» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
36 / 40
»»

smacker ::

Kabel in povezava je zgleda ok, če na starem TV dela. Probaj to:
1. Na PCju nastaviš sliko na dva ekrana (desni klik na namizje, ločljivost zaslona in tam pol razširiš oz. podvojiš sliko) - mogoče je treba na novo nastavit, ko TV menjaš
2. Na TVju z daljincem izbereš source HDMI 1/2/3 (odvisno kam si vklopil, sprobaj vse tri, navadno je kak A/V gumb ali pa kar src/source).

integral15 ::

Tako imam nastavljen ze skos. Nek more bit z tvjem ker signal je do tvja. Na viru pa pise ni signala

smacker ::

Si preveril settinge na PCju? Ker tam meni piše model TVja in možno da ko menjaš TV pofura settinge in ne da signala, ker je neka nova/neznana naprava.

integral15 ::

Zrihtano, v nastavitvah tvja sm mel uzgano HDMI ULTRA HD deep colour funkcijo.

integral15 ::

Zadeva je postala precej zanimiva sprva sem mislil da je bil problem v tisti funkciji ampak ocitno ni. Televizor noce potegniti signala od racunalnika ceprav ga ta oddaja dokler ne izklopim hdmi kabel iz tvja in ga vklopim nazaj vcasih ga je treba nekajkrat da potegne.

Toiletman ::

(Siol BOX, TVersity, podnapisi, DTS audio - resitev?)

Lepo pozdravljeni,

zanima me naslednja zadeva. Močno si želim gledati filme na domačem televizorju preko SIOL BOX-A. Torej želim predvajati filme s PC-ja preko SIOL BOX na televizijo. Oba sta priklopljena na isti router. Delal sem po teh navodilih: http://forumi.siol.net/showthread.php?p...

Vsi filmi delajo brez problema, s podnapisi in šumniki, edino zmrzovati začne ko predvajam HD film s končnico .MKV, zvoka (DTS audio) pa se sploh ne sliši. Veliko sem googlal in pišejo o tem, da moram nekaj spremeniti v nastavitvah pri kodekih za DTS audio. Zanima me, če bi slučajno kdo vedel kako rešiti to zadevo :)

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lp,

Janez

WallSreet ::

Ok mi lahko nekdo razloži kako se poveže računalnik z TV-jem? Sicer sem znam povezati vendar sem pozabil (še sam ne vem kako mi je to uspelo). Ponavadi sem HDMI kabel rabil predvsem zato da sem lahko preko njega gledal filme vendar sem si potem kupil zunanji disk tako, da kabla nisem rabil več in tako celoten postopek pozabil. Imam HDMI kabel ki je trenutno vezan na tv in T2 (tisto črno škatlico). Kabel izklopim iz T2-ja in ga priklopim v računalnik vendar mi ne zazna povezave. Pa sem probal preko HDMI1 HDMI 2 HDMI3 pa še vedno isto. Ni povezave? Torej kje je fora?

Lonsarg ::

Na PCju bo treba izbrati opcijo projekcije. V Win10 je za to v novem desnem meniju posebaj "projekt" gumbek.

Okapi ::

??? Televizor je samo velik monitor, na računalnik ga priklopiš enako kot katerikoli drug monitor.

IL_DIAVOLO ::

Mogoce kdo ve, kje je tezava, da prekinja slika ob priklopu dvi(pc)-hdmi? Morda predolg kabel(5M) in prihaja do prekinitev?

ciao ::

Jaz sem že čist zmeden z temi resolucijami 4k pa hd. Imam TV samsung ue60ku6072 in je 4k tv. rad bi preko pc-ja gledal visoko kvalitetne filme. Kupil sem hdmi kabel, ki podpira 4k. Pc in tv sem povezal, kot duplicate desktop, pc mi preklop iz 1920x1200 na 1920x1080. Če predvajam na pc film v playerju Kvaliteta filma taka kot bi mogla bit. Kako naj preko hdmija to rešim.

Lonsarg ::

Če PC ne zazna podprtih resolucij od monitorja je rešitev zgolj "custom" setting, kjer ročno vpišeš resolucijo. To podpirajo te ekstra programi za grafične, ki jih dobiš od AMD,Nvidia,Intel. V večini primerov prideš do tega potem z dwsnim klikomna desktopu.

Še lepša rešitev je sicer kje na netu najdi driver od TVja, če obstaja.

urkov ::

Zgolj v razmislek : omislite si takole zadevo in ne bo problemov ;)
https://www.tomtop.com/smart-android-tv...
28 eur iz UK..

BorutK-73 ::

urkov je izjavil:

Zgolj v razmislek : omislite si takole zadevo in ne bo problemov ;)
https://www.tomtop.com/smart-android-tv...
28 eur iz UK..

plus 4EUR za poštnino in dobiš uk adapter.

dobrih 20EUR iz kitajske
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/...

Zgodovina sprememb…

urkov ::

Poštnino sem že prištel zraven, pri meni je bil eu pretvornik zraven..drugče pa ga imas za 3 eur na ebayu. Kar igraj se s Kitajsko,če želiš , čakaš 3 tedne + in še na carini te lahko "oberejo"...

Lonsarg ::

Bluetooth miška oziroma Logitech K400(jaz kar oboje oziroma ob priliki) + Windows 10 je izkušnja fenomenalna. Filmi, one-click download podnapisov preko desktop VLCja, youtube(v tem primeru miška ni dovolj, zagrabim K400 in se uležem na kavč),...

Cena ugodno, ker kak PC itak že imaš, morda kak hdmi podalšek, če gre za stacionarnega, vglavnem pa je strošek zgolj K400 tipkovnica, bluetooth miško pa sem dobil na ebayu za 3EUR:) Ne grem več na Android za potrebe TVja, saj je čisto kul ne me narobe razumet, ampak zgoraj omenjeno je rang višje po izkušnji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BorutK-73 ::

urkov je izjavil:

Poštnino sem že prištel zraven, pri meni je bil eu pretvornik zraven..drugče pa ga imas za 3 eur na ebayu. Kar igraj se s Kitajsko,če želiš , čakaš 3 tedne + in še na carini te lahko "oberejo"...

UK warehouse še ne pomeni da je šlo čez carino in itak pride vse iz iste tovarne.

urkov ::

Itak da pride vse iz iste tovarne, in kaj si hotel povedati glede carine mi pa ni jasno.
UK warehouse pomeni zgolj to, da pošlejo iz Anglije k tebi domov in ne gre preko carine. Ponavadi pride roba v 7 dneh v poštni nabiralnik. Iz Kitajske imam pa rekord 4 mesece! Drugače pa čakaš mesec dni ali več.Če padeš v kontrolo na carini pa pripravi še dodatne eur!

BorutK-73 ::

Naročam veliko iz kitajske in sem dobil pakete tudi že v 12 dneh, normalno je pa 3-4 tedne.
Za carino je pa res loterija.;(

icko ::

Pozdrav, preden se lotim štemanja zidov in gipsanja kablovja bi rad izvedel katere kable sploh zazidati v steno. In sicer:
PC - av receiver - lcd tv. Rad bi predvajal glasbo iz pc ja, netflix...
Grafa ima hdmi izhod (gtx260). Ali hdmi povežem od pc samo do av receiverja in od tam naprej še en hdmi v lcd tv? Je pomembno da kabel podpira 4k? Tv bi bil tudi brskljalnik, se pravi utp iz modema direkt do tv-ja?
Ali je še kakšna caka ki je ne vem?
thx

Okapi ::

Kanal naj bo dovolj širok, da boš lahko še kaj skozi potegnil. Ker danes potrebuješ kabel za 4K, "jutri" boš pa hotel imeti 8K. Kaj pa prostorski zvočniki (za 7.1 ali 7.2 ozvočenje)?

icko ::

Navaden stereo.
V bistvu ne bom vlekel kanala ampak samo odstranil omet do kvadrov ker hardcore štemanje odpade. Tako da kasneje ne bo kaj dosti popravljati. Vsaj par let mora zdržat. ;)

fpbs ::

Če ti TV podpira DNLA, potem ne rabiš nobenega HDMI kabla, samo TV in PC morata biti vezana na skupni ruter.

icko ::

Sem šele sedaj pogruntal da grafa sploh ne podpira 4k resolucije. Kaj kupiti. Gaminga ne bo.

youPlonker ::

Ima kdo kakšen nasvet, kako narediti predvajanje tvin.si (TV v živo) bolj gladko? Procesor Celeron J1900, brskalnik Chrome in Windows10.

Barbish ::

Pozdravljeni,

Imam sledeč problem. Živim na področju, kjer je prisoten privatni operater TV/internet storitev. Paket zajema TV in internet s tem, da razmišljam samo o zakupu interneta in ne več TV-ja. TV imam dosegljiv prek TVIN-a, danes sem pa tudi preizkusil A1now. Zanima me, če je mogoče kako TVIN ali pa A1now integrirati v kakšen VLC, BSplayer ali kaj podobnega, ker v browserju dela kakor dela. Če je to mogoče, bi prosil, da mi razložite postopek nastavitve. Malo blesavo mi je, da plačujem storitev, ki potem ni izkoriščena.
Zakaj bi pa rad se losal TVja? za 21€ na mesec, tv skoraj ni vžgan, to govorimo tisto urco, ko je motogp, in to je to, in ker je privatni ponudnik, pač ponuja takšen paket in potrošnik ne more nič.

Hvala za nasvete

Lizzy ::

pozdrav,

imam en monitor, ki si ga lahko z pomočjo hmdi v vga adapterjem priključim na računalnik. rada bi gledala na monitorju film, hkrati pa brskala po računalniku, kaj bi potrebovala da bi mi monitor prikazoval le film in ne celega namizja, to bom morala nastaviti v računaniku, samo kako?? prosim za pomoč.

hvala

Lizzy ::

Lizzy je izjavil:

pozdrav,

imam en monitor, ki si ga lahko z pomočjo hmdi v vga adapterjem priključim na računalnik. rada bi gledala na monitorju film, hkrati pa brskala po računalniku, kaj bi potrebovala da bi mi monitor prikazoval le film in ne celega namizja, to bom morala nastaviti v računaniku, samo kako?? prosim za pomoč.

hvala


rešila, narediš enostavno razšitirev zaslona pod nastavitve resolucije greš pod opcijo več zaslonov :D

Konlov ::

Ne vem, če ima kaj veze, ampak USB v Siol BOXu mi predvaja film normalno. Tversity, plex serverja pa se zatika? Torej je box OK in je drugje težava ali kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

Konlov ::

Sem probal serviio pa se tudi zatika. Kot da je prenos podatkov iz računalnika prek modema premajhen, bi rekel?

shintaro ::

pomoč prosim

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

tole 75'' UHD 3840x2160 bi priklopu na PC. ... A bo dovolj navaden HDMI da mi dela pravilno? .,... ne rabim za igre. samo da je slika dokaj normalna. mi je všeč ogromen ekran pač. čeprav nevem mogoče je dual monitor boljš. ampak me zanima ideja tega 75''

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

PunkDude ::

Seveda.

janjus82 ::

Adapterju se reče DVI to HDMI. Da ne boš kupil napačen adapter. Mislim da obstajajo HDMI to DVI in tak ti nebi pasal.
ta bo pravi:

Kebab11 ::

Srachko je izjavil:

Imam grafično, ki ima VGA, DVI in HDMI izhod. Poleg televizorja sem dobil 5m kabla, ki ima na eni strai DVI na drugi pa HDMI, kar je odlično, če hočem igrati igrice na malo večjem zaslonu. Ni pa fajn, da moram potem vedno odklapljati monitor in priklapljati kabel od PC-ja na TV. V navodilih od grafične sem si ogledal, kako potekajo zadeve z dvema monitorjema, vendar pa nisem našel ali je mogoče hkrati imeti zaseden oz. priklopljen DVI in HDMI vmesnik. Rad bi imel monitor in tv povezano stalno, le da bi uporabljal le eno stvar naenkrat, se pravi, da mi nebi bilo treba odklapljati monitorja in početi ostalih ceremonij. Je to izvedljivo?


tačno tkao, kot si rekel :)

Lizzy je izjavil:

pozdrav,

imam en monitor, ki si ga lahko z pomočjo hmdi v vga adapterjem priključim na računalnik. rada bi gledala na monitorju film, hkrati pa brskala po računalniku, kaj bi potrebovala da bi mi monitor prikazoval le film in ne celega namizja, to bom morala nastaviti v računaniku, samo kako?? prosim za pomoč.

hvala


Desni klik na namizju in display settings, malo se poigraj :)
Obiščite mojo spletno stran

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kebab11 ()

care20 ::

No men pa ni jasno,ce igram igre s pc na 50hz tv preko hdmi kabla,a potem lahko vidim samo 50 fps al kako?
drgac js mam vklopljen vsync in imam 60 fps konstantno...

zlabra ::

eno vprašanje, s kakšno kvaliteto slike laufa tvin ali pa voyo, recimo da imam na voljo 6mb linije. 720 ali 1080 ?

miha888 ::

Pozdravljeni,

Predvajanje vsebine iz enega zunanjega medija na več televizerjev hkrati, ki so med sabo odaljeni tudi do 20 metrov (tudi kakšna stena je umes).

Sem malo prebrskal teme vendar nisem našel nič podobnega, zgoraj na kratko kaj me zanima, da vsem ni treba brati spodnjih vprašanj.
Skratka:
Problem:
V stavbi bo cca 8 televizorjev (jih še ni, odprt za predloge modelov glede problema 50+ inch), v dveh nadstropjih
Na njih bi spravljali vsebino (PPT prezentacijo) iz česarkoli (možnost nakupa, PC, MAC, IPad...karkoli bi bilo smiselno)
Pocvezava s kablom ne pride v poštev.

Elegantna rešitev:
USB Stick (chromecast, Fire tv stick...), ki nese dovolj daleč, da lovi signal od pošiljatelja, ob tej predpostavki, da vseh 8 stickov vleče signal iz enega pošiljatelja?

Ne zanimajo me filmi, serije, samo Keynote ali Powerpoint prezentacija, da se prikazuje na vse televizijah istočasno....

Help! ;)

Full bom vesel vaših predlogov.

lp, Miha

finkec ::

Chromecast je opcija vendar moraš prezentacije dat v google docs format. To je edina ovira.
Ali vsak tv svoj chromecast ali pa 1xchromecast in hdmi spliter.

http://docs.golfgenius.com/article/show...

jobers2 ::

zdravo zanima me če obstaja HDMI wireles varianta iz računalnika na TV ker je le ta oddaljen na drugem koncu sobe .
lp

HappyPills ::

jobers2 ::

ja vidim da res ne
neki bo treba vrihtat

Kebab11 ::

v drugih dveh temah :)
Obiščite mojo spletno stran

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BorutK-73 ()

rok34 ::

Živjo,
Imam en problem, in sicer.Nabavil 4K TV vendar na žalost moja R9 Fury grafična je prestara in ni sposobna predvajat 4K UHD Blurayev.
Ker nimam nič iskušenj, me zanima če bi bila rešitev, da si nabavim android box in da mi on predvaja file iz PC-ja?Oziroma sploh ne vem če je to možen?Če pa je, kateri android box?

Machete ::

Kako ni sposobna? Seveda je.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

rok34 ::

Jaz tudi mislil da je pa ni, sem snel 4K UHD Bluray is partis, probam zagnat z DVDFabplayerjem, mi napiše "your hardware does not support 4K UHD playback", nič mi ni bilo jasen.Naredim potem še hardware test in grafa nima HDR in H265 playbacka.
Lahka ti prlimam screenschoot.

Šele polaris je dobil podporo za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rok34 ()

Lonsarg ::

Vsak normalni predvajalnik videov poleg hardware podpore v grafikiali CPU zna tudi softwersko dekodiranje uporabljat. Odpri isti video v VLC.

rok34 ::

Lonsarg je izjavil:

Vsak normalni predvajalnik videov poleg hardware podpore v grafikiali CPU zna tudi softwersko dekodiranje uporabljat. Odpri isti video v VLC.

Mislim da se ne razumemo, nimam problemov predvajat ripov mkv filov in tako naprej.Ne morem predvajati 4K UHD Blu Ray kjer je original Blu ray 50-100GB.Nima veze kakšen software imam, če ga hardware ne more predvajat :).
http://prntscr.com/murh3r

Če mi hardver ne podpira HDR in H265 codeca kako naj predvajam? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rok34 ()

Lonsarg ::

Vsak kodek lahko predvajaš ne glede na hardware podporo v koliko program za predvajanje je tako napisano (tvoj ni), zgolj precej bolj se matra komp. i5 2500 bi moral prežvečiti, samo kurlo ti bo procesor do konca:)

Je pa res da so marsikateri programi za DVDje/BlueRaya morda butasti in moraš najti takega, ki dela tudi brez hardware podpore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

__Devil__ ::

Pozdravljeni,

Kakšno anteno se splača kupiti za tv za ugodno ceno, ki ima dober singal brezplačnih kanalov in radija? Za TV Samsung series 7 55". Hvala

DamijanD ::

Samsung TV UE48H6400AK + PC - HDMI (via AVR)
V zadnjem GOTu je bilo veliko temnih scen, tako da me je zadeva začela motiti: V najtemnejših enakomernih delih (recimo nebo) se barve ne prelivajo lepo, ampak so stopnice oz. ostri prehodi (kot če bi imel zelo kompresirano fotko). To je bistveno manj izrazito, če gledam direktno iz USB ključa (ali gre kabel preko AVR ali direktno v TV ne vpliva). Iz notebooka preko HDMIja na isti vhod težave tudi niso bile tako izrazite, tako da mislim, da je problem v nastavitvah PCja in/ali povezavi.
S katerimi nastavitvami bi lahko vplival na to? Bi lahko hdmi kabel vplival na to (FHD@60Hz 5m)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DamijanD ()
««
36 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219510 (9023) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610072 (9133) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458258 (7653) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
513717 (3224) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505844 (4749) bbobst

Več podobnih tem