» »

Kje se dobi visoko kvalitetne DVD-R medije 4x?

Kje se dobi visoko kvalitetne DVD-R medije 4x?

pingo76 ::

Išem visoko kvalitetne DVD-R medije za izdelavo backupov. Bistvo je, da so dobro obstojni na staranje. Ne želim slišai nič v stilu smartbuy oz chiwawa chemicals india medijev, samo kvalitetne in kje se jih dobi.
Hvala
Pingo76!
  • spremenil: boštjan ()

krneki ::

Pri JAE bi morali imeti 4x Pioneer medije, ki so pomoje tanartabulš.

Han ::

Tudi BOF jih ponavadi ima, niso pa poceni.

pingo76 ::

Hvala. Te medije sem tudi sam gledal a kam vraga so šli končat drugi quality proizvajalci? (Kodak, TDK, Sony, Verbatim...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

krneki ::

Mislim, da Kodak sploh nima DVD-R medijev (general use). TDK nima še 4x DVD-R medijev. Sony in Verbatim sta tudi zelo dobra (Sony vbistu za 4x DVDR medije uporablja medije od MCC, ki pa ima v lasti Verbatim in trži svoje medije pod to znamko)

SasoS ::

TDK-jeve 4x medije dobiš v....hmm, morebiti jih grem še nekaj kupit preden jih poberete :D. Stanejo pa točno 999 SIT komad.

Dami ::

Rolan ma princote 4x za 600sit. Problem je sam da ma nec 1300A vlke probleme z njimi in lahko peče le po nadgradnji biosa pa še to gre pol sam 2x (4x je možnost sam ti skuri medij). Hec je da na pioneeru a06/106 lepo delajo 4x.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

SasoS ::

Princo je največji crap od dvd medija.

Gabro ::

Poglejte ta test potem pa nehajte hvalit TDK, raje za isti denar kupite Philips.

DVD TEST MEDIJEV

Če je možno uporabljajte DVD+R medije ker so kvalitetnejše izdelave.

lp, Gabro

Gabro ::

Sem malo pobrskal po netu in našel tole:

This question is slightly complicated by the fact that most companies do not make their own discs. The REAL manufacturers are:

1. MCC - Mitsubishi Chemical Corp - Very good stuff. Used by verbatim, TDK, Pioneer etc in the past. When people say things like Get Verbatim or Pioneer if you want really good discs, they are expecting MCC discs whether they know it or not. Currently, all these name brands plus others have switched or partially switched to cheaper sources for their spools, such as CMC and Ritek. Usually made in Singapore or Japan.

2. RICOH - All the earlier +R/+RW drives were made for other OEMs by Ricoh and they make discs too. Their discs are generally very good. +R discs of theirs are still used by everyone, Fuji, TDK, Philips etc.

3. RITEK - The best of the native Taiwanese manufacturers. Used by lots of makes.

4. CMC - CMC Magnetics is sadly making some wins with big name makers, they are made in Taiwan and really suck (IMO) especially used a lot for 4x +R by all the big name media companies.

5. BeAll - Samsung - Have only tested their -R discs, they seem ok but not exceptional as far as I can tell.

6. Princo - They are made in Taiwan, mostly -R as far as I know, not very good at all.

There's no easy way to tell know who makes the discs when you buy a name brand like Verbatim, Fuji, TDK. Check forums like these from time to time, I guess. Although once you've bought the dsics you can look in advdinfo (a freeware tool) to check to see who the real manufacturer is.

SasoS ::

Kdo kaj ve kaj se dogaja na trgu dvd-r medijev? 4x TDK-je sem po svojih pričakovanjih pokupil vse :D (imel jih je BigBang v Sportini...zdaj imajo samo še 2x plošče...zanimivo je da so isti mediji v BB v BTCju 1500?!?!?!). V Comtronu sem dobil 4x Traxdata (RitekG04) za 790...ritek naj bi bil uredu samo ni vrhunski (poleg tega bi pa za isti denar lahko dobil že kak brand-name). JAE ima samo crap od Nashue (Pionerjev ni:( :(). Kakšen nasvet kje dobiti res dobre medije?

TylerDurden ::

Joker je izdal syrotko bajsi :)
Let\'s make some soap ...

TylerDurden ::

Drugače pa malo resnosti.

Imam pioneerjev dvr A04, pa so sami problemi z njim, zapečem traxdato na 2x dam nazaj v com in hočem skopirat file na disk, pa mi javi da je en file zjeban, probam s fujijem isto sranje, bom probal še z LGjem pečt, pa če bo boljš bo treba očitno pioneerja v smeti vržt, garancija je pa itaq potekla. Bi pa predalgal, da traxdata vseeno NE KUPUJETE, ker so res bol tako tako.
Let\'s make some soap ...

Wox ::

To se i ja pitam.

Wox ::

TylerDurden: Maš probleme s pečko.

Traxdata so sodeč po testu v sepremberski reviji Vidi solidni mediji made by Ritek.

Evo što oni kažu o ovom mediju:

DVD-R: Unatoč vrlo lošoj završnoj obradi, Traxdata još jednom pokazuje postojanost kvalitete svojih medija. Proizvođač medija je Ritek, koji je poznat po jeftinijim medijima, ali očito može osim cijene ponuditi i visoku kvalitetu proizvoda. Ako je cijena važna, ovo je dobar izbor. Ocena: 4,40 od možnih 5

DVD+R: Očekivali smo malo kvalitetniju završnu obradu madija. Brzina čitanja je za nijansu niža od Vebatimovog medija, ali kvaliteta je i dalje visoka. Ocena: 4,59 od 5

SasoS ::

Ritek spada med t.i. "cheap" taiwanske proizvajalce in je med njimi najboljši (glede na recimo Princo, CMC) a se kljub temu ne da primerjat z "najboljšimi" mediji (Pioneer, MCC). Ako bi stal 300-500 SIT pol ja, če je pa 200SIT cenejši od TDK-ja recimo, pol pa vzamem TDK any day.

TylerDurden: Preden vržeš stran pečko res sprobaj ene dobre medije...bi znalo rešit tvoj problem (ali pa tudi ne...sem že videl zanič A04...na koncu se je na plati poznalo kot da bi bil zapis vedno redkejši, dober medij ni pomagal)...samo kje jih pa dobit pa zdaj sprašujem :D

TylerDurden ::

Hja, kmalu bo cenej pečko stran zabrisat kot pa še akkšnega praznega DVDja uničit. Sicer mi je pa ql, ker imajo prazni traxdati lepo DVD škatlico.
Let\'s make some soap ...

Lime ::

Meni Traxdata DVD-R 4x iz Comtrona super delujejo. Imam pa LG multi pekač (BTW sedaj je cena že 38.900 SIT). Testirano tudi v PS2 in DVD komponentah. Zaenkrat nobenih težav. Peka na 4x traja cca. 13 minut za 4.7GB.

MEDENA ::

se pridružujem limetu :)

spekel 5 traxdata dvd-r

RULAJO !!!!!!!!!!!!!!11

TylerDurden ::

Se opravičujem, moji DVDji so bili DATATRAX in ne TRAXDATA. No bom sprobal še te.
Ampak še vedno je najboljša peka z dvd for authoring, je ni komponente, ki ne bi brala takšnega DVDja.
Let\'s make some soap ...

SasoS ::

Success! Eventus ima (je imel :\) 4x Verbatim, MCC ID po 1.100 SIT. Sem spet pobral vse kar so imel ampak so mi zagotovil da bodo še dobil. Zraven sem za test dobil eno Rhino plato...baje en slovenski stuff...ID je AN30, cena pa polovico Verbatima (aja, rated je 1-4x ne tako kot Baysi ko je samo 2x). Bom dal kake perke gor pa poročam ako dela :D

Raw ::

@SasoS: .. in kaksni so pol tile Rhino 4x mediji?

SasoS ::

Pečko se imel posojeno pa sem šele danes spekel...dela bp 4x na A05, tudi krivulja v CD Speedu je lepa (prebrano na Pioneer 116), bere vse (posneto okol 4GB)...i guess čisto uporabno...

dady ::

Ce kdo isce Verbatim so v BOF-u po 550 4x.

CaqKa ::

kako doma izmerite kvaliteto dvd medija? predvidevam da ga najprej spečete... pa da bi za primerjavo vsakič morali biti na mediju zapisani enaki podatki...
imam advdinfo ter nerota.

BaRtMaN ::

KProbe za parity check in PI/PO.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297221 (26323) pingo76
»

DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1389864 (7017) reber
»

Katere medije za Liteona 851S?

Oddelek: Kaj kupiti
191101 (850) Dr_M
»

DVD mediji

Oddelek: Kaj kupiti
292066 (1442) TheHijacker
»

Kvaliteta DVD medijev - vaše izkušnje

Oddelek: Zvok in slika
241777 (1397) MadMicka

Več podobnih tem