» »

Nova ali stara Octavia?

Nova ali stara Octavia?

«
1
2 3

flyslovenc ::

Zdravo,

ker bom čez cca 2 meseca postal oče, sem se odločil, da zamenjam A3jko z bolj prostornim avtom. Po začetnem iskanju sem se odločil za karavana in zožil izbor na Škodo Octavio ter Golfa Variant. Poklical sem dve avtohiše in si rezerviral oba avta za testno vožnjo. Pri Škodi sem dobil Octavio 2.0 TDI DSG Style in bil sprva kr razočaran, ker mi niso dali RS-a za testirat. :D Avto od zunaj kr malo dolgočasen za BMW M4 fan-a, ampak me je neverjetno navdušila prostornost, velika navigacija ter seveda DSG. Zakaj prostornost? Ker sem visok malo več kot 190cm in si moram v A3jki znižat sedež do konca, da imam za dva prsta prostora med mojo glavo in stropom.

Čez dva dni grem še probat Golfa Variant 2.0 TDI Highline in sem bil vidno razočaran. Motor super, ampak DSG se mi je res vsedel na dušo v tisti prvi testni vožnji, voznikova prostornost pa dobesedno ista kot pri A3jki. Po končani vožnji povem ženi, da je Variant izpadel iz igre, ker mi je enostavno premalo prostoren. Iskreno, če nebi probal Octavie, bi bil Golf čisto super, tako pa je žal izpadel s tako lahkoto kot mlečni zob.

Zdaj pa dejansko pridemo do teme pogovora. Model avta je izbran - Škoda Octavia. Ostalo pe je še vse v zraku.

Osnovni kriteriji pri nakupu:
    2.0 TDI
    DSG
    Max. 22k€

Tip voznika:
    Delam cca 20k km na leto. Večinoma daljše relacije.
    Avto bi nekje v 6 letu starosti prodal, razen če bo delal ok in ne bom imel potrebe po menjavi

Možnosti:

NOVA Škoda Octavia 2.0 TDI DSG Family - 23k € (konfigurator)

STARA Škoda Octavia 2.0 TDI DSG Oprema Style + še en kup iz L&K (uglavnem naložen avto in estetsko lepši od novega), 2016 letnik, 116k km prevoženih - 17k €

Nikoli še nisem kupil starega avta in ne znam oceniti, kje moram biti pazljiv ter kakšni so še lahko skriti stroški razen nepredvidenih okvar.

Vprašanja:
Kako je z rabljenimi avti (2016-2017 letnik) s 100k,150k,200k kilometri?
Je dosti večja možnost da se kaj pokvari?
Je tukaj skrit kak večji servis, ki bi te močno udaril po žepu?
Je avto po takšnih prevoženih kilometrih že dal svoje najboljše čase mimo?

Že vnaprej hvala za odgovore. :)

Raptor F16 ::

Kilometrov se ne gleda, če je bilo vzdrževanje zgledno. Osebno raje kupim avto, ki se je vozil in vzdrževal, kot pa stal pod kozolcem. 3/4 avtomobilov se je prodalo s prevrtenimi kilometri ampak tega tevčkom ne boš dopovedal, da so kupili passata, ki je obrnil krepko čez 300kkm ne pa samo 120. Malo pomisli, če je logično, da so recimo 15 let stari potovalni avtomobili preračunano v lovprečju delali pod 15kkm na leto...

Pokvari se ti lahko tudi nov iz salona. Običajno je starost 2-8 let najbolj zanesljivo obdobje avtomobila. V prvih dveh letih se običajno pojavijo vpoklici ali defekti zaradi zajebov v fabriki. Po osmih letih se počasi začenjajo starostne težave.

Kako naj vemo kaj je skrito? Ja, če te bodo cigani na*ukali s preprodanim avtom, kjer so skrivali napake in kvazi garancijo lahko drago plačaš. Tista garancija ne velja nič. Izgleda nekako tako da te bodo poslal na pooblaščenca kjer boš sam plačeval svojo naivnost.

Kilometri nimajo veze, če je bil avtomobil vzdrževan. Na udaru so kvečjem elementi podvozja, servo... Motorju kilometri ne pomenijo nič. Za motor so važne zgolj delovne ure.

Če je nekdo sposoben z avtom normalno narest 200kkm vrejetno zna dovolj normalno vozit, da mu ni uspelo avta sfukat pred 100kkm. Kaj meniš? Od upokojenca ki se malo vozi pa niti v sanjah ne bi kupil avtomobila. Prva stvar ki bo za zamenjat je zihr sklopka.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Raptor F16 je izjavil:

Kilometrov se ne gleda, če je bilo vzdrževanje zgledno.

Uau.

Osebno raje kupim avto, ki se je vozil in vzdrževal, kot pa stal pod kozolcem.

Jaz ti zrihtam poceni Mercedesa W212 z 1.250.000 km, vožen in redno vzdrževan. Super nakup.

3/4 avtomobilov se je prodalo s prevrtenimi kilometri ampak tega tevčkom ne boš dopovedal, da so kupili passata, ki je obrnil krepko čez 300kkm ne pa samo 120. Malo pomisli, če je logično, da so recimo 15 let stari potovalni avtomobili preračunano v lovprečju delali pod 15kkm na leto...

Eh, so tudi taki. Osebno poznam vsaj 3, ki preverjeno delajo med 10-15k zadnjih 6-10 let.

Prevrtene kilometre se v veliko primerih da ujeti, je pa definitivno potrebno paziti na to.

TheBlueOne ::

flyslovenc je izjavil:


NOVA Škoda Octavia 2.0 TDI DSG Family - 23k EUR (konfigurator)

STARA Škoda Octavia 2.0 TDI DSG Oprema Style + še en kup iz L&K (uglavnem naložen avto in estetsko lepši od novega), 2016 letnik, 116k km prevoženih - 17k EUR


Pri tej primerjavi verjetno vzamem novo, ce ni pri tastari oprema res dosti na visjem nivoju. VW je menda dajal sest let garancije/jamstva, kako je pri Skodi ne vem. Drugace najboljse, da se gres pri novem pogajat, jaz sem se pri avtu za 14.000EUR po katalogu izpogajal za 12.050EUR pa ni niti bilo zame. Pac ne jim povedat, da bos sigurno vzel Octavijo, bolj, da jo gledas kot alternativo.

Drugace morda nekoliko offtopic, pojdi poskusit se kaksen drug brend. Ce ne za kaj drugega, bos dobil vsaj obcutek, kje je Skoda zadaj in se bos lazje pogajal. Sem pred kratkim vozil tole 2.0 DSG in me ni niti malo prevzela, Golf se manj.

Kar sprasujes je pa tako. Menda se odvare pojavljajo najbolj na zacetku, ko je garancija in nekje po 120.000km. Tam zacne pokat vse, kar ni bilo izpeljano optimalno. Tukaj ni recimo vprasanje, ce je zadeva OK planirana, ampak vse kar se je izmuznilo nadzoru kakovosti. Kaksen slabo pritrjen vijak itn. Potem pa imas tam okoli 300.000km, kjer se zacnejo kazati napake v materialu in kakovost pri obdelavah.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Nova octavia je res grda s temi duplo lučmi spredaj. Stara je pa lepa.

PINki ::

Vzami staro, 6k rezerve ti ostane, avto je lepši in bolje opremljen. 120kkm ni nič posebnega, če je redno servisiran.

Lp

TheBlueOne ::

Avti v tem razredu so koncepirani, da so rentabilni do ca. 300.000km. Od tam naprej je naceloma ze treba malo carati, da se rentira, kar v Sloveniji niti ni nek problem.

Jaz recimo kupujem avte do ca. 50kkm nekoliko visjega razreda, ker k mehaniku pristejem se stroske svoje logistike in casa.

Kar hocem povedati je, da je jasno, kako je tehnicno in v praksi. Ce imas za soseda poceni mehanika potem lahko furas tudi sterejsi avto visokega razreda in si pri stoskih se vedno OK. Na drugi strani pa ce zelo cenis svoj cas in ti gre na jetra ze ce nadomestni avto ni na voljo takoj, kaj sele klicarit mehanike in organizirat popravila, pa so za moj okus optimalni avti do 150.000km.

fikus_ ::

Kje gledaš rabljeno Octavijo, avtohiša, privat? Za 3 leta star avto ima nadpovprečne SLO km. Če je iz SLO, potem te km nimajo kaj skrbeti, če iz tujine, je pa vprašanje?!!!
Poglej pnevmatike (pri teh km niso več prve gor), firmo, cenovni razred, obrabo, lahko sklepaš na to, kako je bil avto vzdrževan. Ni problem, če je malo profila, bolj je problem neenakomerna obraba. Potem pogledaš hladilno tekočino, nivo in ne sme biti motna, pri VW je verjetno roza barve.

Mislim, da z okvarami pri tej starosti in km avta ne bi smel imeti težav, samo tekoče vzdrževanje. Poskusi preverit zavorne ploščice in diske, če so zrabljeni, lahko s tem zbijaš ceno.

Likalnik ::

Jaz nisem še nikoli kupil novega avtomobila...vedno samo rabljene... pa vedno kupujem od starejših ljudi...zakaj...redno vzdrževan in servisiran, vozil ga je samo ata ob nedeljah...malo kilometrov, prvi lastnik...ne moreš falit. oziroma zgonen BMW, prevrteni kilometri, vozil ga je 20 letnik brez denarja za servise + še 6 prijateljev....gas do konca zato, da je frajer
Bi pa sedaj šel tudi v nabavo novega, če bi kupoval...ker takilih atov kot sem ga opisal zgoraj je vedno manj....na avtonetu so v večini zgonena jajca z prevrtenimi kilometri...nikoli ne veš kaj bo crknilo.
Pri novem bi gledal koliko ima avto garancije...primer nova Škoda ima 2 leti garancije kar pomeni, če boš avto imel 6 let kot si napisal...imaš 4 leta ne pokritih in reskiraš dodatne stroške.

Kia ima 7 let garancije...kar pomeni, da si brez stroškov in brez skrbi...prav tako dobiš Kia Pro_Ceed že za 20k€ z vso opremo...in avtomatskim menjalnikom....

res pa je, če so tukaj predsodki..da s Škodo si večji vaški jebach kot s Kio potem bo pa težava.

IL_DIAVOLO ::

malini ::

Kaj pa kaka škoda Superb - zadnji model. Zelo prostoren avto.

Utk ::

Vzami staro, 6k rezerve ti ostane, avto je lepši in bolje opremljen. 120kkm ni nič posebnega, če je redno servisiran.

17 jurjev za rabljeno škodo s 120 kkm? A smo na glavi padli? A ta golf tudi ni bil redno servisiran?

Sparkxl ::

Točno to...17k za rabljeno škodo je wtf. In sam sem tudu ta wtf doživel ko sem kupoval octavio. Ta avto res drži ceno. Na koncu sem se za novega odločil in mi ni žal niti malo

scythe ::

Za 17k€ že dobiš Octavio RS 185hp 2015 ;)

hojnikb ::

"RS"
#brezpodpisa

zmaugy ::

Dejanska cena je nižja od tiste na konfiguratorju, plus da poskusi kupit vozilo iz zaloge. Plus dizlov se očitno hočejo znebit.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jakan123 ::

Likalnik je izjavil:

Jaz nisem še nikoli kupil novega avtomobila...vedno samo rabljene... pa vedno kupujem od starejših ljudi...zakaj...redno vzdrževan in servisiran, vozil ga je samo ata ob nedeljah...malo kilometrov, prvi lastnik...ne moreš falit. oziroma zgonen BMW, prevrteni kilometri, vozil ga je 20 letnik brez denarja za servise + še 6 prijateljev....gas do konca zato, da je frajer
Bi pa sedaj šel tudi v nabavo novega, če bi kupoval...ker takilih atov kot sem ga opisal zgoraj je vedno manj....na avtonetu so v večini zgonena jajca z prevrtenimi kilometri...nikoli ne veš kaj bo crknilo.
Pri novem bi gledal koliko ima avto garancije...primer nova Škoda ima 2 leti garancije kar pomeni, če boš avto imel 6 let kot si napisal...imaš 4 leta ne pokritih in reskiraš dodatne stroške.

Kia ima 7 let garancije...kar pomeni, da si brez stroškov in brez skrbi...prav tako dobiš Kia Pro_Ceed že za 20k€ z vso opremo...in avtomatskim menjalnikom....

res pa je, če so tukaj predsodki..da s Škodo si večji vaški jebach kot s Kio potem bo pa težava.


Ata ima 11 let star avto, prvi lasntik, 30k km pa ga ne bi kupil... Sklopka se redno kuri, obutan in barvan je bil že skoraj cel... Ampak, če bi se prodajal bi se pa oglas zelo lepo bral :)
Kia ima 7 let garancija oziroma do 150k km. Če delaš veliok kilometrov se pri marsiketeri znami dobi več garancije ;)

zmaugy ::

Drugače se bi pa v temle vozil precej boljše kot v Octavii:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Gagarin ::

Utk je izjavil:

Vzami staro, 6k rezerve ti ostane, avto je lepši in bolje opremljen. 120kkm ni nič posebnega, če je redno servisiran.

17 jurjev za rabljeno škodo s 120 kkm? A smo na glavi padli? A ta golf tudi ni bil redno servisiran?


Lej sam imam pa golfa bencin 1.4 160Km DSG, letnik 2009 (kupil novega), 232000, pa razen rednega servisa in zamenjave servisnih oblog ni blo še prav nič (no tok, tok, da se ne bo zdaj začelo...). Kaj bomo anekdotično po enem avtu sklepali kakšne kvalitete je model?

Utk ::

Jaz ne smem, ti pa lahko?

Gagarin ::

Valda, ti ne prepovedujem, sem samo pokazal kako je nesmiselno, tako moj kot tvoj sta statistično zanemarljiva in na podlagi ne mojega in ne tvojega ne moreš sklepati na kvaliteto modela in na verjetnost da boš naletel na težave ali ne...

IL_DIAVOLO ::

Sranje po nemcih je nacionalni sport.

Utk ::

Gagarin je izjavil:

Valda, ti ne prepovedujem, sem samo pokazal kako je nesmiselno, tako moj kot tvoj sta statistično zanemarljiva in na podlagi ne mojega in ne tvojega ne moreš sklepati na kvaliteto modela in na verjetnost da boš naletel na težave ali ne...

Nesmiselno je tudi trdit, da bo škoda za 17 jurjev in 120 kkm dober nakup, če je bila redno servisirana. Na to sem odgovarjal.

Gagarin ::

Utk je izjavil:

Gagarin je izjavil:

Valda, ti ne prepovedujem, sem samo pokazal kako je nesmiselno, tako moj kot tvoj sta statistično zanemarljiva in na podlagi ne mojega in ne tvojega ne moreš sklepati na kvaliteto modela in na verjetnost da boš naletel na težave ali ne...

Nesmiselno je tudi trdit, da bo škoda za 17 jurjev in 120 kkm dober nakup, če je bila redno servisirana. Na to sem odgovarjal.


Ok, čeprav tudi s tem ne vidim statistično relevantne povezave, ampak ok, ti že veš.

Raptor F16 ::

zmaugy je izjavil:

Drugače se bi pa v temle vozil precej boljše kot v Octavii:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...


Oh, to je nekaj čisto drugega. Octavia ni ravno nek preskok iz njegovega Audija A3. Toliko prostora mnogih avtomobilih za ta denar lahko samo sanjaš. Prava limuzuna.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Utk ::

Ok, čeprav tudi s tem ne vidim statistično relevantne povezave, ampak ok, ti že veš.

Kje je pa statistično relevantna povezava, da se splača dat 17 jurjev za škodo s 120 kkm, ki jo za ta denar dobiš tudi novo, samo z malo manj opreme?

Gagarin ::

Utk je izjavil:

Ok, čeprav tudi s tem ne vidim statistično relevantne povezave, ampak ok, ti že veš.

Kje je pa statistično relevantna povezava, da se splača dat 17 jurjev za škodo s 120 kkm, ki jo za ta denar dobiš tudi novo, samo z malo manj opreme?


To nekak nima zveze s statistiko ampak ok, po moje se tudi ne splača. Pa da po tvoje na "statistično nerelevantno povezavo" (ki to ni), odgovarjaš z drugo statistično nerelevantno povezavo je tudi svojevrstni pristop.

Utk ::

Svojevrsten pristop je predvsem tvoj, ko meni mečeš stvari, ki jih sam počneš...

Gagarin ::

Utk je izjavil:

Svojevrsten pristop je predvsem tvoj, ko meni mečeš stvari, ki jih sam počneš...


ke? ok...;)

IL_DIAVOLO ::

Statistika govori v prid zadnjih modelov prejšnje generacije. Statisticno se tudi največ folka odloča na podlagi videza in ne razlike v ceni, sploh če dobiš pri enem max opremo, pri drugem pa revscino.

Statisticno je 2 leti star dizel s takimi kilometri manj zjahan od 10 let starega dizla s takimi kilometri. Kar sicer nima veze z novim avtom, ampak je dober indikator da je avto kot nov.

Zgodovina sprememb…

Goran's Blog ::

Vzemi rabljeno Octavio 2,3 leti staro.
Nov prehitro zgubi na ceni, drugače pa če maš denar pa kar novega!

Pri hiši so bile do sedaj Škode Favorit, Felicia, Octavia, Fabia, Superb, Yeti razen letnega servisa samo bencin, dizel pa gasa.

Utk ::

Vzemi rabljeno Octavio 2,3 leti staro.
Nov prehitro zgubi na ceni

Če 3 leta stara stane 17 jurjev, bi rekel da ne spet tako hitro.

jukoz ::

Goran's Blog je izjavil:

Vzemi rabljeno Octavio 2,3 leti staro.
Nov prehitro zgubi na ceni, drugače pa če maš denar pa kar novega!

Pri hiši so bile do sedaj Škode Favorit, Felicia, Octavia, Fabia, Superb, Yeti razen letnega servisa samo bencin, dizel pa gasa.


Kako pa kaj delajo električna ogledala? Pa veltilacija? Svečke OK? Rje je kaj - tko, na random mestih?
Škoda Fabia letnik 2011 - 1.2 TSI, najmočnejši motor, ene 120kkm, relacijske vožnje.

Not terrible, ampak defenitivno not great.

HotBurek ::

Izbire je ogromno, teh Škod je k solate. Vsekakor pa kupi ta avto iz nemčije, ker imajo boljš izbiro. Z direktnim nakupom pa lahko še nekaj malega privarčuješ.

Evo, nekaj primerov:

06/2018 | 31.377 km | 150 PS | 21.920 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

06/2018 | 22.289 km | 116 PS | 21.380 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

06/2017 | 33.800 km | 116 PS | 18.990 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

04/2016 | 14.648 km | 150 PS | 19.990 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

06/2018 | 29.263 km | 150 PS | 21.990 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...


p.s.: Ker je bil omenjen BMW. Kako lahko sploh pomisliš na Škodo, frontantrieb? Halo?? :)

02/2016 | 102.969 km | 190 PS | 21.980 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

06/2016 | 134.990 km | 190 PS | 21.390 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

02/2016 | 128.750 km | 190 PS | 20.990 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

02/2014 | 88.750 km | 184 PS | 20.450 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

12/2015 | 140.412 km | 190 PS | 19.888 €
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Invictus ::

Kupi Škodo Superb, 2 generacije.

Ogromno prostora, pa znajo biti že poceni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

joggi79 ::

Za 6 jurjev razlike definitivno vzames novega, tudi ce ima manj opreme. Ce kupujes avto za 6 let bo imel na koncu pri tvojih 20k/leto kaksnih 240.000km. Sam imam podobno pri trenutnih 250k km, pa se strinjam s serviserjem, ki mi pravi da so danes avtomobili delani za 180.000km potem se jih pa znebis, da se nekdo drugi ukvarja z njim. Do 180k nobenih problem potem pa menjas to pa menjas tisto in dobis tistih 6 jurjev razlike v dveh letih notri ;) Pri novi imas pa do 180.000km pri tvojih planiranih kilometrih kar nekaj let.

IL_DIAVOLO ::

Tudi ce ima manj opreme lol. Ima manj opreme, veliko manj opreme. Kaj boš z novim avtom, če pa je oskubljen ko jesensko drevo. Naj bo nabit z max opremo al pa nič.

hojnikb ::

in kaj ti bo nabit z opremo, ce jo 80% ne rabis.
#brezpodpisa

Utk ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Tudi ce ima manj opreme lol. Ima manj opreme, veliko manj opreme. Kaj boš z novim avtom, če pa je oskubljen ko jesensko drevo. Naj bo nabit z max opremo al pa nič.

Nabit mora bit s tistim kar hočeš imet. Oprema samo zaradi opreme je brezveze. Če si je nekdo octavio našminkal s 5 jurji "opreme", ki služi samo šminki, in jo čez 3 leta prodava, ni nujno da bo nek drug bedak čez 3 leta to še enkrat preplačal.

gimnazija123 ::

Nihče še ni omenil. Octavia je z faceliftom dobila 7-stopenjski dsg, rabljena pa bi v tem primeru imela 6-stopenjskega. Prednosti 7-stopenjskega so predvsem malenkost nižji vrtljaji na avtocesti in bolj uglajeno delovanje. Menjalnik ima oznako dq381 in je v osnovi enak audijevemu s-tronicu (enak menjalnik je v audiju a6 že precej dlje kot od leta 2017 pri škodi). Če že rabljeno octavio bi torej gledal facelift (grde sprednje luči), bi se pa sam odločil za novega, saj jo trenutno z opremo family in dsg-jem dobiš dokaj ugodno, vendar pri paketu family recimo ni možno dodati radarskega tempomata, ki se lepo poda avtomatiku. L&K opremo bi sam črtal, saj ima 18inčna platišča (na octaviji, ki ni RS bi sam vzel največ 17 inčna - imamo tudi doma in so dober kompromis udobja in voznih lastnosti), druga oprema-alcantara, kessy, led in ostalo kar je serijsko pa se mi razen boljših luči ne zdi pomembno. 20k km letno ni neka bajna kilometrina pri kateri bi rabil nevem koliko opreme. Sam bi doplacal led luči, športne sedeže v paketu dynamic in mogoče avtomatsko zatemnitev ogledal. Veš pa itak sam kaj rabiš in kaj ne. Doma imamo letnik 2013, octavio 3, 1.2 tsi, pri 140k km razen rednega servisiranja in gum nobenih drugih stroškov. Pri počasni vožnji v drugi prestavi se spredaj desno pojavlja čriček, kar je tudi edini problem tega avta v 6ih letih.
Če boš gledal rabljene pa bi tudi mogoče sam tako kot predhodniki svetoval mogoče nakup bmw-jeve trojke. Sicer malenkostmanj prostorna, a s precej boljšimi voznimi lastnostmi. 3 leta stare s cca 130k km dobiš dokaj ugodno, menjaš olje v avtomatu, pri 170-180k menjaš verigo in prodaš po parih letih pri 250k, ter ponoviš vajo. V primeru bmw-ja bi se tudi poskusil navaditi izklapljanja start stop sistema, baje občutno podaljša živlenjsko dobo verige. No sam ga izklapljam vedno in na čisto vseh avtih.
Veliko sreče pri nakupu!

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Malo ga biksas. Prvo kot prvo, pri rabljenem avtu bolj malo izbiraš. In če en "bedak" kupi avto za 25k, to ne pomeni da ga bo potem naslednji preplacal. Plačal bo čisto pošteno ceno. Ne vem, koliko je bila cena octavie 2017, ampak verjamem da je bilo blizu 25k. 8k ceneje za 2 leti star avto, to je čisto normalen padec vrednosti, kot pri vseh ostalih. V prvem letu 20%, potem pa vsako leto 10%. Zato res ne razumem trditve "skoda pa res drzi ceno". Čisto normalna cena.

In zato se novega avta ne kupuje. V prvem letu izgubiš vsaj 20%.

Utk ::

Nove avte SE kupuje. 20% v enem letu izgubiš samo če ga prodaš. Zakaj bi kdo prodal 2,3 leta star avto, v katerga je vložil 8 jurjev opreme, je pač beyond me...pa še v škodo, če bi bil to nek bmw za 70 jurjev, bi si mislil, da človek pač ima denar. Kaj si pa naj mislimo o takem?

hojnikb ::

nic ni narobe z novim avtom. kupis lahko tocno to kar hoces in tocno ves kaj se je dogajalo z avtom since 0km.
kaksni rabljeni nemski vozi imajo kr hudo tendenco, da na meji pozabijo polovico kilometrov.
#brezpodpisa

IL_DIAVOLO ::

Saj ne da bi ga prodal, ampak dobiš "nov" avto za 5-10k ceneje. In ja, 2 leti stari avti se prodajajo. V 2 letih se pa lahko resnično malo zgodi, da bi bilo kaj narobe. Seveda jaz nobenemu ne branim, ampak ni računice.

Utk ::

V dveh letih se zlahka naredi 100,000 km, kar je za marsikater avto 1/3 uporabne življenske dobe, torej je 1/3 nižja cena normalna, dodatno pa izgubiš 2 leti garancije, pri kakšnem nemcu je to tudi vsa garancija, ki jo ima, in prevozil boš 100,000 km manj brez vsake težavice. Od 100 do 200 kkm bo pač treba kaj zamenjat. Ni računice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

IL_DIAVOLO ::

Jaz 100k naredim v cca 8 letih. Meni se izide. Tisti, ki pa jih dela več, pa se avto toliko manj obrablja, ker večinoma vozi po avtocesti, kjer se avto obrablja minimalno. Saj pa avti niso pri 100k za v smeti. Nekaj se pa seveda mora zamenjat, to je normalno. To je šele neumnost, da avto menjas, da ne bo treba dat za veliki servis.

Utk ::

Dej ne filozofiraj. Za 100 kkm v 8ih letih se kupi picikl.

springfield ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Tisti, ki pa jih dela več, pa se avto toliko manj obrablja, ker večinoma vozi po avtocesti, kjer se avto obrablja minimalno.

What?

nsa_ag3nt ::

VW TOURAN vzemi, če hočeš prostor in višino.
Ali peugeot berlingo.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

MadMax ::

Berlingo je pežojev?
Sem bil prepričan, da je citroenov...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15521227 (16730) matobeli
»

Kateri avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6110742 (9150) zez
»

Škoda Octavia Combi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20359032 (31597) urkoman
»

Rabljen karavan (2013+) do 22k€ (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17335286 (28352) Superboyy

Več podobnih tem