Forum » Omrežja in internet » NEO Telekoma Slovenije
NEO Telekoma Slovenije
bobiii16 ::
FRITZZ je zakon, odkar ga imam(2 leti) nisem imel težav, je pa seveda za doplačilo 2€ mesečno
Scorpy84 ::
Ali še komu zadnjih 5 do 7 dni deluje internet Telekoma paket NEO C, optika, zelo počasi tako ethernet kot wireless. Poskusil tudi z pomočjo tehnične pomoči Telekoma a zaenkrat neuspešno, oprema: modem Innbox v60u in en switch, en powerline, brez routerja.
Pri men, speed test je ok, prav tako tudi slabo deluje na 5g/LTE razlicne lokacije, probal dva razlicna telefona. Opazam predvsem probleme z google storitvami, ter meta. Ostalo bolj ali manj lepo deluje.
Daniel ::
Če dela težave kakšna specifična stran lahko preverim preko VPN na eni lokaciji, ki je na Telekomovem omrežju, kako deluje.
dunda ::
FRITZZ je zakon, odkar ga imam(2 leti) nisem imel težav, je pa seveda za doplačilo 2€ mesečno
Fritz je res super. Sam doplačujem Fritza skupaj z Wifi Mesh (tudi od Fritza). Potem sem imel še PLC (Ethernet preko električnega omreža). Lepo je delovalo, je pa eden od njih pred kratkim odpovedal poslušnost. Sicer pa res super deluje vse skupaj.
https://www.kacnje.eu
Robert ::
Fritza kaj dosti ne poznam zato me zanima naslednje:
- ali je Fritz na optiki povezan z modemom (npr. Innbox v60u), deluje kot router,
- ali lahko na optiki Fritz deluje samostojno (brez Innbox modema),
- kateri je zadnji model Fritza ki ga dobavlja Telekom za optiko.
- ali je Fritz na optiki povezan z modemom (npr. Innbox v60u), deluje kot router,
- ali lahko na optiki Fritz deluje samostojno (brez Innbox modema),
- kateri je zadnji model Fritza ki ga dobavlja Telekom za optiko.
Mislim, da je teh Fritzov naprav več. V mojem primeru je samo Fritz 5491 - torej modem/router.
Potem pa imam na kablu dve NEO televiziji, pa en računalnik, v zadnjem izhodu (so štirje) pa gre v električno omrežje. Tam so PLC, ki prenesejo internet na drug konec nadstropja.
Hkrati pa imam Wifi Mesh (spet kar Fritzova naprava), ki super usklajeno deluje in prenaša Wifi signal v pritličje in klet.
Potem pa imam na kablu dve NEO televiziji, pa en računalnik, v zadnjem izhodu (so štirje) pa gre v električno omrežje. Tam so PLC, ki prenesejo internet na drug konec nadstropja.
Hkrati pa imam Wifi Mesh (spet kar Fritzova naprava), ki super usklajeno deluje in prenaša Wifi signal v pritličje in klet.
Pomota ... pa se ne da brisat objave ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunda ()
Mislim, da je teh Fritzov naprav več. V mojem primeru je samo Fritz 5491 - torej modem/router.
Moja zadeva je malo bolj kompleksna in sicer so porti na modemu Innbox v60u zasedeni takole:
PORT 1: uporabljam za internet na stacionarnem računalniku,
PORT 2: priključen TP LINK ethernet powerline za TV (NEO TV box) druga soba,
PORT 3: gre na stikalo TP LINK kjer imam TV (Siol Box) nadstropje višje,
PORT 4: gre na router TP LINK ki ga uporabljam za IPTV (ethernet),
PORT 5: gre na stikalo CISCO (uporabljam NEO TV box), ki gre nato na stikalo eno nadstropje nižje za Siol Box TV in na Sony TV-ju EON Smart line android TV (Telemach).
mat11 ::
Ali še komu zadnjih 5 do 7 dni deluje internet Telekoma paket NEO C, optika, zelo počasi tako ethernet kot wireless. Poskusil tudi z pomočjo tehnične pomoči Telekoma a zaenkrat neuspešno, oprema: modem Innbox v60u in en switch, en powerline, brez routerja.
Meni, nekatere strani, ko jih hočem odpreti odpura od 5 do 10 sekund. Nato na tej strani vse normalno???
mat
LiamSem ::
Ima kdo težave z neo daljincem (sem jih menjal že 3)očitno je serijska napaka,da se tipke zataknejo( za gor-dol,levo-desno) in začne nenadzorovane prestavljat naprej ali nazaj po programih,prav tako po sporedu ali ogledu za nazaj?!
---)-@
Fairplay ::
Mene pa zanima kako je z kvaliteto slike na NEO TV lite glede na NEO smartbox. Je slika enaka? Ali je limitirana tako kot na preko brskalnika na neo.io?
NejcSSD ::
Ne porajtam razlik samo programska shema na lite je okrnjena - določeni programi samo na boxu
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
MacGyver141 ::
Mene pa zanima kako je z kvaliteto slike na NEO TV lite glede na NEO smartbox. Je slika enaka? Ali je limitirana tako kot na preko brskalnika na neo.io?
Slika se prilagaja povezavi, ampak jaz ne vidim kakšne razlike med boxom in aplikacijo (uporabljam zdajle dober teden aplikacijo). Manjkajo pa samo 4K kanali, drugo je vse.
Je pa tudi na spodnjem linku programska shema pod NEO SPLET (kar tudi za LITE velja):
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
Je razlika, mariskdo ocitno ne opazi, pri hitrih prizorih se popaci slika, ce gledas sport npr. kosarko, vcasih ne vidis kam gre zoga, sploh pa ko uklopijo kamere ob igriscu, ne ves niti kateri igralec je. Nasplosno ob pocasnih prizorih je slika lepa, sploh pa ce stagnira npr. dnevnik. Precej se tudi opazi popacenost slike okrog podnapisov. Ampak za 1,5 evra in 5 naprav, nimas kaj razmisljati, me to niti ne moti sploh, ker ne gledam vec toliko programe. Nekoliko shield popravi sliko, ker ima boljsi upscaling, pa barve, ampak hitri prizori vseeno naredijo svoje. Slika na box-u pa kljub vseemu zmaga, tam nic od tega ne zaznam, samo barve na shieldu so lepse.
Slika se prilagaja na dva nacina ali je samo negledeljivo zanic (tam 240-360p?) ali pa normalna hd locljivost. Isto je bilo pri tvin. Vmesne izbire kvalitete slike ni, kot je mozno recimo pri eon.
MacGyver141 je izjavil:
Slika se prilagaja povezavi, ampak jaz ne vidim kakšne razlike med boxom in aplikacijo (uporabljam zdajle dober teden aplikacijo). Manjkajo pa samo 4K kanali, drugo je vse.
Je pa tudi na spodnjem linku programska shema pod NEO SPLET (kar tudi za LITE velja):
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
Slika se prilagaja na dva nacina ali je samo negledeljivo zanic (tam 240-360p?) ali pa normalna hd locljivost. Isto je bilo pri tvin. Vmesne izbire kvalitete slike ni, kot je mozno recimo pri eon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
Fairplay ::
Pa obstaja kakšna možnost za preizkus NEO Lite? Oz. se da ta dodatek za 1,5€ na mesec potem prekiniti?
xseki ::
HITROST INTERNETA V OPTIČNEM OMREŽJU TELEKOMA SLOVENIJE 1 GB/S **
Telekom Slovenije, ki svoje omrežje nenehno širi in posodablja z novimi tehnologijami ter tako uporabnikom zagotavlja najsodobnejše telekomunikacijske storitve, bo 3. 5. 2022 naročnikom priljubljenih fiksnih paketov NEO Svet C in NEO SuperNet brezplačno zvišal hitrost interneta. Paketa bosta tako na optičnem omrežju omogočala gigabitne hitrosti, in sicer do 1 Gb/s v smeri k uporabniku in do 100 Mb/s v smeri proti omrežju. Gigabitne hitrosti so naročnikom glede na potrebe na voljo tudi v ostalih fiksnih paketih.
https://www.telekom.si/info-in-obvestil...
Telekom Slovenije, ki svoje omrežje nenehno širi in posodablja z novimi tehnologijami ter tako uporabnikom zagotavlja najsodobnejše telekomunikacijske storitve, bo 3. 5. 2022 naročnikom priljubljenih fiksnih paketov NEO Svet C in NEO SuperNet brezplačno zvišal hitrost interneta. Paketa bosta tako na optičnem omrežju omogočala gigabitne hitrosti, in sicer do 1 Gb/s v smeri k uporabniku in do 100 Mb/s v smeri proti omrežju. Gigabitne hitrosti so naročnikom glede na potrebe na voljo tudi v ostalih fiksnih paketih.
e-marko ::
NEO Svet C in NEO C ni isto mar ne? NEO Svet C ima zraven še mobilno telefonijo. Torej je manj "fiksen" od NEO C.
NEO C potemtakem ostaja na 350/100.
Lp
NEO C potemtakem ostaja na 350/100.
Lp
...somebody, somewhere...
KTr1sk ::
Se bo verjetno NEO C lahko doplačal za hitrost 1 Gb/s ?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
NejcSSD ::
Raje bi mel 300/300,600/300, 600/600 kot pa 1000/100 hehe
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
e-marko ::
Sem sveže priklopljen na optiko. NEO C paket, 350/100.
Telekomov tehnik je prinesel rabljen modem Comtrend GRG-4260u. Pozna kdo tole čudo? Je za kaj?
Lp
Telekomov tehnik je prinesel rabljen modem Comtrend GRG-4260u. Pozna kdo tole čudo? Je za kaj?
Lp
...somebody, somewhere...
Neo tv lite, na hr omrezju (hr sim) noce delati, da ne bo kdo poskusal pa na koncu razocaran. Na slo omrezju, kot smo ugotovili deluje nekaj casa, pol pa neha.
Prek vpn pa lepo deluje na hr omrezju, celo na telekomovem ruterju, ce podpira vpn, kjer je celo wireguard, katerega imas apk za android tv, lepo zazna omrezje in deluje brez zatikanja. Testirano na mi box. Prenos podatkov je z uklopljenim vpn na ruterju od telekoma je sicer bogih 15-16 Mbps, up pa 6. Za neo vec kot dovolj.
Prek vpn pa lepo deluje na hr omrezju, celo na telekomovem ruterju, ce podpira vpn, kjer je celo wireguard, katerega imas apk za android tv, lepo zazna omrezje in deluje brez zatikanja. Testirano na mi box. Prenos podatkov je z uklopljenim vpn na ruterju od telekoma je sicer bogih 15-16 Mbps, up pa 6. Za neo vec kot dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
Sem sveže priklopljen na optiko. NEO C paket, 350/100.
Lp
Istega ima moja tašča, a ga uporablja samo za NEO TV, ker ima tak paket na optiki Telekoma. Zaenkrat deluje brez težav, je pa to made in China z češkim posrednikom. Drugače imam jaz že kar nekaj časa NEO C paket na optiki in modem Innbox v60u s katerim sem zelo zadovoljen.
dvihtelic ::
Klical na Telekom in so mi ponudili edino Fritz modem,ker naj bi edini podpiral za zdaj VPN...je to res?
MadMax ::
Ker jim je mar za vsaj malo varnosti...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Tody ::
Zato majo ves promet speljan se skozi enega ki lahko pove kaj so delal? Ne zaupajo Telekomu zaupajo pa cloud neki neki?
dvihtelic ::
Klical na Telekom in so mi ponudili edino Fritz modem,ker naj bi edini podpiral za zdaj VPN...je to res?
Innbox G78 ga ima (tega imam sam v uporabi), smo že o tem debitirali višje gor.
Tehnik me je klical nazaj in tako povedal, da je edini Fritz.
Uporabi svojo opremo za VPN.
Svojo opremo? Mi lahko bolj natančno razložiš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dvihtelic ()
Opcija 1, uporabiš RPI za svojim modemom, na katerega namestiš PiVPN in na modemu preusmeriš porte nanj.
Opcija 2, uporabiš lasten usmerjevalnik, ki podpira VPN in nastaviš PPPoE sejo na svojem usmerjevalniku namesto na modemu (se malce zakomplicira, če uporabljaš tudi TVje).
Opcija 2, uporabiš lasten usmerjevalnik, ki podpira VPN in nastaviš PPPoE sejo na svojem usmerjevalniku namesto na modemu (se malce zakomplicira, če uporabljaš tudi TVje).
Innbox G78 ga ima (tega imam sam v uporabi), smo že o tem debitirali višje gor.
Tehnik me je klical nazaj in tako povedal, da je edini Fritz.
Uporabi svojo opremo za VPN.
Svojo opremo? Mi lahko bolj natančno razložiš?
No tehnik se moti, kar jim po eni strani ni zameriti, ker do zdaj innboxi niso imeli vpn, od g78 naprej pa imajo in pac niso bili seznanjeni. Sicer pa na spletni strani od iskre imas lepo napisano, katere funkcije podpira med njimi tudi na vpn. Uprasaj na telekomu kater modem ti lahko dajo pa preveri na strani od iskre. Tukaj lepo pise za g78 da ima vpn, ki ga dobis na telekomu:https://www.google.com/url?sa=t&source=...
V linku, ki si ga podal piše, da podpira VPN pass-through, kar je nekaj popolnoma drugega. Imaš kakšen screenshot opcije VPN v samem modemu?
DamijanD ::
HITROST INTERNETA V OPTIČNEM OMREŽJU TELEKOMA SLOVENIJE 1 GB/S **
Je že kdo preveril? Meni kaže še vedno dobrih 600. Bi bilo potrebno kaj modem reštart ali pa kaj?
cekr ::
Na "brezplačno" se spomnite decembra, ko se bodo zneski čudežno višali.
Hitrost se mi sicer še ni povečala, je pa linija že 2x padla danes. Tako da verjetno nekaj čarajo. S tem bodo samo fanatike silili, da bodo šli menjat svoje komponente, ker stare za malo ne bodo dosegle zvočnega zidu pri 1Gb/s.
Hitrost se mi sicer še ni povečala, je pa linija že 2x padla danes. Tako da verjetno nekaj čarajo. S tem bodo samo fanatike silili, da bodo šli menjat svoje komponente, ker stare za malo ne bodo dosegle zvočnega zidu pri 1Gb/s.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Na "brezplačno" se spomnite decembra, ko se bodo zneski čudežno višali.
Možno je vse ampak trenutno še ni bilo podražitev, čeprav so povišali upload iz 40mbit na 100mbit in prenos podatkov iz 300gb na 500gb.
Zgleda se bo enkrat v maju povišala, čeprav paketi se pa že prodajajo pod 1000/100.
https://siol.net/digisvet/novice/kdo-se...
https://siol.net/digisvet/novice/kdo-se...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MacGyver141 ()
xseki ::
Telekom Slovenije še naprej uvaja tehnološko rešitev XGS-PON, ki bo omogočala simetrične hitrosti v obe smeri do deset gigabitov v sekundi, ravno tako se nadaljujejo dejavnosti za gradnjo pripadajočega optičnega omrežja po vsej državi.
Odkar je Rune na sceni, Telekom pridno gradi in nadgrajuje svoje omrežje.
Odkar je Rune na sceni, Telekom pridno gradi in nadgrajuje svoje omrežje.
doctor78 ::
Na kateri OŠO si? Jaz sem na postojnski in me pizdi dejstvo, da imamo 100mbit switche na centralah, ki nam preprečujejo optimalen izkoristek optičnega omrežja. Sem lani kontaktiral vzdrževalva in oni nimajo namena nadgrajevat karkoli. Samo prisesani so na občinski denar in to je to. SMH
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deco X60 (3pack) in NEOOddelek: Omrežja in internet | 1773 (1120) | KTr1sk |
» | Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jevOddelek: Omrežja in internet | 1491 (1126) | krepki |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21955 (10311) | Ghost007 |
» | Siol TV preko layer 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 11127 (4514) | Daniel |
» | Telekom NEO/BOX priklop težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 7277 (7008) | Klemzz |