Forum » Omrežja in internet » NEO Telekoma Slovenije
NEO Telekoma Slovenije
Linko ::
Kako "posodobit" hbo go app na neo boxu?
Piše mi "posodobi zdaj" pa ne gre... sploh se ne premakne
Piše mi "posodobi zdaj" pa ne gre... sploh se ne premakne
NejcSSD ::
Sam ne moreš, počakat na telekom update
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
VelkBla ::
Se še komu dogaja počasen prehod med kanali? Prestavim na recimo HBO 2, HBO 3 ali pa kakšen drug kanal in kdaj traja po tudi 5 sekund, da program normalno funkcionira.
Scorpy84 ::
Zanima me ali na aplikaciji Neo Lite dela Voyo.Hvala
Kaj je fora, da bi tam imel aplikacijo ce je lahko posebi das gor na tv ali predvajalnik. Odgovor je ne, se mi pa zdi da ima meni, katere aplikacije imas namescene na tv/predvajalniku. Ce imas narocnino prek telekoma, se tudi, da aktivirati aplikacijo, ki jo gor posebej nalozis.
Meiniken ::
Ima telekom še vedno tisto foro s četrtim portom in TV-ji (oz. NEO-ti)? Da moraš imet NEO točno tja vštekan, drugače ne dela?
dussan ::
Lahko kdo predlaga kakšno poceni androidno škatlo na kateri teče Neo TV Lite? Samo za gledanje TV, po možnosti z mrežnim priključkom.
Robert ::
Bom uporabil kar to temo. Včeraj sem zamenjal Neo Smartbox pa me zanima kako prejšnjega izbrišem iz uporabniškega računa, sem pos?ušal že vse a mi ne uspe. Ali se to sploh da narediti ali mora to narediti tehnična pomoč ?
dvihtelic ::
Greš na portal moj telekom in tam imaš shranjene vse boxe, ki jih poljubno brišeš in dodajaš.
Daniel ::
Tehnična pomoč. Oziroma se sam preregistrira na novega uporabnika, ko ga ta prijavi. Moralo pa bi iti tudi preko moj telekom portala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
VelkBla ::
Se še komu dogaja počasen prehod med kanali? Prestavim na recimo HBO 2, HBO 3 ali pa kakšen drug kanal in kdaj traja po tudi 5 sekund, da program normalno funkcionira.
Se tole, ne vem ce sem samo jaz, ampak po nedavni posodobitvi med drugim moznost hitrega previjanja nazaj, sem opazil, da slika postane pocasna (0.5x hitrost) in zvok slike je robotski.
Tehnična pomoč. Oziroma se sam preregistrira na novega uporabnika, ko ga ta prijavi. Moralo pa bi iti tudi preko moj telekom portala.
Prejšnji NEO Smartbox sem vrnil na Telekomov center (Aleja) in mi ga niso izbrisali. Preko portala Moj Telekom se ne da, možen je bil izbris samo starih Siol Box-ov.
NejcSSD ::
Imam, uredu izkušnje ko se enkrat navadiš da ni najbolj tazadn box ampak iz leta 16. Dela bp.
Čestitke telekomu končno za vrtenje po sličicah - bil sem v beta klubu pred splavitvijo NEO pred 3-4leti in od takrat fehtal že to - T2 ves čas imel
Čestitke telekomu končno za vrtenje po sličicah - bil sem v beta klubu pred splavitvijo NEO pred 3-4leti in od takrat fehtal že to - T2 ves čas imel
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Prejšnji NEO Smartbox sem vrnil na Telekomov center (Aleja) in mi ga niso izbrisali. Preko portala Moj Telekom se ne da, možen je bil izbris samo starih Siol Box-ov.
Urejeno preko tehnične pomoči Telekom.
rini ::
Sem pri Telekomu in mi vse deluje BP. Zanima me, ali se lahko Telekomovo NEO internetvo TV uporablja na drugi lokaciji, kjer bi imel pri T2 le internet na optiki.
rini ::
Uporabljam le računalnik. Na dveh lokacijah imam na svoje ime že polno telekom naročnino. Na tretji bi me najceneje prišel internet T2 optika.
Neo box verjetno ne, deluje pa Neo Lite aplikacija na Android TV. Konkretno v A1 omrežju.
No, po tem sporočilu je Neo Lite nehal delati (zahteva ponovno aktivacijo). Sem ga prinesel domov in tudi tam ga ne morem aktivirati. Bom preveril pri pomoči, kje je problem...
Vpn nisi uporabljal?
Neo box verjetno ne, deluje pa Neo Lite aplikacija na Android TV. Konkretno v A1 omrežju.
No, po tem sporočilu je Neo Lite nehal delati (zahteva ponovno aktivacijo). Sem ga prinesel domov in tudi tam ga ne morem aktivirati. Bom preveril pri pomoči, kje je problem...
Vpn nisi uporabljal?
Ne, internet na drugi lokaciji ni najboljši (baker daleč od centrale). Sem pa Neo Lite brez problema aktiviral danes, v Telekomovem omrežju seveda.
Vseeno naslednjič uporabi vpn, pa poročaj, če deluje. Če ne vsaj aktivacijo opravi prek vpn-ja.
Jaz sem preizkusil za par ur ce sfolga vpn ta telekomov iskrin modem z bogimi 16 mbps, pa je delalo. Nisem pa se cel dan preizkusal na drugem omrezju. Za poletje pa bom imel vpn na asusu, tak da ne bom imel problemov na morju, vsaj glede hitrosti na vpn ne.
rejven ::
Vseeno naslednjič uporabi vpn, pa poročaj, če deluje. Če ne vsaj aktivacijo opravi prek vpn-ja.
Mogoče bi VPN klienta namestil kar na android box in ves promet pošiljal preko mojega omrežja. Ima kdo tako narejeno?
Jaz, imam na dveh lokacijah 2x2 boxa na vseh poleg neo appa je zravn še wireguard client in če/ko neha delat zalaufaš pač vpn počakaš par s in dela bp. Lahko bi tudi nameski ruter, ki bi bil stalno povezan dodal. Opcij je več.
Jaz sem preizkusil za par ur ce sfolga vpn ta telekomov iskrin modem z bogimi 16 mbps, pa je delalo. Nisem pa se cel dan preizkusal na drugem omrezju. Za poletje pa bom imel vpn na asusu, tak da ne bom imel problemov na morju, vsaj glede hitrosti na vpn ne.
Si vpn nastavil na Innbox V60U? Kje se to nastavi?
strom_15 ::
Telekom Slovenije izklaplja 3G oz. UMTS omrežje do 30.9.2022.
vir: https://www.telekom.si/info-in-obvestil...
oz.
https://www.telekom.si/info-in-obvestil...
vir: https://www.telekom.si/info-in-obvestil...
oz.
https://www.telekom.si/info-in-obvestil...
Si vpn nastavil na Innbox V60U? Kje se to nastavi?
V nastavitvah modema, pod omrezje, pa imas innboxvpn.
sirotka ::
To je na v60U? Sosed išče po G68, vendar pravi, da nima VPN nastavitve. Mu lahko menjajo modem za v60u? Smo na gpon omrežju.
Mislim, da tudi G78 nima. Sem vprašal na tehnično pomoč in pravijo
Pozdravljeni, nimamo modema, ki je v redni ponudbi, kjer bi lahko to naredili na njem. Edini, ki to omogoča je FritzBOX, ki ga je pa treba doplačati. Več o ponudbi si oglejte na http://ts.si/Turbo-WiFi/.
Lahko pa si VPN vzpostavite na računalniku samem.
G78 ima, ga imam doma, vpn uporabljam na telefonu prek wireguarda. Celo omogoca l2tp, da ga povezes z drugim routerjem.
G78 ima, ga imam doma, vpn uporabljam na telefonu prek wireguarda. Celo omogoca l2tp, da ga povezes z drugim routerjem.
Tehnična pomoč tega ne ve - slika pogovora.
e-marko ::
V kratkem prehajam na Telekom Neo C (optika) in me zanima glede modemov, ki jih delijo. Nekaj sem že hecal tistega tržnika, da bi imel Fritza in ni bil preveč navdušen. Kao doplačilo in to.
Na strani z navodili sem našel modele Innbox V45,Innbox G68,Innbox V80,Innbox V60U ter seveda Fritz-e.
Vidim, da pišete tudi G78? Še kateri?
Katere vse modele sploh delijo in ali lahko sploh karkoli izbiraš? Katerega priporočate? Hvala.
Lp
Na strani z navodili sem našel modele Innbox V45,Innbox G68,Innbox V80,Innbox V60U ter seveda Fritz-e.
Katere vse modele sploh delijo in ali lahko sploh karkoli izbiraš? Katerega priporočate? Hvala.
Lp
...somebody, somewhere...
Joze_K ::
jaz sem vzel Fritza (optika), doplačujem tiste 3 €, pa sem vrhunsko zadovoljen.. nastavitev ogromno, deluje mesh (z repeaterji povsem samostojno), ima wifi, preko telefona vse nastavljivo, za vsak posamezen IP lahko določaš pravila,.. skratka nisem še imel potrebe, ki je ne bi mogel realizirati...
Innboxa ti naj vržejo v bridge (lahko tudi sam), gor pa obesi Mikrotik in boš imel VPN opcij toliko, da ne boš vedel kam z njimi. Moraš pa seveda vedeti kaj delaš.
Invictus ::
V kratkem prehajam na Telekom Neo C (optika) in me zanima glede modemov, ki jih delijo. Nekaj sem že hecal tistega tržnika, da bi imel Fritza in ni bil preveč navdušen. Kao doplačilo in to.
Lp
Zahtevaj G84. Ta je zadnji...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Lp
Zahtevaj G84. Ta je zadnji...
Paz ti kar zamenjajo ali Moira napisati vzrok?
Innboxa ti naj vržejo v bridge (lahko tudi sam), gor pa obesi Mikrotik in boš imel VPN opcij toliko, da ne boš vedel kam z njimi. Moraš pa seveda vedeti kaj delaš.
Kje pa se to nastavi? Na modemu ali na Moj Telekom. Na hitro nikjer ne najdem.
Na modemu prekineš PPPoE sejo in jo vspostaviš na lastnem usmerjevalniku. Je pa treba v primeru uporabe BOXov potem na lastnem usmerjevalniku nastaviti še VLANe, in Boxe priklopiti nanj. Imam tako urejeno na eni lokaciji in dela super.
Druga, morda celo enostavnejša opcija, kar se tiče konfiguracije VPN pa je, da si na kakšen RPI postaviš PIVPN in potem samo preusmeriš porte za VPN na Innboxu. Wireguard opcija denimo deluje odlično.
Ali še komu zadnjih 5 do 7 dni deluje internet Telekoma paket NEO C, optika, zelo počasi tako ethernet kot wireless. Poskusil tudi z pomočjo tehnične pomoči Telekoma a zaenkrat neuspešno, oprema: modem Innbox v60u in en switch, en powerline, brez routerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deco X60 (3pack) in NEOOddelek: Omrežja in internet | 1773 (1120) | KTr1sk |
» | Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jevOddelek: Omrežja in internet | 1491 (1126) | krepki |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21955 (10311) | Ghost007 |
» | Siol TV preko layer 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 11127 (4514) | Daniel |
» | Telekom NEO/BOX priklop težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 7276 (7007) | Klemzz |