Forum » Kaj kupiti » Kateri e-bralnik?
Kateri e-bralnik?
dvihtelic ::
Pozdravljeni. Ker za mojo ženo kupujem isto ebralnik in ne vem kaj naj vzamem, me zanima ali ima kdo od vaš KOBO variante? Namreč izposojala bi si knjige pa sem ter tja kakšno kupila. Cena nekje do 200€. Lepo prosim za mnenja.
Miami-T ::
Pozdravljeni. Ker za mojo ženo kupujem isto ebralnik in ne vem kaj naj vzamem, me zanima ali ima kdo od vaš KOBO variante? Namreč izposojala bi si knjige pa sem ter tja kakšno kupila. Cena nekje do 200€. Lepo prosim za mnenja.
Če mislite izposojo iz Cobiss Ela okolja naših knižnic, potem Kobo odpade, ker ne podpira formata zaščite.
imi ::
Sam imam, kot sem že prej napisal v tej temi Pocketbook Inkpad 4 in mi Cobiss Ela deluje brez težav...
Irbis ::
A je kakšna SLO stran, kjer lahko kupiš (ne izposodiš) e-knjige in nimajo zaščite, oz. Imajo tako, ki jo kobo podpira?
https://www.sanje.si/
Tukaj sem nabavil nekaj knjig, ki so bile lepo v nezaščitenem formatu epub, edina stvar, ki jo naredijo, je, da je v knjigi potem vsake toliko tvoj elektronski naslov.
In če ujameš kakšno akcijo, jih dobiš tudi zelo ugodno.
Mislim, da so nezaščitene knjige tudi pri:
https://www.policadubova.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Irbis ()
Zaphod_B75 ::
Ima(m) veliko zagato.
Žena je pozabla geslo od Adobe DRM accounta. Na njenem mackintoshu ma še vedno inštaliran adobe digital editions. A je kakšen način da ji pokaže mail in password? Bi blo super,,,
Na mackintoshu pokaže da je computer alredy authorized, na njeno ime in priimek, samo maila ne pokaže nikjer.
Po tem ko je Pocketbook Verse začetek decembra (kar naenkrat spontano, novembra je še vse delalo) začel srat da ne more odpret knjig izposojenih preko Ela, je chatgpt reku da je problem z drm. In je deaktivirala svoj account na PB Versotu.
In zdaj (tik pred dopustom) ko bi si želela sposodit kakšno knjigo preko MKL in Ela si jo sposodi ampak je ne more odpret.
Zdaj spet četGPT pravi da naj se vpiše s svoji Adobe accountom za katerega je pozabla geslo. Sm ji svetoval naj reset password, adobe ne najde njenga maila nikjer, tko da ne more.
help, Kaj zdaj? Kako naprej?
Kakršnakoli pomoč bi bila nadvse dobrodošla
hvala
Žena je pozabla geslo od Adobe DRM accounta. Na njenem mackintoshu ma še vedno inštaliran adobe digital editions. A je kakšen način da ji pokaže mail in password? Bi blo super,,,
Na mackintoshu pokaže da je computer alredy authorized, na njeno ime in priimek, samo maila ne pokaže nikjer.
Po tem ko je Pocketbook Verse začetek decembra (kar naenkrat spontano, novembra je še vse delalo) začel srat da ne more odpret knjig izposojenih preko Ela, je chatgpt reku da je problem z drm. In je deaktivirala svoj account na PB Versotu.
In zdaj (tik pred dopustom) ko bi si želela sposodit kakšno knjigo preko MKL in Ela si jo sposodi ampak je ne more odpret.
Zdaj spet četGPT pravi da naj se vpiše s svoji Adobe accountom za katerega je pozabla geslo. Sm ji svetoval naj reset password, adobe ne najde njenga maila nikjer, tko da ne more.
help, Kaj zdaj? Kako naprej?
Kakršnakoli pomoč bi bila nadvse dobrodošla
hvala
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10
Zaphod_B75 ::
@yayo: ne vem točno
update:
Po nekaj brskanja sm ugotovil da je problem najnovejši 6.10 firmware za Pocketbook Verse. Adobe drm nima veze. Ako vam je karkoli do branja knjig iz knjižnice ne PB Verse (isto velja za PB Era) updatajte. Sem poslal mail na podporo pocketbooka in cobissa pa da vidimo. Najraje bi ga kar sam downgradal samo zgleda da ni tko simpl / ne gre.
update:
Po nekaj brskanja sm ugotovil da je problem najnovejši 6.10 firmware za Pocketbook Verse. Adobe drm nima veze. Ako vam je karkoli do branja knjig iz knjižnice ne PB Verse (isto velja za PB Era) updatajte. Sem poslal mail na podporo pocketbooka in cobissa pa da vidimo. Najraje bi ga kar sam downgradal samo zgleda da ni tko simpl / ne gre.
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zaphod_B75 ()
dvihtelic ::
Žena se je zagledala v tega PocketBook InkPad 4, si lahko izposoja in nakupuje normalno knjige v Sloveniji?
theStranger ::
Žena se je zagledala v tega PocketBook InkPad 4, si lahko izposoja in nakupuje normalno knjige v Sloveniji?
Uporabljam PocketBook InkPad 4 približno dve leti in sem zadovoljen. Sicer je to mojh prvi bralnik in ne morem z ničemer primerjati. Zaenkrat pa nisem imel nobenih težav. Deluje tudi izposoja iz cobiss ele...
d4vid ::
A je kakšna SLO stran, kjer lahko kupiš (ne izposodiš) e-knjige in nimajo zaščite, oz. Imajo tako, ki jo kobo podpira?
https://www.sanje.si/
Tukaj sem nabavil nekaj knjig, ki so bile lepo v nezaščitenem formatu epub, edina stvar, ki jo naredijo, je, da je v knjigi potem vsake toliko tvoj elektronski naslov.
In če ujameš kakšno akcijo, jih dobiš tudi zelo ugodno.
Mislim, da so nezaščitene knjige tudi pri:
https://www.policadubova.org/
Hvala, sicer ponudba je bolj švoj, je pa boljše kot nič. Moj mail me ne moti, itak je za osebno rabo, ne piratiziranje.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izposojanje slovenskih e-knjig prevzema COBISS Ela (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 23209 (1403) | im46 |
| » | Biblos umrl, nasledila sta ga Beletrina Digital in COBISS Ela (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostalo | 44203 (5009) | a_borlak |
| » | Biblos se poslavlja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14377 (4407) | Groot |
| » | Kobo Clara in nalaganje z BiblosaOddelek: Mobilne tehnologije | 16812 (9301) | marko-mb |