» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
8 / 40
»»

Zlatoroh ::

Sm nastavu na činče pa je bla samo tema na TVju , ja jst mam na grafični TV-out/VIVO to ne spremeni ničesar ane? Se prav da morm kupt pretvornik iz s-video v činč al kaj?

Primož ::

Imam Geforfe2 MX400, priklopljenega na kompozitni vhod na TVju. Problem je v tem, da je slika manjša od zaslona TVja -> par cm širok črn rob. Kot je že bilo omenjeno v tej temi, sem poskusil zadevo rešiti s TVTOOL. Full screen nastavitev v TVTOOL povzroči preveliko sliko, zato je film ob straneh obrezan. Ko pa uporabim še resize funkcijo, mi film v Bsplayerju raztegne v vertikalni smeri tako da je slika povsem neuporabna (sanje vsake ženske).
Torej če ima kdo še kakšno idejo, na plan z njo.

Jackass ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Sm glih hotu novo temo odpret, pa vidm, da ma velik folka zgleda probleme s povezovanjem teh dveh reči skupaj. No moja težava je naslednja:

Imam supr Philipsov TV (16:9, Pixel Plus 2, popolnoma Flat, Dolby Virtual Surround, 82 diagonala...). V tak nakup sem šel pred vsem zato, ker raje gledam filme doma, kot pa v kinu (1100sit vstopnica? - ne, hvala!).

Nimam pa še dvd-ja, zato kr direkt prklopm komp na TV. Ker tam kjer imam tv nimam nobenih drugih zvočnikov, sem zvočno povezal s tv-jem. Slika je kul, pa vse, ko pa povežem še zvočno z vhodom na tv-ju, se pa pojavi tak zelo moteč doneč ton, ki se ga nikakor ne ta izključit. Ton, ki se pojavi je podoben, kot če s kakšnim kablom prklučenim na zvočnike (npr. od HiFi-ja) mal šarš zadi po zvočni, al pa drugih karticah (po kovini).

Ta zvok je tolk moteč, da ne morm gledat nč, mislm morm pol prnest une t male rač. zvočnike in s tistim gledat.

Še to, zvočna je Herculles Fortisimo, sem pa probal tudi z integrirano na plati (AC97), ampak je rezultat isti.

A kdo pozna vzrok? A je to kriva zvočna? TV?
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

CaqKa ::

nekaj z ozemljitvijo tvja ali pa računalnika.. probaj antenski kabel potegnit ven iz tvja.

kaj to pomen, a da je, al da ni ozemljen?
jAcKaSS

Pyr0Beast ::

Pomen da je nekaj električnega pontenciala med napravami. Dostkrat povzroča antena ta bruum.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bom probu in bom poroču o uspehu, ali neuspehu! Hvala za enkrat!
jAcKaSS

Erwin ::

Js tud mam en problem

Povezan mam računalnik z TV-ju slika je v redu vse se vidi miška, namizje, slike ...

Sam ko predvajam filme: slika na monitorju je vredu na TV,ju je pa ni

Bizkit ::

Hello ppl!!!
jst sm na "frisn" tle. ampak nebi bil ce nebi videl toliko oglasov tv-out. lepa zbirka!!!
ampak: imate okol 350 oglasov o temi za tv-out
pa se mi ne da vseh precitat zato bi vas lepo lepo lepo prosil ce mi poveste odg. na naslednjo tezavo.

napaka: mam 9200se atlantis pa posluste to. Do pred 2 tedni mi je tv-out lepo delu. pol pa sem mogu formatirat PC. 160 GB slo u luft. pa sem na nov nalozu WIN XP (sam sem jih ze prej tud mel). nalozim pa mi fotr tezi da ne more gledat filmov:)
Slika sicer dela vendar ne popolnoma mal migeta no kr dost ne mors gledat filma u glavnem. Mam preko cinca, pa sej ni vazn, prej je u glavnm na isti konfiguraciji delal. LP vsem in se vam ze v naprej zahvaljujem!!!:'( :'( :'( LEPO VAS PROSIM ZA ODG.

za ERWIN-a!

sm mel iste probleme pa sm jih popravu tako da sem u BSplayer-ji spremenu nastavitve. Se prav, ce mas Bsplayer poskusi to: prizgi BSplayer-moznosti nastavitve-video-video rendering pa odkljukaj vse razen prvih dveh. po mojem bi moralo delati. Ce ne so pa tu admini:D

ervin: preglej overlay nastavitve v driverjih od grafične pa v predvajalniku s katerim predvajaš.

bizkit: lahko malo bolj podrobno opišeš.. torej če ni preko tv out pa vse dela vredi?

Ja dela. ce ni prek tv-out mi slika na ekranu lepo dela, brez problema. CE pa prizgem tv-out mi na TV pokaze sliko vendar zelo moteco. Vidijo se barve vendar slika preskakuje gor in dol. Kot sem ze napisal sem formatiral in od tedaj naprej ne dela. Mislim pa da, tu ni problem v driverih. :\

preveri če je kabel na obesh straneh vredi not vštekan

ja mam na obeh straneh dober prikupljanega. ni panike. je pa to, da sem, po zadnjem formatu nalozil sp2., ki je prej ni bilo. Je mogoce to vzrok????? je pa res, da enkrat zazna TV drugic pa ne. Sam se mi zdi, da to ni problem v povezavi s kablom. Thanks!

kaj pa če anteno izklopiš iz televizije?

JEBI GA!!!:( :( :(
Ja lepo se ti zahvaljujem za tvoje zasluge, ampak še vedno je problem tu. Ko izklopim anteno je razlika, ampak zelo majhna, skoraj neopazna. Ne vidim solucije.
Povej mi samo, ali bi bil scart kriv za to?
ker se mi je to že dogajalo pa sem ga zamenjal in je delalo. Ampak mi takrat sploh ni nič pokazalo, zato dvomim da je to ista napaka! TNX

stara mama ::

Zdravo

men pa neki zanima:

kupu sm novo grafiko: Leadtek-GeForce 6600GT pa mam zadi HDTV izhod (s-video, pa 3 compozite podobni priključki: moder, rdeč pa zelen),
pa TV je bol nova (1 let je stara pa ima composite vhod, pa 2X scart)

Zanima me kok bi jst to zrihtu da bi lahk gledu DIVX-e v HDTV na TV-ju

pa še to: zaka na TV-ju, imam 4X AV, pa sta prva 2 za scart, tretji je compozite, 4. pa napiše S-VIDEO), predvaja pa sliko iz SCART-1 samo da je ČRNOBELA pa to ni važn kaj je gor prključen (VCR, SAT)
Ekologija™ in Trajnost™

HI!!!
napaka je še vedno tu. Caqka prosim, če mi napišeš še kakšno rešitev. Hvala

Pa še to da me en teden ne bo zto ne pričakuj mojega odg. pred petkom vseeno pa lahko kar pišeš mnogo rešitev.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bizkit ()

Kond mod malo višje. Lahko pa tudi tako prevežeš, da en ali dva drata vežeš prek konda na maso. 8-)

iro ::

Pozdravljeni. Ko se s prenosnika povežem s scart kabom na gorenje tv je slikal ok(barve kvaliteta...).Sedaj pa problem. Ko se povežem na nov sonyev mam samo črno-belo sliko.Probal sem oba scart priključka,še vedno isto. Tv ima s-vhs, probam še tisti vhod in slika je še vedno črnobela.Kaj je narobe?

HDTV-----ma kdo kej pojma????????

kok prklopim???
Ekologija™ in Trajnost™

s pomočjo teh slik in tistih na prvi strani te teme, nam prosim pokaži kake priključke imaš na tvju in kake na grafični.

tole je kabl-----čist mal drgač narjen----važni so priključki

taki so priključki, razn tistga rumenga------dela tud na modrem

na TVju pa za tole not vtaknt

ja kaka možnost da si naredim HDTV na tem TV-ju ?????
Ekologija™ in Trajnost™

Lepo, lepo vas prosim kako naj popravim napako. Sem namreč že sprobal vse "finte" pa nč na dela:

- dal sem ven scart pa ga pregledal (dela)

-kablov sicer nisem sprobal (ampak verjemite mi,
delajo)-vedno so vedno bojo:D

-je pa "finta" v tem da sem pred kratkim formatiral pc in od tedaj naprej ne dela več!!!!!!!!

-če je problem v driverjih mi jih prosim predlagajte

-sound dela preko scarta tv-out pa ne

-uporabljam CHINCH priključek za scart in iz grafike tudi

LEPO PROSIM ZA POMOČ,

Hvala!!!

pa še to. Sliki ne manjka veliko da bi bila popollna
SAMO MALO GRE GOR IN DOL skoraj vse se vidi ampak je vseeno zelo moteča!!!

meteor ja kake pa imaš priključke na tv?
je tvoj tv sploh hdtv?

OK OK OK!!!:D :D :D

sm odkril napako!!! Tv-out deluje lepo, če na priključim antene. To se mi ni dogajalo nikoli: Vedno sem imel priključeno anteno. V glavnem tema oz. moj problem je rešen!!! Hvala za vse nasvete!!!

Imam pa še en problem: kriva je seveda masa na kabelski; ABI KDO VEDEL KAKO POPRAVITI PROBLEM?

TNX

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bizkit ()

boštjan ::

Mislim,da ene muči,da niti ne vedo kaj HDTV sploh je.No google odg. na vsa vpr.:D HDTV prvič in HDTV drugič
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

KENY ::

Mi lahko kdo pove če se da na tv gledat film, istočasno pa na monitorju počet kaj drugega, recimo igrati igrice ali brskati po netu. Povezava je preko činč>skart kabla. Če se da mi prosim opišite kako se to naredi. Sedaj mi na tv kaže isto sliko kot je na monitorju. Grafična kartica je radeon 9250 tv out. Lep pozdrav Keny

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KENY ()

gorann ::

kenny vse se da
gres v nastavitve od gonilnikov, lastnosti na namizju, nastavitve, napredno, potem imas gor overlay pa ko to odpres, imas theater mode
mal se poigraj vem da mora bit theater mode obkljukan:)

ja en ekran dj primarn torej kvadratek al krogec, sj bos vidu drugega pa kontra da naus mel enake slike na monitorju in tvju, jest ko gledam film dam sam na tv film, na monitorju mam pa sam crno sliko, kar nevelja za tekst in karkol drugega, sam za video menda, ma sprobaj par moznosti, daj da se film gleda na tvju, a na monitorju vse drugo, pa pozab da bos lahk spile spilal pa da ti bo slika na tvju gladko laufala od filma, odvisno od spila, pa zvok je vecji problem, ker bos mel zvok filma na tvju a bos potem se spile igral pa se strelou pa bos zvok pomesal:) edino ce bos naredu da ti vsak par zvocnikov dela po svoje;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorann ()

nič ne rabiš v overlay it.ker tam je glih to kar maš zdaj. lepo v display properties-zavihek SETTINGS in na sredi maš dva ekrana,označi ekran 2 in daj kljukico v kvadratek,kjer ti piše extend desktop on to this monitor in vola,maš podaljšan desktop.samo primerno resolucijo še nastaviš zanj in že lahko gledaš filme in brovsaš po netu

Zoran25 ::

Lep pozdrav,
enkrat sem mel klinceve podnapise pa overlay pa vse porihtano pa se nekaj zmrdalo zaj pa iscem pomoc :)
torej moj problem
mam 2 opciji: z overlay in brez.
z overlay
mi dela lepo vse..razn tega da bi rad mel podnapise na onem crnem robu na tvju, meni pa jih skoz dol potisne za tisti crni rob in jih na tvju walda ni, probal vse..vobsub..lepo delajo na tistem robu zgoraj samo bi jih pac rad mel nize pa ne gre, ce kdo ve kako pomagat
brez overlay
nimam tistega drugega roba torej lahko podnapise lepo nastavim tja dol, ampak mi sliko vreze pa mi jo da cist na vrh tvja pa spet ni vredi, tak da ce ma kdo kaki predlog se priporocam.
Hvala
Zoran
Zoran

jst sm se pa neki spomno

nevem če je možn, ampak, bi se dalo da bi prklopo 2 televizije, pa še monitor od rač. ??

enga bi prklopo na composite, enga na s-video, (k mam tolk izhodov) pa bi meu vse skup 3

a je mozn to???
ze kdo probu ????
Ekologija™ in Trajnost™

BoBi ::

Ponavad imajo grafične 2x RAMDAC, če ima tvoja tri, je to možno., ampak dvomim.

moja ma 2 izhoda za monitor (analogni digitalni) pa 1X s-video + 1X HDTV, na enem tistem za HDTV je pa lahk tud composite, tok da prklopim že lahk sam me zanima če bi delal
Ekologija™ in Trajnost™

Presky ::

Hay!

Mene pa zanima, če bi se dalo kako nastavit, predelat anteno, da mi je ne bo treba vedno izklapljat iz TVja ob gledanju filmov preko PCja na TV? Namreč slika ni najboljša, ko je antena vklopljena v TV, ko jo izklopim je slika jasna!

LP;)
BIOHAZARD 4

HroSCeK ::

Hm.. Da nebi izpdadeu glup sem si uzel cas in prebral vse poste v tej temi vendar nisem nasel resitve zame.. Torej, imam problem, ko hocem povezat racunalnik na sicer malo starejsi TV. Imam konektor SCART konektor ki je ravno tak kot je na sliki v prvem postu iz njega pa sem probal povezat in preko s-video in preko konverterja na compozit ampk rezultat je vedno isti - crnobela slika! Pred kratkim me je se en kolega mal okol prnesu in reku da nimam taprauga SCART konektorja zato sm su u stacuno in nabavu SCART na CHINCH konektor ampk je rezultat se vedno isti.. S spreminjanjem po razlicnih protokolih (PAL B) sem prisel na mirno sliko brez skakljanja in dokaj solidno kvaliteto ampk sekr nimam nikjer barv..8-O Najprej sem se igral s prenosnikom ki si lasti ATI MOBILITY M6 in prebrkau kompletne nastavitve ampk rezultat se vedno isti.. Potem sem probal z mojim PCjem ki ima GeForce FX5500 pa tut isto.. Probal sem nastavit VSE nastavitve ki sem jih zasledu na temle forumu in dosegel samo to da sem iz migetajoce slike s hudo slabo resolucijo prisel na mirno sliko z dokaj zadovoljivo resolucijo! Sedaj pa se prepuscam vam da mi podelite se kaksen nasvet kar se nisem probal..

LP, HroSCek

Neaktiven ::

1. Imam grafično GeForce2 MX400 in gonilnike 56.72 s katerimi je slika na TV ok. Ko pa namestim novejše, 66.92 ali pa 71.84, pa imam probleme s sliko na TV.
S starimi gonilniki je bila ločljivost na TV 720x576 in s to ločlijvostjo sem bil zadovoljen. Z novimi gonilniki pa je ločljivost na TV 720x480 tako da slika ni čez cel zaslon, ločljivosti 720x576 pa ni nikjer, naslednja je 800x600 amapak s to se slika še bolj skrči.
Odločil sem se da dodam ločljivost 720x576 in slika je bila ok. Malo sem še preizkušal različne ločljivosti in pri ločljivosti 720x520 pride slika ravno prav čez cel ekran.
Tako z ločljivostjo 720x576 kot 720x520 slika ni popačena in nima motenj
Glede na to, da me je pred dodajanjem ločljivosti opozorilo da lahko pride do poškodb strojne opreme me zanima, če lahko to kaj škoduje TV-ju, čeprav je slika dobra?

2. Pri novih gonilnikih pa me moti še ena stvar.
Ko se z miško na TV premikam gor in dol do roba ekrana, se premakne tudi slika, kar je moteče. Ali kdo ve kje bi to lahko izklopil?

3. Imam tudi težave z pozicijo slike. Enkrat je v redu, drugič je spet ne morem nastaviti, tretjič jo lahko nastavim, ampak zmeraj moram nekaj popravljati.
Odločam se za nakup nove grafične, zato malo preizkušam nove gonilnike ker s starimi nova grafična verjetno ne bo delovala. Verjetno pa novi gonilniki niso več primerni za GeForce2 in imam zato z njimi težave, samo če bi se pojavile take težave tudi pri novi grafični moram vedeti kaj lahko naredim.
Kupil bom GeForce 6600GT (AGP) od Leadteka, ker so mi jo priporočali. Zanima me, če ima kdo s to kartico težave glede slike na TV, ali vse deluje dobro?

>>> 2. Pri novih gonilnikih pa me moti še ena stvar.
>>> Ko se z miško na TV premikam gor in dol do roba ekrana, se premakne tudi slika, kar je moteče. Ali kdo ve kje bi to lahko izklopil?

zmanjšaj resolucijo

>>> zmanjšaj resolucijo

Saj resolucijo sem zmanjšal na 720x520 in slika je lepo čez cel ekran, ko pa se z miško premaknem gor ali dol pa se pojavi črn rob.

Še eno vprašanje imam.
Na forumu od nvidie sem prebral, da je za GeForce 6600GT dobro imeti 450W napajalnik. Jaz imam 350W. Kakšen napajalnik imate tisti, ki imate to grafično? Ali vam deluje dobro?

gregorh ::

Lep pozdrav!

Tudi jaz imam problem povezati pc s TV-jem. Imam radeon 9550 z naslednjimi izhodi: DVI, VGA in S-video. TV (plasma) ima naslednje vhode: scart (RGB, S-video, composite), 3XRCA in YUV (kaj sploh je to?). Kako najbolj kavlitetno povezati pc in plasmo? Razdalja je cca 5 m. Vem, da je ena mozna povezava s-video in scart, vendar se bojim, da taka povezava ni najbolj kvalitetna. Se motim?
Hvala v naprej vsem za pomoc.
gregorh

mene tud zanima tist k je SAURON prašo, k mam enako k on

sm jst še nism opazu problemov
Ekologija™ in Trajnost™

Tagan pa je. 300+W velja za neke noname. Pa pazte na debelino dratov.

slemo ::

Zanima me sledeče - TV imam povezan preko računalnika z S-video kablom. Torej dela na TV samo slika preko computra. OK. Imam grafično Ati Radeon 9200 Tv-out. Uporabljam program Ati-desktop, ki ima veliko možnosti nastavljanja slike, na monitorju in Tv-ju.
Zanima pa me kako bi lahko naredil tako da bi npr;na računalniku brskal po netu, na TV pa gledal npr;film? Katero opcijo bi moral najdit v programu za nastavljanje TV?

Damjan Jagar ::

Že napisano v tej temi. Večkrat.
http://jagar.si

Katero opcijo bi moral najdit v programu za nastavljanje TV?

@slemo,clone mode funkcijo

Andy18 ::

a mi lahko nekdo razloži za kaj so vsi ti priključki

mislim te ko jih je na sliki pokazal METEOR

desno zgoraj S-Video out:zakaj se uporablja?

levo spodaj zelen činč: zakaj se uporablja?

moder činč: zakaj se uporablja?

rdeč činč: zakaj se uporablja?

razlika med S-Video out in Video out

hvala za odgovore
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

prvi post v tej temi preberi

Andy18 ::

še vedno mi ni jasno

pri rdečem činču je oznaka: Pr
pri modrem činču je oznaka: Pb
in pri zelenem je oznaka: Y

naj mi prosim kdo to razloži

in zakaj se ti činči rabijo
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N
««
8 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220244 (9757) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610346 (9407) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514271 (3778) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506284 (5189) bbobst

Več podobnih tem