Forum » Loža » kaj postrežt vegetarijancem ???
kaj postrežt vegetarijancem ???
Temo vidijo: vsi
#000000 ::
Čez cca 14 dni imam problem, kuham namreč za vegetarijance (niso vsi je pa ene 4 njih) na eventu pri kolegu, treba nerest kosilo in večerjo, šit pa je ker pojma nimam razen kake čorbe, bučk na žaru in podobnega.
Za vsejedce je poskrbleno, golaž za kosilo, ter ribe, školjke in čevapi za večerjo.
Za vegetarijance pa razen kosila z neko meni sicer dobro zeljenjavno čorbo, ter mrbit bučk ter tofuja na žaru, nič ne pade na pamet.
Bojo pa ljudje čez dan malo delali tako da lačni ne smejo od tam.
Kaj mi predlagate, pa da ni za neke poptv kurharijo zrelo, da rešim teh par ljudi da ne bodo lakom lačen ??
Hvala in Lep pozdrav
Za vsejedce je poskrbleno, golaž za kosilo, ter ribe, školjke in čevapi za večerjo.
Za vegetarijance pa razen kosila z neko meni sicer dobro zeljenjavno čorbo, ter mrbit bučk ter tofuja na žaru, nič ne pade na pamet.
Bojo pa ljudje čez dan malo delali tako da lačni ne smejo od tam.
Kaj mi predlagate, pa da ni za neke poptv kurharijo zrelo, da rešim teh par ljudi da ne bodo lakom lačen ??
Hvala in Lep pozdrav
Jarno ::
Tako na pamet še sojini polpeti, sojini namazi, humus.
Če so vegetarijanci in ne vegami, lahko še kaj paniranega, recimo sir, šampinjoni.
Vsekakor pa pomes.
Če so vegetarijanci in ne vegami, lahko še kaj paniranega, recimo sir, šampinjoni.
Vsekakor pa pomes.
#65W!
#000000 ::
Aja golaž se bo skuhal dan prej, tako da na mestu je lahko samo žar ali eventuelno kaj kar se skuha, cvrtje praviloma ne.
Mislm, če je kdo vegataterijanec naj pove kaj bi si želel na ob taki priliki za jest samo da ni cvrtje, pečica ali dolgotrajna kuha :)
Mislm, če je kdo vegataterijanec naj pove kaj bi si želel na ob taki priliki za jest samo da ni cvrtje, pečica ali dolgotrajna kuha :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
crniangeo ::
poglej si recept za chow mein, super za prste obliznt :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
#000000 ::
Unknown_001 ::
Zdej... ti ne govoriš o veganih, rajt?
Sir za žar pride v poštev.
Potem če pečeš na plošči komot zelenjava na masti, lah pa tud na suho na rešetki (bučke, paprika, ...).
Ribe... (kakor mi je znano vegetarijanci jedo ribe)
Pa taziki lahko pripraviš... ful dobra zadeva.. ko neke kumare v jogurtu. Hladna jed k lahk v hladilniku počaka.
Sir za žar pride v poštev.
Potem če pečeš na plošči komot zelenjava na masti, lah pa tud na suho na rešetki (bučke, paprika, ...).
Ribe... (kakor mi je znano vegetarijanci jedo ribe)
Pa taziki lahko pripraviš... ful dobra zadeva.. ko neke kumare v jogurtu. Hladna jed k lahk v hladilniku počaka.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Poldi112 ::
Sojini polpeti, tofu in podobno je kot da bi ponudil McDonalds...
Net je poln receptov, lahko greš tudi v kako vegi restavracijo po ideje (v Lj Govindas, Himalaja, Ajdovo zrno), edino začimbe te znajo malo hecat.
Osebno mi je Mung dhal (rumena leča) najboljša osnova. Drugače bi bil pa osebno tudi z zelenjavno čorbo čisto zadovoljen. Pa kakšnim čilijem ali kajenskim poprov, da ji popravim okus, če mi ne bi odgovarjal. :)
Net je poln receptov, lahko greš tudi v kako vegi restavracijo po ideje (v Lj Govindas, Himalaja, Ajdovo zrno), edino začimbe te znajo malo hecat.
Osebno mi je Mung dhal (rumena leča) najboljša osnova. Drugače bi bil pa osebno tudi z zelenjavno čorbo čisto zadovoljen. Pa kakšnim čilijem ali kajenskim poprov, da ji popravim okus, če mi ne bi odgovarjal. :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
#000000 ::
Sojini polpeti, tofu in podobno je kot da bi ponudil McDonalds...
Net je poln receptov, lahko greš tudi v kako vegi restavracijo po ideje (v Lj Govindas, Himalaja, Ajdovo zrno), edino začimbe te znajo malo hecat.
Osebno mi je Mung dhal (rumena leča) najboljša osnova. Drugače bi bil pa osebno tudi z zelenjavno čorbo čisto zadovoljen. Pa kakšnim čilijem ali kajenskim poprov, da ji popravim okus, če mi ne bi odgovarjal. :)
Ja poldi, ni zime, sam ne morem odnosno ne gre, delat neka packarije, mora bit enostavno, ker kuhinje ni oz je na prostem, in ni šanse za neke Cheff varijante, simpl as possible in OK.
Unknown_001 ::
Ribe? Sardelice bodo vsi jedli... perhaps.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
maco-maco ::
To je neko kretensko vprašanje.
Čez 14 dni boš imel vse sadpove.
Stročji fizol, malancane, bučke , paprike , paradižrnik, krompir, grah, kumare, zgodnje zelje, gobe, blitva, korenje, solata,...
Čorbe, soltate, pohanje, žar,...
Čez 14 dni boš imel vse sadpove.
Stročji fizol, malancane, bučke , paprike , paradižrnik, krompir, grah, kumare, zgodnje zelje, gobe, blitva, korenje, solata,...
Čorbe, soltate, pohanje, žar,...
Kaj?
frudi ::
Kake standardne zelenjave za na žar so bučke, jajčevec, paprika, krompir, ipd. Lahko narediš tudi kebabe iz njih, izpade res odlično, sploh če morebiti zraven dodaš še kake kocke čim tršega tofuja ali falafel. Recimo nekaj v stilu:
Tofu lahko vržeš na žar tudi kar tako, samo narezan na ~1cm debele rezine, izpade čisto dobro. Če ga pred tem še mariniraš v recimo sojini ali čili omaki, pa še toliko boljše.
Potem že omenjeni sojini/žitni polpeti, falafel, lahko kupiš (ali sam narediš, googlaj recimo 'vegetarian/vegan burger patties') tudi kake vegetarijanske burgerje, tudi vegi klobase ni problem dobit, ali pa sejtan (v različnih oblikah, 'zrezke', gyros, itd.). Za ne-vegane tudi sir na žaru (že omenjeno), vnaprej lahko trdo skuhaš jajca ali pa jih spečeš tudi na žaru.
Za prilogo recimo krompirjevo solato, francosko solato, to komot pripraviš vnaprej in počaka v hladilniku za naslednji dan.
Nekdo je omenjal ribe, te načeloma niso vegetarijanske. Nekateri jih sicer jedo, ampak praviloma ne. Tudi na svinjski masti raje ne pripravljaj vegetarijanskih jedi, če jih pred tem na to ne opozoriš in ti potrdijo, da je ok.
Tofu lahko vržeš na žar tudi kar tako, samo narezan na ~1cm debele rezine, izpade čisto dobro. Če ga pred tem še mariniraš v recimo sojini ali čili omaki, pa še toliko boljše.
Potem že omenjeni sojini/žitni polpeti, falafel, lahko kupiš (ali sam narediš, googlaj recimo 'vegetarian/vegan burger patties') tudi kake vegetarijanske burgerje, tudi vegi klobase ni problem dobit, ali pa sejtan (v različnih oblikah, 'zrezke', gyros, itd.). Za ne-vegane tudi sir na žaru (že omenjeno), vnaprej lahko trdo skuhaš jajca ali pa jih spečeš tudi na žaru.
Za prilogo recimo krompirjevo solato, francosko solato, to komot pripraviš vnaprej in počaka v hladilniku za naslednji dan.
Nekdo je omenjal ribe, te načeloma niso vegetarijanske. Nekateri jih sicer jedo, ampak praviloma ne. Tudi na svinjski masti raje ne pripravljaj vegetarijanskih jedi, če jih pred tem na to ne opozoriš in ti potrdijo, da je ok.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Magic1 ::
Gratinirane testenine z zelenjavo, ali z sirovo omako. Pripraviš v naprej na zelo aldente, potem daš le še v pečico pred obrokom.
Magic
kaktuss123 ::
Moj predlog je, da marediš 2 golaža. Enega mesnega, enega vegi. https://irispotatolover.rocks/2017/04/2... Receptov je veliko najbolje bo pa, da narediš isto kot mesni golaž samo namesto mesa uporabiš sojine kocke. http://www.zdravahrana-biotop.si/si/pro... Dobiš jih v Merkatorju, Šparu, DM, ipd. PS.: Namesto živalske maščobe pa uporabi kokosovo mast. http://www.najcena.si/product/27996/nus... Dobiš jo v vsaki trgovini z prehrano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kaktuss123 ()
Glugy ::
Unknown_001 je izjavil:
Ribe... (kakor mi je znano vegetarijanci jedo ribe)
Ne. Tisto so pesceterijanci. Pescetarianism @ Wikipedia
Razumem da se imajo nekateri za vegeteriance pa jedo ribe ampak čist iz izrazoslovnega vidika je pa to napačno. No je pa še en vidik; mesojedec tud ne bo 100% sam mesa jedel; zato se mogoče tud od vegeterijancev ne more pričakovat 100% samo rastlinske hrane. Bistvena je močna težnja po ravnanju ki ustreza vegeterijanstvu. Ni pa nujno biti popoln svetnik.
Jz sam sem pesceterijanc in se nikoli nisem samooklical za vegeterijanca ravno iz tega razloga ker hočm bit pošten do sebe in drugih; nočem se prikazovat kot svetnika ki ne je nobene živali če to pač nisem. Je pa res da razen rib ne jem nobenega mesa.
Jz bi tko reku; če so pesceterijanci je zelo zanimiva opcija recimo rižota z tuno; al pa špageti z paradižnikovo omako in tuno ( seveda je fajn tuno prej dobro mal na manjše koščce razcefrat ) . Če so pa res vegeterijanci je pa zanimiva opcija recimo kus kus; sojini polpeti; krompir; kremasta gobova juha.
Master_Yoda ::
Bolje je reci, da vegetarijanci ne jemo zivali, kot pa mesa. Ker potem imas taksne talente ki naokoli razlagajo da so vegetarjanci, jejo pa ribe (pescatarjanci) ali pa samo nekaj krat na mesec (flexatarjanci). Ne vem pa zakaj gre folku tako v nos to, da imajo ideje da postrezes vegetarjancem hrano s skritim mesom, peceno na zivalski masti, itd. Potem pa smo vegetarjanci vsiljivi in delamo propagando.
Predlog za vegetarjansko (ni veganska!) jed, ki jo lahko naredis dan prej:
Testeninska solata:
Polzki
Majoneza
Na koscke narezana paprika
Na koscke narezan paradiznik
Soncnicna semena
Bucna semena
Sezam
Poper
Ostale zacimbe po okusu...
Zmesaj to skupaj in postrezes mrzlo iz hladilnika.
Predlog za vegetarjansko (ni veganska!) jed, ki jo lahko naredis dan prej:
Testeninska solata:
Polzki
Majoneza
Na koscke narezana paprika
Na koscke narezan paradiznik
Soncnicna semena
Bucna semena
Sezam
Poper
Ostale zacimbe po okusu...
Zmesaj to skupaj in postrezes mrzlo iz hladilnika.
frudi ::
Master_Yoda je izjavil:
Ne vem pa zakaj gre folku tako v nos to, da imajo ideje da postrezes vegetarjancem hrano s skritim mesom, peceno na zivalski masti, itd. Potem pa smo vegetarjanci vsiljivi in delamo propagando.
Zanimivo vprašanje, o katerem bi se dalo marsikaj predebatirati. Ampak po mojem raje ne v tej temi, ker bi jo hitro iztirilo.
Testeninska solata:
Polzki
Majoneza
Na koscke narezana paprika
Na koscke narezan paradiznik
Soncnicna semena
Bucna semena
Sezam
Poper
Ostale zacimbe po okusu...
Zmesaj to skupaj in postrezes mrzlo iz hladilnika.
Enostavno, hitro pripravljeno in okusno, ravno nekaj takega, kar OPju koristi. In po potrebi trivialno prilagoditi tudi za vegane, če se majonezo zamenja za kako verzijo 'vegi-majoneze', ki se jo tudi pri nas dobi v večini bolje založenih supermarketov.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: frudi ()
kingsix ::
Postreži kak solato s sirom za žar in jajco. Če so vegani pa solato s tofu in popečenimi šampinjoni.. Problem solved.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
haltar ::
Dva simpl recepta, k se lahko naredita tudi v masovki:
1.) Popražiš por (čebulo). Notri vržeš še na koščke narezane šampinjone (ali pa bučke). Na koncu dodaš še nekaj vnaprej prekuhanega fižola. Fino pašejo zraven indijske ali musulmanske začimbe, ampak da se tudi samo s poprom, sladko papriko in čilijem, mogoče bi tudi rožmarin pasal.
Postrežeš z rižem, v riž vržeš drobnjak ali peteršilj. Zravn tega fino paše tudi sir na žaru.
Doza: čebule kot ti paše, ene 500g šampinjonov ali pa ena velika (ne še čist mutantsko velka) bučka za 3-4 ljudi, pol tok fižola
2.) V loncu popražiš čebulo, nato še bučke narezane na koščke. Dodaš poper, sol, sladko papriko, čili (tole pride fajn, če je mal bolj začinjeno), paradajz mezgo, olupljen krompir narezan na kocke in lečo. Zaliješ in pustiš da ti vre na nizki temperaturi vsaj 40min, ko pokoštaš da se je leča zmehčala, je čorbica narejena.
Doza: na uč, ene trije srednje velki krompirji in 2dcl kozarec leče za 3 ljudi.
Seveda za na konec v lonec podtakneš še eno fajn mastno svinsko klobaso, zato da izpadeš car pred ljudmi s čustvenimi problemi.
1.) Popražiš por (čebulo). Notri vržeš še na koščke narezane šampinjone (ali pa bučke). Na koncu dodaš še nekaj vnaprej prekuhanega fižola. Fino pašejo zraven indijske ali musulmanske začimbe, ampak da se tudi samo s poprom, sladko papriko in čilijem, mogoče bi tudi rožmarin pasal.
Postrežeš z rižem, v riž vržeš drobnjak ali peteršilj. Zravn tega fino paše tudi sir na žaru.
Doza: čebule kot ti paše, ene 500g šampinjonov ali pa ena velika (ne še čist mutantsko velka) bučka za 3-4 ljudi, pol tok fižola
2.) V loncu popražiš čebulo, nato še bučke narezane na koščke. Dodaš poper, sol, sladko papriko, čili (tole pride fajn, če je mal bolj začinjeno), paradajz mezgo, olupljen krompir narezan na kocke in lečo. Zaliješ in pustiš da ti vre na nizki temperaturi vsaj 40min, ko pokoštaš da se je leča zmehčala, je čorbica narejena.
Doza: na uč, ene trije srednje velki krompirji in 2dcl kozarec leče za 3 ljudi.
Seveda za na konec v lonec podtakneš še eno fajn mastno svinsko klobaso, zato da izpadeš car pred ljudmi s čustvenimi problemi.
feryz ::
Uporabi tole namesto mletega mesa ali koščkov mesa.
https://www.google.si/search?q=sojini+k...
Potem lahko narediš karkoli. Golaž, filane paprike, lazanjo, makarone, segedin... Ni da ni.
https://www.google.si/search?q=sojini+k...
Potem lahko narediš karkoli. Golaž, filane paprike, lazanjo, makarone, segedin... Ni da ni.
TheBlueOne ::
- siri na zaru
- Ce je mozno pecenje na olju lahko uporabis recept za falafle, razni polpeti
- Ce ni olje, nam je ze uspelo testo za falafle zmesati z oljem in peci na zaru
- Zelenajva na zaru, gobe ipd. so problem, ker jih ni lahko pripravljati, vseeno ocitna izbira
- Vegiji naceloma zelo cenijo sveze narezano zelenjavo in kaksne omake
Je pa pri nas, kjer je vcasih ze vec kot polovica vegijev vegi hrane vsaj dvakratnik potrebnega, ker mesojedci z veseljem vzamejo tudi vegi hrano.
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor? Se vam zdi ta humor se aktualen? Ima kdo potrebo po potrditvi, da dela prav? Nekaj ze mora biti, da ste nezmozni enostavno predlagati receptov ampak raje poveste kako ste vi zaj***** in drugacnih ne slivite pet posto, ce je treba za to kaj storiti...
- Ce je mozno pecenje na olju lahko uporabis recept za falafle, razni polpeti
- Ce ni olje, nam je ze uspelo testo za falafle zmesati z oljem in peci na zaru
- Zelenajva na zaru, gobe ipd. so problem, ker jih ni lahko pripravljati, vseeno ocitna izbira
- Vegiji naceloma zelo cenijo sveze narezano zelenjavo in kaksne omake
Je pa pri nas, kjer je vcasih ze vec kot polovica vegijev vegi hrane vsaj dvakratnik potrebnega, ker mesojedci z veseljem vzamejo tudi vegi hrano.
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor? Se vam zdi ta humor se aktualen? Ima kdo potrebo po potrditvi, da dela prav? Nekaj ze mora biti, da ste nezmozni enostavno predlagati receptov ampak raje poveste kako ste vi zaj***** in drugacnih ne slivite pet posto, ce je treba za to kaj storiti...
Karton4 ::
Poglej si mogoce seitan, sam ga veliko uporabljam, tudi kot vegi golaz ko si naredim.
Imas tudi vegatrijansko lazanjo, ki res pride top, ce izberes prave sestavine!
Imas tudi vegatrijansko lazanjo, ki res pride top, ce izberes prave sestavine!
PacificBlue ::
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor?
Ko sem prebral komentarje, me je kar minilo, da bi dal kaksen predlog, ker sem namreč sam vegetarijanec. Žal obstaja še vedno omejen folk. Precej omejen.
Zato pa ne znajo pripraviti kaj za vegetarijance.:)
I’m out.
:3
:3
frudi ::
Še ena enostavna jed, ki jo lahko pripraviš vnaprej in je še okusnejša naslednji dan, kremna lečina juha:
- za par minut popražiš sesekljano čebulo, česen in ingver, toliko da začne rumenet
- dodaš sesekljano (najraje rdečo) papriko in korenček, popražiš še kakih pet minut
- dodaš rdečo lečo (ni je treba vnaprej namakat), sesekljan paradižnik (lahko tudi pelate iz konzerve), par zelenjavnih jušnih kock (ali vegeto), po želji kak feferon, na kocke narezan krompir ali dva in začimbe - sol, poper, kumina, peteršilj, bazilika, rdeča paprika, po želji čili za bolj pekoč okus in kurkumo za bolj izrazito rumeno barvo
- zaliješ z vodo, zavreš in pustiš počasi vreti kake pol ure, toliko da se leča dobro razkuha
- na koncu dobro zmiksaš s paličnim mešalnikom, da dobiš lepo kremasto juho
Shraniš v hladilniku do naslednjega dne, ko jo pred postrežbo pogreješ in po potrebi malo razredčiš (ker se bo vmes še zgostila). Zraven ponudiš kruh, croutone, zlate kroglice (za ne-vegane)... pač kar paše zraven k juham.
- za par minut popražiš sesekljano čebulo, česen in ingver, toliko da začne rumenet
- dodaš sesekljano (najraje rdečo) papriko in korenček, popražiš še kakih pet minut
- dodaš rdečo lečo (ni je treba vnaprej namakat), sesekljan paradižnik (lahko tudi pelate iz konzerve), par zelenjavnih jušnih kock (ali vegeto), po želji kak feferon, na kocke narezan krompir ali dva in začimbe - sol, poper, kumina, peteršilj, bazilika, rdeča paprika, po želji čili za bolj pekoč okus in kurkumo za bolj izrazito rumeno barvo
- zaliješ z vodo, zavreš in pustiš počasi vreti kake pol ure, toliko da se leča dobro razkuha
- na koncu dobro zmiksaš s paličnim mešalnikom, da dobiš lepo kremasto juho
Shraniš v hladilniku do naslednjega dne, ko jo pred postrežbo pogreješ in po potrebi malo razredčiš (ker se bo vmes še zgostila). Zraven ponudiš kruh, croutone, zlate kroglice (za ne-vegane)... pač kar paše zraven k juham.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
issak ::
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
issak ::
Evo en zelo enostaven recept, ki ga ni problem razširiti za kolikor oseb pač rabiš, in noter lahko dodaš tudi zelenajo naprimer korenje, zeleno ipd.
https://www.theironyou.com/2016/03/vega...
Sem naredil že večkrat cel lonec, in sem imel cel teden malico v službi. Dela precej malo, za veliko porcijo hrane.
Čičeriko lahko skuhaš tudi sam, suho - namakaš v vodi s sodo bikarbono, spereš, kuhaš par ur (probavaš sproti), spereš, to je to.
Za zraven pa lahko dodaš še bučke in melancane na žaru (oz na ponvi - malo zapečene par minutk pa so, ni treba nič kuhati da so vse mehke noter)
Tudi sejtan, ki je bil zgoraj omenjen, lahko dodaš v to jed. Ali pa koščke tofuja za zraven.
Mogoče za inspiracijo:
https://www.reddit.com/r/veganrecipes/
https://www.reddit.com/r/vegetarian/
https://www.reddit.com/r/MeatlessMealPr...
Sam veliko receptov najem tu, predvesem MeatlessMealPrep je prilagojen za večje količine hrane naenkrat.
https://www.theironyou.com/2016/03/vega...
Sem naredil že večkrat cel lonec, in sem imel cel teden malico v službi. Dela precej malo, za veliko porcijo hrane.
Čičeriko lahko skuhaš tudi sam, suho - namakaš v vodi s sodo bikarbono, spereš, kuhaš par ur (probavaš sproti), spereš, to je to.
Za zraven pa lahko dodaš še bučke in melancane na žaru (oz na ponvi - malo zapečene par minutk pa so, ni treba nič kuhati da so vse mehke noter)
Tudi sejtan, ki je bil zgoraj omenjen, lahko dodaš v to jed. Ali pa koščke tofuja za zraven.
Mogoče za inspiracijo:
https://www.reddit.com/r/veganrecipes/
https://www.reddit.com/r/vegetarian/
https://www.reddit.com/r/MeatlessMealPr...
Sam veliko receptov najem tu, predvesem MeatlessMealPrep je prilagojen za večje količine hrane naenkrat.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
issak ::
Uporabi tole namesto mletega mesa ali koščkov mesa.
https://www.google.si/search?q=sojini+k...
Potem lahko narediš karkoli. Golaž, filane paprike, lazanjo, makarone, segedin... Ni da ni.
In pa še drobljenec https://trgovina.mercator.si/market/izd... za lazanje, bolognese ipd.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
issak ::
Tudi če se ti iz nekega bizarnega razloga samo zelenjava ne zdi dovolj posebna, vegetarijanska hrana še zdaleč ni samo zelenjava.
Žal se moraš sprijazniti, da si ti tista zahtevna posebna snežinka, ki ji mora biti vse prilagojeno in se ji morajo drugi klanjati, da ni potem štale ob večerji. Ne pa vegetarijanci.
Kaj pa je?
Poglej malo po redditu na linkih ki sem jih nalimal zgoraj, se najde marsikaj...
Dejansko vse razen živali, mleka in jajc. Preostane zelo veliko živil...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
frudi ::
In pa še drobljenec https://trgovina.mercator.si/market/izd... za lazanje, bolognese ipd.
Tole je super nadomestek za mleto meso. Jaz za več teksture in nižjo ceno zadevo skombiniram s kuhano piro in lečo, zadeva izpade izvrstno.
Na splošno ima Lavida poleg drobljenca še nekaj odličnih izdelkov v ponudbi. Njihov dimljen tofu in tofu mix v kockah sta mi praktično kot droga :P
Mogoče za inspiracijo:
https://www.reddit.com/r/veganrecipes/
https://www.reddit.com/r/vegetarian/
https://www.reddit.com/r/MeatlessMealPr...
Dodal bi še https://www.reddit.com/r/vegangifrecipes, za bolj vizualne tipe :)
Tudi če se ti iz nekega bizarnega razloga samo zelenjava ne zdi dovolj posebna, vegetarijanska hrana še zdaleč ni samo zelenjava.
Kaj pa je?
Recimo za spremembo bolj ne-zdrave zadeve:
in še marsikaj :)
Mimogrede, vse jedi na slikah so celo veganske, ne samo vegetarijanske.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
Meizu ::
Kot so ze nekateri omenili gratinirana pasta je dbest, lahko naredis tudi kaksno lazanjo (tukaj si lahko zelo kreativen, sploh spinacna lazanja je top), lahko tudi za prilogo kaksen riz z raznorazno zelenjavo, vrtni golaz (!!), bucke itak, sir na zaru, medobedek karpaco (gobova ali kaj drugega je vedno zakon) itd. :)
maco-maco ::
Poleg miljon izvedb testenin in omake, enolončnic/čorb, zelenjave in mesnih nadomestkov na žaru, rezličnih solat s testeninami ali brez, pohanih bučk, gob, malancanov, mi trenutno na misel pride stročji fižol s krompirjem in drobtinami in štruklji z gobovo omako. Zraven pa kakšna grška solata.
Kaj?
Map ::
Stročji fižol s kislo smetano pa si zmagal, lahko kot samostojna jed ali pa kot sladica. Za vsejedce vzameš še malo ocvirkov. Ali pa mogoče segedin s krompirjem ali ajdovimi žganci. Tudi razne solate so lahko zelo dobre, recimo testeninska je meni všeč, veliko testenin(tulci) s solato, motovilcem, češnjevim paradišnikom. Za enostavno in super omako za testenine potrebuješ paradižnik, baziliko, origano, malo sladkorja in pa česen dodaš na koncu. Popečeš lahko marsikatero zelenjavo, meni so šampinjoni zelo okusni, ali pa špic paprika pa potem dodaš malo olivnega olja in česna. Lahko jih še s kako sladico presenetiš, verjetno bi se dalo jabolka ali kaj podobnega popečt, pa dodaš med in sladoled(če ga lahko imaš ta čas na hladnem), če je opcija za palačinke narediš lešnikov nadev.
#000000 ::
No se kr lepo nabirajo ideje, super itak mam še časa, tako da kaj bom izbral trenutno še ne vem, bo pa kej enostavnega garant. Hvala
branimirII ::
Jaz bi priporocio prebranac. Zelenjavu na zaru. Pohanu cvetacu i bucke. Malo ajvara, domaceg kruha. Kajmaka. Malo pomfrija. Pasulj bez mesa. Sataraš. Za poslasticu pa baklavu.
Punjene paprike sa krompirom. Mogoce tudi sarme sa rizotom. Pita sa sirom.
Punjene paprike sa krompirom. Mogoce tudi sarme sa rizotom. Pita sa sirom.
tryhard ::
PacificBlue je izjavil:
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor?
Ko sem prebral komentarje, me je kar minilo, da bi dal kaksen predlog, ker sem namreč sam vegetarijanec. Žal obstaja še vedno omejen folk. Precej omejen.
Zato pa ne znajo pripraviti kaj za vegetarijance.:)
Imaš na voljo zelo okusen recept, nimaš pa olja, a imaš mast.
Čisto mimogrede, kam uvrščate med?
issak ::
PacificBlue je izjavil:
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor?
Ko sem prebral komentarje, me je kar minilo, da bi dal kaksen predlog, ker sem namreč sam vegetarijanec. Žal obstaja še vedno omejen folk. Precej omejen.
Zato pa ne znajo pripraviti kaj za vegetarijance.:)
Imaš na voljo zelo okusen recept, nimaš pa olja, a imaš mast.
Čisto mimogrede, kam uvrščate med?
Glede "nimaš olja imaš pa mast" - če misliš reči ali potem vseeno skuham recept ali ne - um se mi še ni zgodilo da bi imel živalsko mast (pa ne mislim masla), pa ne bi imel olja. V primeru da nimam olja skočim v merkator pod blokom ponj, z živalsko mastjo ne bi kuhal in tudi jedel ne bi.
Glede medu - jaz ga jem, in tudi če bi se odločil da ne bi jedel jajc in mleka bi še vedno jedel med, vem pa da ga nekateri vegani uvrščajo med živalske proizvode in ga ne uživajo.
No se kr lepo nabirajo ideje, super itak mam še časa, tako da kaj bom izbral trenutno še ne vem, bo pa kej enostavnega garant. Hvala
Boš še zase potem skuhal kakšen vegi recept :)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
harvey ::
PacificBlue je izjavil:
Je pa zanimivo, da ljudje pri nasvetih za vegi recepte bolj predlagajo, kako njihove diete neupostevati, kot pa pomagati. Samo iz radovednosti me zanima, kje je v tem tale cool faktor?
Ko sem prebral komentarje, me je kar minilo, da bi dal kaksen predlog, ker sem namreč sam vegetarijanec. Žal obstaja še vedno omejen folk. Precej omejen.
Zato pa ne znajo pripraviti kaj za vegetarijance.:)
Imaš na voljo zelo okusen recept, nimaš pa olja, a imaš mast.
Čisto mimogrede, kam uvrščate med?
Recept je več ali manj spisek za v trgovino. Priprava jedi pa zahteva široko uporabo kuharskih tehnik. Tako da lahko v nekaterih primerih opustiš tudi maščobo. Sploh pa ogromno ljudi ne uporabljala direktno živalskih maščob (svinjske masti, loja, gosje masti...) pri kuhanju, četudi so vsejedi.
Dosledni vegani medu ne uživajo. Podobna logika kot mleko.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
maco-maco ::
Če je golaž, lahko narediš krompirjev ali stročji fižol golaž ali kakšno obaro. Zraven pa njoke, polento, krompirjeve/ajdove žgance zabeljene s čebulo.
Za večerjo pa podobno, zelenjava/sir/tofu na žaru. V paprike lahko mdodaš skuto in česen, na malancane gongorzolo. Zraven bogata solata (grška ali podobna). Fige s sirom, sir z medom, ali sadje kar tako.
Pečen fižol/prebranec sploh ni slaba ideja, a mogoče bi vseeno uporabil sezonske zadeve. Ppohana cvetača je tudi zanimiva, a če ne pohaš mogoče bolj primerna v solati. Pa kakšna koruzo mogoče bo že takrat. Pite/burek/narastki so tudi zanimivi, samo če ni pečice, bi bili stari.
V glavnem, možnosti je miljon, ura pa je pozna za pretirano razmišljanje o hrani. Grem raje spat, da ne izropam shrambe/hladilnika.
Za večerjo pa podobno, zelenjava/sir/tofu na žaru. V paprike lahko mdodaš skuto in česen, na malancane gongorzolo. Zraven bogata solata (grška ali podobna). Fige s sirom, sir z medom, ali sadje kar tako.
Pečen fižol/prebranec sploh ni slaba ideja, a mogoče bi vseeno uporabil sezonske zadeve. Ppohana cvetača je tudi zanimiva, a če ne pohaš mogoče bolj primerna v solati. Pa kakšna koruzo mogoče bo že takrat. Pite/burek/narastki so tudi zanimivi, samo če ni pečice, bi bili stari.
V glavnem, možnosti je miljon, ura pa je pozna za pretirano razmišljanje o hrani. Grem raje spat, da ne izropam shrambe/hladilnika.
Kaj?
fosil ::
Ne vem zakaj kompliciraš, saj mesojedci tudi ne bodo imeli 20 stvari na meniju.
Če bo za kosilo golaž, vegijem narediš zelenjavno čorbo, kot si rekel.
Če bodo za večerjo čevapi in ribe, vegijem narediš tofu in bučke.
Priloge kot so kruh, ajvar, solate in sladice so pa itak za vse.
Če bo za kosilo golaž, vegijem narediš zelenjavno čorbo, kot si rekel.
Če bodo za večerjo čevapi in ribe, vegijem narediš tofu in bučke.
Priloge kot so kruh, ajvar, solate in sladice so pa itak za vse.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19683 (17387) | Unknown_001 |
» | Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13748 (4481) | c3p0 |
» | Kaj je za kosiloOddelek: Loža | 9388 (6532) | m0LN4r |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16740 (14341) | Brane22 |
» | Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22824 (21173) | ales85 |