Forum » Programska oprema » OpenSource
OpenSource
Temo vidijo: vsi
Poldi112 ::
Kako veš, da ti uspeva, če za začetek sploh pojma nimaš, kaj se pošilja z update-i? Ker primerjaš, katere datoteke so update-i spremenili? :)
Za oni Debianov "just collection of personal info" ti pa verjetno ne bo težko napopati linka?
Za oni Debianov "just collection of personal info" ti pa verjetno ne bo težko napopati linka?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
krneki0001 ::
Kako vem da mi uspeva preprečiti pošiljanje podatkov kamorkoli? Ker imam blokirane vse porte in IP-je na katere hoče Windows brez moje vednosti karkoli pošiljat. A je to tako težko dojeti?
Za debian pa odpri njihovo stran in si preberi, kaj pošilja, sej so na veliko napisali da pošiljajo "just collection of personal information". Karkoli že to je. Se nisem poglabljal v to kaj je ta collection.
Za debian pa odpri njihovo stran in si preberi, kaj pošilja, sej so na veliko napisali da pošiljajo "just collection of personal information". Karkoli že to je. Se nisem poglabljal v to kaj je ta collection.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Truga ()
PrimoZ_ ::
@nebivedu
Sam uporabljam (tudi) Windows pa se ne slepim, da imam kako kontrolo nad tem kaj OS počne za mojim hrbtom.
To da moraš blokirati zadeve na FW in poganjati kopijo v VM-ju pa potem preverjati katere datoteke so se spremenile je precej bolj komplicirano in manj učinkovito kot če je vsa izvorna koda na voljo pa tisto preveriš in prevedeš.
To je ubistvu prava anti-reklama za closed source, če že kaj...
Sam uporabljam (tudi) Windows pa se ne slepim, da imam kako kontrolo nad tem kaj OS počne za mojim hrbtom.
To da moraš blokirati zadeve na FW in poganjati kopijo v VM-ju pa potem preverjati katere datoteke so se spremenile je precej bolj komplicirano in manj učinkovito kot če je vsa izvorna koda na voljo pa tisto preveriš in prevedeš.
To je ubistvu prava anti-reklama za closed source, če že kaj...
Za debian pač vem da nič ne pošilja. Kar očitno potrjuje tudi odsotnost tvojega linka. Nabijaš skratka. Sicer pa clap clap da znaš firewall uporabljat. Kar ti čisto nič ne pomaga, če ti win preko update-ov še kaj čez pošljejo kar nočeš. Ampak ti VEŠ, da vse blokiraš. Naivčina ena. Oz. bolje rečeno trol.
@nebivedu
Sej tega niti nihče ni rekel, da je bolj učinkovito ali pa manj komplicirano, kot če imaš source kodo. To ste sami privzeli.
Poanta je v tem, da se tudi to da, samo če hočeš.
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Kar se Debiana tiče:
Sigurno pa razumeš kaj je to interakcija, kot je pošiljanje mailov, kaj so arhivi mailing list in kaj je bug tracker...? Ker tole:
govori le o tem.
Vir.
Če se nisi poglabljal dovolj, da sploh prebereš (čeprav si pa začuda znal uporabiti prav točno določeno besedno zvezo?)... no, pa zdaj veš.
There is no requirement for anyone who wishes to use Debian to provide the project with any personal information; it is freely downloadable without registration or other form of identification from both official mirrors run by the project and numerous third parties.
Sigurno pa razumeš kaj je to interakcija, kot je pošiljanje mailov, kaj so arhivi mailing list in kaj je bug tracker...? Ker tole:
Various other aspects of interacting with the Debian Project will, however, involve the collection of personal information. This is primarily in the form of names and email addresses in emails received by the project; all Debian mailing lists are publicly archived, as are all interactions with the bug tracking system.
govori le o tem.
Vir.
Če se nisi poglabljal dovolj, da sploh prebereš (čeprav si pa začuda znal uporabiti prav točno določeno besedno zvezo?)... no, pa zdaj veš.
Kar ti čisto nič ne pomaga, če ti win preko update-ov še kaj čez pošljejo kar nočeš.
Še enkrat, ne blokiram karkoli pride notri, blokiram kar hoče pošiljati ven. Če ti je to nedoumljivo, ne vem kaj delaš na tem forumu.
Za debian; Si si sploh kdaj odprl njihovo stran? Jaz ti namreč ne verjamem, da jo sploh znaš odpreti in si prebrati. Si namreč nesposoben prebrati že to kar je tukaj napisano.
Kar se Debiana tiče:
There is no requirement for anyone who wishes to use Debian to provide the project with any personal information; it is freely downloadable without registration or other form of identification from both official mirrors run by the project and numerous third parties.
Various other aspects of interacting with the Debian Project will, however, involve the collection of personal information. This is primarily in the form of names and email addresses in emails received by the project; all Debian mailing lists are publicly archived, as are all interactions with the bug tracking system.
govori le o tem.
Vir.
Zakaj bi se poglabljal, če je človek vprašal, kaj pošilja debian in sem mu samo prepisal iz tega linka kaj pošilja. Nisem jaz kriv, če je tip tako nesposoben to prebrati. Ne vem kje sem sploh omenjal da debian karkoli pošilja. Govoril sem za android, ubuntu, opensuse,...
Zgodovina sprememb…
Nisi prepisal, ker to tam ne piše. Debian ne pošilja ničesar.
Kje si omenjal, da Debian karkoli pošilja? Par postov višje:
Samo glej ga zlomka, tega niso nikjer napisali, ker tega ne počno.
Kje si omenjal, da Debian karkoli pošilja? Par postov višje:
krneki0001 je izjavil:
... sej so na veliko napisali da pošiljajo "just collection of personal information" ...
Samo glej ga zlomka, tega niso nikjer napisali, ker tega ne počno.
Si prebral še par postov pred tem - poldi112 sprašuje, kaj njegov debian pošilja.
Zgodovina sprememb…
Ja saj, ne pošilja ničesar. Nobene "collection of personal information" ne pošilja nikamor.
Saj je kul, narobe si prebral oz. interpretiral debianov privacy policy, se zgodi.
Saj je kul, narobe si prebral oz. interpretiral debianov privacy policy, se zgodi.
Various other aspects of interacting with the Debian Project will, however, involve the collection of personal information. This is primarily in the form of names and email addresses in emails received by the project; all Debian mailing lists are publicly archived, as are all interactions with the bug tracking system. This is in keeping with our Social Contract, in particular our statement that we will give back to the free software community (#2), and that we will not hide our problems (#3). We do not perform further processing on any of the information we hold, but there are instances where it is automatically shared with third parties (such as emails to lists, or interactions with the bug tracking system).
Zgodovina sprememb…
Zdaj pa res ne vem, a me namenoma zajebavaš ali ti tuji jeziki ne gredo preveč od rok?
Če pošlješ mail k njim ali na njihove mailing liste, se ta arhivira. Če vneseš opis napake v bug tracker, se vnos pomni. To je vse. WTF ti ni jasno?
Če pošlješ mail k njim ali na njihove mailing liste, se ta arhivira. Če vneseš opis napake v bug tracker, se vnos pomni. To je vse. WTF ti ni jasno?
Meni je čisto jasno. In to je vse kar pošilja Debian.
in to je bil odgovor na vprašanje:
in to je bil odgovor na vprašanje:
kaj pošilja moj Debian.
Zgodovina sprememb…
Kaj hočeš reči, da me je Debian sam prijavil na mailing listo?
>Še enkrat, ne blokiram karkoli pride notri, blokiram kar hoče pošiljati ven. Če ti je to nedoumljivo, ne vem kaj delaš na tem forumu.
Večina komunikacije je dvosmerna. Če ne drugega imaš kontrolne paketke, kamor MS mirno piggybacka še kakšne stvari, ki jih nočeš. Kako ti firewall to rešuje?
Večina komunikacije je dvosmerna. Če ne drugega imaš kontrolne paketke, kamor MS mirno piggybacka še kakšne stvari, ki jih nočeš. Kako ti firewall to rešuje?
Tako da si nadgradnjo potegnem k sebi in jo naredim v offline. Prenaša se lahko samo tisto, kar jaz dovolim.
Kako to rešuješ pri ubuntu linuxu?
Kako to rešuješ pri ubuntu linuxu?
Zgodovina sprememb…
Ne rešujem, ker ne uporabljam Ubuntu. Debianu pa zaupam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | München na Linux in nazaj? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 95200 (71734) | johnnyyy |
» | Britanski javni sektor za 6,5 milijona evrov z letom dni podpore za Windows XPOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24760 (22750) | chironex10 |
» | Odmevi in odzivi na študijo prehoda državne uprave na odprto kodo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / NWO | 82666 (76677) | eidos2000 |