» »

Težave z zagonom prenosnika

Težave z zagonom prenosnika

Mendos ::

Pozdravljeni,

imam eno specifično in zelo zoprno težavo. Verjetno je že kje kakšna podobna tema, ampak sem si drznil odpret novo, saj nikjer na netu nisem našel rešitve.

Če na kratko opišem: prenosnik HP Pavilion dv6 - Windows 10 na novo naložen. Že pri prvem zagonu računalnik med nalaganjem Windowsov zamrzne in ga je potrebno "na silo" ugasnit, po nekaj poskusih se OS le zažene. Ko je računalnik prižgan, deluje vse normalno, ko pa ga ugasnem ali sem primoran naredit vnovični zagon, zopet zmrzne pri nalaganju Windowsov. Poskusil sem že vse možnosti popravkov, ki jih sistem ponuja, a ne pomaga nič. Sumim, da je težava hardwerska, zato zamenjam stari disk z novim SSD-jem. Ob prvem zagonu Windowsov spet ista zgodba, po nekaj poskusih prvi zagon le uspe. Zanimivo je to, da potem ob normalnem zagonu računalnika ni težav, ker se očitno Windowsi na novem SSD-ju zaženejo dovolj hitro, še preden vse skupaj zamrzne. Težava nastane, ko je treba naložit posodobitve in zagon zaradi posodabljanja traja dlje časa. Takrat spet zamrzne ob nalaganju posodobitev in od tu naprej sploh ni več šanse, da bi računalnik uspel zagnat. Problem torej ni v disku. Vsakič je potem potrebno na silo ugasnit računalnik, potem te vmes kdaj vrže v tisti meni z možnostmi popravila zagona itd. Stvar se res ne zažene, sem pustil čez noč, ventilator ves čas šiba na polno, slika na ekranu zamrznjena. BIOS deluje normalno.

Če se mogoče komu sanja, kaj bi lahko bilo in če je možno stvar kako odpravit, mi bo zelo v pomoč!

LP
  • spremenil: Mendos ()

gapyyy ::

Možno, da prihaja do pregrevanja. Si pregledal temperature ?

Mendos ::

Temperatur nisem čekiral. Ga bom zdaj fino ohladil in poskusil znova prižgat. Sicer ne vem, če bi bil to problem, bi se verjetno pregreval in zmrzoval/ugašal tudi oz. še bolj takrat, ko je prižgan. Ventilator se mi zdi, da takrat deluje normalno, ob povečani obremenitvi pojača, drugače je na minimumu. Hvala za nasvet. :)

DeeCoy ::

Če ima onboard dedicated grafično bi jaz skor stavil na to.. pač je že star..

Mendos ::

Grafično ima vgrajeno Intel in ločeno Mobility Radeon HD 5000 serije. Možno, da je to problem, tudi pri bujenju zaslona nekaj utripa, malo zašteka in rabi okrog 10 sekund, da se zaslon prižge. Switchable graphics se pa sploh ne da nastavit oz. karkoli nastavim, vedno dela le na Intel vgrajeni grafični.

Sem ga včeraj ohladil in poskusil prižgat, ampak je isto. Mi je potem uspelo prit v safe mode, da so se odstranile napol naložene posodobitve in po nekaj poskusih sem ga lahko spet normalno zagnal.
Računalnik uporabljam le kot server za vremensko postajo - dela 24/7 in dokler je prižgan, ni težav. Samo posodobitev ne sme dobit, ki ga potem silijo v ponovni zagon.
Je kakšna možnost onemogočit vse posodobitve, da se nikoli ne bojo nalagale? To bi bila verjetno še najboljša rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mendos ()

DeeCoy ::

Rešitev bo kupit eno malinco.. Pa boš največ dosegu..
Verjetno Mobility radeon umira, oz. je mrtev.

Mendos ::

Mi žal ne pride v poštev, rabim baterijo, ker pri nas konstantno štrom ven meče, pa še Windowsi morajo bit.

MIHAc27 ::

Napiši services.msc v run vrstico. Potem pa poišči windows update in prestavi na Disabled. Potem še resetni in to je to.

Drugače zanimiva napaka, jaz tudi sumim da je hardware kriv. Na enih prenosnikih tole z dvojno grafiko ni dobro delalo.
Če je vseeno kaka je slika, mogoče onesposobi Radeon, pa da teče sistem samo preko Intela. Če ne pomaga pa onesposobi Intel in pusti Radeona.

Mendos ::

Hvala, posodobitve so zdaj onemogočene in upam, da bo čim manjkrat treba računalnik ugasnit. :)

Sem poskusil onesposobit Radeona in tudi Intel grafiko, ampak v obeh primerih še vedno računalnik zmrzne ob zagonu, tik predno te vrže na namizje. Po približno 10 poskusih enkrat rata, pa še to verjetno odločajo sekunde.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1066315487 (999) polozweii
»

Racunalnik potrebuje po zagonu se en reboot

Oddelek: Strojna oprema
204628 (4120) amdsup5
»

Počasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
232147 (1819) BorutK-73
»

Lenovo T60 se preneha odzivati

Oddelek: Pomoč in nasveti
191440 (782) DOOM_er

Več podobnih tem