Forum » Loža » Težave s sklepi in prehrana
Težave s sklepi in prehrana
metsis ::
Pozdravljeni,
že dolgo časa imam težave s sklepi, še posebej na komolcih kjer me sklepi velikokrat bolijo pri fizični aktivnosti in na zapestjih ter kolenih.Sklepi me čudno bolijo pri fizični aktivnosti ter neprestano pokajo.
Zdravnik, kot sem pričakoval, ni znal kaj več reči, kot da naj zmerno gibam in da ni nič konkretno znakov obolenj.
Se je pa v zadnjih nekaj dneh zgodilo sprememba. Slab teden že ne jem nobenega sladkorja, katerega sem sicer doslej praktično vsak dan v večji ali manjši količini užival v raznih kavah, sokovih, rogljičkih čokoladah.
Prav tako ne jem več ogljkovih hidratov kot so: krompir, kruh, riž, polena ipd.
Zaenkrat čutim veliko spremembo. Ne samo da imam enormno več energije kot doslej (pred tem sem zvečer ko sem pojedel kakšen kuhan ali pečen krompir padel kot mrtev v posteljo), počutim se skorajda kot prerojen.
Res je sicer da bom dejansko lahko potrdil, da spremembe v prehrani vplivajo na splošno počutje in sklepe šele po določenem času in je še prezgodaj.
Kaj jem? Kuhano in surovo zelenajvo (solate), sadje, oreščke in kakšen kos mesa kot je zrezek, oslič ipd.
črtal sem pa sladkor v vseh oblikah in hrano kot so krompir, kruh, riž...vse vrste piškotov, krekerjev, čips.
že dolgo časa imam težave s sklepi, še posebej na komolcih kjer me sklepi velikokrat bolijo pri fizični aktivnosti in na zapestjih ter kolenih.Sklepi me čudno bolijo pri fizični aktivnosti ter neprestano pokajo.
Zdravnik, kot sem pričakoval, ni znal kaj več reči, kot da naj zmerno gibam in da ni nič konkretno znakov obolenj.
Se je pa v zadnjih nekaj dneh zgodilo sprememba. Slab teden že ne jem nobenega sladkorja, katerega sem sicer doslej praktično vsak dan v večji ali manjši količini užival v raznih kavah, sokovih, rogljičkih čokoladah.
Prav tako ne jem več ogljkovih hidratov kot so: krompir, kruh, riž, polena ipd.
Zaenkrat čutim veliko spremembo. Ne samo da imam enormno več energije kot doslej (pred tem sem zvečer ko sem pojedel kakšen kuhan ali pečen krompir padel kot mrtev v posteljo), počutim se skorajda kot prerojen.
Res je sicer da bom dejansko lahko potrdil, da spremembe v prehrani vplivajo na splošno počutje in sklepe šele po določenem času in je še prezgodaj.
Kaj jem? Kuhano in surovo zelenajvo (solate), sadje, oreščke in kakšen kos mesa kot je zrezek, oslič ipd.
črtal sem pa sladkor v vseh oblikah in hrano kot so krompir, kruh, riž...vse vrste piškotov, krekerjev, čips.
metsis ::
Splošno znano je, pa naj gre za vedenje naše stare mame ali dr. medicine, da sta najbolj zdrava zelenjava in sadje. Tukaj ne moreš veliko zgrešiti.
Nisem lev, mačka, volk... da bi jedel izključno samo meso. Meni osebno se to ne zdi smiselno. Ampak- sto ljudi sto čudi.
Zankat mi eksperiment z zelenjavo, sadjem in kakšen kos mesa in oreščki dobro dene.
Nisem lev, mačka, volk... da bi jedel izključno samo meso. Meni osebno se to ne zdi smiselno. Ampak- sto ljudi sto čudi.
Zankat mi eksperiment z zelenjavo, sadjem in kakšen kos mesa in oreščki dobro dene.
FireSnake ::
Pozdravljeni,
že dolgo časa imam težave s sklepi, še posebej na komolcih kjer me sklepi velikokrat bolijo pri fizični aktivnosti in na zapestjih ter kolenih.Sklepi me čudno bolijo pri fizični aktivnosti ter neprestano pokajo.
Zdravnik, kot sem pričakoval, ni znal kaj več reči, kot da naj zmerno gibam in da ni nič konkretno znakov obolenj.
Se je pa v zadnjih nekaj dneh zgodilo sprememba. Slab teden že ne jem nobenega sladkorja, katerega sem sicer doslej praktično vsak dan v večji ali manjši količini užival v raznih kavah, sokovih, rogljičkih čokoladah.
Prav tako ne jem več ogljkovih hidratov kot so: krompir, kruh, riž, polena ipd.
Zaenkrat čutim veliko spremembo. Ne samo da imam enormno več energije kot doslej (pred tem sem zvečer ko sem pojedel kakšen kuhan ali pečen krompir padel kot mrtev v posteljo), počutim se skorajda kot prerojen.
Res je sicer da bom dejansko lahko potrdil, da spremembe v prehrani vplivajo na splošno počutje in sklepe šele po določenem času in je še prezgodaj.
Kaj jem? Kuhano in surovo zelenajvo (solate), sadje, oreščke in kakšen kos mesa kot je zrezek, oslič ipd.
črtal sem pa sladkor v vseh oblikah in hrano kot so krompir, kruh, riž...vse vrste piškotov, krekerjev, čips.
Ne bo rad delal reklame, a meni je ribji kolagen pomagal pri sklepih.
Zaradi treningov, namreč, skos nekaj boli.
Po tem, ko sem to jedel 3 tedne so bolečine skorajda prenehale.
dejansko je bilo smešno: ko sem ga dobil se mi je valjal po predalu kake 3 mesece. Nato sem rekel: "bom te tri paketke pojedel, škodovati ne more.". Od takrat ga jem redno (no, včasih tudi pozabim).
Jem pa (ribji) kolagen, tole:
http://www.naturelab.si/blago/skincolla...
Ta kolagen je pomagal že meni in štirim znancem.
En kolega pa je tudi žolco:
https://oblizniprste.si/slastni-prigriz...
(ne je skos kolagena ampak kombinira).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
metsis ::
FireSnake
Kolagen naj bi bil tudi za kožo koristen.
Sem že razmišljal o tem, samo je kar drag. Mislim, da bom tudi s tem poskusil, znalo bi imeti pozitivne učinke, tudi z leti proizvodnja kolagena peša kot berem.
Kolagen naj bi bil tudi za kožo koristen.
Sem že razmišljal o tem, samo je kar drag. Mislim, da bom tudi s tem poskusil, znalo bi imeti pozitivne učinke, tudi z leti proizvodnja kolagena peša kot berem.
bambam20 ::
Predvsem, da si izločil sladkor. Sladkor je strup za telo, samo kaj ko je tako dober, se pravi je visoka zasvojitev, ki se jo težko odrečemo.
metsis ::
FireSnake ::
FireSnake
Kolagen naj bi bil tudi za kožo koristen.
Sem že razmišljal o tem, samo je kar drag. Mislim, da bom tudi s tem poskusil, znalo bi imeti pozitivne učinke, tudi z leti proizvodnja kolagena peša kot berem.
Za kožo se jaz ne sekiram (je pa sprememba)
Sklepi so mi hvaležni.
Za 3 mesece pride 54€
To je 18€ na mesec. Meni se ne zdi veliko (glede na učinek). Pa, če tu in tam pozabiš pojesti imaš še dlje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
metsis ::
FireSnake
na trgu imaš veliko vrst kolagena. Mogoče probam s tem, ki ga sam uporabljaš, če si zadovoljen.
Kako veš, a ti je ravno kolagen pomagal pri sklepih?
So razlike tako očitne?
To ješ ob obroku, npr kosilu eno tableto na dan?
na trgu imaš veliko vrst kolagena. Mogoče probam s tem, ki ga sam uporabljaš, če si zadovoljen.
Kako veš, a ti je ravno kolagen pomagal pri sklepih?
So razlike tako očitne?
To ješ ob obroku, npr kosilu eno tableto na dan?
FireSnake ::
Ja, kurje nogice so tudi zakon.
metsis: kako vem? Nobene druge razlike nisem naredil kot to, da sem začel jesti kolagen. Že prej pa sem jedel ribje olje, koencim Q10 in ginko.
Po treh tednih me na enem treningu kolk ni popolnoma nič bolel (OK, recimo 10% od 100). Sem mislil: eh, danes sem se dobro zagrel in me zato ne boli. Drugi trening spet brez bolečine.
Nakar sem to priporočil prijatelju (starejši moški, ki trenira pri nas) in sem mu rekel, naj opazuje zadevo po nekje treh tednih. Tudi on je potrdil.
Pri meni je bila razlika tako očitna, da se mi zdi prav neverjetna.
Najbolj so me boleli kolki pri izvajanju zadnjih krožnih udarcev.
Lepota kolagena je obnova. Tako, da ima zadeva dolgoročne učinke. Kar pomeni, da ne gre takoj na slabše, če po določenem obdobju nehaš jest.
Kolagen, ki sem ga omenil vsebuje tudi jod. Kar pa ni problem, ker mi pijemo klorirano vodo, ki zbija jod v našem telesu (jod sicer dobimo tudi s soljo - a jaz jem neslano hrano).
metsis: kako vem? Nobene druge razlike nisem naredil kot to, da sem začel jesti kolagen. Že prej pa sem jedel ribje olje, koencim Q10 in ginko.
Po treh tednih me na enem treningu kolk ni popolnoma nič bolel (OK, recimo 10% od 100). Sem mislil: eh, danes sem se dobro zagrel in me zato ne boli. Drugi trening spet brez bolečine.
Nakar sem to priporočil prijatelju (starejši moški, ki trenira pri nas) in sem mu rekel, naj opazuje zadevo po nekje treh tednih. Tudi on je potrdil.
Pri meni je bila razlika tako očitna, da se mi zdi prav neverjetna.
Najbolj so me boleli kolki pri izvajanju zadnjih krožnih udarcev.
Lepota kolagena je obnova. Tako, da ima zadeva dolgoročne učinke. Kar pomeni, da ne gre takoj na slabše, če po določenem obdobju nehaš jest.
Kolagen, ki sem ga omenil vsebuje tudi jod. Kar pa ni problem, ker mi pijemo klorirano vodo, ki zbija jod v našem telesu (jod sicer dobimo tudi s soljo - a jaz jem neslano hrano).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
FireSnake ::
Če bo kdo zadevo kupil mi lahko pošlje PM, da mu uredim 3€ popusta.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
metsis ::
rawwer ::
Za sklepe in kosti naj bi bil najboljsi sezam, tudi orescki, zacimbe, Vsekakor pa zelenjava in sadje.
Je smiselno pogledati to playlisto.
Seveda vse znansveno dokazano.
Je smiselno pogledati to playlisto.
Seveda vse znansveno dokazano.
FireSnake ::
Jaz bom vzel kolagen, samo bi si moral še malo prebrati.
To podjetje, ki ga svetuješ ima pisarno in dobavlja iz Talina. Nimaš se na nikogar konkretno obrniti.
Imaš.
To prodaja Direkt marketong iz Marobora.
Oni to uvažajo.
Če ni javno objavljeno, ti lahko poiščem številko in kontaktno osebo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
louser ::
bambam20 ::
oreščki bi morali biti več prisotni v obroku.
Saj smo vsi. Jaz se počasi odvajam od njega, kar je pa težko, ampak druge ni, če žlim pozdravit svoj organizem, saj mi uradna medicina pri mojem problemu ne more pomagat v tej smeti, da bi se mi zadeva popravila 100%.
In tudi sam opažam rezultate ob opustitvi sladkorja.
Predvsem, da si izločil sladkor. Sladkor je strup za telo, samo kaj ko je tako dober, se pravi je visoka zasvojitev, ki se jo težko odrečemo.
Se čisto strinjam. Od njega sem zasvojen, prav zares. In dodajajo ga v zelo veliko predelane industrijske hrane.
Saj smo vsi. Jaz se počasi odvajam od njega, kar je pa težko, ampak druge ni, če žlim pozdravit svoj organizem, saj mi uradna medicina pri mojem problemu ne more pomagat v tej smeti, da bi se mi zadeva popravila 100%.
In tudi sam opažam rezultate ob opustitvi sladkorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
louser ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ne bi te rad zamoril, ampak sklepi te bolijo, ker nimas razvitih misic okrog njih.
No ja. Naj specializant preceni. Lahko je tudi obrabljen hrustanec oziroma karkoli.
metsis ::
Kako pa glede grenivke in kakšnih pomaranč iz trgovine?
To je vse špricano, zdaj po novem tudi piše, da je lupina obdelana z kemičnimi sredstvi. A kdo to je*
To je vse špricano, zdaj po novem tudi piše, da je lupina obdelana z kemičnimi sredstvi. A kdo to je*
FireSnake ::
Uf, lupine jaz ne bi jedel.
Sem bral, da se niti z rokami ne bi smel dotikati "mesa", z deli roke, s katerimi smo se dotikali zunanje površine.
Tudi v gostilni jim rečem, naj mi ne dajejo olupkov limone v limonado.
Sem bral, da se niti z rokami ne bi smel dotikati "mesa", z deli roke, s katerimi smo se dotikali zunanje površine.
Tudi v gostilni jim rečem, naj mi ne dajejo olupkov limone v limonado.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Mare2 ::
FireSnake ::
Plus insekticidi (da se kak strupen mrčes ne prenese med kontinenti).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Aquafriend ::
pac, kupis bio sadje, ce zelis nucat lupino
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
kingsix ::
Izločit vse ki v telesu povzroča vnetna stanja oz vnetje... Sladkor, splošno OH, omega 6 (rastlinska olja)... Pa okrepit mišice.
The Player ::
baje redno uživanje mleka povzroča probleme sklepom in kosti.
Ima mogoče kdo kakšne verodostojne podatke ali izkušnje glede tega?
Predvsem je ta teorija zelo priljubljena med vegani.
Ima mogoče kdo kakšne verodostojne podatke ali izkušnje glede tega?
Predvsem je ta teorija zelo priljubljena med vegani.
737 ::
Mleko ni primerna hrana za človeka, sploh kravje. Sam ga uporabljam kvečjemu za izdelavo kefirja, ki je koristen za prebavo.
Ker sem ravno omenil kefir, še nekaj novejših izsledkov:
Kefir @ Wikipedia
Ker sem ravno omenil kefir, še nekaj novejših izsledkov:
Kefir @ Wikipedia
kuall ::
The Player je izjavil:
baje redno uživanje mleka povzroča probleme sklepom in kosti.
Ima mogoče kdo kakšne verodostojne podatke ali izkušnje glede tega?
Predvsem je ta teorija zelo priljubljena med vegani.
Js sm pil veliko mleka celo življenje pa še nikoli zlomil nobene kosti, nobenih problemov s sklepi.
Sicer mi ljudje pravijo, da imam močne kosti, ne vem kako to vidijo, ker jaz na drugih ljudeh ne morem videt ali imajo močne ali krhke kosti.
metsis ::
Sladkor mislim, da je tista ključna stvar. Pa bela moka.
O tem se veliko piše in govori npr. Dr Robert Lustig.
In verjetno ni naključje, da imajo nekateri trgovci s prehrano takoj ko vstošiš v trgovino na metre in metre stalaž na levi in desni s sladkimi in mastno slanimi prigrizki. In enako je ko na koncu pri blagajni. Business pred zdravjem.
Chomsky je celo omenil da je sladkor hud strup.
Nisem se podrobneje seznanja s strokovnim gradivom glede sladkorja, a se veliko piše npr:
Stran s sladkorjem
...Če vam primanjkuje kalcija, ni nujno, da je posredi slaba predelava kalcija v telesu. Ženske se nagibamo k večjemu izgubljanju kalcija, ker se ne moremo upreti sladkarijam. Beli sladkor namreč za svojo predelavo porabi zaloge kalcija. Če želite svojemu telesu zagotoviti dovolj kalcija, se zato izogibajte belemu sladkorju ...
Mislim, da če se temu povsem izogneš, torej vsem piškotom, sladoledom, čokoladam, belemu kruhu, vsem vrstam peciva, tudi poceni omakami za špagete ki so polne sladkorja, jogurtom...ravno včeraj sem kupil jogurt, piše manj kot odstotek maščobe, potem pa vidim koliko je dodanega sladkorja.
Ne vem pa kako je s soljo?
O tem se veliko piše in govori npr. Dr Robert Lustig.
In verjetno ni naključje, da imajo nekateri trgovci s prehrano takoj ko vstošiš v trgovino na metre in metre stalaž na levi in desni s sladkimi in mastno slanimi prigrizki. In enako je ko na koncu pri blagajni. Business pred zdravjem.
Chomsky je celo omenil da je sladkor hud strup.
Nisem se podrobneje seznanja s strokovnim gradivom glede sladkorja, a se veliko piše npr:
Stran s sladkorjem
...Če vam primanjkuje kalcija, ni nujno, da je posredi slaba predelava kalcija v telesu. Ženske se nagibamo k večjemu izgubljanju kalcija, ker se ne moremo upreti sladkarijam. Beli sladkor namreč za svojo predelavo porabi zaloge kalcija. Če želite svojemu telesu zagotoviti dovolj kalcija, se zato izogibajte belemu sladkorju ...
Mislim, da če se temu povsem izogneš, torej vsem piškotom, sladoledom, čokoladam, belemu kruhu, vsem vrstam peciva, tudi poceni omakami za špagete ki so polne sladkorja, jogurtom...ravno včeraj sem kupil jogurt, piše manj kot odstotek maščobe, potem pa vidim koliko je dodanega sladkorja.
Ne vem pa kako je s soljo?
mat xxl ::
Ja imam tudi sam podobne težave, kot opisuje avtor te teme, sam jih imam sicer zaradi povečane telesne teže.
Glede Kolagena, da ne plačujete za brez veze našim razno raznim, sorazmerno dragim ponudnikom, sam sem tako našel na enem forumu nasvet za tega, ki je številka ena, menda in, kot boste videli sila ugodne cene je pa stvar preverjena in že zelo dolgo na trgu : https://www.medizinfuchs.de/preisvergle... Povem, da je šlo meni malo na živce to jemanje z žlico, ko se ti vse nalepi ali z sokom, in sem znanca poprosil, da mi je 1 kg tega Berco kolagena skapsuliral v 0 kapsule in sedaj je uživanje bistveno lažje.
Za tovrstne težave se svetuje tudi MSM, Glukozamin in še kaj, za same bolečine in zmanjšanje le teh, pa meni izredno pomaga naravna Boswelija, ki se jasno dobi tudi pri nas celo v lekarnah.
Glede mleka škodljivosti ali ne povem, da kar sem sam raziskoval je najbolj narobna stvar pri mleku homogenizacija, saj zaradi nje telo naj ne bi moglo izločiti maščob iz le tega. Tako sam kupujem mleko pri preverjenem kmetu, i ima v Lj Šiška mlekomat in jasno mleko je nehomogenizirano in tudi sam čutim, da mi tako deluje pozitivno na telo, tudi če je mastno ni problema, ker telo vse to samo izloči. Seveda tudi ostala hrana, vse čim bolj domače.
Malo sem napisal, ne želim kregov, pač si podajamo mnenje, da se eden od drugega še kaj naučimo.
Glede Kolagena, da ne plačujete za brez veze našim razno raznim, sorazmerno dragim ponudnikom, sam sem tako našel na enem forumu nasvet za tega, ki je številka ena, menda in, kot boste videli sila ugodne cene je pa stvar preverjena in že zelo dolgo na trgu : https://www.medizinfuchs.de/preisvergle... Povem, da je šlo meni malo na živce to jemanje z žlico, ko se ti vse nalepi ali z sokom, in sem znanca poprosil, da mi je 1 kg tega Berco kolagena skapsuliral v 0 kapsule in sedaj je uživanje bistveno lažje.
Za tovrstne težave se svetuje tudi MSM, Glukozamin in še kaj, za same bolečine in zmanjšanje le teh, pa meni izredno pomaga naravna Boswelija, ki se jasno dobi tudi pri nas celo v lekarnah.
Glede mleka škodljivosti ali ne povem, da kar sem sam raziskoval je najbolj narobna stvar pri mleku homogenizacija, saj zaradi nje telo naj ne bi moglo izločiti maščob iz le tega. Tako sam kupujem mleko pri preverjenem kmetu, i ima v Lj Šiška mlekomat in jasno mleko je nehomogenizirano in tudi sam čutim, da mi tako deluje pozitivno na telo, tudi če je mastno ni problema, ker telo vse to samo izloči. Seveda tudi ostala hrana, vse čim bolj domače.
Malo sem napisal, ne želim kregov, pač si podajamo mnenje, da se eden od drugega še kaj naučimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
metsis ::
Primer marketinškega trika izdelkov kjer piše z malo maščobami, "low fat". Dodano pa je veliko sladkorja.
metsis ::
Za tovrstne težave se svetuje tudi MSM, Glukozamin in še kaj, za same bolečine in zmanjšanje le teh, pa meni izredno pomaga naravna Boswelija, ki se jasno dobi tudi pri nas celo v lekarnah.
To je vse ok ali vsaj kaj od naštetega, ampak najprej da povsem črtaš sladkor iz prehrane, belo moko, omejiš sol.
In daš poudarek na kuhani in surovi zelenjavi; polnozrnatem rženem kruhu, orehom in drugim oreščkom in kakšno meso. Potrem pridejo kakšni dodatki, če sploh. Jaz nisem ravno pristaš tega. Tako jaz mislim.
mat xxl ::
Sladkor pa moka sta tako strupa, sol ja omejiš, kot lahko, okus se povsem prilagodi, tudi z ostalim se strinjam, samo, moraš ločiti med funkcijskimi dodatki, ki načeloma pomagajo in med čisto kemijo, ki je nikjer nisem priporočal.
AnjaNja ::
Ja, ti si šaltal verjetno na LCHF, ki iz prehrana zdesetka vnetne omega 6 in poveča protivnetne omega 3. Lahko je tudi kaka prehranska občutljivost vmes, če boš pisal dnevnik boš hitro ugotovil kaj ti ustreza in kaj ne.
Z oreščki, žiti in stročnicami je tako. Vedno jih je potrebo namakat. Šele postopek fermentacije jih naredi dejansko prebavljive za nas. Fitinska kislina itd. Namakanje je različno dolgo. Oreščki tudi dvigajo apetit recimo.
Pri LCHF dvigneš vnos soli za 30-50% ;) Ker telo vsaj v fazi adaptacije in hujšanja recimo izloča več vode (in s tem tudi minerale).
Najprej je prehrana, šele potem so dopolnila. Nekaterim odlično ustreza LCHF, s tem da marsikdo dela začetniške napake, ki so nepotrebne, če se prej kaj pozanimaš, prebereš kako knjigo, članke etc...Drugim morda ne bo.
Veliko narediš že s tem, če iz prehrane črtaš vso predelano hrano, vse moke (ker je to najmanj hranljivo), omejiš žita, stročnice, oreščke in sadje, vneseš več zdravih maščob, jajc, mesa, rib, zelenjave. Naše telo bi naj najbolje funkcioniralo pri razmerju omega 3 in 6 1:1, s tem da je še OK 1:4 v korist omega 6...kar je več je pa lahko škodljivo...to, kar danes mnogi jedo v izobilju (predelana živila, kornfleks, sladkarije, peciva, sončninčno olje, bučno olje....) pa pride menda do katastrofalnega razmerja celo 1:25....ni čudno da je toliko sladkornih bolnikov, alergij, intoleranc, težav s kožo, vnetnimi procesi take in drugačne sorte....
Z oreščki, žiti in stročnicami je tako. Vedno jih je potrebo namakat. Šele postopek fermentacije jih naredi dejansko prebavljive za nas. Fitinska kislina itd. Namakanje je različno dolgo. Oreščki tudi dvigajo apetit recimo.
Pri LCHF dvigneš vnos soli za 30-50% ;) Ker telo vsaj v fazi adaptacije in hujšanja recimo izloča več vode (in s tem tudi minerale).
Najprej je prehrana, šele potem so dopolnila. Nekaterim odlično ustreza LCHF, s tem da marsikdo dela začetniške napake, ki so nepotrebne, če se prej kaj pozanimaš, prebereš kako knjigo, članke etc...Drugim morda ne bo.
Veliko narediš že s tem, če iz prehrane črtaš vso predelano hrano, vse moke (ker je to najmanj hranljivo), omejiš žita, stročnice, oreščke in sadje, vneseš več zdravih maščob, jajc, mesa, rib, zelenjave. Naše telo bi naj najbolje funkcioniralo pri razmerju omega 3 in 6 1:1, s tem da je še OK 1:4 v korist omega 6...kar je več je pa lahko škodljivo...to, kar danes mnogi jedo v izobilju (predelana živila, kornfleks, sladkarije, peciva, sončninčno olje, bučno olje....) pa pride menda do katastrofalnega razmerja celo 1:25....ni čudno da je toliko sladkornih bolnikov, alergij, intoleranc, težav s kožo, vnetnimi procesi take in drugačne sorte....
metsis ::
AnjaNja ::
vtipkaj v google. :) načeloma pa 18+ ur v rahlo okisani vodi. Daš v toplo vodo. Na koncu splahneš. Potem pa ali jih posušiš v pečici al pa ješ vlažne/sveže. samo pazi, da ti ne splesnijo.
AnjaNja ::
Jaz vse prej namakam in je opazna razlika (za mano je kariera slabokrvnosti)...Namakam, posušim, meljem. Ne obratno....ker mi ni jasno kako bi z moko to šlo. Važno je da "strupe" ven spraviš.
metsis ::
Glede sušenja:
-Ali je sušenje nujno?
-Kaj pa če se mandlje, orehe, brazil. oreščke takoj po namakanju poje, brez sušenje, še mokre ? Je to priporočljivo?
-Ali je sušenje nujno?
-Kaj pa če se mandlje, orehe, brazil. oreščke takoj po namakanju poje, brez sušenje, še mokre ? Je to priporočljivo?
Avenger ::
meso, 1kg mastne govedine na dan je dober začetek:
Prosim ne razširjaj neumnosti. Mesa že itak pojemo preveč, 1kg na teden je ogromno, 1kg na dan pa noro.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehranski dodatki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20972 (239) | itonlineai |
» | Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16834 (13909) | kjut |
» | Moj jedilnik za nižanje holesterola (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29096 (26513) | stara mama |
» | Sklepi, mišice, nonstop neki problemi.Oddelek: Loža | 3543 (2822) | MostWanted |
» | Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38415 (32860) | johan05 |