» »

Lightroom 6/CC

Lightroom 6/CC

kuglvinkl ::

Well, pred dnevi je izšel LR6/LR CC.

Kar nekaj zanimivih featurjev je, predvsem je pa bistveno, da je Develop sekcija večinoma GPU pospešena. Malo sem preizkušal, zadeva je bistveno bolj odzivna.

Grafična karta je pa neka stara nvidida 9600GT, s pol giga rama. Mogoče bi bilo z ne tako srednjeveško karto še hitreje.

Skrata, sem navdušen.
Your focus determines your reallity

Noben ne uporablja LR?

no comment ::

Z vklopljenim GPU acc. se sesuva kot za stavo.

dottor ::

Kolkr sem neki zasledil uporablja OpenCL, kar je en velik plus, saj s samo podporo CUDI bi ATI/AMD ostal zunaj. Za zdej še oklevam z naročnino in sem na travniki, bo pa prišu vsekakor v kratkem CC Photoshop paket (PS in LR) saj je cena 12€/mesec ali 145€/letno kar vredu. Sam LR 6 pa je 133€, PS CS6 pa 800+ ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

no comment je izjavil:

Z vklopljenim GPU acc. se sesuva kot za stavo.

kater GPU? Maš zadnje driverje?

no comment ::

NVidia 320M. Ja.

Sem na hitro preizkusil LR CC Classic. Je bolj odziven. Mogoče bo obstoječa kišta res zdržala do zamenjave body-ja.

schurda ::

Sicer je tema že stara 3 leta, pa vendar: do sedaj sem bral članke in nikjer ne svetujejo vklopa GPU, razen pri mogoče 4K monitorih. Tako, da sem kar izklopil. Skratka: Lightoroom razen procesorja ne zna izkoristiti kapacitet.

https://www.lightroomqueen.com/lightroo...

#On lower resolution screens (e.g. standard HD), there is usually no benefit to utilizing the GPU, and can actually make Lightroom slower, because it takes time to pass the data from the CPU to the GPU. Using older and under-powered GPU’s can also be slower than leaving it disabled in Lightroom’s preferences.#

Zdej ga laufam (CC2015) na 3 računalnikih: Xeon 1246v3 32GB ram SSD; Laptop C2D 4GB ram SSD in i5 8GB ram HDD, pa je zadeva podobna. Ni neke velike razlike. Samo na HDD se več časa zaganja.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Jaz ga sicer po novem ne morem vklopit, najbžr zaradi driverjev ali pa tega, kot pišeš ti. Obljubljajo pa, da bo v prihodnje več stvari popdrto z GPU oz. z paralelizacijo.

Oldi ::

Ali kdo pozna Photo merge HDRIščem rešitev za združitev exposure bracketing slik v 32 bitno HDR sliko in uvoz le te v LRTimelapse. Ker LRTimelapse sprejme samo dng, sem našel edino rešitev v Lightrumu Photo merge HDR. Ker bo to povsem amaterska uporaba za svoje potrebe, licenca odpade. Ima travniško 5.6 varanto in te funkcije še ni.

Oldi ::

LRTimelapse imam verzijo 3.1 in ne prebere niti meta podatkov dng-ja shranjenega z LR5.6.
Od katere verzije naprej ima LR funkcijo Merge in ali LRT3.1 sprejme nastali dng?

Kot alternativo sem se en večer igral Photomatix-om. Kriza je, da ne najdem konverterja, da bi nastali fajl sprejel LRTimelapse. Sem pa ustvaril zanimivo 18 stopno sliko stropa naše kuhinje, posneto s telefonom SGS7.
https://www.dropbox.com/s/s1w8fzsiwclhr...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik za obdelavo fotografij (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8114569 (6000) DamijanD
»

komponente za video montažo

243406 (2795) Infusion
»

Grafični oblikovalci, kako je to možno?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7118734 (15806) ST-777
»

Konfiguracija za grafično obdelavo (strani: 1 2 )

947183 (5000) opeter
»

Windows experience index (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9810192 (6944) Janac

Več podobnih tem