» »

Miktotik router na Telekom optiko

Miktotik router na Telekom optiko

tvirus ::

Pozdravljeni je tu kak Mikrotik mojster. Zanima me če je možno priklopit Mikrotik router direkt na telekom optiko.
www.geometer-jasna.si
www.racunalniska-urgenca.si

Daniel ::

Direkt priklopljenih jih najbrž ni kaj dosti, če so na GPON pa še manj. Sicer pa, če SFP ustreza ga lahko poskusiš vtakniti v Mikrotik, nastaviti ustrezne VLANe za Internet in TV, ter nastaviti PPPoE pa boš videl, kaj se bo zgodilo.

grimth ::

Odvisno od tega če si na GPON optiki ali ne. Če si na GPON potem je spet odvisno ali imaš ONT napravo posebej ali pa je zadeva integrirana v tvoj router(fritzbox itd.) kjer gre optika direkt v SFP modul na routerju. Torej če imaš GPON -> ONT -> Router ali pa 2P2 optiko potem se da zlahka to narediti, drugače pa ne.

Če greš iskat skozi zgodovino tega foruma se je en pametnjakovič 2+ tedna ukvarjal s tem in na koncu mu je uspelo ker je kloniral fritzbox MAC naslov (tako je takrat Telekom delal authentikacijo GPON terminalov končnih uporabnikov). Nekaj dni je še mutil kako je srečen da mu zdaj vse dela pa da bo napisal "guide" itd. potem je pa kar naenkrat utihnil in ni več odgovarjal na vprašanja drugih uporabnikov glede tega, tudi njegov slotech račun že leta ni več aktiven. Kaj se je zgodilo, ne ve nihče, je pa jasno da če ti na Telekomu ne bodo požegnali take akcije potem ne boš daleč prišel razen do kakšne civilne tožbe :)

zl0dej ::

Jaz sem SFP dal v Mikrotik switch crs326-24g-2s+rm, port sem dal v svoj VLAN, ki peljem na OPNsense. Tam imam nastavljen PPPoE. Dela super.

Imam samo internet, za TV ne vem.

grimth ::

Lahko da imaš SFP modul ki vsebuje ONT, recimo marsikdo je dobil fritzbox od telekoma ki ima integriran ONT pa ni tako enostavno pol menjat to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T2 domači internet 2x Mikrotik

Oddelek: Omrežja in internet
312141 (690) raceboy
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
24681191 (23596) Tilen
»

Fritzbox SFP modul

Oddelek: Omrežja in internet
425505 (2536) grimth
»

Telekom GPON z lastnim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
142743 (2289) MacGyver141
»

Telekom P2P FTTH SFP na Mikrotik

Oddelek: Omrežja in internet
335375 (862) sirotka

Več podobnih tem