.


Tudi mene zanima kako so prišli do tako natančnih meritev v času, ko termometer ni bil razširjen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wazzaa ()

Gagatronix ::

Wazzaa je izjavil:

Sploh, če si aktiven.

V sistemu, ki ga predlagate je higiena luksuz.


Razen ce imas resne probleme s telesnim vonjem in/ali prekomernim potenjem, je vsakodnevno tusiranje skodljivo za telo, ker s koze spiras olja, ki jo scitijo.

Wazzaa ::

Gagatronix je izjavil:

Wazzaa je izjavil:

Sploh, če si aktiven.

V sistemu, ki ga predlagate je higiena luksuz.


Razen ce imas resne probleme s telesnim vonjem in/ali prekomernim potenjem, je vsakodnevno tusiranje skodljivo za telo, ker s koze spiras olja, ki jo scitijo.


Ali predlagaš naj se ne tuširamo po aktivnosti, če smo se tuširali dan ali dva prej?

Gagatronix ::

Ne. Samo tebe daje bralno razumevanje.

Leif ::

zmaugy je izjavil:

Vse to sva na zaklenjeni temi že predebatirala - večkrat. Ker si zatiskaš oči pred realnostjo, je to s tabo čista izguba časa.

Sva in tudi tam nisi imel odgovorov na taka osnovna vprašanja ampak po tvoje je odgovor na vsako nekonsistentnost v teoriji - naftarji so odzadaj.

Wazzaa je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Vse to sva na zaklenjeni temi že predebatirala - večkrat. Ker si zatiskaš oči pred realnostjo, je to s tabo čista izguba časa.


Tudi mene zanima kako so prišli do tako natančnih meritev v času, ko termometer ni bil razširjen.

Simulirajo temperature za nazaj, tako da ustvarijo navidezne trende.
Kanada je pred kratkim zbrisala z javnih strani vse realno izmerjene temperature, sedaj imaš simulirane temperature tudi za nazaj. Pred 1950 se jih pa sploh ne da več pogledat. Pravijo, da so simulirani podatki za nazaj bolj zanesljivi, kot realno izmerjeni :)) Če se podatki ne skladajo s teorijo, potem spremeniš podatke.
https://climatedata.ca/

Realno izmerjene temperature za tam kjer jih imamo sicer kažejo, da je bilo daleč najbolj toplo obdobje v zgodovini merjenj 30. leta 20. stoletja (dustbowl years).

Pika na i ::

Vazelin, preveč časa imaš in nekoristno ga uporabljaš.
Naj ti bo Greta raje za zgled.

Gagatronix ::

A takole, Pika ?

Wazzaa ::

Gagatronix je izjavil:

Ne. Samo tebe daje bralno razumevanje.


A si me zato citiral?

Gagatronix je izjavil:

Wazzaa je izjavil:

Sploh, če si aktiven.

V sistemu, ki ga predlagate je higiena luksuz.


Razen ce imas resne probleme s telesnim vonjem in/ali prekomernim potenjem, je vsakodnevno tusiranje skodljivo za telo, ker s koze spiras olja, ki jo scitijo.

tikitoki ::

Utk je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Utk je izjavil:

V enem postu ti uspe kritizirat tiste, ki se ne bi ničemur odrekli, in zagovarjat njo, in sebe, da ena malenkost nič ne pomeni. Bravurozno.


Vidim, da ti manjka intelekta. Punca je naredila nekaj za promocijo potrebe po sistemskih spremebah. Mislim, da to odtehta njen let.

Pa se tega nisi dojel, da vi trdite, da njeno dejanje tko ni pomembno.

Ja, vi, "intelekti", se bi stalno borili proti sistemu, ker ste preleni in preneumni, da bi sami delali drugače od "sistema". Sistema itak ni, če bi obstajal, bi imel nekdo magično palico s katero ga bi lahko spremenil. Pa tega ni. Kupi telefon enkrat na 5 let z zamenljivo baterijo pa boš zjebal sistem. Ali pa dacio za 9 jurjev za katero se je porabilo 3x manj resursov kot za passata.


Ti zmaugy razložil zakaj je to nesmiselno. Ti pa vztrajaj z glavo v pesku.

tikitoki ::

nevone je izjavil:

Če kdo živi mimo sistema, ga fašisti hitro označite za grožnjo in mu življenje mehansko onemogočite.


Samo tega oni ne vidijo, ker so preveč zagledani vase. Ko se njim piše sistem na kožo, ga seveda obilno konzumirajo.

grunt:
Vsi potrebujemo sodelovanje/pomoč od zunaj, kakršnokoli že. Samostojen ni nihče, razen če se vrne v gozd na drevo, ali pod drevo.

o+ nevone


Jp, sistem vam omogoča nikoli prej videno obremenjevanje okolja in se počutite ogrožene, če bi morali malce krotiti svoje apetite. Uboscki.

Utk ::

Drek je razložil. Razložil je, da njemu ni treba nič naredit, ker en človek nič ne pomeni. Rabite nekoga, da vam prepove sladoled, kot malo otroci, ker se sami mu ne zmorete upret.

m0LN4r ::

Greta je cist kul, samo najebal bomo mi revezi, ki onesnazujemo 1000x manj kot bogatasi. Mi gremo na konje, da ne onesnazujemo bogatasi pa se vozijo z tanki, letali in se marsicem naokoli in za luksus naredijo Xkratnik svinjarije od enega nizjeslojnega gospodinjstva.
Mater.
PS:
Ukint vse kar je vec kot 3 cilindorv in 150 konjev ! Vrzite telefone v smeti in uporabljajte golobe. Mah ze za to da lahko trolate na ST, je ena cela veriga nepotrebnega onesnazevanja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

tikitoki ::

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Leif je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Fokus ni na plastiki ampak na toplogrednih plinih. In ugani kaj nastane pri kurjenju plastike...


Saj res grozni CO2, povzroča vse živo od izumiranja severnih medvedov, do rekordno nizkih temperatur. Čeprav za to nimamo nobenih dokazov, razen računalniških simulacij, ki do sedaj niso zadele čisto nič in pa ogromno propagande.
CO2 nastaja pri skoraj vsaki proizvodnji energije, če to drastično podražimo bomo tudi znižali kvaliteto življenja vsem, razen najbogatejšim.


Razen tega, da je vpliv CO2 na temperaturo znan že kakšnih 150 let in da je zadnjih ne vem, 15 najtoplejših let odkar merimo temperature, bilo v zadnjih 20 letih, ko je koncentracija CO2 najvišja v vsem času, odkar ga merimo.
Itak, vsi smo butasti, razen par vaških posebnežev in “znanstvenikov” na plačilnem spisku naftne industrije. Spominja na tobačno industrijo, ki je do zadnjega trdila, da kajenje ne škodi zdravju in ne povzroča pljucnega raka.


Pozabil si še nalimat kakšen graf iz aktivistčne strani ala Carbonbrief, kjer imajo baseline iz 1880 na stotinko stopinje natančno, čeprav takrat izven Evrope in Severne Amerike skoraj ni bilo termometrov.
Naftni industriji ni potrebno sponzorirat skeptikov, dobički jim s prodajo plina za backup renewablov samo rastejo, tako da se ne sekirajo kaj dosti. S čim pa predlagaš da bomo izrinili naftarje iz trga, imaš v žepu kakšno skrito tehnologijo?


Ti trdiš, da Angleži niso imeli za termometer?

tikitoki ::

m0LN4r je izjavil:

Greta je cist kul, samo najebal bomo mi revezi, ki onesnazujemo 1000x manj kot bogatasi. Mi gremo na konje, da ne onesnazujemo bogatasi pa se vozijo z tanki, letali in se marsicem naokoli in za luksus naredijo Xkratnik svinjarije od enega nizjeslojnega gospodinjstva.
Mater.
PS:
Ukint vse kar je vec kot 3 cilindorv in 150 konjev ! Vrzite telefone v smeti in uporabljajte golobe. Mah ze za to da lahko trolate na ST, je ena cela veriga nepotrebnega onesnazevanja.


Lahko prepovedo prvi razred pri letalih. Sam bo preveč cepcev, ki si ga tko ne morejo privoščiti, ki bodo proti.
««
9 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leto 2019 drugo najtoplejše leto (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16028050 (24140) BigWhale
»

Za nami je najbolj vroč oktober doslej (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23839113 (32041) Leif
»

Koncentracija ogljikovega dioksida dosega nove rekorde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10530664 (25330) Gruterzer
»

Nova anketa: globalno segrevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ankete
26149564 (41696) gzibret

Več podobnih tem