» »

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

NVIDIA Turing - Uvod v RTX

Temo vidijo: vsi
««
38 / 84
»»

Furbo ::

Engineer_SLO je izjavil:

furbo
Spet drugi smo pa naveličani folka, ki se pretvarja, da opazi razliko med 60hz in več.


V desktopu res ne ne opazis v igri pa tako ocitno da je ze 60 fps premalo. Seveda v navezi z g-sync ali freesync toliko boljse.

Seveda pa tisti ki ni probal nabija nekaj v prazno tko kot o vecini stvari ogrimno znalcev o necem cesar sploh se od dalec ni videl, razen na youtube :)

Za vse take je 24 slik dovolj ;) ker oko itak vec rabi

Za nekatere je pa vse premalo in jim je za vsak poraz kriv hardver. Pa čeprav jih sesuje nekdo, ki igra s konzolo. Placebo efekt.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

destroyer2k ::

jobers2 je izjavil:

destroyer2k je izjavil:

jobers2 je izjavil:

ok za matično bom potem rajš tako naredil ja
samo katero pa potem uzet da bi bila ok in močna ?
zdaj 2080 je 300evr + če se ne motim od 2070.
lp


Tole ti priporočam glede na budget:
https://www.mlacom.si/intel%C2%AE-core%...
https://www.mlacom.si/cooler-master-hyp...
https://www.mlacom.si/asus-prime-z390-p...

Za gpu pa pač odvisno od budget ali lahko greš do 2080. Za 4k monitor pa so ti že drugi povedali, da se ne splača.

Edino za info verjetno sem spregledal, kako velik monitor pa želiš imeti?


ja tud ta procesor sem gledal bo po moje ta pa potem vzamem večjo kišto na ta račun
4k ne bom jemal igral bom na 1440p je pa res da ne vem katero velikost ekrana kateri se najbolje odnesejo.


Glede na grafično bi bilo bol smiselno fullHD (24") in 144hz monitor. Tale monitor je dober glede na ceno:
https://edigital.si/monitor/samsung-c24...

Če bi raje imel večji monitor potem že moreš it pa res na 1440p.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Alien123 je izjavil:

Engineer_SLO je izjavil:

furbo
Spet drugi smo pa naveličani folka, ki se pretvarja, da opazi razliko med 60hz in več.


V desktopu res ne ne opazis v igri pa tako ocitno da je ze 60 fps premalo. Seveda v navezi z g-sync ali freesync toliko boljse.

Seveda pa tisti ki ni probal nabija nekaj v prazno tko kot o vecini stvari ogrimno znalcev o necem cesar sploh se od dalec ni videl, razen na youtube :)

Za vse take je 24 slik dovolj ;) ker oko itak vec rabi


Pa še kako se opazi bolj tekočo premikanje kurzorja. Če nekdo ne vidi razlike med 60/100/144 je malo poseben in se naj gre čekirat.

Se lahko pridruzim, sploh vec ne pogledam nastavitve, samo misko premaknem in takoj vem ce je mularija prestelala osvezevanje
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Predator X ::

Med 60Hz in 144Hz ti opazi vsak človek, ki mu ne šepa vid.

Buggy ::

no, na desktopu jaz na Gsync 144Hz monitorju z misko sicer ne opazim razlike med 60Hz, je pa vec kot ocitna v simulacijah voznje, ki jih vozim. Kot dan in noc!

neo5468 ::

Na desktopu se močno pozna razlika med 60hz in 144hz. Samo premikanje miške, premikanje oken, scrollanje v browserju. Noč in dan. Jaz bi vzel 144hz, tudi če ne bi igral iger. Ko enkrat uporabljaš tak smooth zaslon, se je na 60 hz res zelo težko navadit nazaj. 4k se bo kupilo čez kakih 5-6 let, ko bojo hitrejši 144hz ips paneli pod 500EUR, pa tudi grafične bodo takrat prežvečile 4k 100fps+ brez da daš za njih čez jurja EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neo5468 ()

Buggy ::

Ravntozje kot vedno pri vseh stvareh. 4k monitor (raje TV) komot za PS4 pro, na PC gamingu nima kej delat, razen za video in photo.
Ce smo spet nazaj pri gamingu. Grafa od GTX1070/rx590 na skrge za 1440p@75/100Hz se bolje 1080p/240Hz, GPU up od tega na PC danes, pa je za kupit 27/32" 144/165Hz (gsync/freesync). Monitor imamo ponavadi najdlje od komponent in je smiselno investirat malce vec, tako kot v PSU in ohisje...just saying.
Ni dnraja? Rajs manj v CPU pa bo slo :)

Predator X ::

tud konzole bodo 144Hz. Tud TVji bi lahko podpiral 1080p 60Hz+ nato pa bi uporabljal res scaling.
Že trenutno če se znajdeš lahko dobiš 144Hz 27inh 1080P monitor za lepo ceno nato kupš samo neko močnejšo grafo in uporabljaš res scaling.

Bwaze6 ::

Xbox One S in X od maja naprej podpirata "120 Hz" osveževanje za 1080P, prav tako Freesync. A je v bistvu čista loterija, katera igra podpira kaj od tega - večina je zaklenjena na 30 / 60 FPS, in se tudi s Freesyncom ne zastopijo dobro. Je pa začetek. AMpak vprašanje, kaj bo v naslednji generaciji prioriteta - si predstavljam, da bolj 4K 30 - 60 Hz + HDR kot pa višja frekvenca osveževanja.

Moj 4K monitor bo počasi že 4 leta star, in ga ne bi menjal za nižjo resolucijo na višji frekvenci. Ampak ga prvenstveno uporabljam za obdelavo fotografij, prav tako je super za simulatorje letenja (DCS, Il-2), kjer imaš ogromno inštrumentov, ki so na višji ločljivosti mnogo bolj čitljivi. In za FRP igre, ko enkrat dodaš mode za detajle v daljavi...

dolenc ::

Dok se ne navadiš na višje osveževanje ga tko ne opaziš. Je pa problem za starešine, ki smo imeli crtje, da smo pa vseen navajeni da ni blo motion blura, kar pa zdej lcdji imajo, tudi pri 144

Dr_M ::

ki smo imeli crtje, da smo pa vseen navajeni da ni blo motion blura


Seveda je bil, samo ne spomnis se tega. :))
Sem precej igral action quake 2, kjer so imele mape velikokrat crno nebo in po moznosti kaksno belo stavbo ali drug predmet in ko si se na hitro obrnil, se je tista bela zadeva raztegnila cez cel zaslon.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

m0LN4r ::

To so meli se starejsi slabi crtji, kvalitetni novejsi ne.

Je pa dobra fora freesync za tvje, samo skoda da podpirajo le najdrazji tv modeli, to bi morali dati v poceni tvje, ne pa 3x drazje kt konzola.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Dr_M ::

Mozno, da pri trinitron monitorjih tega ni bilo, imel sem pa vedno malo drazje samsunge 17 in 19", ki so bili na testih vedno nekje blizu vrha.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jst ::

>Med 60Hz in 144Hz ti opazi vsak človek, ki mu ne šepa vid.

* če je FPS okoli 90+.

Takšen feeling imam jaz. Če imaš 144Hz monitor in 60 FPS, ni razlike.


---

Osebno imam raje 4K in freesync 40-75Hz. Namreč, lani sem kupil LG 4K HDR IPS monitor za poštenega tisočaka in pol in ima freesync, kar pa nisem gledal - bil sem namreč bolj osredotočen na HDR. Neumno se mi je zdelo kupovati manj kot 4K, ker sem do takrat imel monitor, ki je bil 2560x1600@60Hz, je še vedno delujoč, a star 7-9 let, TN panel, švoh barve, ki se spreminjajo če ne gledaš direkt v njega. Pa ker sem takrat še kadil, je cigaretni dim tudi "zelo dobro" vplival na ta monitor.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MostWanted ::

https://videocardz.com/79505/nvidia-gef...

rtx 2060 na nivoju 1080. cena prnam 500€.

Bwaze6 ::

V večini iger je bolj GTX 1070 Ti, ne 1080.

350$ je base price AIO modelov, možnost, da bo za to ceno ob izidu na voljo kaj kartic, je še v ZDA bolj pičla. Koliko bo stala Founders Edition (kolikor stane potem bečina AIO kartic), je še "presenečenje".

Tudi RTX 2060 upravičuje slab sloves Turinga - po skoraj treh letih od izida Pascal kartic bo za 400$+ na voljo točno tolikšna zmogljivost, kot pri Pascal karticah.

Turing arhitekturo so predstavili avgusta, prve kartice so bile na voljo septembra 2018. Po 4 mesecih od izida je na voljo 1 (ena) igra z ray tracingom, in 1 (ena) igra z DLSS (in razvoj te igre je studio zapustil). To je cirka petina normalne življenske dobe arhitekture, če pa bodo zaradi konkurence, slabe prodaje ali za pocenitev proizvodnje pohiteli s 7 nm izdelki, pa še precej manj.

In ray tracing v BF V na Low je res kockast. Pa še izklapljajo posamezne odbojne površine, da dobivajo "up to 50% increase with new patch"...

DLSS pa se je izkazal za glorified upscaling, ki včasih zna izboljšati sliko, včasih pa je bolje, če pustiš na 1440p s pravim AA in pustiš monitorju, da upscala.

Članek ima podatke za BF V v 1080p z ray tracingom in DLSS (ki zgleda prihaja):

According to the same guide, RTX 2060 is said to provide playable experience in Battlefield V with ray tracing enabled (1080p):

Battlefield V: RT Off: 90 FPS
Battlefield V: RT On + DLSS Off: 65 FPS
Battlefield V: RT On + DLSS On: 88 FPS


DLSS na 1080p je renderiranje v 720p in potem upscalano. To še za telefone ni več primerna resolucija.

m0LN4r ::

Battlefield V: RT On + DLSS On: 88 FPS

Fenomenalno
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Bwaze6 ::

Kaj, za igro v 720p? Meni je bolj fenomenalno tole:

Battlefield V: RT On + DLSS Off: 65 FPS


To je v 1080p pred popravki dosegala RTX 2080, kartica za 700€ +.

Nasploh so v tabeli baje zelo visoki FPS za vse kartice, tako da folk v komentarjih ugiba, da ne gre za najvišje nastavitve v igrah (kar pa ni navedeno).

m0LN4r ::

Still, to kaj se ti bunis o upscalu in kockicah vidis samo, ce das igro na pavzo.

Se vedno pa ne spremeni dejstva, da imas na voljo oboje in bo vsak posameznik za sebe izbral primerno stvar, ne bo se pa odlocal na podlagi prepricanja nekaj slikic in napisanega teksta.

Tako da se je brezpredmetno buniti, saj lahko izbiras sam med ali bom vklopil ali ne. Bunjenje pa izgleda, kot da se zadev sploh ne da izklopiti xD
V kolikor pa se RT in DLSS slucajno v prihodnosti se izboljsa, saj gre sele za prvo iteracijo (predstavljajmo si tretjo npr.) je NV na konju.
Tradicionalna grafika se socasno tudi izboljsuje, ampak pocasneje, ampak to nima veze z RT ali DLSS, ampak enostavno s tem, da ni dovolj racunske moci zadovoljit zelje vseh, ki bi radi danes imeli RTX Ultra na 4K@90fps za 200 evrov, ce pa tega ne dobijo pa se jokajo kako je vse za kurac. Ce pac ni dnara ni muzke, brezveze jokat, treba se sprijaznit z alternativo. DLSS ali nic (AMD).

PS: Nezanimivo je tukaj brati izpade ljudi, ki so stvari vidli samo preko youtuba in nekaj slikic na netu.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Bwaze6 ::

m0LN4r je izjavil:

Still, to kaj se ti bunis o upscalu in kockicah vidis samo, ce das igro na pavzo.



Za FF XV so na voljo nizko kompresirani videi v 4K, ki lepo pokažejo vse lepote poskusa fejkanja 4K iz 1440P. Utripanje ograj in daljnovodov, štengice na rahlo poševnih linijah,...

In zdaj je imela Nvidia več kot 4 mesece časa, da so njihovi AI strežniki pripravljali DLSS gonilnike praktično le za FF XV - demo je bil na voljo pred septembrom, igra pa je dobila popravek za DLSS pred kratkim. Mi ne zgleda, da gre za nekaj enostavnega, in da se bodo gonilniki oz. algoritmi lahko blazno izboljšali.

m0LN4r ::

Ja sej pravim, ce ti med igranjem vidis ograjo in daljnovode in hkrati ves, da je nekaj narobe, naj ti bo, bos pac DLSS izklopil. Tisti, ki pa med igranjem pozornost ne posvecajo ograjam in imajo raje malo vec fps pa bo naredil obratno.

Glede popravkov pa kaj naj recem? Na popravke se caka, ne glede na igro. Smo cakali tudi na popravke iger, ki niso meli nic od omenjenih tehnologij.
Je samo popravek, kot vsi drugi. S to razliko, da ta popravek ni potreben, ampak je samo dodatek, ki ti ga Square in Nvidia castita, da lahko sprobas in marsikdo ga, ne samo sproba, ampak tudi uporablja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

meho7 ::

7700k bottlenecka 2080ti @ 1080p

Furbo ::

Še dobro, da imam 6600k :))
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Dr_M ::

Na 4k noben procesor ni vec bottleneck, tudi intelovi trenutni pentiumi ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

D3m ::

Pentium je malo prešvoh. Vsaj min. i3.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dr_M ::

Ce znas tale graf razbrat...

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

D3m ::

Vem kaj misliš sam osebno bi še vedno vzel i3 napram Pentium.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dr_M ::

Ja to itak, ampak en tak pocasen cpu je bottleneck v nizkih locljivostih, v visjih pa vedno manj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jst ::

DLSS se ne bo prijel. Vsaj ne v takšni obliki, kot ga nudi Nvidija.

Preveč stvari se mora poklopiti, da nvidia podpre igro. Če bi bil DLSS v NCP in za vse igre, bi bila stvar čisto drugačna.

Če bo pa še AMD začel z internim renderiranjem iger na manjši resoluciji in nato upscale na nastavljeno, potem bo PC gaming zašel v čudno močvirje in umrl.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dr_M ::

Zal tako gre, hitrost se ne bo vec povecevala tako, kot smo navajeni.
Sicer pa, kje pa bo gaming? Konzole so se mnogo slabse.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

D3m ::

Dr_M je izjavil:

Zal tako gre, hitrost se ne bo vec povecevala tako, kot smo navajeni.
Sicer pa, kje pa bo gaming? Konzole so se mnogo slabse.


This.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jobers2 ::

mi lahko kdo pove kakšna je razlika med tema dvema rtx 2070?

GIGABYTE GeForce RTX 2070 Gaming OC 8GB (GV-N2070GAMING OC-8GC) in
ASUS ROG GeForce RTX 2070 Adv., 8G(ROG-STRIX-RTX2070-A8G-GAMING)

ali je kakšna razlika v zmogljivosti? ali je samo v ceni ki je asus dražja
gledano na strani funtech
lp

m0LN4r ::

Hlajenje, glasnost hlajenja
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

jobers2 ::

ja sm kk sm vidu ma od gibabyta takt procesorja višji kot asusova
in katera potem je prava izbira? vem da gigabyte ma neko inovacijo v vrtenju ventilatorjev k se sredinski kontra vrti
a se da obe navijat?

MostWanted ::

se da obenavijat. ti vzemi cenejšo. razlike ne boš občutu/vidu

D3m ::

jobers2 je izjavil:

ja sm kk sm vidu ma od gibabyta takt procesorja višji kot asusova
in katera potem je prava izbira? vem da gigabyte ma neko inovacijo v vrtenju ventilatorjev k se sredinski kontra vrti
a se da obe navijat?


Koliko je razlike v EUR?
|HP EliteBook|R5 6650U|

jobers2 ::

razlijka je 55 €

MostWanted ::

pol nimaš kej študirat. cenejšo!

strumf666 ::

Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Dr_M ::

Drazje graficne imajo binane gpuje, ki dosezejo nekje okoli 150MHz visjo frekvenco ze out of the box.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

FlyingBee ::

Imata obe A1 gpu?

Furbo ::

NVIDIA Titan V Raytraces Battelfield V in RTX mode at proper perf (but does not have any RT cores)
https://www.guru3d.com/news-story/nvidi...

LOL ker nateg ta RTX
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

strumf666 ::

Pa dobr, tri poste višje sem taisti link prilepil :)
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Furbo ::

Upsi, spregledal sem kljub temu, da si se ful potrudil okoli tega linka. >:D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

FlyingBee ::

It has to be stated, these are merely user reports and we cannot verify any test methodologies used here (testing in an RT enhanced environment would be one concern that comes to mind).

Regardless, these are interesting find but for now, please do take them with caution and a few grains of salt. Below two settings screenshot the users used, as well as a screengrab with RTX enabled on the Volta card.

D3m ::

Opa,FlyingBee bere vsebino. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

GDDR6 Memory Costs 70 Percent More than GDDR5

https://www.techpowerup.com/251108/gddr...

FlyingBee ::

Zakaj niso gddr5x dali pa mir?

AapocalypseE ::

Isto sem jaz razmišljal.

ferjuc ::

Zdrava logika prodaje?? Visja koncna cena??
K1: i9 9900K 5.1GHZ, Prime Z390-A, NH-D15, 16GB 3400MHz, MSI RTX2080 TI
K2: i7 8700K 5.2GHZ, Prime Z370-A, Kraken X42, 16GB 3200MHz, MSI RTX2080
K3: i7 990X 4.8GHZ, Asus R3E, NH-D14, 12GB 2133MHz, MSI GTX1080 TI
««
38 / 84
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil Radeona RX 5700 XT (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
33948016 (39453) Mr.B
»

nakup grafične v letu 2019 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
26746264 (39498) Glugy
»

AMD Navi in EPYC 2 prispeta v tretjem četrtletju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10215190 (12644) Mr.B
»

Nvidia prinaša podporo DXR raytracingu na kartice GTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
12224146 (20575) Cange

Več podobnih tem