» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
7 / 40
»»

Tero ::

Še bom sem pastal temo ki so jo mi zaklenli:
Torej imam en čudn problem z tvout.
iz ene mašine si mislim naret divx player. Se pravi imam durona 800 256 mb rama
Imam pa tudi grafično kartico radeon 7500 ki ima tv out. Mislil sem prklopit s-video kabl direktno na tv in bi tak mel da sploh nebi rabo met monitora. Tu pa nastopi problem. Nameč slike na TV ko vklopim komp ni. Za test sem tudi probal dat mojo grafično radeon 9200 in tukaj pa lepo vidim sliko.
Oz. če bi moral kupit kako rabljeno kartico kako naj vem da tv out dela že "takoj"?
(dodano: tv out na radeon 7500 dela z diverji v windowsih:\ )
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Pyr0Beast ::

Dryverje maš nove?
na kaj pa maš tole kartico PCI al AGP, pa TV-out dela normalno, če maš monitor gor ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BoBi ::

Probaj programček RadEdit, s katerim lahko spreminjaš nastavitve v BIOSu na grafični. Je tudi opcija ali naj bo TV ob vklopu prižgan ali ne.

gorann ::

probaj nove driverje gor dat!
probaj prklopt monitor in nastimat da mas vkloplena oba izhoda, za tv in za monitor pa da bo tv primarni za filme, zastopis?
na monitorju klikn une pravokotnike na tv pa krogce, prej mors pa se tv przgat v driverjih, prtisnes rdeci gumbek v driverjih, in ko mas enkrat nastavitve nastimane, nevem zakaj neb potem spilal tko kot treba??
heh dal si mi idejo, ne rabs sploh monitorja ampak mas avtomatsk ze tv za monitor, huh mogoce si nabavm za v dnevno en stari kompek in naj poganja sam filme:)

Sims ::

Lep pozdrav,

kot mnogi imam tudi jaz težave ČB slike. Torej pastal sem post, ki ga je napisal log2. ker ima nekako enako nastavitev ter kable, se pravi s-video nato pretvornik v činč nato v tv, kot jaz. Skratka vidim vse filmi delujejo, razen, da je ČB slika. Če recimo računalnik, se pravi, ko se "boota" vidim barvno, bios moder, napis Windows XP, ko se nalaga je barvno, ko pa pride namizje je pa slika ČB. log2 je napisal, da je uredil z gonilniki, AJz imam naložene Od nvidia 66.93. KArtica je pa Gainward MX440 na strani od gainwarda m pa da enake gonilnike od Nvidie. aja, tale kabel je deloval pri dveh kolegih ... Zanima me. zakaj je nazačetku barvno nato pa ČB?

Kaj še naj storim?

--------------------------------------------------------------
log2

Ok, problem rešen.

1. ČB slika je bila zato ker sem uporabljal NVIDIA driverje namesto ABIT-ovih. Ko sem driverje zamenjal se je barva pojavila. Za kabel uporabljam kar S-VIDEO --> ČINČ -- TV

2. Nastavitev nView
nView Modes => Clone
nView Display 2: TV/PAL (kompozitni izhod, resolucija od TV (7??x5??), 60Hz)

Overlay Controls:
Full Screen Device -> TV

Potem samo štartam MPlayer in na TV se pojavi film! Obenem pa lahko delam naprej na
računalniku.

--------------------------------------------------------------

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

damirez ::

Jaz mam pa enega Gforca 2 starega ko nevem kaj pa nima zadaj S-vido oz ma takega, ki je popolnoma idnetičen miški se pravi PS/2 ja prav ste slišali genau isti konektor kot pri miški. Pa sm jo rableno kupu zdej pa nevem kje bi dobu kašno zadevo da bi stvar delovala, ker nobenga pretvornika nimam.

BoBi ::

Tero, a si probal, kot sem ti napisal?

Baja ::

bom se jaz tu postavil eno vprasanje. oziroma si ga lahko preberete tukaj.

p.s. moderatorjem: osebno mislim, da je bi morale take teme biti razdrobljene na vec manjsih (zvok je - slike ni, slika je - zvoka ni,...), ker v tako obseznih temah je tezko najti tocno to kar rabis. Da sem prebral to temo sem rabil debelo uro, na koncu pa sem ugotovil da se sploh ni bilo govora o podobnem problemu - v nasprotju s pricakovanji, ko mi je moderator zaklenil temo.

lp

CaqKa ::

malo zavajajoče sem reko. se opravičujem :8)
hotem sem povedat da take stvari kot je tvoj problem se obravnavajo v tej temi.

Baja ::

hotel sem samo recti, da tezko najdes pomoc v tako obsezni temi. drugace pa ni panike. saj talo ali tako se ocitno ni noben naletel na kaj podobnega.

jobber ::

Pozdravljeni

Imam en zanimiv problem. V prenosniku imam integrirano intelovo grafično kartico in s-video izhod. V njega imam priklopjen pretvornik v rumeni činč in tega priklopjenega v skatr adapter. Vse mi je nekaj časa delovalo normalno (barva slika brez treslajev) nakar pa je vse skupaj crknilo (nastavitve naj bi ostale enake). Sedaj vidim črno belo tresočo sliko, ki je ne morem spremeniti. V device manegerju mi tudi ko kabel ni vključen pod monitor kaže kod da imam priklopjeno "generic television". Pred problemom mi je ob priklopu kabla sam v winsih našel tv. Ali je možno da je crknila kakšna od komponet ali je le napaka v kakšnih nastavitvah? Hvala za odgovore.

Si kake nove drjverje inštaliral, SP2?

jobber ::

SP2 sm že mel gor za driverje pa nism sigurn. Sm jh pa use ze dol pometov pa dal gor čist tastare pa ni glo nč drgač. Al bi blo bol da bi ga formatirov pa use še enkat naštimov. Problem je pomoje v tem da mi skos kaže kod da mam prikloplen tv zravn. Pa ne vem koko bi ga prepričov da ga ni, kr koj k ga odstranm pa resetiram komp je spet nazaj.

Obnov na zgodnješo točko, drugač pa namest čist nove dryverje

GaS ::

Zivjo, vidim da je kar dosti problemov pri nastavitvi slike iz PC na TV..Sam uporabljam ze od Winfast GF2MX pa do sedaj ko imam Ti4600 program TVTool in se da res nastavit kar hoces..

Uglavnem,zanima me naslednje; kupujem Radeona 9800Pro od Sapphire in me zanima ce stvar deluje takoj ko jo priklopis na TV-in. Namrec vmes sem imel tudi 8500 Radeona in tam sem moral imeti nujno monitor zravn..Kar je pa zelo motece, ce moras nositi PC iz enega stuka v drug..Tako da me zanima ce pri teh novejsih radeonih deluje, da samo PC priklopis direkt na TV in je slika ze od BIOSa naprej?

lp

Kankan ::

A lahko kdo natančno razloži kako se upravlja s programom radedit ?? Meni se zdi zelo komplicerano..

Bobb ::

Evo jaz sem danes kupil činč razdelilec 1 > 2 za 200sitov, konektal 2 činč kabla na tv preko scart razdelilcev, slika 2 X OK!
Zvok seveda posebej na vsako tv preko hi-fi činč kablov.

urko108 ::

Mene tut neki zanima.
Mam GeForce 4 mx 440, pa mam ČB sliko na TV. Prej je en reku da je upurablu namest NVIDIA ABIT-ove driverje, pa me zanima če jest k mam geforce to tut lohk.
Hvala!

Bobb ::

@ urko
Ali si nastavil kompozitni izhod v nastavitvah, pri meni je bila to glavna napaka pri starejših Geforceih, čeprav sem vedno uporabljal s-video kabel in izhod.

Kankan ::

Pozdravljeni !

Morda kdo ve kako bi nastavil barvni standard PAL, ko me pri tem ovira administrator ???

BenjaminD ::

a se dobi kje dovolj dolg (cca 5 m) kabel od računalnika do tvja? a je to treba posebej narest?

lp, B.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BenjaminD ()

kdorkoli ima tole stran. bi lahko spodaj napisal namesto "Clanek je prekopiran iz druge strani!!!" to: "Clanek je prekopiran iz slo-techa."

wonderboy ::

Zdravo!
Mene pa zanima kje bi lahko kupil brezžično povezavo med pcjem in tvjem (ki je en štuk nižje). Se pravi da iščem tak oddjanik. A obstaja tut kaka varianta da bi se to loh upravljalo s kakim daljincem, da mi ne bi blo treba skakat gor pa dol po bajt, da bi play pa stop prtiskal:)) Nekje sem že bral o tem.

pri conradu.
pa verjetno tudi v kakem bigbangu bofu...
dve taki škatlici ki imata ir in anteno.
anteno za prenos zvoka in slike, ir pa za daljinec.

KontraCepec ::

Problem: Motnje na TV (sneženje po sliki, najbolj opazno pri čisto črni sliki)
Konf: GF2MX, povezava s cinči
Kabel: 15m, FTP (kot UTP -osem žilni kabli s prepletenimi pari-, le da je oklopljen in s trdimi žičkami)

Kako bi se te motnje dalo odpravit?
Obstaja kak ojačevalnik, da bi ga montiral spredaj in kje ga dobit? A bi kaj pomagala 2 feritna jedra (na začetku in koncu)?
A je kabel prešvoh? Rabim pa 8 žilni kabel (3 daljinc, 3 zvok, 2 video), tako da ne vem če si bom s kakimi specijalnimi lahko kaj pomagal...
Krijejtiv

TRIROG ::

lej stric ... za sliko rabs met koaksialen kabel ... ne pa utp ... pa mas lahko 100 paric ... daljsi ko je bolj mora bit debel ... koaks ... je najbols ... lahko dat tut ksn bl tak cudn kabl ... samo ne furej ga po istem kablu ( istem utpju ) ko misko pa tipkovnico pa kaj jst vem kaj ...

motnje mas ker so zdruzeni kabli ...

Saj zaenkrat je video kabl edini priključen izmed teh 8ih žil. Samo na 2 sem na vsako stran prilotal po en cinč in to za video. Tako da motnje niso od drugih žil v UTPju...
Pa ta UTP kabel ima debele trde (ne pletene) žile... res ne razumem... 15m ni neka razdalja.
Krijejtiv

No pa saj bi dal koaksialnega, ampak nimam kam poleg tega UTPja (za zvok in daljinc - 6 žic) spravit še enega koaksialca. V cevi v zidu, ki vodi iz sobe z računalnikom ni več prostora...

A bi bila v redu rešitev, da bi iz te sobe do podstrešja (dolžina ca.4m) pripeljal signal po tem UTPju, tam pa bi žici z videosignalom prevezal (najrajši prelotal) na koakcialca, ki bi vodil do TVja (dodatnih 11m). A bi šlo to, bi kaj pridobil s tem?
Krijejtiv

KontraCepec pa kje si ti vido uporabljat utp kabl za prenos analognega videa?
za razdaljo 15m vzami koaksilni kabl. lahko je tudi mikrofonski.

uporaba UTP kabla za video je :(

TRIROG ::

Pa sej ne rabs kaj jst vem kok debeuga koaxa ... to das klasicenga tenkega pa je ... tok placa pa ze bo v cevi ... kot je reku caqa ... mikrofonskega pa je ...

Ja sej vem no, ampak kolegu dela utp na 25m bp.

Kako pa zgleda mikrofonski kabel (ima pletene ali trde žičke, oklop,...), pa kolk kaj približno stane, še bolj pa, če ga je težko dobit, al ga majo v vsaki štacuni z elektro materijalom?
Ker za ene 2 običajne žile bi še blo placa v cevi najbrž res...

Aja pa glede motenj: če ta kabl ni oklopljen bo mogoč problem, ker je v cevi že 1 utp za mrežo in tisti drugi za zvok in dalinc.
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

mikrofonski pa koaksilni kabel boš celo v bigbangu dobil.

Malo sem gledal po netu in v delkotu našel vse polno teh mikrofonskih kablov... a bi bilo v redu, če bi v enega 8 žilnega spravil vse kar rabim, al mora bit, kot je rekel trirog, video ločen v svojem kablu?

Pa nimam UTP kabla ampak FTP (oklop+trde žile). Slišal sem, da med paricami ne more biti motenj, ker so spletene pod 45° in ne pride do indukcije v drugi žici, če po eni teče tok.
In res so motje dosti večje, če za video zvežem žili iz 2 različnih paric, kot če zemlo+signal dam na eno parico.
Kako so pa te motnje rešene pri mikrofonskem med posameznimi žilami znotraj?
Krijejtiv

Doman ::

jest mam pa enak problem s ČB sliko imam namrec ati 9800 pro gonilnike sem probal dati se enkrat gor nove in stare prosim ce mi lahko poveste v cem tici problem

Hvala za odgovor

kontracepec kupi mikrofonski kabel pa nehaj spraševat neumnosti :)

pirat preberi prvi post te teme. ker ne znamo nič bolj novega povedat.

MATiCEK ::

Mene pa zanima nasleden primer. Imam GF 6600 GT in ko vklopim TV-Out preko S-Videa je vse lepo in prav ... slika je tako kot na monitorju - celo namizje + meni start vse se vidi normalno. Ko pa kak film zaženem (v mplayer, bsplayer) in ga dam v full screen mi pa avtomatsko zoomira sliko videa (tako da če je film wide screen se ne vidi celotna slika - levi desni rob). Ko pa zaprem film se pa vidi da je celotno sliko povečalo ... saj se več
ne vidi meni start tako kot se je preden sem dal film v full screen. A mogoče kdo ve kje se da to izklopit če se da?

Kupil sem koaksialn kabl, ga stlačil v cev poleg utpja za zvok in dalnica in vse dela odlično. Hvala za nasvete.

TV je podaljšano namizje in posebej za to namizje imam kopijo winampa in BSplayerja, kar omogoča istočasno nemoteno delo na računalniku in gledanje/poslušanje TVja. TV se krmili neodvisno z dalincem na Girderju. Za zvok ločeno za vsako napravo skrbita 2 zvočni.

Imam pa nekaj softverskih problemov:

1.) Na TVju kljub najnižji ločljivosti 640x480 ne morem brat okenskih sporočil in običajnega texta, ker so črke premajhne. Če črke povečam v display settingih se spremenijo na obeh zaslonih, kar pomeni, da so na monitorju hudo prevelke.
Kako rešit ta problem?

2.) A se da ločeno poganjat 2 screensaverja? Ker sedaj če na TVju gledam film, bi rad, da screensaver še vedno deluje na monitorju. Medtem, ko recimo če poslušam winamp na tvju ne bi rad, da bi mi skos vklapljal screensaver na TVju.
Krijejtiv

1. poglej če lahko za tv naštelaš drugačno DPI vrednost
klikneš na zaslonček z številko 2 (predvidevam da imaš tam tv) pa klikneš na advanced. v oknu kjer se ti odpre lahko šteaš dpi.

2. huh. izklopi monitor :)

Dpi se ne da nastavljat za vsak zaslon posebej.

Monitorja ne morem skos ugašat in prižigat... screensaver je obvezna stvar, zato ga ne morem kar izklopit.

To bi se verjetno dalo rešit samo s kakimi namenskimi aplikacijami... a je kaj takega?
Krijejtiv

>>> Dpi se ne da nastavljat za vsak zaslon posebej.

ziher?
pri meni je pisalo da morem restartat.

Ja in ko restartaš spremeni dpi na vseh ekranih... za Catalyste govorim.
Krijejtiv

madicho ::

jst mam tud problem s povezavo rač. in tv. Prvo kot prvo mi na začetku kaže bravna slika ko pa pridem v windows mi pokaže črnobelo, potlej mi ne pokaže cele slike (ampak ko spremenim resolucijo je vredu sm potlej mi jo pa na enkranu na rač. čist zmeša pa migeta...), včasih (kdr mu zapaše) pa celo ne pokaže programov k jih odpiram (pokaže sm sliko namizja?!?!?). Mam grafiko ati radeon 9600 serial editon 256, povezavo nardim prek preklopnika s-video na činče, 20m kabla, potlej pa kr činče direkt na tv. Se komu kj sanja kva bi blo krivo za tako sliko??? Driverje za grafiko sm potegnu kr iz neta www.ati.com. So mogoč driverji krivi???;(

mbrega19. iji v drivere pa naštelaj na PAL B.

madicho ::

mam, k mogoč veš kako nj naštimam: d mam en ekranček tm označen pa jih preklaplam al d mam dva, samo kadar mam dva in dam tv primarni se mi na ekranu slika čist zmeša???

SodVina ::

se opravicujem, ce je to bilo ze povedano v tej temi:

slika w windos dela normalno, pred zagonom windows oz. v dos-u /biosu, pa skace in je crnobela. Mislim da je to zato, ker je tv-out verjetno po defaultu nastavljen na NTSC, v windowsih pa si pac lahko software-sko nastelas na PALl.
torej kaj storiti, da bo tv-out po defaultu pal-b? a je potreben bios flash kartice? (gf4mx460)

hvala

para! ::

Jaz pa imam PC povezan na TV preko stare KyroII kartice. Ta kartica mi ne omogoča nastavljanja slike (širina itd) tako da slika na TVju ni čez cel zaslon.

Rabim nek third-party software kot je TV TOOL le da dela tudi na non-nvidia oziroma KyroII grafičnih karticah.

Hvala in lp
Death before dishonor!

SodVina ::

Se en problem bi se nahajal na mojem repertoarju: slika na tv-ju je majhna (2cm roba na vseh straneh), kartica je gf2. V nastavitvah ni nikjer resize (premiki levo desno gor dol so). Torej kateri software mi bo to popravil?

Zlatoroh ::

Žou(pa ne me tepst:) ) morm isto vprašat k pa skorej vsi tukej:8).
Jst mam GF 6600gt pa povežem Tv s s-video kablo pa črnobelo vse , probou sm PAL-B,PAL-G pa vse ostale pa šekr vse črnobelo gonilnuike mam najnovejše. Prej k sm meu gf 2 mx 400 če sm tv povezou s s-vido je bla tut črnobela slika , se pa s činčom je pa blo barvno a je to kej s TVjom narobe ?

boštjan ::

ja TV ti ne podpira s-video signala
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Nastav v gonilnikih na činče.

««
7 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220240 (9753) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610344 (9405) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458577 (7972) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514269 (3776) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506284 (5189) bbobst

Več podobnih tem