Forum » Zvok in slika » Center zvočnik ne dela-prosim pomoč
Center zvočnik ne dela-prosim pomoč
civic type-r ::
Doma imam zvočno kartico Creative live player 5.1 in zvočnike Genious 5.1. Fora je v tem, da če gledam dvd ali v programu zvočne kartice(Creative audioHQ) delajo vsi zvočniki, če pa gledam film ali poslušam mp3, pa center zvočnik nikoli ne dela. Imam vse pravilno zvezano, povsod nastavljeno na 5.1 sistem( v Windowsih in v programu od zvočne), imam vse kodeke-ac3....in najnovejše driverje.
Zanima me, če mi kdo zna pomagat še s kakšno idejo, kaj lahko naredim, oz. kaj je narobe.
Filme gledam v Bsplayerju in tudi tam je nastavljeno na 6 zvočnikov.
Lepo prosim za ideje, ker jih nihče od poznanih nima več!!
Zanima me, če mi kdo zna pomagat še s kakšno idejo, kaj lahko naredim, oz. kaj je narobe.
Filme gledam v Bsplayerju in tudi tam je nastavljeno na 6 zvočnikov.
Lepo prosim za ideje, ker jih nihče od poznanih nima več!!
simonchelo ::
Sicer ne vem, kako je to pri računalniških zvočnikih, ampak pri domačem kinu bi bil vzrok, da film ne podpira bodisi dolby pro logic sistema, ali pa DTS, se pravi je kvaliteta zvoka na slabi ravni, lahko tudi da ni stereo. Drugače pa ne vem, kje je težava. Poskusi v bsplayerju predvajat kak komad, pa če poj dela center, je zihr zvok v filmu zj*****
partysound ::
film na dvdju je namenjen 5.1 sistemom in tak je tudi zvočni zapis.
pri mp3 pa je zvok posnet v stereo zapisu in sam po sebi ne more spravit iz sebe 5.1 zvoka. lahko samo preko eax console.
Doma imam na starem kompu isto zvočno kot ti..... pri predvajanju mp3jev sem nastavil možnost WATCH MOVIE in je delal centralc
imam pa na novem kompu creative audigy 2 platinum in 6.1 creative 6700 in pri mp3 uporabljam samo prednja dva ter sub. če je posneto v stereo--naj se stereo tudi sliši!!
pri mp3 pa je zvok posnet v stereo zapisu in sam po sebi ne more spravit iz sebe 5.1 zvoka. lahko samo preko eax console.
Doma imam na starem kompu isto zvočno kot ti..... pri predvajanju mp3jev sem nastavil možnost WATCH MOVIE in je delal centralc
imam pa na novem kompu creative audigy 2 platinum in 6.1 creative 6700 in pri mp3 uporabljam samo prednja dva ter sub. če je posneto v stereo--naj se stereo tudi sliši!!
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49950 (18444) | Matej_K |
» | Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilnoOddelek: Pomoč in nasveti | 3478 (3008) | connel |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16673 (10612) | FlamE#7 |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2368 (2099) | link_up |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7896 (6651) | gumby |