» »

4G komunikacija na telefonu, ki nikoli ni imel vzpostavljene 4G povezave

4G komunikacija na telefonu, ki nikoli ni imel vzpostavljene 4G povezave

d_rems ::

Zadnja leta večinoma dopustujemo izven evropskih držav in letos se nam je prvič zgodilo, da nam je operater zaračunal 4G data promet, čeprav smo imeli dato zanesljivo izklopljeno na vseh telefonih (tako dato kot gostovanje). Uporbljali smo samo WiFi.

Operaterja za enkrat ne bom omenjal. Žena in hčeri imajo skupni paket in letos smo prvič na računu imeli zaračunano data povezavo. Račun je zares videti, kot da bi "ET phone home". Na vsakih nekaj ur po nekaj 100 kilobytov. Se pa je v 14 dneh nabralo 60€. Vse tri imajo različne telefone (recimo da izločimo standardno paranojo, da telefoni enega proizvajalca nekam pošiljajo podatke nekontrolirano).

Ena hči je mesec prej bila na obisku v drugi državi izven Evrope in ni imela zabeleženega nobenega data prometa.

Še najbolj zanimiv primer je telefon druge hčere, na katerem 4G omrežje nikoli ni bilo nastavljeno. Preverjeno nima nastavljenih podatkov za dostop in podatki za dostop tudi niso nastavljeni na kartici. Na tem telefonu je zabeleženo največ dogodkov.

Jaz imam enak telefon, kot druga hči, vendar sem na drugem operaterju in nisem imel zabeleženega nobenega dodatnega data prometa.

Odgovor našega operaterja je bil, da bi morali na telefonu nastaviti kot prioritetno samo 3G komunikacijo, kar sem jaz prvič zasledil. Ponavljam, da smo imeli izklopljeno tako gostovanje, kot data komunikacijo.

Postavlja se več vprašanj. Ali goljufajo mobilni operaterji v tej državi, ali nas nekdo uči narobe in telefoni (programi) za svoje potrebe uporabljajo 4G komunikacije, kljub temu da so vse 4G nastavitve onemogočene ali pa nekaj muti naš operater?

Hvala lepa za vse nasvete

TheR

Utk ::

4g že pri povezovanju porabi nekaj kb, tudi če nič zares ne prenese. Teoretično je morda možno, da se je telefon povezal na 4g omrežje (ne nujno za prenos podatkov), ker drugega ni bilo ali pa slabo, in je zato nekaj prenesel. Morda res najbolje eksplicitno izklopit 4g.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Baja ::

jaz mam neko opcijo v smislu "uporabi 4g za boljso zvocno in drugo komunikacijo". če pa ta opcija upošteva data nastaitve pa nimam pojma. tako da verjetno res najbolje telefon ročno nastaviti na 3g.

EnStot ::

Daj povej prosim katera lopovska država je to !

starfotr ::

Izven EU je treba narediti blokado podatkovnega prometa z SMS sporočilom ali na kak drug način pri domačem operaterju. Takrat zagotovo ne bo dodatnih stroškov.

Izklop roamninga in blokada podatkov na telefonu ni dovolj. Žal. Ne glede na operaterja, ne glede na telefon. Pametni telefoni so prepametni, da bi delali in razumeli tako osnovno zadevo, kot je blokada. Stalno se želijo še malo povezat zraven.

Vazelin ::

Pejte na hot hofer pa ni skrbi
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

nsa_ag3nt ::

Vazelin je izjavil:

Pejte na hot hofer pa ni skrbi

To nima veze z operaterjem, temveč z 4g protokolom/omrežjem in telefonom, ki se zna povezati v omrežje preko 4g.

https://slo-tech.com/forum/t699480/p638...
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
39591798 (11266) Jerry000
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632177482 (33690) neosonic
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

9119010 (6813) smile-
»

Izpad mobilnega interneta

444501 (2836) VelkBla

Več podobnih tem