» »

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,...

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,...

«
1
2

BogyX ::

Pozdravljeni.

OK, vem, da sta DTS in Dolbi digital zapisa za zvok pri filmih. Zanima me, ali sta omejena na število kanalov (5.1, 6.1, 7.1, 9.1) in kaj je potem Dolbi pro Logic 2 in Dolbi pro logic 2x, ali ex. Je kateri sposoben iz stereo signala naredit virtualni suround, ali mora takšna naprava podpirat kateri tretji standard, oziroma način.

Rad bi kupil en predvajalnik (reciver - lahko tudi z vgrajenim DVD/DIVX) za hišni kino, ki bi imel možnost digitalnega vhoda za pač verjetno 5.1 (ne vem, ali to pomeni, da mira imet 6 cincov, ali 1 digitalni koaksialni, ali 1 digitalni optični vhod), poleg pa še bi naj pri predvajanju filmov iz računalnika kodiranih v AC3 znal predvajat normalni 5.1 suround zvok, pa tudi iz analognega stereo signala naredit nek prehod v 5.1.

KAj mora tak reciver podpirat?

Žal sem to sceno nehal spremljat pred 9 leti in je danes toliko novega, da bi kar vas povprašal, ki ste trenutno ''not''.
Hvala za odgovor in Lp.

Bogdan

itak37 ::

Zivjo,

mislim da DTS in Dolbi digital nista omejena na stevilo kanalov. Dolby Pro Logic ti pa iz stereo signala emulira 5 kanalov. Ni prevec uporabno, ker ponavadi pri filmih obcasno malo zasumi ali zaropota v zadnjih zvocnikih, v glavnem dokaj brezveze.

Digitalni vhod pomeni, da ima receiver opticni ali koaksialni dig. vhod. Najbolje je ce ima oba. Ce ima receiver 6 cincov za posamezne kanale, to niso digitalni vhodi. So pa uporabni, ce hoces imet 3D zvok pri racunalniskih igricah, ker rac. zvocne kartice namrec ne znajo zakodirat DD signala, znajo samo odkodirat.

KAj mora tak reciver podpirat?
Receiver mora imet digitalni koaksialni in opticni vhod, po moznosti tudi 6 analognih vhodov (PC), podpirat mora Dolby Digital, DTS (digitalni 5.1 zapis) in Dolby Pro Logic (emulacija iz stereo signala). Vecinoma imajo to skoraj vsi receiverji.

LP pa dober nakup

BogyX ::

Hvala

Zdaj sem še malo pogledal po dolbyjevi strani in vidim, da Dolby pro logic omogoča 2 omogoča suround iz katerega koli stereo vira Dolby pro logic pa samo iz v stereo zakodiranega surounda. Če torej želim iz MP3ja poslušat na 5.1 zvočnikih rabim Dolby Pro Logic 2.

Dolby Pro Logic 2x pa omogoča pretvorbo iz stereo ali 5.1 na 6.1 oziroma 7.1.

AC3 pa torej razkodira DTS, ali Dolbi digital - ali narobe razmišlam?

Hvala še enkrat.

Lp
Bogdan

Trancedeejay ::

Itak malo te moram se popravit
Dolby pro logic(analogni) iz sterea naredi 4 kanale, saj sta zadnja dva mono, Dolby pro logic 2 pa 5, kar je vec je pa ex pa te jajca. Predvsem je pomembno da kupis kvaliteten receiver po zvoku. Nekateri ljudje prevec gledajo na funkcije in po tem ocenjujejo kako je dober receiver, kar pa ne pove nic o zvoku. Ce rabis vhode za vsak kanal posebej bos pac pogledal ce jih ima.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Dr Evil ::

AC3 je dolby digital.Razlika med AC3 in DTS je v bitrate,ki je pri AC3 384kbs pri DTS pa okrog 1500.

Razlika med prologic in digital je v ločenosti signalov.DIGITAL nosi v signali informacije za vsak signal posebej in to od 20hz do 20khz,medtem ko pro logic v nekoliko strnjenem spektru.Iz tega se sme sklepat,da je digital kvalitetnejši izvor.

Dekinio ::

Tema kot nalašč zame...Kupil sem tole zadevo in sem zelo zadovoljen KLIK.Nisem pa si čist na jasnem glede tega PRO LOGIC,DTS, DOLBY,...

BogyX ::

Mimo vseko?
Včasih je bil film na austriji in je na začetku pisalo kao posnet z Dolby suround pro logic tehniko.
V Reciver je prišo stereo signal iz stereo TVja. Iz tega je potem dekoder naredo 4 kanalni zvok.

Ne razumem, kako misliš, da sem napisal narobe?

BogyX ::

Še to:
Če na navadni Dolbi suround pro logic pripelješ navadni stereo signal, potem bo samo sprednji par zvočnikov igral (in wofer, ki itak ni odvisen od drugega, kot od frekvence).

gumby ::

kolk vem, ima navaden prologic stiri kanale: levi, desni, center in surround. pri tem sta center in surround frekvencno omejena in zakodirana v navaden stereo signal. locenega sub kanala ni, zato bi lahko rekli da je prologic en kvazi 4.0 zvok

BogyX ::

S/PDIF
Na osnovni plošči, ki podpira 7.1 zvok imam tudi dva konektorja (koaksialni in optični) za S/PDIF.
Vem, da je to digitalni izhod.
Zanima me, če je ta popolnoma isti protokol (tip) kot na ojačevalcih, oziroma, ali lahko ta digitalni izhod priključim na vsak digitalni vhod ojačevalca.
Namreč - pogledal sem nekaj ojačevalcev od zadaj in nikjer nisem našel napisa S/PDIF, ampak samo digital input. Nikjer ni pisalo, za kak standard gre (kaj vem, mogoče je pa S/PDIF edini standard za digitalni prenos glasbe).

Torej, če je povezljivo, pomeni, da mi moja zvočna kartica pošilja preko S/PDIFa zakodiran 7.1 (5.1) zvok iz iger in filmov (AC3) in bom potem z ojačevalcem, ki podpira DTS in Dolbi Digital lahko poslušal na 5.1 suround zvok. Je tako?

No nekje sem prebral, da so lahko samo 4 kanali v S/PDIF - kako naj potem pripeljem 5.1 (7.1) signal na audio ojačevalec - je potem edina rešitev v 5.1 (7.1) analognem vhodu na ojačevalcu samem (govorim o audio ojačevalcih za normalne zvočnike (audiofilske, če hočete tak) in ne o 5.1, 7.1 PC zvočnih sistemih)?

Lp
Bogdan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BogyX ()

delfinus ::

Ce bos poslal signal direktno preko S/PDIF (Sony/Philips Digital Interconnect Format) iz izhoda zvocne (opticni, coax) na SPDIF vhod od ojacevalca (opticni, coax)bos imel 5.1 6.1, kar je pa odvisno sedaj samo se od zvocnega vira, ce je vir (DVD, igra, DivX) posnet v tem formatu. Ce ni posnet v 5.1, 6.1 bos se vedno sibal lahko pretko tega linka direktno, le mel bos samo stereo, kot je vir. Na tem mestu pa potem po zelji vkljucis Dolby Pro Logic II, DTS:Neo, SRS CSS II ipd. efekte, ki ti iz stereo signala naredi simulirajo 5.1.

Edino kar moras pazit je, da v driverjih ne uporabljas AC3 Downmix, ker potem ti bo 5.1 signal downmixal v stereo.

BogyX ::

Se pravi ni S/PDIF samo 4 kanalni, kot piše na uradnih straneh - je zdaj že 5.1 ali 7.1, pač koliko podpira film, igra, program?

delfinus ::

Ce kdo navaja S/PDIF izhod je to enako COAX in OPTICAL digital izhod. Stvari mal s temi kraticami ljudje pac komplicirajo, da je slisat bolj vesoljsko :). Preko S/PDIF se ti signal prenasa iz ene digitalne naprave na drugo, brez konvertiranja v analogni signal. Tako npr 5.1 tece iz DVD na AC3 Reciever preko tega in imas po odkodiranju v recieverju okrog svoje glave kar naenkrat Dolby Digital.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

BogyX ::

Se pravi, da je pač signal digitalni in kolko zakodiranih kanalov vsebuje je vseeno (magari 100 - recimo). Dekoder na ojačevalcu bo pač odkogiral tolkiko, koliko zna, do njega bo pa prišlo vseh 100 kanalov.

Še eno vprašanje - če ima ojačevalec digitalni vhod in nič ne piše kaj za en je - samo digitalni vhod (coax, ali optika) - a to avtomatsko pomeni, da gre za S/PDIF, ali je lahko še kaj drugega - čisto ekstra.

Vem, da je še en tak standard, ki je bil za DAT kasete in je kao profesionalni - ta bi potem bil posebej omenjen.

delfinus ::

Ne mora pisat se kaksno oddkodiranje digitalnega signala podpira ojacevalec (DTS, Dolby Digital). Lahko imas tudi navadne integrirane ojacevalce, ki imajo digitalni vhod, a nimajo Dolby Digital ali DTS dekoderja. Tu je fora, da ti gre signal v digitalni obliki iz CDja preko digitalnega izhod, ter prihaja na digitalni vhod od integrirca in na ta nacin izrablja pac to digitalno povezavo namesto klasicne chinch (L - R) povzave, ki je analogna. Integric ti v tem primeru tudi odkodira signal CDja, a v tem primeru zgolja samo STEREO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

BogyX ::

Ja ja, to mi je jasno, da rabi Dolbi Digital, DTS, Suround pro logic 2.

Torej S/PDIF lahko nosi 5.1 ali 7.1 - ja, ali ne.

Standard namreč govori o 4 kanalih ne o 5.1 ali 7.1.

delfinus ::

Preko S/Pdif lahko posiljas 5.1, DA. Za več klikni.

delfinus ::

Se to cist prakticno. Pici ti samo tist tvoj S/PIDIF na zvocni z eno optiko, ga povezi na A/V Reciever. Nastavi mal driverje, da ti slucajno ne bo Downmixal, daj v CD en DivX ali DVD z AC3 DD ali DTS, prizgi reciever, imej 6 zvocnikov in uzivaj v tem kar hoces imet. :))

BogyX ::

Hvala - samo to sem htel čut. Me pa res moti, ker ni nikjer pri proizvajalcih opreme pisalo, da to gre večkanalni signal bp. preko.

Hvala še enkrat za odgovor.
Zdaj morem samo še reciver kupit (verjetno Philips LX - 8300 SA =266€ v Metroju trenutno).

Lp
Bogdan

delfinus ::

Dobro ti to preveri, ce ima ta zadeva S/PIDIF IN oz. DIGITAL IN (coax ali optika), preden nabavis.

BogyX ::

Anschlussmöglichkeiten
Weitere Anschlüsse : Analog. linker/rechter Audio-Eingang, Progressive Komponenten-Videoausgang, Composite-Video-Ausgang (CVBS), Koaxialer Digital-Eingang, FM-Antenne, Line-Ausgang, MW-Antenne, S-Video-Ausgang, SCART1 (CVBS, S-Video/RGB-Ausgang)


Torej ima koaksialni digitalni vhod (eingang).

Pač iz avstrijske strani je povzeto, ker včasih so za različne države različno opremljeni.
Bi pa blo bolše, če bi imel optični vhod, še malo manjša uzguba kvalitete (teoretično, ker praktično na kratke razdalje ne prihaja do motenj, ki bi vplivale - vsaj če ne švasaš poleg) in brez težav večja razdalja (par metrov bi pa tudi koaksialni mogo it).

Lp
Bogdan

BogyX ::

Gledal sem tudi YAMAHA DVX-S150 - samo je precej dražja.
Ta iam optični vhod.

delfinus ::

Jup pol bo slo. Razlike prakticno ni med digital optiko in pa coaxom, se najmanj pa bi jo opazil na tej komponenti. :))

BogyX ::

Ja ja ''na tej komponenti'' :-)

Ravno pred pol ure sma se s šefom vdarla - sem reko kaj kupujem (in predvsem kaj prodajam (NAD 713)), je reko da sem zmešan :-)

Maš mogoče kak nasvet za cenovni razred do 350€.

Vsi proizvajalci majo takšne komponente, kako pa katera zveni pa nimam pojma - pa tudi 14dmi cajta za poslušanje si ne mislim vzet - mam gužvo.

Lp

delfinus ::

Jup imam nasvet. Tole samo je samo A/V reciever - Marantz SR4500. En ga na Bolhi prodaja za 60.000, kar se mi zdi ugodno. To je lansko/letosnji model. Rabil bi pol se zvocnike ne. Pride pa pol mal drazje ne :))



BogyX ::

Ja, to je huda stvar.

Kam pa naj zvočnike dam - tamalih pa se ne spodobi tu gor priklaplat.

Zato ravno prodajam NAD 713, ker mi je preveliko.

Ti mali Philipsi in Yamahe pa majo že vse vgrajeno (DVD z podporo za DIVX,...), pa zvočniki so mali in še kar špilajo - za gledanje filmov na 4x4 sobi bo prek glave.

Hvala za nasvet - grem zdaj v BOF gledat, kaj majo, če se da slišat kak sistem.

Lp
Bogdan

delfinus ::

Jup se zavedam je vezano na proracun, ko gres v nabavo tega, in koliko kvalitete potrebujes, da si zadoscen. Vsekakor poslusaj komponento preden nabavis. Pa dobr shoping :D

BogyX ::

Kvalitete - hm. To se en da tako ocenit. Pokat že ne sme pri vklopu in izklopu :-)

Mora bit vsaj poslušljivo - pa je. Saj za tak denar že veš, približno kaj dobiš.
Vseeno pa verjetno katere komponente za enak denar zvenijo bolše.

Grem poslušat.

Lp
Bogdan

BogyX ::

Nabavo sem tega Philipsa in imam težave - no najbrž bom vse skupaj nazaj pelo.

Iz SPDIFa ne spravim signala na zvočnike - pravzaprav spravim samo stereo.

V nadzorni plošči pri zvokih sem vsepovsod nastavo 5.1, na nadzornem programu od zvočne pa vsepovsod 5.1 konfiguracija, aktiviran SPDIF in vseeno samo stereo dekodira.

Tam ko lahko izbiram dekoder ne gre nastavit na Dolbi digital, ampak samo dolbi suround pro logic 2.

Ima kado kako idejo?

Nekaj sem se igral tudi z AC3 kodekom, in nastavlo vse od 5.1 3,2..., SPDIF - ne gre - vedno stereo. Tudi ko testiram iz računalnika je samo stereo.

Hvala in Lp
Bogdan

itak37 ::

Vklopit moras SPDIFPassthrough (DD out).
In pazi, izvor zvoka mora biti za zakodiran v DD oz. AC3. To pomeni DVD ali Divx z AC3 zvokom.
PC sam ne zna zakodirat AC3 signala, lahko samo po digitalnemu kablu posilja ze prej zakodiran AC3 signal.
Kaj pa ti predvajas da ti DD ne dela?
LP

BogyX ::

Hočeš rečt, da tudi na testu - v programu od grafične je test, kjer testira vsak zvočnik posebej - vseh pet, ne bo šlo, ker PC ne zna zakodirat signala??

Torej je edina rešitev 5.1 analogni vhod v ojačevalec???

Lp
Bogdan

Duke Nukem ::

Pozdravljeni
Mene pa zanima tole, na plati mam soundstorm, pa sedaj mam 5.1 zvočnike povezane z 3x3,5 banancami ,ali bi bilo kaj razlike, če bi zvočnike povezal z spidif :)) ali se bi kaj čutilo na kvaliteti :\

BogyX ::

Saj kot sem že reko je stereo signal OK - lepo stestira, ko pa testira suround, center in vuferja pa ni zvoka.
SPDIF sem vključo - ne vem pa, kje oziroma kako lahko preverim, če res - je pa stereo signal prišo preko dig. izhoda, tako da menda je vključen.
Nisem probal filmov, ampak samo teste v programu od grafične za posamezno testiranje zvočnikov.

Drugače je zvočna ta (ASUS A8N sli):
Realtek ALC850, 8-channel CODEC
Audio Sensing and Enumeration Technology
Coaxial/Optical S/PDIF out ports on back I/O

delfinus ::

Dobro preveri, da ti driverji NE downmixajo digitalni signal v stereo. Sigurno je tule vzrok za stereo. Poskusi pa tudi z DVDjem, ki ima 5.1 zvok, tam bos vedel pri cem si 100%.

SasoS ::

To da bi imela grafična test za zvočnike nisem še slišal...ne misliš mogoče programa od zvočne? Drugače pa tega ne boš slišal da receiverju zato ker to ni Dolby Digital signal. Do receiverja bo DD prišel le če boš špilal kaj ki je že kodirano v DD (recimo DVD). Vse ostalo (špili, te testi) pride ven le kot stereo iz digitalnega izhoda na vsem razen soundstormu ki ima (žal edina) vgrajen DD enkoder.

BogyX ::

Aha, torej je mogoče vse celo delovalo.

No sistem peljem nazaj, ker ima še eno drugo napako (upam, da se bo dalo z avstrijci pomenit). Bom probal s tanovim čez vikend in se slišimo.

gumby ::

lahko probas tud z AC3-filtrom... nova verzija zna enkodirat v AC3, samo 48kHz posnetek rabis (lahk je navaden stereo)

BogyX ::

Tako doma imam zdaj Yamaho (neki multimedia sistem 105). Nisem pa še uspel niti priključit in ne probat - danes popoldne, če bo po sreči.

Bi pa tu rad samo povedo, kako je blo z menjavo.
Torej v Gradecu - Seiersberg - MEdiaMarkt sem kupo Philipsov sistem za 266€. Ko sem ga prineso domov in sprobal sem opazo, da ko se predvaja DVD in deluje sistem za suround (Dolbi digital, ali DTS) je v centru in zadnjih dveh zvočnikih šumelo - ko ni bilo efekta je bi šum slišen tudi na 1m od zvočnika.
Vse skupaj sem takoj razmontiral in originalno zapakiral v originalno embalažo.
MAlo me je skrbelo, kako bom jaz to Austricem razložo (sicer znam nemško, tak dobro pa ne, da bi jim lahko s sako inšpekcijo grozil :-) ).
Včeraj po 6 dneh od nakupa pridem jaz v Mediamarkt (pritovorim celo škatlo, ki ima kakih 30kg) in na informacijah vprašam, če kdo govori slovensko - pravi ona, da ni več nobenega (ura 18.00). Povem, da je napaka na napravi in mi da listek, ter napoti na oddelek.
Tam na oddelku najdem enega tipa, ki tak čudno zgleda in nonstop nekaj razlaga, poje in štekari po razstavljenih sistemih. Mu rečem, da je nekaj narobe, ker šumi, ko se predvaja film, on pa reče - kaj nazaj ste prinesli - je tak lepo zapakirano, kot da mislite novega kupit :-) , potem pa - ni problema, boste zamenjali, ali vzamete drugo napravo.

Evo težava rešena - rečem, da sem gledal neke Yamahe - tip celi navdušen - ja Yamaha - glej ta sistem (cena 500€ - malo visoka, ampak bi šlo skozi) - reče tega ti dam ceneje za 450 - eh naj bo za 440€. Ok - rečem, da bi še malo pogledo - grema malo naokoli in mi razkaže sisteme - nič pa ni blo pametnega za okoli 300€, oziroma so bli, samo v črni barvi in s slabšimi zvočniki. Pa reče tip - pridi z mano do PCja - tam nekaj računa - reče 430€. Rečem OK in to je to. Potem še se malo pomenima, mi malo zavrti en cd na razstavlenem sistemu in vmes napiše papirje za na blagajno.

V glavnem - tako na izi še nikoli nisem menjo robe - pa tudi rabati so bli dobri (14 %). Nič niso komplicirali in prijaznost na višku (kaj vem, mogoče pa roba sploh ne dela :-) ).

Čez vikend bom vse sprobal in poročam kako zveni.

Lp
Bogdan

Trancedeejay ::

Priklopi na stereo na NAD in potem na Yamaho in primerjaj. Katere zvocnike imas?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

BogyX ::

Žal imam zvočnike samogradnje - tako da ne vem, če bom primerjal - mogoče bom primerjal z temi Yamaha 5.1 zvočniki, ki sem jih dobil zraven.

BogyX ::

Evo pa sem priklopo vse skupaj in sprobal. Zvok je pričakovan (ni na ravni od NADa), vse ostalo pa zelo zelo solidno. Zdaj sem videl, da Philips ni povzročal težav z predvajanjem zvoka pri testu, ker res moja kartica ne zna zakodirat zvoka v 5.1 - tako da pozdravni zvok v Winsih se še vedno na dveh čuje :-) .
Sem pa želel probat tudi v kaki igerci vse skupaj - Colin 4 - ne gre, druge pa nimam zdaj doma.
Kako je z zvokom v špilih - je v Dolbi digital, DTS, ali spet nebo preko SPDIFa šlo? Kateri špil ima soliden ''3D'' zvok?

gumby ::

v spilih imas navaden stereo preko spdif... afaik noben spil ne kodira v DD (je pa recimo UT imel opcijo za dolby surround).

bi pa kodiranje v DD in podpora spdif ze zdavnaj moralo biti vgrajeno v directx, ce mene vprasate...

Duke Nukem ::

meni vse igre špilajo v 5.1 na soundstormu ,pa eax tud podpira :))

BogyX ::

NA keterih MB je ta Soundstorm. Sam mam ASUS A8N SLI in ima gor neko 7.1 AC 97 nameščeno.

delfinus ::

Abit NF7-S sigurno, kar se tice novejsih ne vec ce sploh katera. Sicer pa ubodi kakega Creative Live 5.1 second hand. Se ga ze dobi za 3000.

Dusan_HD ::

EAX je 4-kanalni in ga moraš na komponento vezati preko analognih izhodov/vhodov (2x 2 činč =4 činči), v tem primeru CENTER in LFE pustiš prosta. EAXa se v DD še ne da kar tako encodirati.

Sem pa imel na SB Live 5.1 gor driverje od Kx Project, ki je imel opcijo delati iz sterea tudi sorround in pošiljat naprej. Tedaj sem imel na 5.1 zvočnikih EAX tudi na centru. Kako pa bi bilo preko digitalnega kabla pa na žalost moraš poskusiti sam.
raY_

cojss ::

Jaz sem imel Asus A8N Sli priklopljen na Yamahin receiver preko S/PDIF-a in je delalo normalno z vsemi zapisi prostorskega zvoka, torej DD in DTS tako 5.1 kot 6.1 kot tudi stereo DD. Poleg digitalnega izhoda pa za igre in bolj eksotične zapise, kot je mp3 surround še vedno potrebuješ analogno povezavo z receiverjem. Za samo testiranje obsatja kar nekaj dvd-jev z raznimi vzorčnimi posnetki, našel pa sem tudi en praktičen filmček, podoben tistemu iz driverjev zv. kartic, ki ima zapis v ac3. Moram pogledat, če ga še imam kje. Kar se pa tiče surrounda v igrah, se pa najbolj pozna v FPS-jih, kot je DOOM, FarCry,...

EDIT: našel filmček, če bi ga kdo imel, naj mi pošlje ZS. (Ga je pa za 14MB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

BogyX ::

Zadeva je taka - na moji yamahi imam tudi 5.1 analogni vhod, tako da bi vse ti BP šlo povezat. Vseeno sem želel spravit signal preko digitalneha izhoda/vhoda.

Pri filmih ni problema - reciver takoj zazna, da gre za DD / DTS in lepo predvaja prostorski zvok. Pri igrah pa ne preklopi v DD / DTS mode, ker pač ni signal tak - tam preklopi v Dolby Surround Pro Logic 2 in tudi pošilja na vse zvočnike - vem pa, da to ni tapravi suround.

Se pravi da novejše zvočne kartice z digitalnim izhodom znajo kodirat DD/DTS iz 5.1 analognega signala v S/PDIP DD/DTS signal.

Hvala in Lp
Bogdan

SasoS ::

Ne, kodirat zna samo soundstorm ki je (bil) na nforce2 platah. Na nForce4 ni ne duha ne sluha o kakšnem DD enkoderju...

cojss ::

Pravzaprav sounstorm ni edina zvočna, ki zna kodirat DD. To zelo dobro uspeva tudi HDA Digital X-Mystique 7.1 Gold. Pravijo da je "The World’s First Dolby Digital Live Certificated Board". Ne vem kako je z njo sedaj, ampak nekaj časa nazaj je bilo dokaj težko priti do nje.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310497 (9772) T-Majo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455186 (3501) jRk0
»

S/PDIF out samo 2.0 zvok namesto 2.1 (subw. ne dela)

Oddelek: Zvok in slika
142324 (1861) Zako
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

Oddelek: Zvok in slika
122234 (1965) link_up
»

PC to HI-FI

Oddelek: Zvok in slika
81254 (1067) gumby

Več podobnih tem