» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
6 / 40
»»

CaqKa ::

tam v driverjih ko si zgoraj napisal.. v jezičku display. tam klikni na oni kao ON/OFF knofek pri tv displayu.

pingec ::

Mene pa zanima če mi laho na poveste kako uporabim opcijo pri ati driverjih za secondary pa primary display, rad bi mel da jst delam na kompu, na tvju pa da se prikazuje film a lahko kdo pove kako to izpeljem, sem se igral z nastavitvami, pa se ostal s samo eno sliko in to na tvju pol pa sem mogu v safe modu se jebat :D

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zoran25 ::

eno vprasanje. mam povezan comp s tvjem pa vse lepo dela..hocem pa da bi lahko na compu delal kaj vmes ko film laufa na tvju..nastavim overlay tam na secondary screen..pa ko pomanjsam okno na compu mi slika na tvju zmrzne..zvok pa gre dalje..kaka ideja ? :)
Zoran

Robert ::

Zanima me ali je že kdo probal povezati računalnik (ATI Radeon grafična kartica 9500 Pro) in gledati filme (Divx) preko Trust (ali kakšne druge) brezžične povezave za prenos zvoka in slike na TV preko videorekorderja - ali se to da narediti, s kakšnimi programi na računalniku, kako povezati in s kakšnimi kabli in ali ima kdo kakšne skice.....

pingec ::

Zoran opis mi kako si naredu to kr jest do tle ne pridem :D?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zoran25 ::

pingec jaz mam nvidio tak da ne vem ce je isto za ati-ja. desni knof -> properties blablabla..dokler ne prides do nastavitev za graficno
tam mam jaz pol zavihek celozaslonski video pa opcijo naprava za prikaz celega zaslona..pa tam zberem drugi zaslon pa je..seveda mam klon zbran, primarni comp, sekundarni tv. pol pa sem se mogo v media playerju nastavit nekaj za overlay..tools -> options->performance->advanced-> pa mam pod video acceleration vse odklukano pa mi zaj dela lepo ne da bi kaj stekalo
upam da ti kaj pomaga :)

Oscilious ::

Kakšna pa je kvaliteta slike(filmov),ko jih gledaš na televiziji?Ma kdo kakšno sliko?

Bellzmet ::

Oscilious: če te zanima pač kakovost slike na splošno iz PC na TV (filmi) ti lahko povem, da je enaka oz. boljša, kakor sprejem po kabelski (Telemach). Vsaj pri meni.

lp

punisher16 ::

:\ :\ moj problem je sledeč:mam malo starejšo televizijo in mam s video iz grafične uklopljen v scart adapter-samo video!in slika je črno bela,na računalniku pa normalna!sicer mi film normalno predvaja samo barvneslike ni!nekaj ste govorili od nekega formata PAL b,ki je baje vzrok za črno belo sliko!kje se to nastavi???ali bi lahko bil še kakšen drug problem??kabli,driverji?
white trash hero

CaqKa ::

grafično in tv poveži z cinchom. to je oni rumeni konektor.

punisher16 ::

js nimam tizga inputa za ta rumeni konektor na grafični(radeon 9600nx),je sam uhod za s video,pa za monitor!barv pa še zmirej ni,predlagate še kakšno drugo rešitev???zvok in črno bela slika pa sta,...
white trash hero

CaqKa ::

ja za oni svideo si moral zraven dobit prekonektor iz svideo na compositnega.

kliker2002 ::

ojla, vso posto sem pregledal glede povezave z TV. Nikjer pa nisem zasledil kako se nastavlja integrirana intelova kartica ( 82852/82855). O nastavitvah,ki jih imate vi ni ne duha ne sluha.A se morajo nastaviti tudi plejerji? Prenosnik in TV sta povezana prek S-kabla.Sploh ne pogruntam in sem že dobeseno sit računalnika. Mi lahko kdo pomaga s postopkom!!!! PROSIM!!
bolje biti pijan nego star na Martinovo. Hvala Bogu da nismo v CRO !!!

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

mislim da boš moral povedat kaj bi sploh rad nastavil.

Ed ::

...ALI JE KDO ŽE UGOTOVIL, DA JE PROBLEM SLABE SLIKE V TV-ju, DA NE BRSKAM VEČ NAPREJ, SAJ MOJ PC PRI KOLEGU NA NJEGOVEM TV-ju DELA IDEALNO...
Hvala !



... Lp, imam ati radeon 6200, ker imam na tv slabo sliko sem nesel pc k prijatelju, kjer je bila slika (tudi z mojim video kablom) idealna. Torej je kot kaže problem v mojem tv-ju?... Ali je kdo imel podobne težave in kako jih rešit, (nastavitve? ), razen seveda menjava tv-ja (nekaj let star samsung, ekran 70... Slika mi migeta, se občasno scrola po ekranu... )

mihec87 ::

No pa se moj problem imam radeon 9600pro in zdj bi si rad tk nastavu da bi na tv-ju laufu film na monitorju bi pa lahk kj drugiga delal.
In sem ze kr neki nastavitev sprobu pa ne najdem tega.
Zato bi nekoga prosu ce mi pove ka naj nrdim da bom lahk mel tk na tv film na monitorju pa kj drugiga?

mihec87 ::

Hm problem zgori sn resu da sn sol v driverje overlay pol pa clone pa theater mode.
Zdj mam pa problem pr bsplayer da ne morn dat podnapise na tist crn rob.Sn probu tut z vobsub tam mi pa kr grejo za tist crn rob pr filmu ko bi sonce zahajalo za morje podnapisi zginejo za crn rob.

CaqKa ::

bsplayer ima če se e 4 različne nastavitve za overlay. probaj vsako.

boogie ::

Problem:

Imam radeon 9600 pro in mi tv-out lepo dela, vendar samo v primeru ko gledam film. Se pravi, sliko mi lepo raztegne čez ekran in medtem ko "tamala" gleda film, lahko jaz na monitorju surfam bp. Vendar pa imam težavo z namizjem na TV. Slika je raztegnjena preko robov ekrana in moram z miško scrolat, da premikam namizje levo-desno, gor-dol. Pregledal in poiskusil že vse nastavitve pa nič. Če je kdo rešil omenjen problem bi bil zelo hvaležen za pojasnilo.

slayer14 ::

mam tzave s sliko na tv-ju
pc:
AMD athlon 1800 +
384 MB ddr ram
GeForce FX5200


Ko zazenem pc je slika se barvna in je vse v redu ko pa zazenem kako igro in jo potem izklopim pa nastanejo tezave. slika postane crno bela in zacne migetati

prosim ce mi nekdo to natancno razlozi
ker se mi bo drugace zmesalo

TNX vnaprej

ps povezava med tv in pc je S-VHS na Scart brez adapterja
To sem jaz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slayer14 ()

CaqKa ::

namesto z super video konektorčkom poveži z kompozitnim (rumeni činč)

slayer14 ::

ja saj bi naredil tako ampak graficna nima izhoda za rumeni cinch


to je problem

a mi se kdo lahko pomaga??
To sem jaz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slayer14 ()

pingec ::


zato pa obstaja adapter :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

ganzi ::

Zakaj pa tole..?
Računalnik je z S-VIDEO kablom povezan na TV. Slika črno bela.. pa čeprav je povezano direktno v s-video vhod na tv-ju. A ni baje, da pri novih TV-jih tega problema ni? TV je čist nov.. Panasonic TX-29PM11P --> 100HZ. Grafična pa nVidia Ti4600.

Upam, da bo prek chinca delovalo? Ali preko Chinca pride vedno barvna slika?
Aja pa kako ločljivost moram naštimat za TV pa kako osveževanje?

LP.

J_Rotten ::

Ali je možno na PC-ju imeti 2 zvočni kartici tako da primarni igra windows, igre in vse ostalo, na ta drugi bi pa igralo 5.1 iz PoweDVD in BSPlayer? In kako to narediš? Zvok bi potem poevazl na 5.1 zvočnike, video pa na tv
Hvala lepa za odgovor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: J_Rotten ()

J_Rotten ::

Kako pa je resno s kvaliteto. Nekaj sem poskušal z ATI 9500 pa sem raztegoval pa nekaj (sicer mislim, da sem na koncu vse povrnil nazaj) pa je bila kvaliteta na TV dosti slabša kot pa če predvajam preko komponente DVD. (to pri DVD z PowerDVD, pri divx BSPlayer pa je kvaliteta odlična)
Se pri vas tudi opazi kakšna razlika?

ganzi ::

Problem katerega sem zgoraj opisal sem rešil in sicer..
ugotovil sem da z najnovejšimi driverji za grafično tv outa nikakor ne morem usposobiti (da bi vse delovalo normalno..slika je barvna samo prek chincha, slika preveč skače itd), potem pa inštaleram starejše driverje mislm da 44.03.. in stvar dela odlično.. barvna slika z s-video kablom.. skratka vse lepo in prav..

Vendar Doom 3 s starejšimi driverji ne deluje, medtem ko z najnovejšimi dela brez problemov..
Kaj mi je storiti?

Ali je možno da se gonilnike kako pomeša.. kot npr nforce2 ko jih odraraš in potem lahko naredis paket gonilnikov po svojih željah. npr za zvok x verzijo za ide y...

ali se da kaj podobnega tudi z gonilniki za mojo grafično?

Lp
LP

Mr_Globus ::

Ok uspelo mi je povezat preko s videa in tudi secondary display al karkoli je že tudi. Kako pa se prenese zvok?

gregy ::

Iz tvoje zvocne napelji na TV ali se bolje na fersterker ce ga imas .. potrebujes pa bananco ( i guess) za iz PCja .. ter na drugi strani bel in rdec cinch za zvok ..
lahko pa uporabiš digital out (S PDIF) izhod .. to je pa koaksialni kabel (neke vrste) in ga lahko vklopis na Digital IN če imaš sourround receiver .. potem bos mel pa tud divx filme v surroundu .. seveda s potrebnimi filtri (AC3 filter) ..

pol je pa to taprava stvar :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

d_streets ::

Spet problem s črnobelo sliko.
Ati radeon 9000, s-video izhod prek scarta na televizijo nižjega cenovnega ranga.
Očitni mi televizija na podpira s-video signala in bi rabla kompozitnega. Pretvornik iz s-viedo na kompozitni signal pa baje ne obstaja. Kondenzatorji so še ena možnost vendar to baje tudi ni 100%.

Ima kdo kak predlog?

CaqKa ::

Pretvornik iz s-viedo na kompozitni signal pa baje ne obstaja.


to ni res. zadeva obstaja.
poišči si ta pretvornik in ga uporabi. težave bodo rešene.

d_streets ::

To je rešitev v kolikor je res problem v tem da mi televizija s-video ne pozna.

Kje ga pa lahko dobim?

CaqKa ::

v trgovini z avdio/tv opremo.

d_streets ::

jaz ga nisem mogel nikjer najti, zato sem vprašal če mi lahko kdo svetuje v keri bi ga meli. Na conrad el. sem klical in mi je tip rekel da pri mojem problemu nic ne pomaga in da tale pretvornik ne obstaja.

Jaz sem garafično kupil kaka 2 dneva nazaj (Ati) in bi jo lahko še vrnil. A naj vzamem kako drugo in če ja... katero?

btw. Če grem tako iz grafične s-video na činč, pa pol činč v tv je prav tako črnobela slika.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

>>> Jaz sem garafično kupil kaka 2 dneva nazaj (Ati) in bi jo lahko še vrnil. A naj vzamem kako drugo in če ja... katero?

če misliš grafično menjat zato ker imaš slab kabl in ne znaš v driverjih naštelat na PAL-B, kr.. pojdi in jo menjaj.

>>> btw. Če grem tako iz grafične s-video na činč, pa pol činč v tv je prav tako črnobela slika.


ja očitno imaš slab kabl.

d_streets ::

Oprosti, ampak nismo vsi tako elektrotehnično razsvetljni kot cinični moderatori na slo-tech. Probaj se malo skulirati in v normalnem tonu odgovoriti tudi na kako bedasto vprašanje.

Bom probal s kondenzatorom.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

glej, preberi prvi post te teme, pa bo.

Dr_M ::

jest sm pred kratkim zamenu GF4 ti4200 za radeona 9500PRO (po vec letih spet ATI :) ) in me neki zanima.

pri GF4 je delala slika bp na monitorju in na TVju istocasno, ko sm zalaufu video, se je na TVju avtomatsko preklopu na fullscreen.
na radeonu, pa mi nikakor ne uspe zrihtat slike istocasno na monitorju in tvju. samo eno ali drugo....WTF?? ATI graficne tega ne omogocajo al kaj?? se komu sanja?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CaqKa ::

probaj se z Theatre mode poigrat.

Dr_M ::

ok, uzel stran dvi konverter in zdej mam sliko na monitorju in tvju. sam....me mot ker je extended desktop na tv. sicer ce premaknem player tja, je na tvju slika, tut v full screen, ampak ga vsaka tipka k jo prtisnem na tipkovnici zmoti.

aja, pa theatre mode je samo siv. wtf???
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

martink ::

Imam problem s priklopom tv na ati radeon 9600xt. Še nekaj dni nazaj mi je vse delalo potem pa sem odklopil kabel (s-video,scart) iz TV-ja in ko sm ga nazaj priklopil mi TV-ja sploh ne dobi, razen če v nastavitvah v displays vklopim 'force detection of TV'.
Naj mi kdo pomaga ker sm proval že čist vse sumim pa da je nekaj narobe s primarnim in sekundarnim zaslonom!!!

hvala
Martin

Dr_M ::

jest sm reinstaliru driverje, pa dela zdej ql :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

J_Rotten ::

Zdravo
Na Geniusove 5.1 zvočnike imam priklpljen računalnik in tv. Vsa stran grozno šumi in sumim kot že toliko ljudi pred mano, da je kriva kabelska. Kakšna je rešitev mojega problema? Kako se imenuje tisti filter, nekaj podobnega kot TRASO, ali kako? Kje pa se da stvar, ki to popravi v Mariboru dobiti?
Najlepša hvala

[MYTiX] ::

Me zanima zakaj ima ATI v driverjih možnost zamenjave iz 4:3 na 16:9 če to ničesar ne spremeni. Imam 16:9 TV in bi rad gledu na pravi 16:9 način, zdej gledm tako da TV sliko odreže in kakovost ni na nivoju. A ve kdo kako?:\
podpis

johanblond ::

Grafična kartica: GigaByte nVidia FX 5700

TV: Daewoo DTH - 29U7K- 100 d (100 Hz)

Jo sem prikljucil TV, mi ga racunalnik ni zaznal, na netu sem nasel resitev. Analogni monitor sem prstavil na DVI izhod (preko adaptorja), in racunalnik mi je zaznal TV.

Ce prikljucim TV preko S-VHS izhod na scart na TV (preko SCHS-scart adaptorja) dobim bravno sliko, sicer ne blazne kvalitete ampak jo dobim).

Ce prikljucim S-VHS kabel direktno na S-VHS vhod na TV ne dobim nobene slike.

Kje bi lahko bila tezava, ozrimo kje se naj lotim zadeve.

Hvala.

kr'jst ::

Imam Radeon 9200se in pa 12 let star ORION TV. Sliko iz PCja dobim na TV, a mi jo v sredini rahlo zateguje včasih pa še mal zascrola. Ko pa hočem gledat kak film je polje v katerem naj bi bil film črno, vse ostalo se pa vidi, tudi podnapisi. Skart sm tud že predelal po skici iz tega foruma (dodan kondenzator 470pf) pa ni slika nič boljša. Vesel bom vsakega predloga kako izboljšati sliko in pa sploh pogledat kak film.:\

CaqKa ::

za gledanje filma boš se moral poigrat z overlay nastavitvami.
našel jih boš v ati driverjih, tam nekje pri theatre mode (tudi z njim se poigraj).
sicer pa ima dosti overlay nastavitev tudi bsplayer.


glede onega zategovanja slike.. to bi verjetno brane2 največ vedel.

pojdi v oddelek elektronika in elektrotehnika in tam postavi samo to vprašanje o raztegovanju na sredini in scrolanju. če maš digitalni fotkič še kako sliko zraven prilepi.

Payk ::

Meni pa dela neke bele lise. To pa dela samo če slika vsebuje precej svetle barve. Recimo 1/4 ekrana. Lise se potem premikajo od spodaj navzgor.
Imam pa 9800SE priklopljenega s-video->činč->scart in potem na video. Video je dober, televizja je srednja stvar.
Prej sem imel geforca priklopjenega enako, pa je bila slika super. Pa še to me zanima, v manualu piše, da se ne sme sklapjat/priklapljat kablov, kadar so naprave prižgane. Kaj to res lahko kej škodi?

CaqKa ::

načeloma to naj nebi škodilo.

J_Rotten ::

Zanima me ali obstaja kakšen plug-in za BSPlayer ali pa kak drug način, ki omogoča predvajanje DVD-jev z BSPlayer-jem.
Rabil bi, ker predvajam skozi 2. zvočno pa ne poznam drugega programa, ki bi omogočal to izbiro. Imam priklopljeno na TV zvok pa gre skozi Genius 5.1 zvočnike.
Lahko predlagate tudi kak DVD predvajalnik ki omogoča izbiro zvočne kartice (PowerDVD je ne omogoča)
««
6 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219639 (9152) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610111 (9172) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458304 (7699) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513803 (3310) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505912 (4817) bbobst

Več podobnih tem