» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
25 / 40
»»

s1e2x3y ::

robert132,T-h-o-r

Grafične kartive predvajajo oz. distribuirajo le video, za avdio bo potrebna dodatna povezava avdio kanala/ov, poglej sheme vezanja za LCD v manualu TV.

@StratOS
Sem jaz zaspal dogajanje na trgu, ma ti se pa še nisi niti zbudil. Ha ha...

StratOS ::

Lucio

Preglejte kaj govorite, kaj so izhodi DVI na kartici in ne mi težiti, da ima grafična kartica tudi zvočno in ostale stvari.
Gre le za ATI Function driver in to le za HD Audio.
Če bi pozorno prebiral poste bi opazil, kaj sem hotel in za kaj sem to hotel.
Glede LG-ja ( lastne izkušnje ) še eno opozorilo, sam imam namreč posebej HDMI vhod, ki je označen kod PC DVI in je poleg tega potrebno spelati še digitalni SPDIF na Audio IN/RGB/DVI na TV-ju, v tem primeru je HDMI iz kartice DVI prenaše le digitalni video in je za avdio potreben še dodatni audio kabel za na TV. Seveda ne vem, kako je z drugimi modeli. Govorim pa za lastno ATI HD 4850 in LCD.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

dusangonzo ::

Na hitro sem preletel tole temo, ampak je enostavno preveč postov, zato bom kar zastavil vprašanje. Tudi jaz imam PC-TV povezan preko DVI-HDMI kabla, težava pa je, ker imam na TVju okoli in okoli cca 5cm črnega roba, kar zmanjša efektivno sliko. TV je LG (107cm,FullHD), grafična pa 8500GT. Poizkusil sem že z vsemi možnimi nastavitvami, a brez uspeha. Ima kdo kakšen predlog zakaj prihaja do tega?
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT

Okapi ::

V nastavitvah grafične kartice spremeni frekvenco (50/60 Hz) ali pa spremeni nastavitev za over/underscan.

O.

dusangonzo ::

Evo, sem našel rešitev...V Nvidia control panel je možnost spreminjanja velikosti HDTV namizja, kjer ga lahko povečam ali zmanjšam. Prej ga nisem opazil...pardon.
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT

KontraCepec ::

Imam PROBLEM:

Kupil sem LCD Monitor z vgrajenim tunerjem. Rad bi ga povezal s PCjem izključno za gledanje filmov.
Na PCju imam TVOut s 4 pini (ne 7!).
Na Monitorju imam na SCARTu pretvornik (cinči+svideo):

Na TVOut na PCju imam tale pretvornik:

In potem povežem SCART in TVOut z navadnim cinč kablom in slika je docela popačena (samo neke poševne črne in bele črte, ki se spreminjajo, če se spreminja vsebina na zaslonu - torej TV nekaj zazna, ampak docela popaceno).
----------------------------------------------------------
Poskusil sem že 3 različne cinč kable, a je vedno isto.

Če povežem direkt TVOut in S-VIDEO na SCARTU, z SVideo (4 pinskim) kablom, je slika na Monitorju lepa, ampak črnobela.

Kaj je v varianti s cinč kablom torej narobe? Je možno, da pretvornik SVIDEO-CINČ ni dober? Je možno, da cinč vhod na SCARTU ne deluje?
Krijejtiv

T-h-o-r ::

Lucio

Preglejte kaj govorite, kaj so izhodi DVI na kartici in ne mi težiti, da ima grafična kartica tudi zvočno in ostale stvari.
Gre le za ATI Function driver in to le za HD Audio.
Če bi pozorno prebiral poste bi opazil, kaj sem hotel in za kaj sem to hotel.
Glede LG-ja ( lastne izkušnje ) še eno opozorilo, sam imam namreč posebej HDMI vhod, ki je označen kod PC DVI in je poleg tega potrebno spelati še digitalni SPDIF na Audio IN/RGB/DVI na TV-ju, v tem primeru je HDMI iz kartice DVI prenaše le digitalni video in je za avdio potreben še dodatni audio kabel za na TV. Seveda ne vem, kako je z drugimi modeli. Govorim pa za lastno ATI HD 4850 in LCD.

dont be stupid, na laptopu normalno vtaknem hdmi kabel v grafični priklop, drugi konc pa na tv in dobim sliko ter zvok

na PCju pa nimam možnosti, da bi preklopil na zvočno na grafični, samo tisto, kar imam v pcju in tisto, kar je na matični mi zazna
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

nobodyelse ::

sam eno vprasanje mimgrede (zal nimam casa in volje prebrat celotne teme)!
Jaz si predstavljam takole: mam maticno z hdmi izhodom in če bi kupil ful hd LCD tv, bi ga samo priklopil na hdmi izhod na maticni, ter normalno gledal 1080p film v ful HD resoluciji?? v bistvu prenasam podatke in ne videosignal? al sem cist mem udaru? :D

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

prek hdmi se prenašata zvok&slika
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mosnik ::

Ali priključek s video prenaša tudi zvok ?
danč

Ne.

O.

StratOS ::

@ T-h-o-r

Za HDMI se lahko prenaša video ali pa video&audio skupaj.
Seveda je odvisno od samega signala izhoda, če lahko integriraš oba signala (video in audio) na izhodu. Na drugi strani pa je odvisno od sistema na vhodu. Če "podpira" oz. vključuje takšen sistem. V mojem primeru je to pač tako, da lahko integriram video in video&audio na izhodu, vendar pa zaradi samega sistema na LCD-ju (PC DVI) LCD na tem vhodu ne podpira audio v tem signalu. V mojem primeru gre le za video, ker je pač takšen sistem na priključkih, zato pa moram dodatno peljati audio če hoče uporabljati ta vhod.
Seveda sem stvar seveda tudi preizkusil, tako, da ne govorim kar brez veze.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Sem ze resil. Pretvonik iz SVideo v Cinc je bil zanic. Sedaj imam drugega in vse dela super.
Krijejtiv

Ali lahko pripravim sliko iz PCja preko cinc kabla, da bo siroka (16:9) in ne standardna (4:3)?
Sedaj imam namrec crna pasova ob strani. Se vecji absurd pa je, ko pozenem DivX film 16:9 in potem dobim se crna pasova na dnu in zgoraj!

Na TVju sicer lahko tako sliko zumiram, da robovi izginejo, ampak to pomeni da v pal ostane borih 200 vrstic po visini!
Krijejtiv

Ali lahko pripravim sliko iz PCja preko cinc kabla, da bo siroka (16:9) in ne standardna (4:3)?

Ne. Prek činča gre navaden signal PAL.

O.

S-Video pa podpira 16:9, ne? A je možno enostavno pretvorit S-Video izhod v RGB vhod (v SVideo kvaliteti seveda:)) ?

Ali še bolje,... a lahko naredim kabel, z VGA vhodom (15 pin) in RGB izhodom? Torej; ali je možna pretvorba VAG v RGB, komponentni video?
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

S-Video pa podpira 16:9, ne?

Kolikor vem tudi ne. Teoretično je sicer možno, tudi pri činču, imeti PAL+, ki je 16:9, samo bi to morala podpirati grafična kartica in televizor.

Torej; ali je možna pretvorba VAG v RGB, komponentni video?

RGB in komponentni video ni isto. VGA v RGB teoretično lahko spremeniš, v praksi pa v bistvu ne. Poguglaj VGA to RGB in ti bo hitro jasno.

O.

Kolikor vem tudi ne.

Na Wikipedi za SVideo piše:
When used for connecting a video source to a video display where both support 4:3 and 16:9 display formats, the PAL television standard provides for signaling pulses that will automatically switch the display from one format to the other.

Torej PAL televizorji to omogočajo...
Krijejtiv

where both suppor

Če oba (vir in zaslon) podpirata.

O.

Punisher ::

StratOS...stvar je sledeca, za LG LCD TV...po shemi sodec, treba vredu brat, le ob uporabi dvi/rgb to rgb signal (ne hdmi signal)...se le ta prenasa preko locenega vhoda na tv, in nic drugace...ce imas kabel, ki je DVI to HDMI...tv automatsko zazna da bi moral se po tem zraven priti zvok, ki pa ga zal jaz nemorem zaradi grafe...mogoce dobim kaksen hdmi to rgb pretvornik...edino ta moznost mi je se ostala...

tako da dvi/rgb to rgb izhod na tv ter pol cinc iz zvocne na tv in za audio dela...ne dela pa tako kot sem zgoraj napisal, dvi to hdmi tv...

lp, dominic...
Sex, Drugs & Rock n` Roll*

mariomb ::

imam velik problem ki mi je vzel cel vikend..do rešitve pa nisem prišel...

in sicer...sliko mi je pred 3 tedni ob nakupu TV LCD 42 uspelo nastaviti in je vse do par dni nazaj špilalo OK - imam povezano samo TV z PC (monitorja nimam)
pred par dnevi sem naložil ati catalyst in zgleda mi je to moralo spremenit v nastavitvah grafike in slika se po zagonu računalnika ni več prikazala. sem se poskušal preko mreže povezat preko prenosnika vendar nisem mogel nič storiti ker ni šlo spreminjati resolucije pa PC hišnem...

sem pa pobrisal vse drivere in na novo naložil vendar brez uspeha....
nato sem se odločil da grem formatirat windowse in da naložim vse na novo....sliko formatiranja diska, izbire particij...vse je prikazovalo do začetka namestitve windowsow - ko treba geslo noter vpisati in to...dobro da sem si vmes sposodil LCD monitor da sem na njega priklopil in dokončal namestitev...

ob namestitivi windowsov so se mi namestili samodejno neki driveri tudi za grafiko.nekako sem uspel spraviti sliko na TV - nastavil sem resolucijo na 1280x720 in osveževanje 60Mhz, prav tako sem ga nastavil kot primarni monitor, LCD monitor pa sem dal not active in sem ga izklopil. in zadeva je delovala, dokler nisem resitiral PCja. potem pa spet črna slika (na začetku tisto sliko naštevanje RAMov in windows se zaganja prikaže, potem pa ko bi moral v namizje pa blink). sem probal na novo resitirat in dati v safe mode pa spet isto - slika v safe modu naj bi bila 640*480 ki bi jo moral prikazovati vsak TV LCD (v mojem primeru gre za Toshiba AV42500pg) - pa spet črno.

nato sem spet priklopil monitor gor in sliko spet prenesel na Tv spet isto kot zgoraj vse nastavil - in sedaj kar je najbolj čudno je to - imTV sem imel nastavljen kot edini monitor, resolcuija, osveževanje vse je bilo Ok,...in za minuto sem prestavil na daljincu na IP TV in nato nazaj na PC in slike več ni bilo - brez da bi karkoli spreminjal na PC. ne znam si tega razložiti...

torej PC imam na HDMI 1 priklopljen, IP Tv pa na HDMI 2 - in sliko na TV od PC sem gledal in za minuto preklopil iz HDMI 1 na 2 (torej na IP TV) in nato nazaj na HDMI 1 - PC in slike več ni bilo. tega ne morem razumeti.

ve kdo kje bi bil problem ali možna rešitev? če sumim na grafiko potem se vprašam zakaj je brez problema delalo 3 tedne in zakaj sliko tudi prikaže in sem npr. gledal film...ko resitiram ali samo preklopil med izhodi slika izgine...če sumim na napako v TV potem slike verjetno sploh ne bi mogel spraviti na Tv

obupavam počasi..

mariomb ::

ravno mi je eden rekel da če sem imel ob namestitvi priklopljeno n a TV (in sem imel) in je reko da ne sme biti, naj na novo naložim in potem na koncu TV vklopim na friško.
druga varianta pa je ta da bi si lahko TV memorial kakšno prejšnjo resolucijo in zdaj nove ne shrani?! da bi trebalo TV resetirat - to sicer ne verjamem...

bom probal ko bom doma...

prosim za še kakšne vaše namige

hvala

Meni tudi televizor včasih ne prepozna računalniške slike na HDMI (očitno ne zazna prave ločljivosti ali frekvence) in je tema (tv napiše, da ni signala). Pomaga, če tv izklopim in ponovno vklopim. Včasih se pri tem zgodi, da računalnik (oziroma ATI-jevi driverji) samodejno zmanjša ločljivost ali frekvenco (iz 50 na 30 Hz) in moram še to ročno popravit. Prav veliko se pa nisem poglabljal v vzroke za to:)

O.

dolfi ::

lep pozdrav

imam nekaj vprašanj

doma mam LG TV LCD 32'' 5000 verzijo in ati radeon hd 4850 grafično

problem je v tem da mi računalnik ne zazna da imam prikljopljen še en zaslon na grafično

imam dvi- hdmi converter kateri je original od ati-grafične in hdmi - hdmi 10 m kabel

probval sem naslednje

1. vsiljevanje da zazna kakeršenkoli s-video ali tv izhod z različnimi resulucijami in osveževanji kareri so predpisani za LCD-TV / brez učinka
2. ponovna namestitev različnih driverjev / brez učinka
3. prekljapljanje med izhodoma dvi / pri čemer mi enostavno ne zazna LCD-TV ampak samo LCD od računalnika
4. ponovna namestitev windowsev /pri čemer sem med namestitvijo zamenjal na izhodih dvi in mi je do dokončane namestive kazalo sliko na LCD-TV/ kar sem potlej sklepalda ni nič narobe ali s kablom ali s converterjem.
5. računalnik naj bi zaznal v upravitelju naprav da imam prikljoplen še en monitor /vednar mi zazna le enega / medtem ko na tvju mi zazna (ko pritisnem input se mi osvetli kar imam prikljopljeno) da imam prikljopljeno zadevo.

ali ima kdo kakšno rešitev
lepo prosim za pomoč

l.p
lovro
p.s. ko vklopim tv mi na lcdju na računalniku parkrat zatemni sliko( na hitrco)

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolfi ()

MIKI46 ::

Ker nisem ravno domač v teh povezavah prenosnika in LG plazme, se obračam na vas. Imam problem, da ko povežem rač z TV z Svideo, mam na plazmi ČB sliko. Če isto povečem rač z LCD-jem, pa je barvna. En kolega mi je reku, da če povežem z RGB kablom da nja bi špilalo na plazmi!? Ka mi lahka kdo pomaga in mi pove al je to res, preden v Big Bangu pokupim vse mogoče kable za povezave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIKI46 ()

Miki, RGB kabel ni nič. TV si predstavljaj kot navaden monitor in nanj prenosnik priključi z VGA ali DVI/HDMI kablom, odvisno, kaj imaš na prenosniku.

Dolfi, zate velja podobno. Pozabi na S-Video in TV. Delaj, kot da je TV navaden monitor. V nastavitvah za grafično kartico preveri, ali imaš vklopljen prikaz na obeh monitorjih (imaš več možnosti - ista slika na obeh ali namizje čez oba monitorja).

O.

MIKI46 ::

Hvala za odgovor! Na rač mam VGA izhod, zdej me pa zanima, al je bolš na TV-ju prklopit na VGA vhod ali na RCA? Ker ne vem ker kabel bi zej kupu?
Hvala še enkrat!

5er--> ::

Bolj sigurno je VGA-VGA.

Ker ne vem ker kabel bi zej kupu?

Čisto navaden vga-vga kabel, kot za monitor.

O.

Riki88 ::

Jest mam ta čist navaden vga-vga kabel, ampak se mi nekje zatakne. Ko priklopim na tv, dam nastavitve na Clone (pri Nvidia Geforce Go 7300) in potrdim. Mi začne spreminjat resolucijo in tko ekran utripa in na PCju in na TVju. Gonilnike za grafično mam zadnje, tko da ne vem v čem bi bil lahko problem. Ma kdo slučajno rešitev???

Clone morda ni dobra izbira, če mora biti enaka ločljivost na obeh zaslonih. Drugače pa preveri, kakšno ločljivost in frekvenco imaš izbrano za prikaz na tv.

O.

Denos ::

Zdravo. Zanima me, če ima kdo izkušnje z tv Sony KDL-32W4000? Zanima me, kakšna je slika iz PCja na tem tvju? Ali se da normalno uporabljati tv kot monitor na razdalji 2m ?

robert132 ::

Zdravo
Tudi jaz nisem vsega bral,popvejte mi prosim kje naj nastavim da bo mi šel tudi zvok zraven slike preko dvi-hdmi. Imam hd 4870 in philips 7403.

Senitel ::

Nastavi primarno zvočno kartico iz česar koli že imaš sedaj na zvočno kartico od ATI-ja.

Real_Madrid ::

Lep pozdrav.
Lepo prosim za pomoč. Kupil sem si 10 metrov dolg kabel S-video in scart adapter:
 Scart

Scart

S-video

S-video

No pa tudi kabel za zvok imam. In ko vse to priklopim na adapter in potem v računalnik mi slike na tv ne prikaže. Poizkušal sem že z vsemi mogočimi nastavitvami v grafični pa ne vem kaj bi še lahko spremenil.

Imam pa grafično ATI Radeon™ HD 4800 Series, pa v tej temi nisem našel katere nastavitve naj spremnim za to grafično. Neki sem bral da bi mogo spreminjat neki na clone al pa na hdtv, sam tega nikjer ne najdem. Pa menda se to spreminja tu not:
 Ati

Ati

Lepo prosim za pomoč, na to se ne spoznam kaj dosti, tako da...

Zgodovina sprememb…

podtalje ::

Iz slike je razvidno, da ti ne zazna televizorja (kabel mora biti povezan) in posledično ne ponudi možnosti za vklop tv out.

POskusiš lahko pod Display options vklopiti Force TV detection.

Ko sem vklopil Force TV detection, se mi je pod Display manager res neki pokazalo.

Potem se pa kliknil na tisto sivo televizijo pa izbral Clone main with TV, ampak je na televiziji bila še vedno črna slika, ko sem priklopil na AV, ostali programi pa so bili malo popačeni. A bi mogoče mogu izbrat kaj drugega?

5er--> ::

Po mojem s-video/scart adapter šibek člen. Ga imaš preklopljenega na Input? Če ja, pol ostane samo še menjava, oz. ga lahko sam razdreš in povežeš tako, da ti bo delal.
V pomoč naj ti bo ta stran.

Hvala lepa obema, zdaj mi pa dela.
Prej sem ga mel preklopljenega na Input pa sem zdaj prestavo na Output in zdaj dela.:)

Agip ::

Živjo,imam TV kartico (Winfast 2000XP Expert) in pojma nimam kako se to stvar usposobi.Nekaj sem že inštaliral,vendar ni uspeha.
A katerim programom sploh lahko predvajam to "televizijo"?
prosil bi linke za potrebne stvari,katere je potrebno inštalirati,če ne pa vsaj naslove,pa bom sam "pogooglou".

Hvala in lep pozdrav!

podtalje ::

Naložiti moraš gonilnike za kartico in še aplikacijo, ki zna potem uporabljati to kartico, da predvaja televizijo. Za začetek lahko poskusiš z ChrisTV ali pa DScaler.

KTr1sk ::

Še moje izkušnje in vprašanje za vas

Nabavil sem 37"LCD TV Ful HD in zdaj povejte kako naj povežem
1. Preko tega kabla DVI (PC)----> HDMI (TV)

2. Tako kakor imam trenutno povezano VGA(PC)--->VGA(TV)

3.Ter to ki imam zraven grafične (HDTV adapter)

Pri povezavi 3.točka lahko izberem resolucijo 1920x1080, ampak vseeno je veliko lepša slika na TV-ju če imam priklopljeno preko VGA--->VGA, ki je samo resolucija 1360x768

Vprašanje ki me zanima, zakaj je tako da ni vredu preko tega adapterja...in ali je najboljše da kupim takšen kabel ki sem ga napisal pod 1.točko???

hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

Uporabi moraš možnost št. 1. Obe drugi sta analogni in zato ne tako dobri.

O.

KTr1sk ::

Uporabi moraš možnost št. 1. Obe drugi sta analogni in zato ne tako dobri.

O.

Hvala sem kupil kabel iz možnosti št.1 DVI-->HDMI in je zdaj vredu :).
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

pierch ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kje bi lahko kupil interni SPDIF kabel, za prikljucit GF9800GTX+ ter zvocno na plati, da lahko dobim zvok preko DVI->HDMI kabla?
Iscem neki podobnega temu: http://www.pccables.com/cables/05026.htm
Vem da bi najlazje prek eBaya, ampak ce mogoce kdo ve za trgovino v LJ al v SLO?

Hvala vsem v naprej!

LP
Pierch

Senitel ::

Nisi dobil tega zraven grafične? Povprašaj na servisu ali kjer si nabavil grafično...

@Senitel
Zal ni bilo zraven graficne, in na uradni strani tudi pise "sold separately".
Nabavil sem v AGT-ju, in tam pravijo da tega nimajo.

Kaj pa ce bi ga sam sestavil? Saj to so samo dve zici ena na ena povezani ali pac?

LP
Pierch

Ali pa če malo vprašaš naokoli, če ima to kdo doma odveč. Take interne kabelčke za digitalni zvok pogosto dobiš zraven optičnega pogona ali kakšne kartice.
Sicer pa ja, lahko jo tudi sam narediš, brez problemov.

O.

Nisi dobil tega zraven grafične? Povprašaj na servisu ali kjer si nabavil grafično...

Se eno dodatno vprasnje... Ali vsi kabli DVI->HDMI podpirajo prenos zvoka? V mislih imam tale kabel: klik
Ali moram kupit pretvornik iz DVI->HDMI ter HDMI-HDMI kabel?
Sprasujem zato, ker tudi DVI->HDMI pretvornika nisem dobil zraven graficne, pa ce ni potrebno, ga ne bi kupoval?

Hvala se enkrat.
LP
Pierch

AFAIK noben kabel DVI-HDMI ne podpira prenosa zvoka. Na DVI izhodu je samo slika, brez zvoka.

O.
««
25 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220251 (9764) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610347 (9408) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514276 (3783) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506285 (5190) bbobst

Več podobnih tem