» »

Formula 1 2019

Formula 1 2019

««
2 / 33
»»

Tilen88 ::

Nov ferrari pa mat rdeč :o

 ferrari

ferrari

pirlo ::

BT52 je izjavil:

Uff Mercedes dela vse, kar je potrebno, da podere vse rekorde v F1. Ker vemo iz prejšnjih sezon, da redko oz sploh nikoli ne naredijo večje aero napake ala Mclaren, khmm khm Ferrari. Lahko ugibam, da je tole zelo zelo napredni dizajn dirkalnika. Pravzaprav delajo na področjih, kjer se po mnenju strokovnjakov najbolj splača vlagat sredstva v trenutnem pravilniku. Tj. Bargeborad območje, dno, ter pogonski sklop. Pametno predvsem iz vidika kontinuiranega evolucijskega razvoja. Saj se držijo svojega nacina dela oz ohranjajo pristop k dizajnu dolgega dna, oblega nosu, ter razmeroma manjhnim nagibom dna (eng. "Rake").

Red Bull tudi ne zgleda slabo samo "napitkarji" so Japoncem predpisali, kar pošteno shujševalno dieto. In tudi zaradi tega ne vidim, kako bi jih lahko konstatno premagovali skozi sezono. Ok kot sem že pisal mesece nazaj je za njih predvsem zmaga ali dve uspeh. Tale sezona bo predvsem priložnost za gradnjo potencialnega parterstva za prihodnje.

No Merc je vrgel rokavico. Zdaj je na potezi Ferrari, da reši sezono.

Meni se ne zdi nič kaj posebnega na Mercu, koncept lanskega s še bolj kompleksnimi usmerjevalniki vmes. Za razliko od Alfe, Torro Rossa in Ferrarija ki so naredili nekaj novega spredaj. Sigurno bo Merc dalje med top 3, je pa vprašanje koliko bo Ferrari pridobil ali izgubil s tem novim konceptom. Spreminjalo (oz. kopiralo) se bo ga zelo težko sredi sezone. Je kaj je, če niso to kakšne igrice, ampak ponavadi so takšni koncepti ostali.

no comment ::

          je izjavil:

Blaz90 je izjavil:

Pravkar kupil F1 TV Pro za 32,49 EUR s 50% popustom F1TV50.

https://www.reddit.com/r/formula1/comme...


Super, sem se naročil.

Za 30 EUR sem še jaz, pa me sploh ne zanima več F1... ;)

A se da kako naredit, da ni auto renewal-a za naslednje leto, ker 60 EUR mi pa ni vredno?

BT52 ::

pirlo je izjavil:

Meni se ne zdi nič kaj posebnega na Mercu, koncept lanskega s še bolj kompleksnimi usmerjevalniki vmes. Za razliko od Alfe, Torro Rossa in Ferrarija ki so naredili nekaj novega spredaj. Sigurno bo Merc dalje med top 3, je pa vprašanje koliko bo Ferrari pridobil ali izgubil s tem novim konceptom. Spreminjalo (oz. kopiralo) se bo ga zelo težko sredi sezone. Je kaj je, če niso to kakšne igrice, ampak ponavadi so takšni koncepti ostali.


Ferrari in Mercedes sta obe evoluciji lanskega dirkanika. No za Ferrari se bo verjetno pred testi kaki detajl dodal (nismo še videli njihovega shakedowna). Kjubvsemu temu nebo spremenilo desjtva, da gre za evolucijski razvoj, ki je prilagojen na nov pravilnik. Hek še Red BUll je obdržal lansko filozofijo.

Predvsem gre pri prvih 3eh konceptualno za zelo različne evolucijske rešitve:

Merc: dolga medoosna z velikim dnom, dokaj nizek rake, top ozek in nizek nos, kompleksne bargeboarde, nizke ozke sidepode, dvignjene prednje nihajne roke, merc PU ion layout z h2o intercoolerjem za monokokom

Red Bull: krajša medosna, anoreksični visoki in ala Newey spuščeni sidedpodi, visok rake z velikim krilom pri bargebordih, manjše zadnje krilo, patented prednji thumb nos z luknjo, verjetnoi, če gledamo lano Torro Rosso bodo tudi oni še vedno imeli intercooler v sidepodu

Ferrari daljša medosna, višji rake z gromozankimi zarezami v dnu, patetetirani visoki sidepodi z manj stranskega undercutta, prednji thunb standardni nos, zelo nizke prednje obese vzmetenja, h2o intercooler nad V motorja

V številnih točkah se te 3 ekipe križajo po lastnostih. In če bodo tako skupaj, kot lani bomo gledali spet fantastilčne dirke. Forma ekip bo kot JOJO od dirke do dirke vse dokler ena ekipa ne naredi napake ali pa druga pogrunta kako rešitev z gumami (po večini odloči race pace), ter naredi gran slam. Upajmo, da NE.

cendof ::

Za odstraniti auto-renewal pri F1 TV Pro sem dobil link na chat-u https://account.formula1.com/#/en/my-su...

Klamzi ::

Hvala za link. V bistvu je treba kliknit na Cancel subscription, kjer nato potrdiš da želiš zadevo po enem letu prekiniti.

DamijanD ::

Testiranje se je začelo - zaenkrat RedBull standardno za Hondo: edini brez časa za enkrat...

broken/link ::

TR je tudi s Hondo, pa so že postavili nek čas. Lahko rečemo, da je RB začel njim podobno, kot praktično vsako leto do sedaj - počasi. Konec dneva pa bo samo ena ekipa brez časa, in to bo Williams :)

p.s. v času pisanja je tudi RB že na časovni lestvici.

broken/link ::

Lunchtime timesheet
Vettel ,1:18.161, 72 laps
Perez, 1:19.944, 20 laps
Bottas, 1:20.127, 69 laps
Raikkonen, 1:20.160, 46 laps
Verstappen, 1:20.174, 52 laps
Sainz, 1:20.430, 56 laps
Hulkenberg, 1:20.980, 65 laps
Grosjean, 1:21.500, 18 laps
Kvyat, 1:21.732, 35 laps

To underline what Karun has observed, the Mercedes and Red Bull have been running around on the second-hardest compound available as well - that's Compound 2, folks (do bear with us...) - whereas Vettel has been on a tyre which is one-step softer, including when he set that eye-catching 1:18.161 time.

Zgodovina sprememb…

broken/link ::

Williamsa očitno ne bo ta teden na testiranjih.
Včeraj so sporočili, da jih danes ne bo. danes so sporočili, da jih jutri ne bo. jutri pričakujem, da bodo sporočili, da jih naslednji dan ne bo. ahhh.

Williams set to spend longer on Testing sidelines
The news doesn't get any better for the Grove team, with a first sighting of the FW42 not looking likely until Day Three at best...

Claire Williams: "It is looking more likely than not that we will now not be in a position to run on track until Wednesday at the earliest. This is obviously extremely disappointing, but it is unfortunately the situation we are in.

"We will be getting the FW42 on track as soon as we are able."

PrimozR ::

Razloga za to ni?

Scorpy84 ::

Ce ne druzga je to vaja za brexit. Ravno wolf jamra, da bi se letos znalo dogajati, da bojo novi deli med sezono zamujali, kar bi ferrari izkoristil in vsaj eno dirko bil v prednosti.

springfield ::

Ne jemli Totota resno, en vecjih nakladacev v F1. Poleg Helmuta in Nikija.

BT52 ::

Toto pa Lauda sta dva shittirerja. Seveda pa sta klaso zadaj RBjovim dvojcem :D

Williams pa pač životari. Pričakovano, ko veš da je glavni sponzor neka xy firma, ki niti nima pravega produkta. LOL

Škoda naj raje rešijo advaced engineerign z uvedbo kakega sodelovanja pri superšportnikih in EV drivetrainih. Mogoče tunajo in opremljajo Tesle ali Rimace z karbonskim monokokoki, lahkimi diferenciali ipd. Pravtako imajo znanje, da nudijo storitve podobno, kot Dalara za kake LMP in druge podobne serije. Samo tako lahko zagotovijo nek konstatnem obstoj F1 ekipe z rednimi prihodki. Drugače jih bo en kupil. Sem 100% da bi jih v primeru uspeha 2021 pravilnika kaki proizvajalec rade volje vzel.

Pa Vettel se nekaj napihuje. Da ga nebo v AVST razneslo, kot žabo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BT52 ()

BT52 ::

Kot kaže, da tron MEME lorda po odhoda ALO prevzema senjor Vettel...


Že vadi piruete. :D

Alexius Heristalski ::

Skyjevci spet mešajo drek, čudno, da niso obtožili Ferrarija in Alfe za brexit namesto svojih umsko prizadetih politikov.

Vettel je pa že posran. Komaj čakam.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BT52 ::

drek? Poglej švabe...

[Autobild] Red Bull says Ferrari is half a second ahead of Mercedes

Yeah sure

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BT52 ()

husky1 ::

Je kje kakšen stream testiranj?

Matevz96 ::

husky1 je izjavil:

Je kje kakšen stream testiranj?


Trenutno ni nič, spremljal tukaj:

https://www.reddit.com/r/motorsportsstr...

EDIT: tale trenutno deluje: https://strims.gg/somuchforsubtlety
#hooldthedoor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevz96 ()

broken/link ::

kosilo, zaenkrat situacija podobna kot včeraj

Pos Driver Team Time Gap Laps
1 Charles Leclerc Ferrari 1m18.247s 74
2 Kevin Magnussen Haas 1m19.243s +0.996 73
3 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1m19.312s +1.065 69
4 Lando Norris McLaren 1m19.489s +1.242 62
5 Pierre Gasly Red Bull 1m19.814s +1.567 61
6 Daniel Ricciardo Renault 1m19.886s +1.639 53
7 Lewis Hamilton Mercedes 1m19.928s +1.681 45
8 Alex Albon Toro Rosso 1m20.046s +1.799 33
9 Lance Stroll Racing Point 1m20.433s +2.186 28

situacija z williamsom - uradno ni še nič znano, skysports pa je že zgodaj zjutraj poročal o tem, da bo po vsej verjetnosti williams spustil tudi jutrišnji dan. se bojim, da bodo spustili cel teden.

Tilen88 ::

O williamsu si več preberite kaj je nekdo od zaposlenih dal na redit.. baje morala na nuli,.. kosi niso bili odobreni itd.. avto naj bi bil po njihovih testiranjih kar 2 sekundi počasnejši od lanskega

I've spoken with three Williams personnel (two are trackside, one is factory based) and here are the facts about missing T1:

Parts were 'released' too late to be manufactured on-time and that's the only reason we're missing T1 D1. The missing parts are composite so they are possibly suspension or bodywork related but I wasn't told exactly...and didn't ask. When she/he said the parts were not 'released', they mean the part was not approved and sent out as a full scale model which is then taken to the composite laminators or machining group for manufacture.

Overall morale in the team is "low af". "We're being worked like dogs, treated like shit, and HR is a fucking joke"

"We're often wondering who's in charge around here"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tilen88 ()

Cr00k ::

Williams že od nekdaj bolj po robu hodi..., vendar sta bila Frank in Patrick nenadomestljiv dvojec v svojem času... čas pa je šel s tehnologijo naprej in vprašanje, kaj lahko Claire sploh naredi. Se bojim, da ne veliko...

...brez favoriziranja kakšnega moštva, upam, da se bodo letošnjo sezono karte premešale.

forplan ::

Mi lahko kdo pove ki uporablja F1 TVpro, če gre gledati recimo dirko od zadaj? Recimo zamudim 30min in bi želel gledati takoj od začetka, ne da čakam da je dirke konec. Ali pa je možno gledati samo v živo?

Me zanima za dirke, sem naročal že in sedaj pri testiranjih ne gre tako kot hočem in imam mogoče še čas zahtevati denar nazaj.
da se strinjam

roCkY ::

Kolikor se spomnim lani ni bilo zamika med dirko.
Skratka med dirko lahko gledaš le v živo. Kasneje pa se prosto šetaš po posnetku.

pirlo ::

Imam občutek do bo Alfa do dirke v Barceloni vsaj enkrat na stopničkah :)

Scorpy84 ::

Jaz pa, da se bojo sem pa tja z red bullom borili, seveda ce ne bo honda na nivoju ferrarija/mercedesa. Vceraj sem zasledil da je red bull imel najnizjo koncno hitrost? Itak pa testiranja ne povejo usega.

broken/link ::

šele 3dan testiranj je.

1dan speedtrap: https://www.reddit.com/r/formula1/comme...
2dan speedtrap: https://www.reddit.com/r/formula1/comme...

lanskoletni speedtrap celotnih testiranj: https://www.reddit.com/r/formula1/comme...

s tem da merc še ni naredil hitrega kroga v teh 3dneh.

broken/link ::

Williamsu je očitno uspelo.

Here comes the Williams!
The cameras have been trained on the front of the Williams garage since the top of the hour and, finally, the screens come away and the FW42 is rolled out into the pit lane with the circuit showing green flags once more.
The car is fired up and George Russell takes it out for its belated first lap.
There was even a small ripple of applause in the media centre as the car entered the track.
Now the team will hope their season starts here.
Just the one install lap so far but that's still a significant step forward from where they were.

Gambino ::

Mercedes je daleč pred vsemi, ne bodo pa kazali svoje moči na testnih dnevih kot ostali. Niso neumni, kot to delajo pri Ferrariju, ki si dela reklamo, na koncu bodo pa itak zadaj!

Scorpy84 ::

Saj ferrari tudi ni pokazal svoje moci, saj vecino dneva vozijo na 1.20 pa se to po 20 krogov in vec, kar pove, da niso na maximumu ker ne unicujejo gume in ne prihaja do nenadnih padcev casa. Pa tudi aerodinamika se drugace obnasa pri zmanjsani moci. Itak so pa to sele prvi testi, da primerjajo podatke s tunelom in tudi bolj ali manj testirajo vzdrzljivost. Do dirke bojo dosti drugacni, sploh pa se mi zdi, da vsi imajo prevec enostavna prednja krilca. Mislim da niso vsj vsega pokazali in normalno da ne bojo.

broken/link ::

kosilo zadnjega testnega dne ta teden.
da ne bom niti klobasal, kar c/p iz skysportsa

The lunchtime digest
The highlights of Day Four so far as the teams stop for lunch:
* Toro Rosso's Alex Albon sets the quickest time of F1 Testing so far on Pirelli's softest tyre
* Earlier, Daniel Ricciardo replaced Lewis Hamilton at the top of the charts with Renault's best time of the test - both Merc and Renault ran the C4 compound.
* Hamilton sets a new test team and personal best as Mercedes finally up their pace.
* Red Bull advisor Helmut Marko tells Sky Sports News that Ferrari are currently fastest.
* Mercedes' Valtteri Bottas agrees that Ferrari are "a bit ahead"
* Williams' Robert Kubica makes first appearance as FW42 completes a half-century of laps
* Lando Norris crashes McLaren on low-speed lap in cold temperatures.

pa še najhitrejši časi do kosila:

broken/link ::

pa še to sem dolžan.
3dan speedtrap: https://twitter.com/stefifm/status/1098...

se pa danes ekipe po večini osredotočajo bolj na performance, tako da zna past še kakšen zanimiv čas v drugi polovici dneva.

Jst ::

-----
DAY 1
-----



1. Sebastian Vettel GER Scuderia Ferrari Mission Winnow SF90 1m 20.920s 26 laps

2. Kimi Raikkonen FIN Alfa Romeo Racing C38 1m 20.945s 21 laps

3. Carlos Sainz Jr. ESP McLaren F1 Team MCL34 1m 21.403s 25 laps

4. Romain Grosjean FRA Rich Energy Haas F1 Team VF-19 1m 21.500s 12 laps

5. Max Verstappen NED Aston Martin Red Bull Racing Honda RB15 1m 21.808s 9 lap

6. Sergio Perez MEX SportPesa Racing Point F1 Team RP19 1m 21.850s 6 lap

7. Valtteri Bottas FIN Mercedes AMG Petronas Motorsport W10 1m 22.637s 23 laps

8. Daniil Kvyat RUS Red Bull Toro Rosso Honda STR14 1m 22.985s 12 laps

9. Nico Hulkenberg GER Renault F1 Team R.S.19 1m 23.665s 17 laps



-----
DAY 2
-----


https://1drv.ms/u/s!AqXBpU41CMB-iBYyPRxv8ovzadmM

-----
DAY 3
-----


POS DRIVER TEAM CHASSIS TIME LAP
1 Räikkönen Alfa Romeo Racing C38 1:17.762 64
2 Vettel Ferrari SF90 1:18.350 80
3 Hülkenberg Renault RS19 1:18.800 63
4 Kvyat Toro Rosso STR14 1:18.897 48
5 Verstappen Red Bull Racing RB15 1:18.899 33
6 Fittipaldi Haas F1 VF-19 1:19.249 48
7 Sainz jr McLaren MCL34 1:19.354 27
8 Perez Racing Point RP19 1:20.102 43
9 Bottas Mercedes W10 1:20.693 88


-----
DAY 4
-----


POS DRIVER TEAM CHASSIS 1900/01/03 LAP
1 Hülkenberg Renault RS19 1:17.393 24
2 Albon Toro Rosso STR14 1:17.637 136
3 Ricciardo Renault RS19 1:17.785 34
4 Bottas Mercedes W10 1:17.857 57
5 Hamilton Mercedes W10 1:17.977 58
6 Leclerc Ferrari SF90 1:18.046 138
7 Norris McLaren MCL34 1:18.431 132
8 Giovinazzi Alfa Romeo Racing C38 1:18.511 150
9 Grosjean Haas F1 VF-19 1:18.563 64
10 Magnussen Haas F1 VF-19 1:18.720 66
11 Gasly Red Bull Racing RB15 1:18.780 145
12 Stroll Racing Point RP19 1:19.664 72
13 Russell Williams FW42 1:20.997 17
14 Kubica Williams FW42 1:21.542 48












------------

Gledal prek F1TVPRO. Še od lani mi velja naročnina. Moram preveriti do katerega meseca. Ferrari se mi zdi, kot "Predstavitve Porsche v alpah". Časi v prvem dnevu - 3 sekunde pred Mercedesom. ...Mercedes, ali so tako prepričani vase in podatke, ali pa bo Ferrari dominiral na začetku. Naj povem, ker spremljam F1 dooolgo, dve desetletja, če bo Charles Lecrec lahko nizal takšne čase, kot jih vidimo tukaj se nam mogoče obeta dobra sezona. Mercedes dominacija je že nekam... dolgočasna.

Upam, da se ne zgodi strela Ferrariju. Naj razložim. Ne razumem Ferrarija zadnjih let v R&D. Na koncu lasne 2018 sezone so ugotovili, da pol R&D na osnovi bolida ni prineslo želenega. Že par sezon bi lahko v zadnji četrtini ... se obnesli bolje.

Žal nisem naredil nobenega screenshota. Ampak na F1 je tale slika. Timing imaš posebej.

Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vazelin ::

Upam na konkurenčen Ferrari in seveda tudi ostala moštva. Ta dominacija Mercedesa je ratala že čist too much. Z njihovim bolidom bi pa zadnja leta zmagoval katerikoli prvi voznik moštva F1. Ajde lani je v prvi polovici bil Ferrari odličen ampak so jih roko na srce tekom sezone dohiteli in prehiteli plus zanikrne napake Vettla in moštva.

Pa ajde. Včasih je bil v moštvu tudi Niko kao Rosberg, sedaj odkar imajo tega peasant finca je pa itak apriori Hamilton prva violina in ni niti internega dvoboja več.

Upam na zanimivo sezono ... do zadnje dirke;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

springfield ::

Jst je izjavil:


Upam, da se ne zgodi strela Ferrariju. Naj razložim. Ne razumem Ferrarija zadnjih let v R&D. Na koncu lasne 2018 sezone so ugotovili, da pol R&D na osnovi bolida ni prineslo želenega. Že par sezon bi lahko v zadnji četrtini ... se obnesli bolje.

Jaz pa ne razumem od kod ljudem ta teorija. Dobro, lani so 2, 3 dirke po Italiji sli v napacno smer, a so potem zmagali recimo v Ameriki in bili konkurencni na ostalih dirkah. Leto pred tem so zmagali se na predzadnji dirki v Braziliji. Leta pred tem pa je bil Mercedes dominanten in so bil zmage Ferrarija in RB v prvi polovici sezone posledica napak, vremena, in/ali slabe forme Mercedesa.

SavoS ::

A se da kje dobit kakšen ACE stream za ogled testiranja?
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

broken/link ::

@savoS: https://www.reddit.com/r/motorsportsstr...


danes se je začel 1dan 2dela testiranj.

do kosila:
- Ferrari je odvozil samo 29 krogov. ferrarijev razlog 'checks on the cooling system'
- Willimas je prevozil 46 krogov, najhitrejši krog 1:19.662, kar je hitreje kar so zmogli to zimo in že čez polovico tega, kar so zmogli cel prejšnji teden
- najhitreje do kosila spet Alfa, 1:18.589 in izgleda kot da imajo best-of-the-rest paket
- mercedes testira z novim sprednjim krilcem in novim nosom in novimi dnom. ma največ posodobitev glede na prejšnji teden
- edino rdečo zastavo je povzročil Norris, ko je zletel v pesek, nič hujšga.

rezultati do kosila:
1) Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 56 Compound 4 1:18.589
2) Pierre Gasly Red Bull 61 Compound 3 1:18.647
3) Charles Leclerc Ferrari 29 Compound 3 1:18.651
4) Lance Stroll Racing Point 44 Unmarked compound 1:19.139
5) Kevin Magnussen Haas 84 Compound 2 1:19.644
6) George Russell Williams 46 Compound 3 1:19.662
7) Alex Albon Toro Rosso 39 Compound 3 1:19.689
8) Lewis Hamilton Mercedes 83 Compound 2 1:20.342
9) Nico Hulkenberg Renault 80 Compound 3 1:20.348
10) Lando Norris McLaren 38 Compound 3 1:22.306

pa še en zanimiv tweet Čandhoka, kakšna naj bi bila hitrost moštev glede na prvi teden testiranj
https://twitter.com/karunchandhok/statu...



EDIT: dodana slika + link za savota

Zgodovina sprememb…

broken/link ::

Po koncu 1. dneva:
- 2 rdeči zastavi
- Bottasu se je merc pokvaril takoj prvi krog (oil pressure problem) - menjali so motor, tako da je odpeljal samo 6krogov čisto na koncu treninga (in še te kroge na c2 gumah - druge najtrše).
- najhitrejši krog je odpeljal ... drum rolls please .... norris z mclarnom. ampak na mehkejših c4 gumah (nekateri mediji poročajo, da so bile c5, ampak pirelli pravi c4). Treba je tudi dodat, da se je takoj naslednji krog avto ustavil ob progi z okvaro (hydraulics issue) in povzročil rdečo zastavo (če se spomnimo - nekaj podobnega se je zgodilo renaultu prejšnji teden - isti motor - naklučje?)
- medtem na drugi strani v taboru Honde pa vse tiho...
- da še ovrednotimo čas Norrisa - Gasly 6 tisočink za Norrisom s c3 gumami.
- Merc in Ferrari sta se osredotočala na daljše stinte, je pa Vettel dosegel njihov najhitrejši čas na c3 gumah, malenkost počasnejšega od Gaslyja.
- Williams je odpeljal 119 krogov, najhitrejši čas pa na najmehkejših c5 gumah zgolj 1:19.6

to je pa praktično to.

Rezultati po celem dnevu pa:
F1 Testing: Day One, Test Two Timesheet
Driver Team Total laps Fastest lap tyre Fastest lap
1) Lando Norris McLaren 80 Compound 4 1:17.709
2) Pierre Gasly Red Bull 136 Compound 3 1:17.715
3) Lance Stroll Racing Point 82 Compound 5 1:17.824
4) Sebastian Vettel Ferrari 81 Compound 3 1:17.925
5) Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 99 Compound 4 1:18.589
6) Alex Albon Toro Rosso 103 Compound 4 1:18.649
7) Charles Leclerc Ferrari 29 Compound 3 1:18.651
8) Kevin Magnussen Haas 131 Compound 4 1:18.769
9) George Russell Williams 119 Compound 5 1:19.662
10) Daniel Ricciardo Renault 77 Compound 3 1:20.107
11) Valtteri Bottas Mercedes 7 Compound 2 1:20.167
12) Lewis Hamilton Mercedes 83 Compound 2 1:20.332
13) Nico Hulkenberg Renault 80 Compound 3 1:20.348

EDIT: pa če še kdo ne ve, kako je pirelli ovrednostil hitrost gum
http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb...

Posebej velika razlika je med obema najtršima zmesema C1 in C2 in sicer znaša ta od 0,8 do 1,0 sekunde. Med C2 in C3 naj bi po besedah Isole časovna razlika znašala 0,7 sekunde, med C3 in C4 in med C4 in C5 pa vsakič 0,6 sekunde.

Zgodovina sprememb…

XLapse ::

Vazelin je izjavil:

Z njihovim bolidom bi pa zadnja leta zmagoval katerikoli prvi voznik moštva F1. ]

saj je to fail cele Formule 1... dosti krat in dosti sezon so zmagali dobri bolidi, sploh ne vozniki.
alien technology

broken/link ::

v vsakem moštvu sta 2 voznika. če ne drugega moraš njega premagat. in ja, zmaguje cel paket, ne samo voznik. če vas zanimajo serije, v katerih zmaguje voznik, mate gzilijon opcij za gledat ;)

ripmork ::

@broken/link - hvala za tole analizo.

Sicer je res, da do prvih kvalifikacij ne vemo zares kako stvari stojijo. So pa vseeno časi iz testiranj vedno bolj merodajni, več ko se krogov nabere. Williams sicer v zaostanku s kilometrino, res upam, da jim uspe nadoknadit.


saj je to fail cele Formule 1... dosti krat in dosti sezon so zmagali dobri bolidi, sploh ne vozniki.

Žal res. Sicer ponavadi v najboljših bolidih sedijo top vozniki, pa vseeno, predvidljivost škodi vsakemu športu - in v f1 jo je pomoje več kot marsikje drugje. Prva polovica sezone 2012 je bila Formula, kakršno sem čakal celo desetletje - dejansko nisi vedel, kakšne barve dirkalnik bo zmagal! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

broken/link ::

2dan 2testiranj

do kosila:
- Sirotkin je postal rezervni drkač Renaulta za 2019.
- Renualt se osredotoča na dolge stinte
- Williams še vedno na polno testira z aero rakei
- Mercedes naj bi baje testiral s sprednjim krilcem, ki ga imajo namen uporabiti na 1. dirki v AUS. Avto prejšnjega tedna naj bi bil za zanesljivost in primerjavo.
- Mark Hughes, expert analyst: “The heavily-revised Merc W10 which appeared in testing yesterday was planned long in advance, with the week 1 car just a 'safety' option, built from where tunnel programme was at in end of November. To safeguard against delays to the more aggressive true concept.”
- Sainz postavil najhitrejši čas testiranj do sedaj in to na C4 zmesi gum. 1m17.144s.
- če primerjamo z lanskim letom, je najhitrejši čas postavil vettel 1:17.182. tako da avti so očitno konkretno hitrejši. Poleti je bil najhitrejši čas postavil bottas 1:16.904, najhitrejši čas ever pa med dirko Hamilton 1:16.183.

- Dejmo ugibat, kdo je takoj po hitrem krogu povzročil rdečo zastavo – jp, sainz. Tokrat razlog “loss of water pressure” :)
- Magnussen je izjavil, da kljub temu, da vsi trobijo, da letošnja pravila niso naredila nobene spremembe, da so spremembe konkretne, ko voziš za dirkačem v zavetrju. Zdej se baje da vozit za nekom in pridobivaš hitrost in se ga da prehitet. Če je temu res tako bomo pa tudi kaj kmalu videli.
- Za 2. rdečo zastavo je zaslužen Verstappen. Vadil je štart, avto pa ni hotel sodelovat z njim in je obstal na mestu.
- Za 3. rdečo zastavo (od 11:05 do 11:50) je poskrbel Ferrari. Vettja je v ovinku št.3 zapeljal naravnost v ogrado in je razbil ferrarija. Razlog za crash naj bi bila mehanska okvara, pravijo pri Ferrariju.
https://pbs.twimg.com/media/D0Z47dGWoAA...
- malo za hec: zadnji posnetki ferrarija na stezi dopoldne:


Rezultati do kosila:
1 Sainz McLaren C4 1m17.144s
2 Vettel Ferrari C3 1m18.195s
3 Verstappen Red Bull C3 1m18.395s
4 Bottas Mercedes C3 1m18.941s
5 Kvyat Toro Rosso C3 1m19.060s
6 Raikkonen Alfa Romeo C3 1m19.194s
7 Perez Racing Point C3 1m19.202s
8 Kubica Williams C4 1m19.367s
9 Grosjean Haas C2 1m19.717s
10 Ricciardo Renault C2 1m22.597s

broken/link ::

3dan 2testiranj
Do kosila:
- Sainz je namignil, da je bil njegov včerajšnji hitri krog poskus kvalifikacijskega kroga
- Allison je včeraj povedal, da ima Merc težave z grainingom sprednjih gum
- Kubica je že frustriran, kljub temu da Claire trdi, da so na pravi poti. Kubica pa "We are doing a lot of checking data and not really working on the car. Time is running out and in the end, from a driver point of view we haven't done any work on the car"
- Ferrari je potrdil, da je včeraj do nesreče prišlo zaradi okvare feltne, do katere je pa prišlo zaradi udarca s tujim objektom.
- Hamilton 1:18.097 na (pazi to) C2 gumah
- Leclerc 1:17. 253 na (pazi to) C3 gumah
- Danes je očitno malo bolj hitro jutro, veliko hitrih časov
- Albon je bil prvi pod 1:17. 1:16.882 na C5, potem je pa to popravil Leclerc na 1:16.231

Rezultati do kosila
1 Leclerc 56krogov Ferrari C5 1m16.231s
2 Albon 75krogov Toro Rosso C5 1m16.882s
3 Norris 66krogov McLaren C5 1m17.084s
4 Gasly 44krogov Red Bull C5 1m17.091s
5 Hulkenberg 73krogov Renault C5 1m17.496s
6 Stroll 37krogov Racing Point C5 1m17.556s
7 Giovinazzi 49krogov Alfa Romeo C4 1m17.639s
8 Hamilton 85krogov Mercedes C2 1m18.097s 85krogov
9 Russell 45krogov Williams C5 1m18.130s
10 Magnussen 53krogov Haas DEV 1m18.199s

PrimozR ::

Kolk je razlike na krog med C2 in C3?

Jst ::

Med C3 in C4 0.6 sek, med C4 in C5 enako 0.6 sekund. - Pirelli
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

broken/link ::

Konec 3dne.
povzetek popoldanskega dneva
- Merc vozi dolge stinte, tudi bottas je na C2 gumah.
- Haas praktično ni vozil, ker so imeli težave z izpušnim sistemom. Šli so na stezo komej 45min pred koncem.
- 1 rdeča zastava danes - gasly. Je pa konkretno scepil avto, tako da je bilo ob 15:17 za RB konec testnega dneva. Še par slik: https://twitter.com/tgruener/status/110...
- Lowe je stopil pred medije - rekel, da uživa zaupanje nadrejenih in da je pravi človek, da popelje Williams na stara pota slave. Pa kljub zamujenim 2dnem in kljub temu, da imajo precej malo odpeljanih krogov, naj bi odvozili celoten zastavljen testen program. Baje da ni vse v številu krogov, ki jih narediš. (me zanima, če se Merc in ostala moštva strinjajo z njim...)
- 2.rdeča zastava - RP (racing point). Mehanska težava.

- Zanimiva primerjava med ferrarijem in williamsom by Ben Anderson"The Williams looks much better than it did two days ago, and Russell is clearly more confident, but watching Leclerc hunt him down it's clear the car lacks downforce. The tell tale sign is the big lift Russell needs to get through Campsa. Leclerc is barely bleeding off the throttle by comparison - sounds pretty close to flat out in the Ferrari."
- 3.rdeča zastava - Ferrari. Ustavil se je sredi ravnine. "There was a small puff of smoke out the back of the SF90 as it ground to a halt."


Rezultati:
1 Leclerc 138krogov Ferrari c5 1m16.231s
2 Albon 118krogov Toro Rosso c5 1m16.882s
3 Norris 84krogov McLaren c5 1m17.084s
4 Gasly 65krogov Red Bull c5 1m17.091s
5 Ricciardo 65krogov Renault c5 1m17.204s
6 Hulkenberg 73krogov Renault c5 1m17.496s
7 Stroll 103kroge Racing Point c5 1m17.556s
8 Giovinazzi 71krogov Alfa Romeo c5 1m17.639s
9 Grosjean 16krogov Haas c4 1m17.854
10 Hamilton 85krogov Mercedes c2 1m18.097s
11 Russell 140krogov Williams c5 1m18.130s
12 Magnussen 53krogov Haas c3 1m18.199s
13 Bottas 97krogov Mercedes c3 1m18.862s

broken/link ::

- Začnimo z zanimivostjo, da sta imela včeraj oba, Ferrari in Haas, težave z izpušnim sistemom v preteklih dneh.
- Chandokova opažanja včeraj "Conveniently, Bottas & Leclerc did a similar sort of race run yesterday where once again the Ferrari showed to be a quicker car. In the final stint of 21 laps on the same tyre, Bottas lost 16 seconds to Leclerc although he did seem to be doing some tyre management in the middle"
- Pa še ena lepa tabelca normaliziranih časov, kakšna je situacija do današnjega dne
https://twitter.com/karunchandhok/statu...
- RB danes testira s starejšimi kosi dirkalnika zaradi včerajšnje gaslyjeve nesreče

4dan 2testiranj (zadnji dan)
- Williams je v zahvalo in za dvig morale na zadnje krilce zapisal vsa imena zaposlenih, ki so zaslužni za izdelavo avta (upam samo, da niso koga pozabili :D )

- Sainz na C3 gumah postavil čas 1:17.495, na C5 pa 1:16.913
- Medtem perez na C2 gumah 1m18.867s
- Bottas Mercov najhitrejši čas na C4 gumah 1:16.960, na c5 pa 1m16.561s
- Za primerjavo #1 "Watching trackside... Merc starting to ramp it up... Bottas 17.1 and 16.9 on 2 sets of C4 tyres... Very similar to Leclerc's 17.056 and 16.9 on the C4 yesterday so far."
- Za primerjavo #2, Kubica (kot najpočasnejši) s c4 gumami 1:19.842s
- The Bottas vs Leclerc mirroring continues - 16.5 for VB , 16.6 for the Ferrari yesterday on the first set of C5s! Fascinating battle and now Vettel has matched their C4 times with a 16.9 too -
- Williams vozi 1.2s počasneje od drugega najpočasnejšega
- Vettel 1m16.221s na C5 gumi in 1m16.720s na C3 gumah.
- Lewis pravi, da so 0.5s počasnejši od Ferrarija. Inžinirji pa so ga hitro popravili, da so glede na trenutne reprezentativne čase zgolj 0.2-0.3s počasnejši.
- Rdeča zastava - Kimi v prvem krogu iz boxov. Avto se je ustavil, ni bilo crasha.

Do danes najhitrejši doseženi časi:
1. Sebastian Vettel, Ferrari, Day Eight, 1:16.352, C5 tyres
2. Charles Leclerc, Ferrari, Day Seven, 1:16.231, C5 tyres
3. Valtteri Bottas, Mercedes, Day Eight, 1:16.561, C5 tyres
4. Alex Albon, Toro Rosso, Day Seven, 1:16.882, C5 tyres

Rezultati do kosila:
1 Vettel 68krogov Ferrari C5 1m16.221s
2 Bottas 71 krogov Mercedes C5 1m16.561s
3 Kvyat 52 krogov Toro Rosso C5 1m16.898s
4 Sainz 59krogov McLaren C5 1m16.913s
5 Grosjean 73krogov Haas C5 1m17.076s
6 Ricciardo 52krogov Renault C5 1m17.114s
7 Raikkonen 61krogov Alfa Romeo C4 1m17.239s
8 Verstappen 29krogov Red Bull C3 1m17.709s
9 Perez 36krogov Racing Point C5 1m17.791s
10 Kubica 47krogov Williams C5 1m18.993s

ripmork ::

Williams je v zahvalo in za dvig morale na zadnje krilce zapisal vsa imena zaposlenih, ki so zaslužni za izdelavo avta (upam samo, da niso koga pozabili :D )

:))

Mogoče je to sam moje "wishfull thinking", ampak tile časi na C5 zmesi gume - se le meni zdi, da se je sredi vrste približala prvim trem?
S tem, da še čakamo, da Kimi z Alfo danes pokaže kak hitrejši krog na C5. Letos zna bit pestro.

PrimozR ::

Ma... Če bo pestro bomo videli v Evropi, prvi okus pa v Avstraliji. Ta testiranja niso nujno 100 % reprezentativna.

BT52 ::

Jup. Lani je bil najhitrejši Ferrari na testih pa vemo, da se je težko videlo tisto nestabilnost difuzorja. Mogoče sta obe ekipi tam tam ali pa tudi ne.

Trol čas Hamiltona. Recimo veliko izgubil okoli 1 desetinko v S1 proti VET...
A switch to the C5 tyre allowed the Mercedes man to go second, before he then lapped in 1m16.224s just before the final hour in a time that was just 0.003s short of Vettel's benchmark.


Avstralija pa bo pokazala, kateri dirkalnik ima trenutno najboljšo trakcijo in oprijem v srednje hitrih ovinkih. Klasična stop in go karakteristika proge, ki zahteva veliko samozavest na zaviranjih.

Bolj je za Italijane zaskbljujoče, da so imeli ta teden, kar nekaj težav z novimi deli. En je celo pravil, da so nekaj esperimetirali z 3d printanjem izpuha. Mogoče jih tole zafrkava (odpoveduje nadgradja izpuha od prvega tedna -zdaj imajo samo 1 wastegate). Danes je še VET imel total reset in shudown elektronike, prejšnjič težavo z hlajenjem.

Jaz bom celo rekel takole, da bo Ferrari v AVST odstopil vsaj z enim avtom. :D Recimo Haas, katerega je sicer potrebno glede na neizkušenost jemat z rezervo tudi imel, kar nekaj podobnih tehničnih težav.

Bom pa pohvalil HONDO bravo. Letos bodo res lahko zmagali. Končno. Skoraj zagotovo so bile moje skromne napovedi preveč črnoglede. Meni se zdi, da je Rb v redu. Mogoče ne čisto po performanci za vrh vendar po mojem so na boljši poziciji, kot lani. Gledano, kako dobro strateško ekipo imajo, ter da imajo jajca za izpeljavo drznih taktičnih poizkusov. Definitivno paket za kako zmago.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BT52 ()
««
2 / 33
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251172355 (103914) broken/link
»

Formula 1 2016 (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Na cesti
1975220435 (134362) kosta
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430363264 (218859) BT52

Več podobnih tem