Forum » Omrežja in internet » Mitsubishi MELCloud (zavarovano WI-FI omrežje)
Mitsubishi MELCloud (zavarovano WI-FI omrežje)
luvex86 ::
Pozdravljeni,
Prosim za pomoč! Imam klimatsko napravo znamke Mitsubishi, ki ima vgrajen WI-FI. Povezavo sem vzpostavu preko VPN tipke na modemu (Modem: ubee, ponudnik: Telemach). Sedaj mi povezava z klimatsko napravo samo dela ob odprtem WI-FI omrežju (brez gesla). Kako v IP nastavitvah modema spremeniti da bo tudi delovalo ob zaprtem WI-FI omrežju (z geslom)? V aplikaciji žal ni možnosti vnesti WI-FI geslo, ampak je potrebno spremeniti v IP nastavitvah modema.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč ter pravilno rešitev.
Slavko
Lep pozdrav
Prosim za pomoč! Imam klimatsko napravo znamke Mitsubishi, ki ima vgrajen WI-FI. Povezavo sem vzpostavu preko VPN tipke na modemu (Modem: ubee, ponudnik: Telemach). Sedaj mi povezava z klimatsko napravo samo dela ob odprtem WI-FI omrežju (brez gesla). Kako v IP nastavitvah modema spremeniti da bo tudi delovalo ob zaprtem WI-FI omrežju (z geslom)? V aplikaciji žal ni možnosti vnesti WI-FI geslo, ampak je potrebno spremeniti v IP nastavitvah modema.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč ter pravilno rešitev.
Slavko
Lep pozdrav
Furbo ::
Na wifi imej nastavljeno geslo in znova nastavi klimo od začetka.
A ne bi prebral navodila?
http://www.mitsubishi-electric.co.nz/wi...
A ne bi prebral navodila?
http://www.mitsubishi-electric.co.nz/wi...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
dvihtelic ::
Pozdravljeni.
Imam problem z upravljanjem preko telefona.
Mi lahko kdo pomaga, ki je vešč v tem? Vse sem naredil, tako kot je treba, vendar ko nekaj v aplikaciji ukažem, se enota ne gane.
Imam problem z upravljanjem preko telefona.
Mi lahko kdo pomaga, ki je vešč v tem? Vse sem naredil, tako kot je treba, vendar ko nekaj v aplikaciji ukažem, se enota ne gane.
mat xxl ::
Ne vem, meni vse to v nulo dela, celo preko HA dela vrhunsko, tako, da monterja še 1 x , ga plačaš, pa uredi.
Meni je tudi eden iz Ljubljane prišel in sprogramiral vse, jasno pa ni zastonj. V HA (Home asistent) sem ga pa sam dodal.
Je pa morda smiselen še dodatek enega Shelly modula, ki meri porabo elektrike v realnem času inpo potrebi tudi dodatno izključi klimo, če se Melclaudu, kaj zmeša, ker dela preko zunanjega oblaka.
Meni je tudi eden iz Ljubljane prišel in sprogramiral vse, jasno pa ni zastonj. V HA (Home asistent) sem ga pa sam dodal.
Je pa morda smiselen še dodatek enega Shelly modula, ki meri porabo elektrike v realnem času inpo potrebi tudi dodatno izključi klimo, če se Melclaudu, kaj zmeša, ker dela preko zunanjega oblaka.
Robus ::
@mat xxl:
Zanima me, katero integracijo (ime) (iz HACS ali preko "Add-ons") si dodal v HA za podporo krmiljenja Mitsubishi klime ?
MEl Cloud mi deluje, nisem pa še našel prave integracije s HA.
Ja, porabo je fajn spremljat s Shelly, ni pa dobro kompresor prisilno ustavljat s prekinitvami toka/napestosti, če kdaj poraba seka čez željeno, ki sploh pri začetnem delu ogrevanja/hlajenja ni ravno mala.
Hvala za vse koristne info.
Zanima me, katero integracijo (ime) (iz HACS ali preko "Add-ons") si dodal v HA za podporo krmiljenja Mitsubishi klime ?
MEl Cloud mi deluje, nisem pa še našel prave integracije s HA.
Ja, porabo je fajn spremljat s Shelly, ni pa dobro kompresor prisilno ustavljat s prekinitvami toka/napestosti, če kdaj poraba seka čez željeno, ki sploh pri začetnem delu ogrevanja/hlajenja ni ravno mala.
Hvala za vse koristne info.
s1m0n ::
Vgrajena dela čist fajn (že drugo leto) tak, da ni potrebe po kakšni 3rd party integraciji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 483653 (2318) | Lonsarg |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1271537 (9089) | Rašo |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 38206 (5044) | fulgur |
» | Zamrzovanje šip od znotraj (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23013 (10004) | bambam20 |
» | Gree klima in wifiOddelek: Pomoč in nasveti | 7321 (3212) | Trupl0 |