» »

WHO in CDC: precepljenost proti ošpicam pada, število primerov bolezni raste

1
2
3 4

imagodei ::

Markoff je izjavil:

Vse te debate mi povedo samo eno: da gre večinoma za boj slepih vernikov v zarote vs. slepih vernikov v vsemogočnost zdravstva. Ostali, ki pa želimo samo odkrito, transparentno in celovito poročanje o cepivih, smo očitno v napoto. Heretiki, so to speak.

Tega si želimo vsi.

Problem je, ko je ena skupina ljudi že vnaprej prepričana o situaciji. V tem primeru so nekateri prepričani, da so cepiva slaba, da je vse skupaj farmacevtska zarota, zarota Iluminatijev, kontrola populacije itd. in ni ga boga, da bi jih premaknil za centimeter.

To je tudi ključni problem vsega skupaj: človek štarta s prepričanjem in potem cherry-picka samo tiste "dokaze", ki potrjujejo njegovo začetno pozicijo. Takšnega človeka vprašaš, kaj bi spremenilo njegovo mnenje - on ti pove kakšen dokaz bi potreboval, in ko mu predočiš točno tak dokaz, bo našel izgovor. Morda ni iz zanesljivega vira, morda je vse skupaj zarota, morda raziskava, ki jo opravi "big pharma" ne more biti dokaz... Skratka, popolna izguba časa je resno debatirat na ta način.

Very relevant - prvi dve minuti in pol naslednjega posnetka:

Če bi vam namreč dejansko šlo za resnico, potem bi bili svoja stališča pripravljeni spremeniti. IOW, ne bi štartali s prepričanjem in prebirali zgolj potrditve zanje, pač pa bi sledili raziskavam, argumentom, empiričnim dokazom - in svoje mnenje prilagodili resnični sliki.
- Hoc est qui sumus -

GupeM ::

Stari maček je izjavil:

GupeM je izjavil:

Markoff je izjavil:

Ogroženi ali "ogroženi" so lahko le tisti, ki niso cepljeni, z razlogom ali brez. Če temu ni tako, se vprašajte, kakšno sranje prodajate okoli.

Ni res. Ogroženi so tisti, ki niso cepljeni z razlogom ali brez in nimajo naravne imunosti, in tisti, ki so cepljeni in ne razvijejo protiteles. In več ko je necepljenih, večja je verjetnost, da zbolijo tisti, ki ne smejo biti cepljeni in tisti, ki protiteles ne razvijejo kjub cepljenju.

Torej jaz mojega otroka izpostavljam nevarnosti zaradi par osebkov, za katere bi morala poskrbeti naravna selekcija? Res se dohtarji greste boga...

Grdo rečeno, ampak: Mogoče tudi za tvojega otroka poskrbi naravna selekcija. Me zanima, kaj bi potem rekel. Tudi, če bi se recimo kot najstnik okužil z virusom HIV, se mi zdi da ne bi bil zadovoljen. Ampak lej, jebiga. Naravna selekcija bi poskrbela za to. Uporaba kondomov namreč ni naravna.

zmaugy ::

Stari maček je izjavil:

GupeM je izjavil:

Markoff je izjavil:

Ogroženi ali "ogroženi" so lahko le tisti, ki niso cepljeni, z razlogom ali brez. Če temu ni tako, se vprašajte, kakšno sranje prodajate okoli.

Ni res. Ogroženi so tisti, ki niso cepljeni z razlogom ali brez in nimajo naravne imunosti, in tisti, ki so cepljeni in ne razvijejo protiteles. In več ko je necepljenih, večja je verjetnost, da zbolijo tisti, ki ne smejo biti cepljeni in tisti, ki protiteles ne razvijejo kjub cepljenju.

Torej jaz mojega otroka izpostavljam nevarnosti zaradi par osebkov, za katere bi morala poskrbeti naravna selekcija? Res se dohtarji greste boga...

Je kdo iz tvoje družine že bil pri zdravniku zaradi zdravstvenih težav? Je? Niste “prepustili naravni selekciji”?
Resnično, kakšen komentar...

antonija je izjavil:

Ja, tiste dohtarje ki znajo upostevat nova dejstva in glede na njih spremenit svoje mnenje. Tanajboljsi dohtarji kar jih je.

Ker tisti "dohtarji" ki mislijo da vse vejo ponavadi vejo bolj malo. In ce niso pripravljeni sprejemat novih informacij in svoja mnenja prilagajati, potem kmalu ne vejo nic. Tanajslabsi "dohtarji" kar jih je.

TOLE!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

tony1 ::

Težava je v tem, da necepljenim manjka najbolj osnovne naravoslovne izobrazbe.

Naravoslovna znanost namreč ni nekaj zabetoniranega, osnovna lastnost znanosti je dvom v lastne rezultate, zato se jih ves čas preverja in potrjuje. Če z znanstveno metodo potrdimo neko novo ugotovitev, se to seveda upošteva in mora sprejeti.

En bolj zoprnih učinkov interneta je v tem, da imajo butlji navidezno enakovredno mnenje kot strokovnjaki. In ker je butljev veliko več, se sliši tudi njihove butaste "argumente", kar potem pade na plodna tla pri drugih butljih in tudi pri normalno funkcionalnih osebah - slednjim to vzame nekaj časa, da sprocesirajo navidezno enakovreden kontraargument, ampak slej ko prej te smeti od argumentov nato zavržejo pod vplivom znanstvenih dejstev.

tony1 je izjavil:

Naravoslovna znanost namreč ni nekaj zabetoniranega, osnovna lastnost znanosti je dvom v lastne rezultate, zato se jih ves čas preverja in potrjuje. Če z znanstveno metodo potrdimo neko novo ugotovitev, se to seveda upošteva in mora sprejeti.

Huje je kot to. Izobraženi ljudje, tudi tisti z naravoslovno izobrazbo, vse pogosteje verjamejo v razne New Age religije, bioenergijo, homeopatijo, zdravljenje s kristali. Ja, tudi v škodljivost cepljenja in farmacevtske zarote. V Sloveniji sicer naslednji dve kategoriji nista pogosti, sta pa zato toliko bolj v ZDA - kreacionizem in prepričanje, da živimo na ploščati Zemlji. In spet, tudi v to dvoje verjamejo ljudje tehničnih strok, naravoslovno izobraženi.

Vzroki za to so mnogoteri, menim pa da je med njimi tudi "lenoba" in občutek lastne pomembnosti. Simpl je verjet v neke preproste rešitve. New Age guruji, teoretiki zarot, demagogi in kar je še takih, ponujajo hitro rešitev in preproste recepte. Dovolj je, da prebereš par forumov, kjer zaskrbljene mamice pripisujejo avtizem cepljenju, pa si že ekspert. Prebrat učbenik imunologije ali pa vsaj kvalitetne online materiale - e, to pa zahteva čas, pozornost, prizadevnost. Precej več napora. Zato pravim "lenoba".

In seveda, če si del take skupnosti, potem veš nekaj več od ostalih. Vem iz lastnih izkušenj, ko sem bil v poznih najstniških in zgodnjih 20. letih precej močno vpet v razne New Age bulšite: kako fajn občutek je, ko domnevno veš več od "civilistov" in znanstvenikov o skrivnostnih energijah in realnosti sveta. 8-) To je res boost za ego. Znanstveniki študirajo in se trudijo, pri čemer delajo osnovno napako, da odgovore iščejo na povsem napačnem mestu; ti pa veš, kako priti do odgovorov.

Ta iluzija je precej huda reč in se ji tudi zelo težko odpoveš. Ker to pomeni priznati, da veš precej manj, kot pa si dolga leta mislil da veš. :) Je pa na dolgi rok precej terapevtsko. :D
- Hoc est qui sumus -

Unknown_001 ::

zmaugy je izjavil:

En bolj zoprnih učinkov interneta je v tem, da imajo butlji navidezno enakovredno mnenje kot strokovnjaki. In ker je butljev veliko več, se sliši tudi njihove butaste "argumente", kar potem pade na plodna tla pri drugih butljih in tudi pri normalno funkcionalnih osebah - slednjim to vzame nekaj časa, da sprocesirajo navidezno enakovreden kontraargument, ampak slej ko prej te smeti od argumentov nato zavržejo pod vplivom znanstvenih dejstev.

V bistvu je fora v tem, da so zaradi interneta lažje slišani. Na ulici jih nihče ne bi resno jemal, če bi skakali z napisi po pločniku.

Ko se jih dovolj nabere v raznih facwbook grupah... čredni nagon naredi svoje.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

imagodei je izjavil:

tony1 je izjavil:

Huje je kot to. Izobraženi ljudje, tudi tisti z naravoslovno izobrazbo, vse pogosteje verjamejo v razne New Age religije, bioenergijo, homeopatijo, zdravljenje s kristali. Ja, tudi v škodljivost cepljenja in farmacevtske zarote. V Sloveniji sicer naslednji dve kategoriji nista pogosti, sta pa zato toliko bolj v ZDA - kreacionizem in prepričanje, da živimo na ploščati Zemlji. In spet, tudi v to dvoje verjamejo ljudje tehničnih strok, naravoslovno izobraženi.

Vzroki za to so mnogoteri, menim pa da je med njimi tudi "lenoba" in občutek lastne pomembnosti. Simpl je verjet v neke preproste rešitve. New Age guruji, teoretiki zarot, demagogi in kar je še takih, ponujajo hitro rešitev in preproste recepte. Dovolj je, da prebereš par forumov, kjer zaskrbljene mamice pripisujejo avtizem cepljenju, pa si že ekspert. Prebrat učbenik imunologije ali pa vsaj kvalitetne online materiale - e, to pa zahteva čas, pozornost, prizadevnost. Precej več napora. Zato pravim "lenoba".

In seveda, če si del take skupnosti, potem veš nekaj več od ostalih. Vem iz lastnih izkušenj, ko sem bil v poznih najstniških in zgodnjih 20. letih precej močno vpet v razne New Age bulšite: kako fajn občutek je, ko domnevno veš več od "civilistov" in znanstvenikov o skrivnostnih energijah in realnosti sveta. 8-) To je res boost za ego. Znanstveniki študirajo in se trudijo, pri čemer delajo osnovno napako, da odgovore iščejo na povsem napačnem mestu; ti pa veš, kako priti do odgovorov.

Ta iluzija je precej huda reč in se ji tudi zelo težko odpoveš. Ker to pomeni priznati, da veš precej manj, kot pa si dolga leta mislil da veš. :) Je pa na dolgi rok precej terapevtsko. :D

Meni je prejšnji teden kolega iz službe napol zares razlagal, da tole s Ploščato Zemljo ga kar malo bega in mu vsaj malo vzpostavlja dvome v družbeno sprejete razlage. Najprej sem mislil, da se zajebava, ampak se ni.
Pa je človek imel včasih bivališče v ZDA - ne razumem zakaj ne pomisli na vse prilike, ko je od tam poklical v Evropo in je bila tukaj tema, tam pa dan...

To s plosko zemljo je popolna odsotnost logike.

Tudi če je kdaj bila... zemlja nima pogojev, da bi ostala ploska. Slej ali prej bi se sesedla v približno sferično obliko.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

V bistvu je fora v tem, da so zaradi interneta lažje slišani. Na ulici jih nihče ne bi resno jemal, če bi skakali z napisi po pločniku.

Jap. In kot je imagodei napisal, navidezno preproste “razlage” so privlačne, vključno z občutkom, da veš več kot preostala “čreda”.

zmaugy je izjavil:

Meni je prejšnji teden kolega iz službe napol zares razlagal, da tole s Ploščato Zemljo ga kar malo bega in mu vsaj malo vzpostavlja dvome v družbeno sprejete razlage. Najprej sem mislil, da se zajebava, ampak se ni.
Pa je človek imel včasih bivališče v ZDA - ne razumem zakaj ne pomisli na vse prilike, ko je od tam poklical v Evropo in je bila tukaj tema, tam pa dan...

To je zato, ker imajo "vodje" Flat Earth gibanja narejen nek model, na katerem kažejo, kako naj bi to delovalo. Sicer je ta model popolnoma nedelujoč, ampak to ne ustavi ljudi, ki ne uporabljajo svojih možganov, da ne bi verjeli v Globe Earth zaroto.

Sem ravno pred kratkim napisal - jaz sem dolgo verjel, da je preko 95% ljudi, ki po internetsih blebetajo o FE, trolov, ki se kratkočasijo s podjebavanjem ostalih. Zdaj tega ne verjamem več in se sprašujem, če ni trolov celo manj kot 25%. Ostali so pa enostavno dovolj lahkoverni, preleni ali na sploh opranoglavi, da verjamejo v še tako absurdne idiotizme, ker je ideja, da svet vodijo reptili, Iluminati ali ostale tajne združbe, ki preostali svet držijo v nevednosti, neverjetno privlačna. Ko si enkrat zgradiš takšno subjektivno realnost, se ti vsi "dokazi" lepo vključijo v tvoj worldview. Vse domine padejo na svoje mesto. Si pač subjektivno slep za vse, kar ni v skladu s tvojimi pogledi. Confirmation bias.
- Hoc est qui sumus -

Unknown_001 je izjavil:

Tudi če je kdaj bila... zemlja nima pogojev, da bi ostala ploska. Slej ali prej bi se sesedla v približno sferično obliko.

Če ne verjameš v gravitacijo kot tako, oziroma misliš, da gravitacija ni tisto, kar znanost trdi, da je, potem seveda ni potrebe, da bi se ploska Zemlja sesedla v kroglo. In večina izpostavljenih Flat Eartherjev na Youtubu pač klobasa o tem, da gravitacija ne obstaja.

Osrednja teorija je, da stvari padajo zato, ker so bolj goste od zraka. Helijev balon ne pada in to je bojda dokaz, da gravitacije ni, ampak da je to, kar nas "drži" na Zemlji, posledica vzgona (v tem primeru negativnega). S tem povezan je recimo tudi "argument", da (pozitivni) pritisk ne more obstajati zraven vakuuma - torej, da bi morala atmosfera (če nad nami ni nekakšne kupole) takoj uiti v vakuum vesolja, tako kot se npr. nezavezan balon takoj izprazni = izenači pritisk. :D

Ena teorija, ki je bila nekaj časa aktualna, pa je zdaj že precej časa nisem zasledil, je, da ploska Zemlja zgolj pospešuje navzgor v vesolju s pospeškom 9,8 m/s2. Od kod Zemlji vir energije, za tak konstanten pospešek, ni bilo nikoli pojasnjeno.

Pač, psevdo(znanost). :) Po eni strani se mi zdi zanimivo, kako sprevržejo nekatera fizikalna dognanja, ker se moraš potem vsaj malo poglobiti, da dejansko razumeš, kako znanost pojasnjuje to fiziko.
- Hoc est qui sumus -

McAjvar ::

Kako pa potem z vzgonom pojasnijo Cavendishev eksperiment?
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Huh, preveč me vprašaš. Sledim predvsem FE debunkerjem (GreaterSapien, Wolfie6020, Professor Stick etc), tako da iz prve roke res ne vem. Youtube je tvoj prijatelj.

Običajna taktika, ko jih sicer seznaniš s "težkim topništvom" oziroma dokazi, ki se jih ne da zlahka postavljati pod vprašaj in najti neke alternativne razlage, je, da spreminjajo temo. Če že komentirajo, običajno itak sploh ne razumejo, zakaj gre in blebetajo neumnosti.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Huh, preveč me vprašaš. Sledim predvsem FE debunkerjem (GreaterSapien, Wolfie6020, Professor Stick etc), tako da iz prve roke res ne vem. Youtube je tvoj prijatelj.

Običajna taktika, ko jih sicer seznaniš s "težkim topništvom" oziroma dokazi, ki se jih ne da zlahka postavljati pod vprašaj in najti neke alternativne razlage, je, da spreminjajo temo. Če že komentirajo, običajno itak sploh ne razumejo, zakaj gre in blebetajo neumnosti.

Spreminjanje teme je dokaj pogost fenomen na Slo-tech u. Jeba... tudi ta forum ni imun.

Begabt

antonija ::

Unknown_001 je izjavil:

Kot vse kaze je to lahko precej poceni nacin napada na drugo drzavo z minimalnimi sredstvi. SIcer traja nekaj let da zadeva zacne delovat, ampak kot kaze se da narest ogromno skodo:
Vaccine controversies @ Wikipedia

P.S.: Fucking Russians!!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kuglvinkl ::

Evo, dons so hcerko cepl se za pnevmokok. Mislm, zena jo je pripeljala, zavestno in namenoma. Ja menda.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Aggressor ::

Vsak kompleksen problem ima vsaj eno zelo enostavno razlago, ki je hkrati popolnoma napačna. :)
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

kuglvinkl je izjavil:

Evo, dons so hcerko cepl se za pnevmokok. Mislm, zena jo je pripeljala, zavestno in namenoma. Ja menda.

Vsaj en normaln.

Begabt

jype ::

Psevdoznanstvene teorije se da pisati hitreje kot znanstvene, ovreči jih pa itak ni mogoče, ker pogoji niso nikoli dovolj rigorozno definirani.

Rezultat je jasen: Neizobraženi imajo raje psevdoznanost, ker ljudem omogoča, da letijo zgolj z zamahovanjem z rokami.

jype je izjavil:

Psevdoznanstvene teorije se da pisati hitreje kot znanstvene, ovreči jih pa itak ni mogoče, ker pogoji niso nikoli dovolj rigorozno definirani.

Rezultat je jasen: Neizobraženi imajo raje psevdoznanost, ker ljudem omogoča, da letijo zgolj z zamahovanjem z rokami.

Psevdoznanost se vedno distancira od znanosti in se izogiba DIA-logu. Zatorej jih je težko premagati, saj se nato vedno zgovarjajo "nisem mislil tako, nego tako", "narobe si razumel"...

To je možno samo zato, ker se psevdoznanost izogiba eksaktnim trditvam. To jim daje taktično prednost saj se vedno lahko umaknejo z izgovorom, da so nerazumljeni.

Begabt

kuglvinkl ::

V bistvu gre tkole: pro life, pro death penalty, anti vaxers, sovrazijo zenske in vse "odklone', predvsem so pa v skupini, ki "nima". Sem kej pozabu?
Your focus determines your reallity

Gagatronix ::

Unknown_001 je izjavil:

It's turtles all the way down!

On-topic: Mene so cepil prot vsemu vragu, se tisto proti crnim kozam al kaj je, k se je delal z zarezom v ramo, so mi nardil. Ce bi bil debil bi zdej govoru da je to krivo, da sm pr 33-ih letih zbolel zarad depresije. Sm pa prebolel skrlatinko, oslovski kaselj, rdecke in norice vse se kot mulc.

MrStein ::

nsa_ag3nt je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

To je tisto, ko poskuša narod s prešpricano osnovno šolo bit bolj pameten od dohtarjev.

To misliš one dohtarje, ki stalno spreminjajo meje za krvni pritisk in sladkor ?
Ter 1x pravijo da so jajca/mast živ hudič, nato da jih lahko veš vsak dan (holesterol problematika https://www.dnevnik.si/1042729897?fbcli... ) ?

Po novem so spet škodljivi. Sem (letos) dobil nasvet za "pametno dieto" (torej manj holesterola), pa še tablete zraven.
Ni čudno, da eni ne sledijo znanosti, če pa se tako hitro spreminja...

antonija je izjavil:

Ja, tiste dohtarje ki znajo upostevat nova dejstva in glede na njih spremenit svoje mnenje. Tanajboljsi dohtarji kar jih je.

Ker tisti "dohtarji" ki mislijo da vse vejo ponavadi vejo bolj malo. In ce niso pripravljeni sprejemat novih informacij in svoja mnenja prilagajati, potem kmalu ne vejo nic. Tanajslabsi "dohtarji" kar jih je.

Problem je, ko upoštevajo "dejstva", ki jih ni. Je precej razširjen ta problem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Stari maček ::

jype je izjavil:

Markoff je izjavil:

ker ne zaupam slepo farmacevtski industriji
Farmacevtska industrija te ne cepi.

Stari maček je izjavil:

Tvojega otroka izpostavljaš nevarnosti zaradi lastne neumnosti.

Sem izpostavil vse štir8 , ker sem jih dal cepiti. In pri zadnjem se mi je zaupanje v pokvarjeno farmacijo maščevalo. Ti, jypa, se pa Jebi s svojimi debilnimi komentarji. Ko boš imel okvarjenega otroka, lahko spet odpreš svoj smrdljiv gobec!

Stari maček je izjavil:

zaupanje v pokvarjeno farmacijo maščevalo
Ne, ni se ti.

Stari maček je izjavil:

Ti, jypa, se pa Jebi s svojimi debilnimi komentarji. Ko boš imel okvarjenega otroka, lahko spet odpreš svoj smrdljiv gobec!
Žal mi je, ampak to, da si imel "smolo pri cepljenju" ni nikakršen razlog, da bi nakladal o "zaupanju v pokvarjeno farmacijo".

Vsi vemo, da je farmacija pokvarjena, zato ji pa "nihče ne zaupa" in "vsi preberemo navodila". Če jih ti nisi, odgovornost za to nosiš sam.

Zgodovina sprememb…

• predlagala izbris: Pika na i ()

Stari maček je izjavil:

Sem izpostavil vse štir8 , ker sem jih dal cepiti. In pri zadnjem se mi je zaupanje v pokvarjeno farmacijo maščevalo.

Kaj, ko bi mal manj žolča zlival po nas in rajši povedal, kaj točno se je zgodilo tvojemu otroku? Ker zaenkrat imamo pred sabo sliko, da si otroka dal cepit, nato pa je prišlo do zdravstvenih težav. Da bi lahko prišli do točke, kjer se bomo strinjali, da si otroka dal cepit, ZATO je prišlo do zdravstvenih težav, se boš moral še malo potrudit.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

imagodei je izjavil:

Kaj, ko bi mal manj žolča zlival po nas in rajši povedal, kaj točno se je zgodilo tvojemu otroku? Ker zaenkrat imamo pred sabo sliko, da si otroka dal cepit, nato pa je prišlo do zdravstvenih težav. Da bi lahko prišli do točke, kjer se bomo strinjali, da si otroka dal cepit, ZATO je prišlo do zdravstvenih težav, se boš moral še malo potrudit.
Nikar, ne smeš raniti čustev ubogim staršem, ki so "zaupali farmaciji", ker se to resnično ne spodobi.

Zgodovina sprememb…

Pika na i ::

Ne eni in ne drugi se ne znate pogovarjat in zagovarjat svojega drugače kot tako, da sikate in zlivate žolč! en v drugega.
Žalostno, da morate s tem svojim nedialogom posvinjati tudi prav vse novice.

Mi boš povedala, kje sem bil nesramen?

Pazi! Neposreden še ne pomeni nesramen.
- Hoc est qui sumus -

Aggressor ::

Pika na i je izjavil:

Ne eni in ne drugi se ne znate pogovarjat in zagovarjat svojega drugače kot tako, da sikate in zlivate žolč! en v drugega.

Veš kaj se pa meni zdi žalostno? Da otroci (in odrasli) zbolevajo in umirajo, ker vse več ljudi ne zna uporabljat možganov in preseči svojega narcisizma. Bi na oko rekel, da je to bolj žalostno kot pa nedialog.

Drugače povedano: čas za dialog je minil, ko so začeli otroc umirat zaradi bolezni, ki smo jih s cepljenjem že domala izkoreninili.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

imagodei je izjavil:

Mi boš povedala, kje sem bil nesramen?

Pazi! Neposreden še ne pomeni nesramen.

Ko bom tebi kaj hotela povedati, bom napisala - imagodei, takole pa takole je.
Zgoraj je bilo naslovljeno na VSE, ki tule "razpravljate".
Ne, saj bi bilo bolje, če bi napisala, da drug drugega zmerjate.

Aggressor je izjavil:

Drugače povedano: čas za dialog je minil, ko so začeli otroc umirat zaradi bolezni, ki smo jih s cepljenjem že domala izkoreninili.
To drži, ampak nekdo misli, da je žaljivo človeku, ki (namenoma ali ne, v resnici sploh ni pomembno) povzroča smrti otrok, povedat da je baby killer.

Ni prvič v zgodovini, da so baby killerji ogorčeni, ko se jih tako imenuje.

Zgodovina sprememb…

Aggressor je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Veš kaj se pa meni zdi žalostno? Da otroci (in odrasli) zbolevajo in umirajo, ker vse več ljudi ne zna uporabljat možganov in preseči svojega narcisizma. Bi na oko rekel, da je to bolj žalostno kot pa nedialog.

In z zmerjanjem, boš seveda zaustavil umiranje otrok?
Ok, veliko sreče ti želim.

Vsako reč je treba brez sramu imenovati s pravim imenom, ker sprenevedanje povzroča še več žrtev.

zee ::

jype je izjavil:

Vsako reč je treba brez sramu imenovati s pravim imenom, ker sprenevedanje povzroča še več žrtev.

Se povsem strinjam. Politična korektnost preprečuje poimenovanje anticepilcev s pravilnim izrazom cepec, ali morilec. Zavestno povzročanje smrti je še v vsakem pravnem sistemu umor, storilec pa morilec.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Stari maček ::

jype je izjavil:

To pa se 100% strinjam. Čeprav to danes politiki imenujejo sovražni govor, zdravniki pa neosnovana dejstva. In dejstvo je, da je moja punčka danes popolnoma drugačna kot pred cepljenjem. Alergična, jeclja Itd. Seveda dohtarji tega niti slučajno ne povezujejo s cepljenjem. Zato se tu moja debata konča. Vi pa še kar kujte farmacijo v nebo...

Aha, zdaj pa vemo, kaj je: Ti si družboslovni histerik, ki mu je znanost španska vas, dobrobit hčerke pa deveta briga.

c3p0 ::

Nas so pa v OŠ cepili cel razred z isto injekcijo. Zadnji je dobil pravi koktejl za povečanje imunosti :)

Reycis ::

Precepljenost pada zaradi skeptičnosti staršev o varnosti cepiva. Skeptičnost pa narašča predvsem po zaslugi tega ker ljudje več ne zaupajo sistemu. Sistemu pa ljudje ne zaupajo zato, ker je sistem začel skrbeti za svoje lastne interese namesto za interese ljudi. Za dosego svojih ciljev je že večkrat škodoval in lagal ljudem. In posledice so tu.

Reycis je izjavil:

Precepljenost pada zaradi skeptičnosti staršev o varnosti cepiva. Skeptičnost pa narašča predvsem po zaslugi tega ker ljudje več ne zaupajo sistemu. Sistemu pa ljudje ne zaupajo zato, ker je sistem začel skrbeti za svoje lastne interese namesto za interese ljudi. Za dosego svojih ciljev je že večkrat škodoval in lagal ljudem. In posledice so tu.

Populist.

Vedno je kriv nek fiktiven SISTEM. Kako učeno. Omajgawd

Begabt

tony1 ::

Stari maček je izjavil:

jype je izjavil:

In dejstvo je, da je moja punčka danes popolnoma drugačna kot pred cepljenjem. Alergična, jeclja Itd.

Nekdo ti mora povedati, zato bom kar jaz: to so prazne marnje. Ta trditev ima osnove toliko, da je na sredi votla okrog kraja je pa nič ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Stari maček je izjavil:

jype je izjavil:

To pa se 100% strinjam. Čeprav to danes politiki imenujejo sovražni govor, zdravniki pa neosnovana dejstva. In dejstvo je, da je moja punčka danes popolnoma drugačna kot pred cepljenjem. Alergična, jeclja Itd. Seveda dohtarji tega niti slučajno ne povezujejo s cepljenjem. Zato se tu moja debata konča. Vi pa še kar kujte farmacijo v nebo...

Alergije so v veliki meri dedne; ve se tudi, da stalna izpostavljenost alergenu pri majhnih otrocih krepi alergijski odziv, medtem ko striktno izogibanje lahko pripelje do tega, da alergija izzveni. Zato se priporoča, da npr. v primeru alergije na jajca malčku iz prehrane v popolnosti izvzameš ta alergen in upaš, da bo z dozorevanjem imunskega sistema alergija prešla. Take so, recimo, moje osebne izkušnje z otrokoma.

Glede jeclanja velja v stroki konsenz, da gre za kombinacijo več faktorjev. Dednost se omenja med prvimi. Jeclanje pri malčkih ni nek grozno redek pojav in večinoma mine samo od sebe, se pa pogosto ugotovi, da je v otroštvu jeclal tudi eden (ali oba) od staršev.

Tako kot pri marsičem gre pri povezovanju cepljenja in jeclanja preprosto za dejstvo, da se starši pretirano ubadajo in jih pretirano skrbi ob relativno normalnih razvojnih pojavih pri otroku. Pri tem ne pomaga, da se jeclanje pogosto začne razvijat prav pri 18-24 mesecih (kar je nekako obdobje, ko otrok prejme 1. odmerek OMR cepiva!). Starši tako še raje skačejo k zaključkom, ki nimajo vzročne povezave s cepljenjem.

Enako se npr. prvi znaki avtizma začnejo kazati v istem obdobju (18-24 mesecev) - seveda je dežurni krivec OMR cepivo.

Sočasnost dveh pojavov še ne pomeni vzročne povezave med njima.

Starost od 1. do 3. leta je obdobje, ko se pri otroku začenja intenzivni psihosocialni razvoj. Možgani v tem času intenzivno rastejo, otroški možgani takrat tvorijo neverjetno število povezav med nevroni. "Spremembe osebnosti" ("otrok je čez noč postal čisto drugačen") so v tem času pričakovane in nekaj normalnega. V resnici ne gre za spremembe kot take, ampak bolj za zgodnjo definicijo osebnosti. Pred tem časom je bil otrok praktično brezosebni avtomat.

Tako da, ja, težava je, da starši posvečajo pretirano pozornost stvarem, ki nimajo veze z normalnim procesom psihosocialnega razvoja otroka.
- Hoc est qui sumus -

antonija ::

Reycis je izjavil:

Zelo lepo napisano. Kratko, jedrnato, preprosto. Razumljivo vsakemu zemljanu, neglede na izobrazbo. Tako preprosto kot vsi drugi argumenti proti.... owait, it's a trap!!!

Vaccine controversies have occurred since almost 80 years before the terms vaccine and vaccination were introduced (1798). Despite overwhelming scientific consensus that vaccines are safe and effective, unsubstantiated scares regarding their safety still occur, resulting in outbreaks and deaths from vaccine-preventable diseases. Another source of controversy is whether mandatory vaccination violates civil liberties or reduces public trust in vaccination.

Few deny the vast improvements vaccination has made to public health; a more common concern is their safety. As with any medical treatment, there is a potential for vaccines to cause serious complications, such as severe allergic reactions, but unlike most other medical interventions, vaccines are given to healthy people and so a higher standard of safety is expected. While serious complications from vaccinations are possible, they are extremely rare and much less common than similar risks from the diseases they prevent. As the success of immunization programs increases and the incidence of disease decreases, public attention shifts away from the risks of disease to the risk of vaccination, and it becomes challenging for health authorities to preserve public support for vaccination programs.

Concerns about immunization safety often follow a pattern. First, some investigators suggest that a medical condition of increasing prevalence or unknown cause is an adverse effect of vaccination. The initial study and subsequent studies by the same group have inadequate methodology – typically a poorly controlled or uncontrolled case series. A premature announcement is made about the alleged adverse effect, resonating with individuals suffering from the condition, and underestimating the potential harm of forgoing vaccination to those whom the vaccine could protect. Other groups attempt to replicate the initial study but fail to get the same results. Finally, it takes several years to regain public confidence in the vaccine. Adverse effects ascribed to vaccines typically have an unknown origin, an increasing incidence, some biological plausibility, occurrences close to the time of vaccination, and dreaded outcomes. In almost all cases, the public health effect is limited by cultural boundaries: English speakers worry about one vaccine causing autism, while French speakers worry about another vaccine causing multiple sclerosis, and Nigerians worry that a third vaccine causes infertility.

Bolj kaze da gre za sposno preseravanje ker s epac lahko preseravate, dokler je vse OK. Ko (ne ce, KO) pa bojo otroci spet zaceli masovno umirati zaradi vase ignorance, bo pa spet "shift of public attention towards risks of dissease". Pa seveda jokanje zakaj vam nihce ni povedal, da so obvezna cepljenja proti takim boleznim, ki si jih nihce ne zeli imeti, kaj sele da bi jih privoscil svojemu otroku.

Dejmo probat iz druge strani: https://www.google.com/search?tbm=isch&...
Kdo vse bi svojemu otroku (ali katerikoli drugi osebi) privoscil ucinke iz zgonjega linka v zameno za znanstveno ovrzeno moznost pojava avtizma, jecljanja, alergij in drugih stanj ki s cepivi nimajo zveze? Dejmo roke gor tisti ki zelijo da njihov otrok fase tako stvar!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Sprejemam argumente ljudi, ki pravijo, da otroci dobijo simptome NEPOSREDNO po cepljenju in razumem, da krivijo cepljenje. Vseeno mislim, da ni vzrok v cepivih zato sem svoje otroke brez večjih pomislekov cepil.

Dejstvo je, da alergije, avtizem in nekateri drugi zdravstveni problemi so v strmem porastu in razlog za to nekje obstaja; po vsej verjetnosti je okoljski. Zakaj se to ne razišče? Edina pametna razlaga, ki mi pade na pamet je ta, da takšna situacija nekomu ustreza.

dingdong ::

Stvar je taka da morajo v zahodnih državah uvesti obvezno cepljenje, ker sedaj ko smo v času odprtih mej in porasti zahteve za socialno zdravstvo in imamo priliko iztrebiti veliko bolezni.

Mislim da nihče ne bi imel nič proti dvigu premije za dopolnilno zavarovanje, saj s tem ko podariš cepljenje drugemu v bistvu zaščitiš sebe.

antonija je izjavil:

Bolj kaze da gre za sposno preseravanje ker s epac lahko preseravate, dokler je vse OK. Ko (ne ce, KO) pa bojo otroci spet zaceli masovno umirati zaradi vase ignorance, bo pa spet "shift of public attention towards risks of dissease". Pa seveda jokanje zakaj vam nihce ni povedal, da so obvezna cepljenja proti takim boleznim, ki si jih nihce ne zeli imeti, kaj sele da bi jih privoscil svojemu otroku.

Seveda. Gre za absolutno sebičnost in skrajno nemoralnost, prosto po Kantu (Kategorični imperativ). Ali pa po Rawlsu (Izhodiščni položaj, tančica nevednosti). Ali pa prosto po osnovnih postulatih t.i. Sekularne morale. Ali pa magari po principu Zlatega pravila.

V vseh primerih se pač izkaže, da je za dobro družbe kot celote otroke potrebno cepiti - in ja, treba je cepiti tudi lastne otroke, ne samo tujih in se šlepati na kolektivno imunost. Če bi to počeli vsi, kolektivne imunosti ni.

In šlepat se na kolektivno imunost, če otrok nima nekih strokovno utemeljenih razlogov za opustitev cepljenja, je ravno toliko nemoralno kot šlepat se na socialno pomoč, čeprav si zdrav in sposoben za delo.

Še nekaj: države, kjer se srečujejo z epidemijami ošpic in kjer je cepljenje prostovoljno, že razmišljajo o uvedbi obveznega cepljenja ali kakih drugih potez, ki bodo starše prisilile k cepljenju svojih otrok. Tako da, tale prostovoljnost bo ostala prostovoljnost samo toliko časa, dokler ne bo predstavljala nevarnosti za javno zdravje. Ko začnejo otroci umirat zaradi bolezni, ki bi jih zlahka preprečili, ko začnejo otroci polnit bolnišnične kapacitete in ko bolniški staleži začnejo pomembno zajedat v GDP, smo nekako na točki, ko javni interes pretehta nad odločitvijo posameznika.
- Hoc est qui sumus -

Liberalci ste res smešni. Istočasno navijate za neko svobodno demokratično družbo a hkrati bi silili ljudi početi stvari, ki jih nočejo početi. Večina se strinja, da je cepljenje koristno a to še ne pomeni, da se bodo strinjali s prisilnim cepljenjem. Še posebej dokler obstajajo dvomi o negativnih posledicah teh cepljenj. Le nadaljujte prosim, pokažite svoj pravi obraz.

Reycis je izjavil:

Sprejemam argumente ljudi, ki pravijo, da otroci dobijo simptome NEPOSREDNO po cepljenju in razumem, da krivijo cepljenje. Vseeno mislim, da ni vzrok v cepivih zato sem svoje otroke brez večjih pomislekov cepil.

Dejstvo je, da alergije, avtizem in nekateri drugi zdravstveni problemi so v strmem porastu in razlog za to nekje obstaja; po vsej verjetnosti je okoljski. Zakaj se to ne razišče? Edina pametna razlaga, ki mi pade na pamet je ta, da takšna situacija nekomu ustreza.

Ker je faktorjev, ki to lahko povzročajo, ogromno, število ljudi s takšnimi težavami relativno zelo majhno, stroški takšnih raziskav pa bi bili tudi zelo visoki.

Reycis je izjavil:

Liberalci ste res smešni. Istočasno navijate za neko svobodno demokratično družbo a hkrati bi silili ljudi početi stvari, ki jih nočejo početi. Večina se strinja, da je cepljenje koristno a to še ne pomeni, da se bodo strinjali s prisilnim cepljenjem. Še posebej dokler obstajajo dvomi o negativnih posledicah teh cepljenj. Le nadaljujte prosim, pokažite svoj pravi obraz.

A ste antivaxerji pripravljeni na izstop iz sistema zdravstvenega zavarovanja in na plačevanje neposrednih stroškov zdravljenja iz lastnega žepa?
Ste pripravljeni plačati stroške zdravljenja in odškodnin ljudem, ki se ne smejo cepiti iz zdravstvenih razlogov in jih po izbiri necepljeni ljudje okužijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

111111111111 ::

Reycis je izjavil:

Svobodna demokratična družba, se podreja mnenju večine. Na volitvah izvoliš svoje predstavnike, ki zastopajo tvoje interese in če je dovolj interesov se zadeva uzakoni. Smrtna kazen, istospolne poroke, obvezno cepljenje...

Svobodna demokratična družba še zdaleč ne pomeni, da lahko delaš kar ti paše in ogrožaš druge. Pač pa da se prilagodiš sistemu in ga poskušaš po pravilih sistema spremenit: demonstracije, peticije, referendumi, civilne iniciative...

In ravno ta svobodna in demokratična družba dopušča, da anticepilci trosijo svoje nebuloze naokoli. V diktatorski bi vam pobrali otroke in vam cepljenje vrnili.

Drugače pa nihče ali vsaj večina, kar nas zagovarja cepljenje ne trdi, da so cepiva 100% OK. Imajo svoje pozitivne in negativne učinke. Ampak po mnenju večine, pozitivne prevagajo, seveda so nekateri bolj pametni od pametnih in vedo več.

Reycis je izjavil:

V našem kraju dva od večjih zaposlovalcev onesnažuje zrak. Inšpekcija ugotavlja da je vse OK. Statistika v zdravstvenem domu pa kaže veliko porast težav pljučnih bolezni pri otrocih. Rešitev: Zdrastveni dom dobi vsako leto donacijo za rešilce, prostore, opremo...

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4