Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
podtalje ::
V kolikor vidiš desktop, ne vidiš pa samo filma znotraj video predvajalnika, je problem v overlay-u (poglej prvo objavo te teme).
buttcrack ::
imam podoben problem kot že nekateri pred mano... Na TV ne dobim barvne slike.
Teden nazaj je delalo še vse lepo in prav, po sveži namestitvi XPjev in novih ATIjevih driverjev pa o barvni sliki ni ne duha ne sluha.
Grafična je ATI 9550, TV je en LCD s S-video priključkom, povezano pa mam direkt preko S-video kabla.
Ne razumem kaj bi se v enem tednu spremenilo...
Teden nazaj je delalo še vse lepo in prav, po sveži namestitvi XPjev in novih ATIjevih driverjev pa o barvni sliki ni ne duha ne sluha.
Grafična je ATI 9550, TV je en LCD s S-video priključkom, povezano pa mam direkt preko S-video kabla.
Ne razumem kaj bi se v enem tednu spremenilo...
barje ::
Podtalje, hvala za sporočilo. Uporabo overlay poznam, problem je ker pri Divx playerju ne najdem nastavitev(settings).
kulSMS ::
Imam problem pri Celozaslonskem vidu na TV-ju. Imam Nvidia gonilnike (81.95) in kartico Geforce 6600.
Resolucija monitorja je 1024x768 resolucija na TV-ju pa 800x600.
Če predvajam film v Full Screen mi ga obreže iz vseh strani vendar ne v razmerju resolucije monitorja in TV-ja. (če je film velik 1024x768 ga je vidnega več kot 800x600 pikslov).
Prej sem imel Geforce 2 MX 400 in iste gonilnike pa nisem imel teh problemov.
Resolucija monitorja je 1024x768 resolucija na TV-ju pa 800x600.
Če predvajam film v Full Screen mi ga obreže iz vseh strani vendar ne v razmerju resolucije monitorja in TV-ja. (če je film velik 1024x768 ga je vidnega več kot 800x600 pikslov).
Prej sem imel Geforce 2 MX 400 in iste gonilnike pa nisem imel teh problemov.
s51as ::
Živjo,
ali se da kako naredit da bi na 16:9 analogni TV na katero je preko SCART/S video priklopljen računalnik z gf 4 ti grafično kartico sliko prikazoval čez cel zaslon? Verjetno je vprašanje kako računalniku povedat da naj v TV pošilja 16:9 format slike?
Na računalnik nimam priključenega monitorja ampak samo TV. TV je loewe mimo če je kaj pomembno.
lep pozdrav.
ali se da kako naredit da bi na 16:9 analogni TV na katero je preko SCART/S video priklopljen računalnik z gf 4 ti grafično kartico sliko prikazoval čez cel zaslon? Verjetno je vprašanje kako računalniku povedat da naj v TV pošilja 16:9 format slike?
Na računalnik nimam priključenega monitorja ampak samo TV. TV je loewe mimo če je kaj pomembno.
lep pozdrav.
It's just me myself and I
roki90 ::
Jas pa ne morem povezati TV-ja in PC-ja. In sicer imam grafično GeForce 8400gs pa najnovejši driver. Vse skupaj na visti. Karkoli naredim na TV ni slike. Vse kot je opisano na nvidia internetni strani in v navodilih od PC-ja. Nič ne deluje. V NVIDIA Control Panel mi niti ne zazna TV-ja. Povezan pa sem preko S-Video+adapter+scart.
Pa s kablom ni nič narobe, ker če priklopim stari PC, na katerem je radeon 9550 mi dela normalno.
Prosim pomoč!!!!!!
Pa s kablom ni nič narobe, ker če priklopim stari PC, na katerem je radeon 9550 mi dela normalno.
Prosim pomoč!!!!!!
5er--> ::
@roki90: če dela kabel z atijem, ni nujno da bo tudi z nvidio...
@s51as: nastavi tako resolucijo, da bo 16:9. Klik
@s51as: nastavi tako resolucijo, da bo 16:9. Klik
roki90 ::
Kateri kabel pa potem naj uporabim?
Tega ki ga imam zdaj sem kupil posebej, ni bil v kompletu.
Tega ki ga imam zdaj sem kupil posebej, ni bil v kompletu.
gantarbl ::
Malo na splošno:
V petek sm se cel popoldne trudil spravt sliko iz PC na LCD Tv (32PFL7332 Philips). Ni šlo pa ni šlo. Priklopu sem pa iz DVI-ja na PC-ju na HDMI na TV-ju. Kabel imam DVI-DVI s HDMI adapterjem, 7 metrov. Več kot plavega ekrana na TV-ju nisem dobil. Pa sem usposobil dva monitorja in tudi grafika (nVidia) mi je prepoznala TV. Resolucijo sem naštimal, pa nič.
Pol sem pa danes še enrat poskusil in štos je bil samo v temu, da je treba na TV-ju manualno (ročno) naštimat, da hočeš spremlat signal iz HDMI in, EUREKA, namizje se je pokazao tudi na TV-ju. Npr. DVD pa samo prižgeš in TV se samodejno preklopi na tist vhod, tuki pa ne.
Hočem rečt, samo to, da so včasih rešitve veliko bolj preproste, kot je cinjenje konektorjev, updatanje firmwera itd.
Imam pa sedaj problem z zvokom.
Kakšen kabel je za povezat DIGITAL AVDIO OUT na PC-ju in DIGITAL AUDIO IN na TV-ju??? V navolih od TV-ja izrecno piše, da je potrebno povezat z digitalnimi VH/IZ. Navaden 3.5 JACK (kot za obične zvočnike) ne pali.
Hvala in lp
blaž
V petek sm se cel popoldne trudil spravt sliko iz PC na LCD Tv (32PFL7332 Philips). Ni šlo pa ni šlo. Priklopu sem pa iz DVI-ja na PC-ju na HDMI na TV-ju. Kabel imam DVI-DVI s HDMI adapterjem, 7 metrov. Več kot plavega ekrana na TV-ju nisem dobil. Pa sem usposobil dva monitorja in tudi grafika (nVidia) mi je prepoznala TV. Resolucijo sem naštimal, pa nič.
Pol sem pa danes še enrat poskusil in štos je bil samo v temu, da je treba na TV-ju manualno (ročno) naštimat, da hočeš spremlat signal iz HDMI in, EUREKA, namizje se je pokazao tudi na TV-ju. Npr. DVD pa samo prižgeš in TV se samodejno preklopi na tist vhod, tuki pa ne.
Hočem rečt, samo to, da so včasih rešitve veliko bolj preproste, kot je cinjenje konektorjev, updatanje firmwera itd.
Imam pa sedaj problem z zvokom.
Kakšen kabel je za povezat DIGITAL AVDIO OUT na PC-ju in DIGITAL AUDIO IN na TV-ju??? V navolih od TV-ja izrecno piše, da je potrebno povezat z digitalnimi VH/IZ. Navaden 3.5 JACK (kot za obične zvočnike) ne pali.
Hvala in lp
blaž
pensa ::
Torej rad bi povezal lcd in racunalnik. Glede na to,da se cene kablov hdmi/dvi kar razlikujejo a ima velik vpliv na kvaliteto slike? kdo katerga priporoča (rabm 1,5m).
Kako pa je z zvokom? lahko zvok laufa čez računalnik in zvočnike ali moraš povezati tudi zvočno kartico s tv?
ko enkrat zvežeš rač in lcd tv kaj je potrebno uštimat? na grafi imam dva dvi izhoda torej mi lahko laufa in monitor ter tv.
hvala.
Kako pa je z zvokom? lahko zvok laufa čez računalnik in zvočnike ali moraš povezati tudi zvočno kartico s tv?
ko enkrat zvežeš rač in lcd tv kaj je potrebno uštimat? na grafi imam dva dvi izhoda torej mi lahko laufa in monitor ter tv.
hvala.
Pri 1,5 m po moje ni problem kabel. Vzameš pač en DVI-HDMI kabel in je mirna bosna. Jest sm mel večje probleme ker sem rabil najmanj 5m. Vse kar sem dobil je bil 7m DVI-DVI pol sem moral pa še adapter DVI-HDMI napopat gor.
Če maš dva DVI izhoda na grafikulji, pol ni blema. Naštimaš v nastavitvah Dual View al neki tazga in maš monitor + TV. Pazit morš na resolucijo na 2 monitorju (torej TV-ju) - prebereš iz navodil. Jest moram posebi na TV-ju izbrat, če hočem gledat kaj na TV-ju.
Glede zvoka pa: meni v navodilih od TV-izrecno piše, da če povežeš PC preko HDMI, moraš pelat tud zvok preko DIGITAL AUDIO. Če pa povežeš PC s TV-jem preko S-VGA, pol pa povežeš z navadnim 3,5 Jack kablom (slušalke, zvočniki,...; moški-moški).
Zdej jest sem spraševal kaj pomeni ta DIGITAL AUDIO, pa mi je u MERKURJU reku da je to ČINČ-ČINČ kabel, ki sem ga tudi kupil, sprobal pa še ne. Poročam, ko bom.
lp blaž
Če maš dva DVI izhoda na grafikulji, pol ni blema. Naštimaš v nastavitvah Dual View al neki tazga in maš monitor + TV. Pazit morš na resolucijo na 2 monitorju (torej TV-ju) - prebereš iz navodil. Jest moram posebi na TV-ju izbrat, če hočem gledat kaj na TV-ju.
Glede zvoka pa: meni v navodilih od TV-izrecno piše, da če povežeš PC preko HDMI, moraš pelat tud zvok preko DIGITAL AUDIO. Če pa povežeš PC s TV-jem preko S-VGA, pol pa povežeš z navadnim 3,5 Jack kablom (slušalke, zvočniki,...; moški-moški).
Zdej jest sem spraševal kaj pomeni ta DIGITAL AUDIO, pa mi je u MERKURJU reku da je to ČINČ-ČINČ kabel, ki sem ga tudi kupil, sprobal pa še ne. Poročam, ko bom.
lp blaž
Digital audio špila!!!
Mal se je potrebno poigrat z nastavitvami na TV-ju in na zvočni kartici in pelje BP.
lp blaž
Mal se je potrebno poigrat z nastavitvami na TV-ju in na zvočni kartici in pelje BP.
lp blaž
dunker ::
Okej, tudi jst bi imel eno vprašanje za znalce.
Imam prenosnika z grafično kartico GF 8600 GT 512 MB, ki premore dva izhoda: S-Video in VGA. Za ogled kakšnih filmov (in mogoče občasno brcanje usnja v FIFI) bi rad sliko kar čim bolj kvalitetno spravil na 42" Sony plazmo. Zanima me, kaj je zame optimalna varianta?
Imam kabel, ki ima na obeh straneh S-Video priključek - en konec sem vtaknil v prenosnika, drugega v plazmo in zadeva dela brez težav, slika je kolikor toliko lepa (čeprav je tekst recimo komajda čitljiv). Zvok seveda "ostane" na prenosniku, kar mi ni všeč. Torej, kaj mi priporočate, da bi bila slika na TVju čim bolj kvalitetna? Če je najboljša omenjena delujoča varianta, kako naj spravim na TV še zvok?
Najlepša hvala za odgovore!
Anže
Imam prenosnika z grafično kartico GF 8600 GT 512 MB, ki premore dva izhoda: S-Video in VGA. Za ogled kakšnih filmov (in mogoče občasno brcanje usnja v FIFI) bi rad sliko kar čim bolj kvalitetno spravil na 42" Sony plazmo. Zanima me, kaj je zame optimalna varianta?
Imam kabel, ki ima na obeh straneh S-Video priključek - en konec sem vtaknil v prenosnika, drugega v plazmo in zadeva dela brez težav, slika je kolikor toliko lepa (čeprav je tekst recimo komajda čitljiv). Zvok seveda "ostane" na prenosniku, kar mi ni všeč. Torej, kaj mi priporočate, da bi bila slika na TVju čim bolj kvalitetna? Če je najboljša omenjena delujoča varianta, kako naj spravim na TV še zvok?
Najlepša hvala za odgovore!
Anže
Če ima ta plazma VGA vhod poveži preko njega. Mogoče bo boljše, odvisno od ločljivosti, ki jo podpira ta plazma.
Za zvok pa:
Na prenosniku izhod za slušalke -> potem pa na TV (verjetno imaš poleg S-video še cinch vhode za zvok...ugibam)
Za zvok pa:
Na prenosniku izhod za slušalke -> potem pa na TV (verjetno imaš poleg S-video še cinch vhode za zvok...ugibam)
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: podtalje ()
Plazma ima ločljivost 1024 x 1024, je pa že kar v letih - ob nakupu je stala gore denarja, zdaj je pa najbrž že kar malo za časom.
Če VGA vhod izgleda podobno kot VGA izhod na prenosniku, potem ga ne najdem ... Je pa na zadnji strani plazme še kakšnih 15 "činč" vhodov, tako da bom zvok že nekam priklopil, I guess. Hvala za odgovor.
Post Scriptum: Pri katerih resolucijah je bolj smiselna uporaba VGA izhoda?
Če VGA vhod izgleda podobno kot VGA izhod na prenosniku, potem ga ne najdem ... Je pa na zadnji strani plazme še kakšnih 15 "činč" vhodov, tako da bom zvok že nekam priklopil, I guess. Hvala za odgovor.
Post Scriptum: Pri katerih resolucijah je bolj smiselna uporaba VGA izhoda?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunker ()
kavkaa ::
Pozdravljeni!
Rabim pomoč, in sicer je zadeva takšna:
Imam LCD TV Philips 32pf7331 in grafično HD2600 xt. To dvoje sem povezal z DVI-HDMI kablom dolžine 2m. Nikakor pa ne morem nastavit take resolucije, da bi bila slika lepo gledljiva. Črke so razmazane in podobno. Sprobaval sem vse mogoce nastaviteve (resolucija, frekvenca osveževanja ...). Slika v bistvu zgleda taka, kot je na prenosniku, če ne nastaviš tiste resolucije kot je ekran.
Hvala za odgovore in LP
Iztok
Rabim pomoč, in sicer je zadeva takšna:
Imam LCD TV Philips 32pf7331 in grafično HD2600 xt. To dvoje sem povezal z DVI-HDMI kablom dolžine 2m. Nikakor pa ne morem nastavit take resolucije, da bi bila slika lepo gledljiva. Črke so razmazane in podobno. Sprobaval sem vse mogoce nastaviteve (resolucija, frekvenca osveževanja ...). Slika v bistvu zgleda taka, kot je na prenosniku, če ne nastaviš tiste resolucije kot je ekran.
Hvala za odgovore in LP
Iztok
5er-->, zdaj ravno čitam tole knjižico o plazmi in v enem skupku 5 vhodov so napisani sledeči vhodi:
Y/Q ....... Pb/Cb/B ....... Pr/Cr/R ....... HD ....... VD.
Očitno so vsi vhodi za video, ker piše, da ob takšnem priklopu priključim zvok na dva sosednja vhoda in sicer R/D/D/D in L/G/S/I.
A gre torej v tem primeru za 5-BNC priklop, ker vidim, da se signal iz VGA porta razcepi na 5 vhodov za TV?
Najlepša hvala za odgovor!
Y/Q ....... Pb/Cb/B ....... Pr/Cr/R ....... HD ....... VD.
Očitno so vsi vhodi za video, ker piše, da ob takšnem priklopu priključim zvok na dva sosednja vhoda in sicer R/D/D/D in L/G/S/I.
A gre torej v tem primeru za 5-BNC priklop, ker vidim, da se signal iz VGA porta razcepi na 5 vhodov za TV?
Najlepša hvala za odgovor!
Zgodovina sprememb…
To je v bistvu YPbPr, YCbCr, Component video/VGA (RGB/HV) vse v enem stvar. (Verjetno moreš izbrat v menuju kaj hočeš)
Torej bi šlo povezat VGA na PC-ju z RGB-HV vhodom na plazmi preko zgornjega kabla in ti omogočit tisto višjo resolucijo.
Probleme lahko imaš le z BNC konektorji, ker imaš na plazmi verjetno RCA vhode.
RCA konektorji
BNC konektor
BNC na RCA pretvornik
Torej bi šlo povezat VGA na PC-ju z RGB-HV vhodom na plazmi preko zgornjega kabla in ti omogočit tisto višjo resolucijo.
Probleme lahko imaš le z BNC konektorji, ker imaš na plazmi verjetno RCA vhode.
RCA konektorji
BNC konektor
BNC na RCA pretvornik
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: podtalje ()
Jep, točno tako je, kot praviš ... Za visoko ločljivost torej potrebujem VGA-5BNC kabel in 5 pretvornikov BNC-RCA.
Zdaj pa bi rad razčistil samo še to, kaj je v tem primeru "visoka ločljivost". Trenutno imam zadevo povezano prek S-Videa in kolikor vem, ima zadeva ločljivost 352 x 576/480. Ikone, tekst ipd. so neberljivi, za ogled filmov je pa povsem okey ...
Zdaj me pa zanima, kakšno ločljivost in kakšno ostrino slike bi lahko pričakoval z zgornjim načinom priklopa? Plazma ima ločljivost 1024 x 1024, kot že rečeno, gre pa za model Sony KE-42TS2E. Se da dejansko doseč podobno ostrino kot na prenosniku, torej netežavno brskanje po netu in prebiranje raznih zadev (samo za primer)?
Post Scriptum: Hm, zanimivo, na tem linku piše sledeče: Resolution of height (pixels): 768, Resolution of width (pixels): 1024. V priloženi knjižici pa piše 1024 dots (horizontal) x 1024 lines (vertical).
Zdaj pa bi rad razčistil samo še to, kaj je v tem primeru "visoka ločljivost". Trenutno imam zadevo povezano prek S-Videa in kolikor vem, ima zadeva ločljivost 352 x 576/480. Ikone, tekst ipd. so neberljivi, za ogled filmov je pa povsem okey ...
Zdaj me pa zanima, kakšno ločljivost in kakšno ostrino slike bi lahko pričakoval z zgornjim načinom priklopa? Plazma ima ločljivost 1024 x 1024, kot že rečeno, gre pa za model Sony KE-42TS2E. Se da dejansko doseč podobno ostrino kot na prenosniku, torej netežavno brskanje po netu in prebiranje raznih zadev (samo za primer)?
Post Scriptum: Hm, zanimivo, na tem linku piše sledeče: Resolution of height (pixels): 768, Resolution of width (pixels): 1024. V priloženi knjižici pa piše 1024 dots (horizontal) x 1024 lines (vertical).
Zgodovina sprememb…
1024 dots (horizontal) x 1024 lines (vertical) -> verjetno je to število črt/pik, ki jih je možno na tem panelu prikazati, resolucija (kar zmore prikazat elektronika) pa je 1024x768 pixels
Saj 1024x768 je ravno prava resolucija. (Ponavadi imajo monitorji nekaj takega.) 1024x1024 je 1:1 (stranici), kar se mi zdi malo neobičajno.
Slika bi morala biti taka kot na prenosniku glede ostrine, samo verjetno ne boš mogel stvari brat, ker bodo črke premajhne (TV gledaš z večje razdalje kot LCD prenosnika), kljub temu, da je to 42" TV. Moreš probat no...
Saj 1024x768 je ravno prava resolucija. (Ponavadi imajo monitorji nekaj takega.) 1024x1024 je 1:1 (stranici), kar se mi zdi malo neobičajno.
Slika bi morala biti taka kot na prenosniku glede ostrine, samo verjetno ne boš mogel stvari brat, ker bodo črke premajhne (TV gledaš z večje razdalje kot LCD prenosnika), kljub temu, da je to 42" TV. Moreš probat no...
Najlepša hvala za vso pomoč, 5er-->. Kapo dol.
Zdaj moram pa samo še nekje staknit testni kabel in pretvornike, preden se skeširam za nakup novih zadev.
Zdaj moram pa samo še nekje staknit testni kabel in pretvornike, preden se skeširam za nakup novih zadev.
KeKc7 ::
Na TV imam prek SCARTA prkloplen PC,in me zanima kako bi lahko čimbolj izostril sliko??
Ker imam gor še internet pa če kej pišem prek msnja ne morem nič prebrati,resolucijo imam narihtano na 800x600
pa 32bit način
Ps. Ker gre za staro mašino je prikloplena samo na TV..ne tudi na monitor
Ker imam gor še internet pa če kej pišem prek msnja ne morem nič prebrati,resolucijo imam narihtano na 800x600
pa 32bit način
Ps. Ker gre za staro mašino je prikloplena samo na TV..ne tudi na monitor
@KeKc7: Verjetno se lahko probaš kaj poigrat v gonilnikih (v ati-jevih je "sharpness"), ampak dvomim, da bo bilo berljivo. Boš moral še znižat resolucijo, če ne boš želel "megla efekta". Ne bi raj dobil še enega cheep monitorja? Ti bodo oči hvaležne.
Sam PAL standard ima resolucijo 720x576, TV pa uporablja le okoli ~660x516 pixels.
@dunker:Če kupiš kabel preko kakšne spletne trgovine ga lahko 15dni testiraš (v tem času jih lahko pisno obvestiš, da ti stvar ne paše), nato pa jim v nadaljnih 15ih dneh kabel vrneš.
Sam PAL standard ima resolucijo 720x576, TV pa uporablja le okoli ~660x516 pixels.
@dunker:Če kupiš kabel preko kakšne spletne trgovine ga lahko 15dni testiraš (v tem času jih lahko pisno obvestiš, da ti stvar ne paše), nato pa jim v nadaljnih 15ih dneh kabel vrneš.
acerAspire ::
Mene pa zanima, kje bi dobil poceni grafično kartico z yuv (komponentnim) tv izhodom. Bi rad preko teh treh video kablov hd sliko na HD-CRT televizorju (JVC-HV36p38). Hvala za odgovore. Seveda bi rad sliko 1920x1080, ki pa je prek S-video ni mogoče spravit. Mogoče ve kdo za kakšno drugačeno rešitev? Drugače še TV prebavlja HD-sliko tudi preko SCART-a, ampak je YUV bolj optimalna rešitev. (trenutno imam, se mi zdi, radeon 9200)
Boitch1985 ::
Pozdrav!
Prek kakšnim letom sem kupil tv PHILIPS 32PF3320 in slika je bila bomba preko DVI vmesnika, nato mi je naenkrat nehalo delat in sem nesel na servis. Ker tudi tam ni delalo in niso znali popravit sem v petek 10.8.07 (prejšnji petek) dobil novi tv in sicer model 32PF3321 ki nima več DVI vhoda ampak ima HDMI. Celo soboto, nedeljo in včeraj sem se mučil in mučil in enostavno ne dobim slike na tv :( sem si kupil DVI kabel z HDMI pretvornikom in pa HDMI kabel z DVI pretvornikom in nič ne deluje :(. Šel sem do kolega ko ma novejši računalnik in tudi tam ni delalo. Vedno ko priklopim napiše da "No input signal". Tudi računalnik ne prepozna nobenega tvja. Sem včeraj nesel na Servis nazaj pa pridem tja, on priklopi gor DVD preko HDMI in sprve dela. Ma kateri kakšno idejo kaj bi bilo treba nareti? Niam več idej kr sem pomoje že res čisto vse probal :/.
Hvala za odgovore.
Lp,Boitch
Prek kakšnim letom sem kupil tv PHILIPS 32PF3320 in slika je bila bomba preko DVI vmesnika, nato mi je naenkrat nehalo delat in sem nesel na servis. Ker tudi tam ni delalo in niso znali popravit sem v petek 10.8.07 (prejšnji petek) dobil novi tv in sicer model 32PF3321 ki nima več DVI vhoda ampak ima HDMI. Celo soboto, nedeljo in včeraj sem se mučil in mučil in enostavno ne dobim slike na tv :( sem si kupil DVI kabel z HDMI pretvornikom in pa HDMI kabel z DVI pretvornikom in nič ne deluje :(. Šel sem do kolega ko ma novejši računalnik in tudi tam ni delalo. Vedno ko priklopim napiše da "No input signal". Tudi računalnik ne prepozna nobenega tvja. Sem včeraj nesel na Servis nazaj pa pridem tja, on priklopi gor DVD preko HDMI in sprve dela. Ma kateri kakšno idejo kaj bi bilo treba nareti? Niam več idej kr sem pomoje že res čisto vse probal :/.
Hvala za odgovore.
Lp,Boitch
Boitch1985. Jest sem mel isti problem, ampak zaradi tega, ker nisem imel se sploh instaliranega sisema na racunalniku. Potem pa sem poleg DVI-ja priklopil na TV še S-video. Slika od DOS-a je potem bila na TV-ju preko S-VIDEA. Ko pa sem naložil windowse in gonilnike za grafično, je pa delovalo tudi preko HDMI-ja. Zdaj mi še vedno napiše TV da ni signala, dokler se ne naložijo windowsi, potem pa dela normalno.
Prosil bi, če mi lahko napišeš kakšno sliko imaš na TV-ju ko boš zadevo usposobil.
Uspešno nastavljanje in LP
Iztok
Prosil bi, če mi lahko napišeš kakšno sliko imaš na TV-ju ko boš zadevo usposobil.
Uspešno nastavljanje in LP
Iztok
Ampak pri meni ni samo problem da ni slike ampak mi niti računalnik ne prepozna tvja. Dal sem gor najnovejše gonilnike in vse pa še vedno ni nikjer opcije da bi kaj naštelal :(.
Lp,Boitc
Lp,Boitc
Kakšno grafično pa imaš? Meni je kar delalo, ko sem enkrat naložil driverje. Res ne vem kaj bi bilo. Upam da ti uspe.
LP
LP
GeForce Ti 4200 mam grafično.. finta je da sem na večih računalnikih probal pa ni delalo..ni prepoznalo enostavno.. ko pa sem nesel na servis pa je ovi priklopo gor dvd player preko hdmi pa je takoj delalo :/ Kaj je možno da je v tv kaj narobe da ne pošlje dovolj močnega signala da bi rač prepoznal?
Lp,Boitch
Lp,Boitch
je opcija pri novih gonilnikih ja.. ampak še vseeno ne prepozna tvja..naredi enega imaginarnega pri katerem pa ne morem nič naštelat ali pa kaj..oziroma bilo kaj naštelam ni slike.
Lp,Bojan
Lp,Bojan
buttcrack ::
mam sledeč problem: iz notebooka po VGA kablu na na drug monitor...
dokler je extended pač dela v redu, če pa ni oz. je samo clone načeloma tud dela OK sam k pa zaprem screen se pa slika (v primeru ko gledam film) premakne za par cm v levo (možno da tut malenkost navzgor). Zadeva je precej moreča, ker se pol četrt slike ne vid, če je pa screen od notebooka odprt mi pa dvojno sveti.
Kakšna bi bila rešitev?
dokler je extended pač dela v redu, če pa ni oz. je samo clone načeloma tud dela OK sam k pa zaprem screen se pa slika (v primeru ko gledam film) premakne za par cm v levo (možno da tut malenkost navzgor). Zadeva je precej moreča, ker se pol četrt slike ne vid, če je pa screen od notebooka odprt mi pa dvojno sveti.
Kakšna bi bila rešitev?
Fukomuko ::
Tudi sam imam en problem pri povezavi PC-ja na TV. Kupil sem plazmo LG 42PC1RR in sedaj jo nameravam povezati na računalnik, ki je v drugi sobi in je oddaljen približno 18m. Trenutno imam narejeno tako: v sobi, kjer je računalnik, imam tudi zvočnike B&W 602 (spredaj), Yamaha sw-320 subwoofer in 120W RMS, približno 20 let stare Wharfedale zvočnike (zadaj) ter Marantzov receiver SR5200.
Do sedaj sem to ozvočenje uporabljal praktično za vse stvari (filme, igre, glasbo, itd.). Sedaj, ko sem pa nabavil nov TV, pa nimam ravno ideje, kako bi to izpeljal. Receiver ima kup vhodov in izhodov. Ali bi bilo potem bolje povezati računalnik na receiver in iz receiverja na TV ali kar računalnik direktno na TV? Katere kable naj pri tem uporabim, da bo dokaj dober signal? 20 metrov dolg kabel sem našel samo VGA-VGA, ki pa tudi ni tako poceni (35€ na mimovrste).
Hvala za pomoč.
LP
Do sedaj sem to ozvočenje uporabljal praktično za vse stvari (filme, igre, glasbo, itd.). Sedaj, ko sem pa nabavil nov TV, pa nimam ravno ideje, kako bi to izpeljal. Receiver ima kup vhodov in izhodov. Ali bi bilo potem bolje povezati računalnik na receiver in iz receiverja na TV ali kar računalnik direktno na TV? Katere kable naj pri tem uporabim, da bo dokaj dober signal? 20 metrov dolg kabel sem našel samo VGA-VGA, ki pa tudi ni tako poceni (35€ na mimovrste).
Hvala za pomoč.
LP
Mi lahko kdo pove potem vsaj to, ali je vga signal speljan preko yuv kabla (vga->komponent) tisti pravi tv signal, ali je potreben vmes še kak pretvornik? Ker po tem takem, če to deluje brez pretvornika, sploh ni razlike med vga in komponentnim vhodom, je razlika samo v obliki priključka. En je enojni drugi pa ne 3 činče.
Če je to tako, zakaj so potem delali sploh komponentni štekarje, če bi lahko uporabili že obstoječe vga in ne bi bilo zmešnjav s pretvorniki.
Če je to tako, zakaj so potem delali sploh komponentni štekarje, če bi lahko uporabili že obstoječe vga in ne bi bilo zmešnjav s pretvorniki.
VGA in Component nikakor nista ista stvar.
Na kratko je prva razlika, da je sync signal pri VGA poteka po svojem pinu, medtem ko je
pri komponentem že vključen, mislim da na zelenem kablu.
Druga razlika pa je barvni prostor, ki je pri VGA RGB, medtem ko je pri komponent YCrCb.
Kaj več, pa mislim, da spada že v novo temo...
Na kratko je prva razlika, da je sync signal pri VGA poteka po svojem pinu, medtem ko je
pri komponentem že vključen, mislim da na zelenem kablu.
Druga razlika pa je barvni prostor, ki je pri VGA RGB, medtem ko je pri komponent YCrCb.
Kaj več, pa mislim, da spada že v novo temo...
YUV -> The YCbCr or YPbPr color space, used in computer component video, is derived from it (Cb/Pb and Cr/Pr are simply scaled versions of U and V), and is sometimes inaccurately called "YUV".
RGB -> Red, Green, Blue; the color language of computers. Computers´ monitors and digital cameras use these colors to create all the colors seen on the monitor and saved in files. Green gives the color green, but is also used for contrast control.
VGA ->Abbreviation of "V"ideo "G"raphics "A"rray, a graphics display system for PCs developed by IBM. VGA has become one of the de facto standards for PCs. In text mode, VGA systems provide a resolution of 720 by 400 pixels. In graphics mode, the resolution is either 640 by 480 (with 16 colors) or 320 by 200 (with 256 colors). The total palette of colors is 262,144. Unlike earlier graphics standards for PCs -- MDA, CGA, and EGA -- VGA uses analog signals rather than digital signals.
RGB -> Red, Green, Blue; the color language of computers. Computers´ monitors and digital cameras use these colors to create all the colors seen on the monitor and saved in files. Green gives the color green, but is also used for contrast control.
VGA ->Abbreviation of "V"ideo "G"raphics "A"rray, a graphics display system for PCs developed by IBM. VGA has become one of the de facto standards for PCs. In text mode, VGA systems provide a resolution of 720 by 400 pixels. In graphics mode, the resolution is either 640 by 480 (with 16 colors) or 320 by 200 (with 256 colors). The total palette of colors is 262,144. Unlike earlier graphics standards for PCs -- MDA, CGA, and EGA -- VGA uses analog signals rather than digital signals.
Zeratrem ::
Imam Geforce7600GS AGP grafično in kakšnih 7 let staro Sony TV. Na Sony TV imam S-video priključek, zraven grafične pa semdobil tudi transformator za 4 pinski S-video. Tako da imam v kartico vklopljen ta transformator, potem pa not S-video kabel do TV. Porlbme je pa sledeč: slika je vsa zamazana, vse bliska in skače po TV. Poskusil sem vse mogoče signalne formate (vse PAL-e), toda nič ne pomaga. Ista stvar se dogaja tudi v DOSu.... Isti problem je s kompozitnim kablom. Ima kdo kakšen nasvet?
Aja, stara Gefore6800 je na tem TVju delala brezhibno...
Aja, stara Gefore6800 je na tem TVju delala brezhibno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zeratrem ()
Sicer simptomi niso tako očitni, so pa podobni; poizkusi za test izklopiti TV kabel iz televizorja, če je kaj spremembe.
goblinsly ::
Sam sem problem črnobele slike rešil s nakupom S-video -> Chinch adapterja. Na GF kartici se je slika na začetku noro premikala, vendar sem to rešil s premikanjem raznih nastavitev, še sam ne vem kako. Na radeonu pa je problem sledeč. Barna slika dela recimo 10 minut, nato se počasi spremeni v črno belo ( če na televiziji zvišam contrast potem še malce podaljšam to obdobje ) . Potem izključim tv in ga prižgem nazaj in je ponovno barva, le za kakšne 2 sekunde. Potem ugasnem tv in ga pustim ugasnjenega 20 sekund in prižgem, in tako mi bo zadeva ponovno delovala kakšnih 10 minut. Morda kdo ve kaj bi lahko bil vzrok tega čudnega problema ? Lp
SashaCom ::
Lep pozdrav vsem!
Imam problem kot večina ampak še vedno nisem uspel dobit odgovora na moje vprašanje, in sicer, ko priklopim komp na tv imam sicer sliko, ampak slika se mi premika, poizkušal sem že z novimi driverji, znižat osveževanje, vse možne resolucije, vedno isto!
Tak za inf. imam grafo Gigabyte 8600GT z HD podporo, zraven imam adapter iz s-vhs-a na rgb, ter cinch!
Kaj še naj storim?!
Hvala!
Imam problem kot večina ampak še vedno nisem uspel dobit odgovora na moje vprašanje, in sicer, ko priklopim komp na tv imam sicer sliko, ampak slika se mi premika, poizkušal sem že z novimi driverji, znižat osveževanje, vse možne resolucije, vedno isto!
Tak za inf. imam grafo Gigabyte 8600GT z HD podporo, zraven imam adapter iz s-vhs-a na rgb, ter cinch!
Kaj še naj storim?!
Hvala!
It's not bad being small fish if you're PIRANHA!
Saladin ::
Imam še sam en problem.
Praktično novi Radeon X1950Pro spojen na TV. Zadeva je delala BP, danes pa sem činčo izklopil in priklopil iz (delujočega) PC-ja in sedaj lahko samo (v meniju Display) preklapljam med TV-jem kot primary ekranom in PC monitorem kot primary - ne morem pa imeta aktivirana oba obenem.
Gumbi Clone ali možnost Overlay ne delujejo (ker ne zazna Secondary ekrana). Force detection tudi ne pomaga.
Lahko uporabljam samo CRT ali TV ekran obenem - kaj storiti?
Praktično novi Radeon X1950Pro spojen na TV. Zadeva je delala BP, danes pa sem činčo izklopil in priklopil iz (delujočega) PC-ja in sedaj lahko samo (v meniju Display) preklapljam med TV-jem kot primary ekranom in PC monitorem kot primary - ne morem pa imeta aktivirana oba obenem.
Gumbi Clone ali možnost Overlay ne delujejo (ker ne zazna Secondary ekrana). Force detection tudi ne pomaga.
Lahko uporabljam samo CRT ali TV ekran obenem - kaj storiti?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()
loco ::
Zdravo,
imam asus 8800 GTS 320 in navadno anologno tv. ( na radeonu 9800pro je tv-out delal BP). Sedaj sem dobil zraven kabelček za povezavo na tv
http://www.hothardware.com/articles/Asu...
izhod na grafični je 7 pinski. To sem priklopil so se mi odprle opcije za dual view ampak slike ni bilo. Je ta kabelček samo za hdtv?
Uporabil sem tudi adapterček, ki sem ga uporabljal pri atiju, vendar sploh ne zazna tv-ja.
Sprobal tudi 4 pinski s-video kabel pa tudi ne dela.
Kaj predlagate? Je kaka rešitev, razen da nabavim LCDTV :)
kaj pa mogoče tale zadeva http://cgi.ebay.com/7-PIN-S-VIDEO-SVIDE...
LP, B.
imam asus 8800 GTS 320 in navadno anologno tv. ( na radeonu 9800pro je tv-out delal BP). Sedaj sem dobil zraven kabelček za povezavo na tv
http://www.hothardware.com/articles/Asu...
izhod na grafični je 7 pinski. To sem priklopil so se mi odprle opcije za dual view ampak slike ni bilo. Je ta kabelček samo za hdtv?
Uporabil sem tudi adapterček, ki sem ga uporabljal pri atiju, vendar sploh ne zazna tv-ja.
Sprobal tudi 4 pinski s-video kabel pa tudi ne dela.
Kaj predlagate? Je kaka rešitev, razen da nabavim LCDTV :)
kaj pa mogoče tale zadeva http://cgi.ebay.com/7-PIN-S-VIDEO-SVIDE...
LP, B.
loco ::
Poznam rešitev, ki je vredna 30 Eur. Zakon!!!!
Priklopil na drugi DVI izhod iz grafe in deluje super. Točno tako kot sem si zamišljal.
http://www.mobilna-oprema.si/detail.php...
Priporočam vsem, ki imajo probleme s PC na TV.
Lp, Benjo
Priklopil na drugi DVI izhod iz grafe in deluje super. Točno tako kot sem si zamišljal.
http://www.mobilna-oprema.si/detail.php...
Priporočam vsem, ki imajo probleme s PC na TV.
Lp, Benjo
Tonći ::
Stvar je sledeč! Imam doma oz ima brat grafično kartico gigabyte 6600gt! Komplet, ki vsebuje
tole kar je na sliki sem za povezavo uporabil ta črn razdelilc! V svideo lukno sm priključil pretvornik za video kabel(tak k ma 2 rumeni bananci! Vsako na eni strani!) in vse skupi prklopi na tv najprej samo v pač to rumeno lukno, kasnej še čez scart! Sliko na tv dobim ampak je črnobela in slaba! kljub igranji z nastavitvami ne dobim lepe slike! Mogoče bi bila rešitev kakšni drugi kabli! Resolucijo sem dal 800x600 in pal B format! Prosim za pomoč!
P.S Tv ni lcd ali plazma! Ima 2 scart vhoda in 1 za rumennga (svideo al kaj??=)
tole kar je na sliki sem za povezavo uporabil ta črn razdelilc! V svideo lukno sm priključil pretvornik za video kabel(tak k ma 2 rumeni bananci! Vsako na eni strani!) in vse skupi prklopi na tv najprej samo v pač to rumeno lukno, kasnej še čez scart! Sliko na tv dobim ampak je črnobela in slaba! kljub igranji z nastavitvami ne dobim lepe slike! Mogoče bi bila rešitev kakšni drugi kabli! Resolucijo sem dal 800x600 in pal B format! Prosim za pomoč!
P.S Tv ni lcd ali plazma! Ima 2 scart vhoda in 1 za rumennga (svideo al kaj??=)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tonći ()
Tattoer ::
Lp!
Moj problem ni slika temveč zvok. Grafično ( gforce8800 gts 640mb) mam povezano z hdmi - dvi-d kablom in slika na lcd tvju je enkratan. Za zvok pa imam povezavo preko cinch/rca kabom ...izhod za slušalke potem pa na TV a brez uspeha, zvoka ni ! Zvočna je integrirana na matični ( asus P5K Deluxe ) SoundMAX integrated Digital HD avdio.
Vsi nasveti so dobrodošli....
Moj problem ni slika temveč zvok. Grafično ( gforce8800 gts 640mb) mam povezano z hdmi - dvi-d kablom in slika na lcd tvju je enkratan. Za zvok pa imam povezavo preko cinch/rca kabom ...izhod za slušalke potem pa na TV a brez uspeha, zvoka ni ! Zvočna je integrirana na matični ( asus P5K Deluxe ) SoundMAX integrated Digital HD avdio.
Vsi nasveti so dobrodošli....
@Tonći: Problem je lahko, da nimaš nastavljeno na PAL-B ali pa v pretvorniku, ki si ga uporabil.
Ni mi pa jasno, kako si lahko kabel, ki ima na vsaki strani dve rumeni bananci (composit) vtaknil v s-video (skrajno levi vhod na razdelilcu na slike)?
@Tattoer: Zvok je stvar TV-ja. Sliko gledaš prek HDMI, zvok pa si speljal na nek drug vhod (sprehodi se čez vse vhode in bi nekje moral slišati samo zvok).
Skratka, poglej v nastavitvah TV-ja, če omogoča, da na HDMI vhodu izbereš zvok iz drugega vhoda.
Ni mi pa jasno, kako si lahko kabel, ki ima na vsaki strani dve rumeni bananci (composit) vtaknil v s-video (skrajno levi vhod na razdelilcu na slike)?
@Tattoer: Zvok je stvar TV-ja. Sliko gledaš prek HDMI, zvok pa si speljal na nek drug vhod (sprehodi se čez vse vhode in bi nekje moral slišati samo zvok).
Skratka, poglej v nastavitvah TV-ja, če omogoča, da na HDMI vhodu izbereš zvok iz drugega vhoda.
morboj ::
LP
Mogoče bo kateremu pomagalo.Imam 7900gs in driverje 162.18.Na novem nvidia control panelu mi sploh ni ratal naštimat ,da bi mi delal na TV-ju.Potem sem naštimal na stari control panel in zadeva je začela delovati,ampak slika je bila ČB in skakala je.Zrihtal sem pa tako ,da sem naštimal na S-video in pa B-PAL Yugoslavia.Na nobenem drugem B-PAL-u ni deloval razen na Yugo.Slika kot se šika.
Mogoče bo kateremu pomagalo.Imam 7900gs in driverje 162.18.Na novem nvidia control panelu mi sploh ni ratal naštimat ,da bi mi delal na TV-ju.Potem sem naštimal na stari control panel in zadeva je začela delovati,ampak slika je bila ČB in skakala je.Zrihtal sem pa tako ,da sem naštimal na S-video in pa B-PAL Yugoslavia.Na nobenem drugem B-PAL-u ni deloval razen na Yugo.Slika kot se šika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20242 (9755) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10345 (9406) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4270 (3777) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6284 (5189) | bbobst |