Forum » Zvok in slika » PC na TV - splošni nasveti
PC na TV - splošni nasveti
Klemeen ::
Niti nisem gledal kaj preveč te teme, tako da brez zamere, če ste to že kje napisali.
Rad bi povezal računalnik z tvjem, kupil sem s-video kabel in scart priključek, tako da dam s-video kabel v scart priključek in to v tv, drugo stran pa v grafično na kompu. Povezal mislim da sem prav, samo zdaj me zanima, kako naredim, da bo slika z kompa na tvju oz. kako pogledam kak film? Nekaj sem bral o gonilnikih in to, to imam naložene gonilnike za grafično, potem na kompu predvajam video, na tvju izberem AV, a še vedno ne dela. Kaj narediti? Kaj izbrati na kompu da bo delal film na tvju? Rabil bi čimprejšen odgovor, če se da. Hvala vsem, pa brez zamere, če ste o tem že kaj pisali...
Evo sem nekako zrihtal in mi sedaj kaže na tvju, ampak z črno belo sliko (!!) in brez zvoka. Zvok dobim tako, da dokupim še poseben kabel, če se ne motim, zakaj je črnobela slika pa nevem???
mmmato ::
Tv imam priklopljen na r9600pro.
V catalistu sem nastavil TV na "clone", pa mi v VLCju ne kaže videa ne na tvju ne na monitorju, samo sivo ozadje, sound dela.
A je treba v vlcju kaj nastavit?
EDIT:
če dam na extend ali stretch je isto
EDIT2:
Dela v media player classic, ampak bi vseeno rad da dela v vlc :)
Anyone?
V catalistu sem nastavil TV na "clone", pa mi v VLCju ne kaže videa ne na tvju ne na monitorju, samo sivo ozadje, sound dela.
A je treba v vlcju kaj nastavit?
EDIT:
če dam na extend ali stretch je isto
EDIT2:
Dela v media player classic, ampak bi vseeno rad da dela v vlc :)
Anyone?
http://www.turnofftheinternet.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mmmato ()
biasko ::
Živjo!
Imam problem pa nevem v čem;)
Imam TV sony bravia 40W4000 ter računalnik z grafično kartico ATI RADEON 9600 SERIES.
Te dve zadeve sem skupaj povezal s kablom DVI/HDMI.
Če prisilim ATI kartico da pošilja 1080p/60Hz bo sicer prikazal sliko, ampak ko pogledaš črke, so precej nejasne - TA ZADEVA NI OK.
Varianta 1080p/50Hz mi sploh ne deluje!
720p/60Hz pa deluje in tudi črke so precej ostre, čeprav teško določiti ali je to max kvaliteta, ker so tukaj večje in se take podrobnosti ne vidi.
Hvaležen bi bil za nasvet kaj vse moram nastaviti da bo zadeva 100% delovala v 1080 načinu - če je to sploh mogoče z mojo grafično?
1000x hvala!
Imam problem pa nevem v čem;)
Imam TV sony bravia 40W4000 ter računalnik z grafično kartico ATI RADEON 9600 SERIES.
Te dve zadeve sem skupaj povezal s kablom DVI/HDMI.
Če prisilim ATI kartico da pošilja 1080p/60Hz bo sicer prikazal sliko, ampak ko pogledaš črke, so precej nejasne - TA ZADEVA NI OK.
Varianta 1080p/50Hz mi sploh ne deluje!
720p/60Hz pa deluje in tudi črke so precej ostre, čeprav teško določiti ali je to max kvaliteta, ker so tukaj večje in se take podrobnosti ne vidi.
Hvaležen bi bil za nasvet kaj vse moram nastaviti da bo zadeva 100% delovala v 1080 načinu - če je to sploh mogoče z mojo grafično?
1000x hvala!
Okapi ::
Krivec je (verjetno) overscan na televizorju, zaradi katerega nimaš tako imenovanega 1:1 pixel mappinga. Poglej, če se da kje v nastavitvah od TV izklopit overscan, ali označit, da imaš na tv priključen PC. Če tega ni, verjetno ne boš mogel doseči "100% delovanja" pri 1080p.
Nekaj več o 1:1 pixelmappingu:
http://www.hifi-writer.com/he/pixelmapp...
O.
Nekaj več o 1:1 pixelmappingu:
http://www.hifi-writer.com/he/pixelmapp...
O.
Živjo!
Hvala, sem našel FULL PIXEL mode (če bo kdo iskal SET UP-> SCREEN SETTINGS-> DISPLAY AREA manual), ampak še vedno sem malce razočaran, ker še vedno je malce slabši tekst kot na navadnem LCD zaslonu. V čem bi bil sedaj problem. Malce se zadeva izbolša ko preklopim v CINEMA mode, kot da je preveč kontrasta pri NORMAL mode. Dobro, če je tako se bom pač sprijaznil na malce temnejšo sliko.
Imam pa še drugo težavo. Predvajam film v VLCju in ko imam TV nastavljen na NORMAL mode, se opazno slika posvetljuje in potemnuje. Najbol je opazno pri podnapisih, ker so enkrat sivi, drugič beli. Kot sem rekel, v CINEMA mode se ta zadeva ne dogaja oz. se jo ne opazi.
Se še komu to dogaja?
Hvala, sem našel FULL PIXEL mode (če bo kdo iskal SET UP-> SCREEN SETTINGS-> DISPLAY AREA manual), ampak še vedno sem malce razočaran, ker še vedno je malce slabši tekst kot na navadnem LCD zaslonu. V čem bi bil sedaj problem. Malce se zadeva izbolša ko preklopim v CINEMA mode, kot da je preveč kontrasta pri NORMAL mode. Dobro, če je tako se bom pač sprijaznil na malce temnejšo sliko.
Imam pa še drugo težavo. Predvajam film v VLCju in ko imam TV nastavljen na NORMAL mode, se opazno slika posvetljuje in potemnuje. Najbol je opazno pri podnapisih, ker so enkrat sivi, drugič beli. Kot sem rekel, v CINEMA mode se ta zadeva ne dogaja oz. se jo ne opazi.
Se še komu to dogaja?
To spreminjanje svetlosti je pa verjetno posledica dinamičnega kontrasta. Da bi bil kontrast večji, se osvetlitev zaslona spreminja (pri temnih scenah je zaslon manj osvetljen, da je črna bolj črna, pri svetlih scenah pa bolj). Če imaš na zaslonu ves čas kaj, kar bi moralo biti enako svetlo (na primer črke podnapisov), se to lepo opazi. Poskusi izklopit dinamični kontrast v nastavitvah.
O.
O.
adapter ::
jaz mam plasmo 106 cm in ko you dam na vga vse super dela samo so pa velki pixli ker je že stara ene 4 leta in zdaj jo želim zamenjati za full hd resoulucijo in me zanima če je ati 8450 grafična sposobna prikazati sliko na full hd
Samo še eno vprašanje in neham težit.
Računalnik imam 3m stran od TVja, zato sem poiskusil z laptopom kjer imam NVIDIA kartico in analogni ishod. Priklopil sem na TV na VGA vhod in slika je bolša kot iz stacionarnega računalnika preko DVI/HDMI.
Ali je kriva grafična ali pa kabel??
Če dolgo ne dobim odgovora, bom pač moral po novo grafično da stestiram;)
hvala!
Računalnik imam 3m stran od TVja, zato sem poiskusil z laptopom kjer imam NVIDIA kartico in analogni ishod. Priklopil sem na TV na VGA vhod in slika je bolša kot iz stacionarnega računalnika preko DVI/HDMI.
Ali je kriva grafična ali pa kabel??
Če dolgo ne dobim odgovora, bom pač moral po novo grafično da stestiram;)
hvala!
themix ::
imam dve težavi:
1.) obstaja kakšen način, da ko povežeš pc in tv (s-video) s tem tv-ju tudi vsiliš scart sliko? to mislim na način kot ima to večina dvd playerjev - takoj ko ga prižgeš se av zamenja na dvd.
to pa potrebujem zato, ker nimam daljinca od tv-ja in ne morem preklopiti na av v katerem je priklopljen pc
2.) Ko zaprem pokrov prenosnika (med predvajanjem filma na tv-ju) se mi ob ugasnitvi laptop zaslona ugasne še tv(klon) kje bi lahko nastavil da tv zaslon deluje naprej
1.) obstaja kakšen način, da ko povežeš pc in tv (s-video) s tem tv-ju tudi vsiliš scart sliko? to mislim na način kot ima to večina dvd playerjev - takoj ko ga prižgeš se av zamenja na dvd.
to pa potrebujem zato, ker nimam daljinca od tv-ja in ne morem preklopiti na av v katerem je priklopljen pc
2.) Ko zaprem pokrov prenosnika (med predvajanjem filma na tv-ju) se mi ob ugasnitvi laptop zaslona ugasne še tv(klon) kje bi lahko nastavil da tv zaslon deluje naprej
2.) poskusi nastaviti da ni TV(KLON) ampak EXTENDED da imaš 2 zaslona vsakega s svojo resolucijo.
becker ::
mene pa zanima kje dobim kabel s-video, ki ima na eni strani 7 pinov(toliko jih ima grafa), na drugi pa 4. Nikjer ga ne najdem.
hvala
hvala
5er--> ::
Ne rabiš ga. Kupi takega ki ima na vsaki strani 4 in bo delalo.
Tisti dodatni trije pini so za composite video out, ki pa ga ti očitno ne boš rabil.
Tisti dodatni trije pini so za composite video out, ki pa ga ti očitno ne boš rabil.
becker ::
Saj sem ga kupu, samo sploh ne gre noter. In kaka je razlika v sliki med kompozitnim in s-video?
A to na eni strani s-video(grafična) na drugi pa kompozitni(TV)?
A to na eni strani s-video(grafična) na drugi pa kompozitni(TV)?
blazius ::
ok zanima me kako naj naštimam, da bom lahko menjaval med tvjem in monitorjem v windowsih. pač monitor bi bil primarni, tv pa sekundarni. grafična je geforce 7600gt. še kej?
hvala
hvala
In kaka je razlika v sliki med kompozitnim in s-video?
Kompozitni ali sestavljeni video je najbolj navaden video priključen, en rumen činč. Slika je najslabša. S-video je malo boljši (ima ločeno barvno in svetlobno komponento, zato več nožic v vtiču). Ne moreš pa ju kombinirati. Še boljši je komponentni video (trije ločeni činči) in RGB (VGA), potem pa pride digitalni HDMI in DVI.
Po scartu gredo lahko kompozitni video, s-video in rgb, ampak morata obe napravi podpirati isti standard, pa za s-video in rgb tudi ni vsak kabel dober, ker nekateri cenejši prenašajo samo navaden kompozitni video.
O.
ok zanima me kako naj naštimam, da bom lahko menjaval med tvjem in monitorjem v windowsih. pač monitor bi bil primarni, tv pa sekundarni. grafična je geforce 7600gt. še kej?
hvala
bump :)
podtalje ::
Kaj točno pa bi menjaval?
Zakaj enostavno v nastavitvah grafične kartice ne vklopiš TV izhod.
Mogoče bo naslednja povezava v pomoč:
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvid...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
rok_p ::
Pozdravljeni,
prosim za pomoč kako povezat notebook in 32" LCD tv med sabo v ločljivosti 1366x768. torej v nativni ločljivosti tvja. Uspe mi povezat samo na ločljivosti 1280x800. Povezujem pa preko VGA kabla. Prenosnik je pa hp dv6185ea, tv je pa sony bravia 32.
hvala
prosim za pomoč kako povezat notebook in 32" LCD tv med sabo v ločljivosti 1366x768. torej v nativni ločljivosti tvja. Uspe mi povezat samo na ločljivosti 1280x800. Povezujem pa preko VGA kabla. Prenosnik je pa hp dv6185ea, tv je pa sony bravia 32.
hvala
rok
Kaj točno pa bi menjaval?
ok sem šel po tem vodiču, ampak ko grem na namizju v propierties -> settings -> advanced mi v zavihku desno zgori sploh ne prepozna grafične kartica (napiše mi nvidia (unknown)) in ko kliknem nanj, tud ne dobim tega menija (nview) ki je na 3. sliki v vodiču.
@rok_p: Lastne resolucije so odvisne od grafične kartice in gonilnika, ki se uporablja. Kar sem pogledal, tvoj notebook uporablja 945gm integrirano grafično kartico.
Najprej lahko poizkusiš naložiti zadnje gonilnike in pogledati, če omogočajo nastavljanje lastnih resolucij.
Naslednja možnost je uporaba programa PowerStrip, ki načelno omogoča nastavljanje lastnih resolucij, vendar je vprašanje,
če ima podporo tudi za Intel integrirane grafične kartice.
Na koncu ostane še ena varianta, ki bi skoraj sigurno morala delovati in sicer, da sam v registry-ju nastaviš novo resolucijo,
vendar pa je to že malo bolj zahteven proces. Več o tem lahko prebereš na http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre...
@blazius: V tvojem primeru bi najprej naložil zadnje nVidia gonilnike iz strani http://www.nvidia.com/Download/index.as...
Najprej lahko poizkusiš naložiti zadnje gonilnike in pogledati, če omogočajo nastavljanje lastnih resolucij.
Naslednja možnost je uporaba programa PowerStrip, ki načelno omogoča nastavljanje lastnih resolucij, vendar je vprašanje,
če ima podporo tudi za Intel integrirane grafične kartice.
Na koncu ostane še ena varianta, ki bi skoraj sigurno morala delovati in sicer, da sam v registry-ju nastaviš novo resolucijo,
vendar pa je to že malo bolj zahteven proces. Več o tem lahko prebereš na http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre...
@blazius: V tvojem primeru bi najprej naložil zadnje nVidia gonilnike iz strani http://www.nvidia.com/Download/index.as...
Pomembno je tudi, kakšno ločljivost podpira tv na VGA vhodu. Sploh ni nujno, da je to native ločljivost zaslona. Podatek je v navodilih od televizorja.
O.
O.
DubleG ::
Kupil kabel(HDMI-DVI) in mi DVI priključek na paše v 7600GT grafično? Se dobi kakšen adapter? Kako je lahko drugačne oblike kot tisti na PCeju kjer imam dva DVI out in Svideo out? Zaenkrat imam povezano s svideo-scart, ampak je slika zelo slaba, resolucije in osveževanja se ne da ločeno nastavit(clone), dual view pa sploh ne deluje.
sem že prej to nardil. pač ne pokaže mi tistega okna tud z original driverji
rok_p ::
@podtalje najlepša hvala za pomoč, bom sprobal takoj jutri ko bom imel čas:) notebook pa ima vgrajeno nvidia geforce go 7400.
rok
@blazius: Tisti vodič je res nekoliko star in mislim, da sedaj nNvidia pri zadnjih gonilnikih uporablja nov Control Panel.
V Control Panel (Nadzorni plošči) bi moral imeti ikono NVIDIA Control Panel in jo zaženi.
Še splošno o nVidia control panel: http://download.nvidia.com/Windows/91.3...
V Control Panel (Nadzorni plošči) bi moral imeti ikono NVIDIA Control Panel in jo zaženi.
Še splošno o nVidia control panel: http://download.nvidia.com/Windows/91.3...
miko 55 ::
Ali ima idejo, kako s-video signal spravit iz matične plošče intel d945gclf2?
Njihovi driverji ne delujeje, opisani postopki prav tako. Kakšna ideja? Kabli delujejo
Njihovi driverji ne delujeje, opisani postopki prav tako. Kakšna ideja? Kabli delujejo
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
DubleG ::
Kupil kabel(HDMI-DVI) in mi DVI priključek na paše v 7600GT grafično? Se dobi kakšen adapter? Kako je lahko drugačne oblike kot tisti na PCeju kjer imam dva DVI out in Svideo out? Zaenkrat imam povezano s svideo-scart, ampak je slika zelo slaba, resolucije in osveževanja se ne da ločeno nastavit(clone), dual view pa sploh ne deluje.
Dobene ideje kako se PC in FullHD LCD priklopi razen preko SVIDEO-SCART...?
StratOS ::
Pozdravljeni.
Odločil sem se povezati PC z TV, torej video povezava preko DVI-HDMI kabla, zdaj me pa zanima še audio povezava.
Audio povezava preko 5.1 sistema (PC-receiver 5.1) brezhibno deluje, zdaj bi pa samo hotel povezati PC z TV-jem (Audio).
V specifikacijah TV ne piše kakšen konektor potrebuješ oz. na kakšnem sistemu deluje ( gre za Audio IN RGB-DVI konektor na TV ),
prodajalec je rekel, da je kompatibilen z SPDIF izhodom na Zvočni PCI-ja, zato sem kupil SPDIF kabel za to, pa ta stvar ne deluje, zgleda ne gre za digitalen signal, prav zagotovo ne gre tudi za analognega ( probal skoraj z vsemi ) ali je kaj drugega problem ?
5.1 audio sistem predvajanja iz PC-receiver deluje perfektno, video tudi ( Recimo kakšen BD disk ipd ...), samo opcije audio povezave PC-TV mi ne uspe uštimati.
Grafična kartica je Ati HD-4850, Ati audio driver za HD audio deluje brezhibno , zvočna je 7.1 capable z SPDIF outom SoundMax digital HD ( ni nobenih nastavitev za kakšno dodatne opcije na plati, BIOSU, integrirana na plati ), zvoka na TV mi direkto z PC-ja ne da dobiti, zgleda da gre za kakšen drugi kabel, kajti vhod v TV bi po moje bil kakšen 2 ali 3 ( mono ali stereo ) 3,5 in ne standardni činč tako kot v navodilih piše ( so pač narete za več modelov ??? ).
Povezava PC-TV se vrši preko belikinovega DVI-HDMI kabla
TV je 32LG5700
Konekcije zadaj :
Torej sprašujem tiste, ki imajo podobne probleme z audio konekcijo PC-TV ?
Odločil sem se povezati PC z TV, torej video povezava preko DVI-HDMI kabla, zdaj me pa zanima še audio povezava.
Audio povezava preko 5.1 sistema (PC-receiver 5.1) brezhibno deluje, zdaj bi pa samo hotel povezati PC z TV-jem (Audio).
V specifikacijah TV ne piše kakšen konektor potrebuješ oz. na kakšnem sistemu deluje ( gre za Audio IN RGB-DVI konektor na TV ),
prodajalec je rekel, da je kompatibilen z SPDIF izhodom na Zvočni PCI-ja, zato sem kupil SPDIF kabel za to, pa ta stvar ne deluje, zgleda ne gre za digitalen signal, prav zagotovo ne gre tudi za analognega ( probal skoraj z vsemi ) ali je kaj drugega problem ?
5.1 audio sistem predvajanja iz PC-receiver deluje perfektno, video tudi ( Recimo kakšen BD disk ipd ...), samo opcije audio povezave PC-TV mi ne uspe uštimati.
Grafična kartica je Ati HD-4850, Ati audio driver za HD audio deluje brezhibno , zvočna je 7.1 capable z SPDIF outom SoundMax digital HD ( ni nobenih nastavitev za kakšno dodatne opcije na plati, BIOSU, integrirana na plati ), zvoka na TV mi direkto z PC-ja ne da dobiti, zgleda da gre za kakšen drugi kabel, kajti vhod v TV bi po moje bil kakšen 2 ali 3 ( mono ali stereo ) 3,5 in ne standardni činč tako kot v navodilih piše ( so pač narete za več modelov ??? ).
Povezava PC-TV se vrši preko belikinovega DVI-HDMI kabla
TV je 32LG5700
Konekcije zadaj :
Torej sprašujem tiste, ki imajo podobne probleme z audio konekcijo PC-TV ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Volk| ::
@StratOS
Sem pogledal tvojo kartico in ima podporo za avdio prenos preko HDMI, tako da ne vem zakaj se zajebavas...kupi kabel HDMI/HDMI pa imas zvok na tv. Kaj bi se jebal z drugimi kabli.
Ce se pa ze...recimo moja tv ko preklomim na HDMI ne spusti zvoka preko drugih činčev. Pač odvisno od tv-ja. Ene majo druge ne.
mene osebno ne moti ker mam hišni kino priklopljen na računalnik in imam tako super zvok.
Sem pogledal tvojo kartico in ima podporo za avdio prenos preko HDMI, tako da ne vem zakaj se zajebavas...kupi kabel HDMI/HDMI pa imas zvok na tv. Kaj bi se jebal z drugimi kabli.
Ce se pa ze...recimo moja tv ko preklomim na HDMI ne spusti zvoka preko drugih činčev. Pač odvisno od tv-ja. Ene majo druge ne.
mene osebno ne moti ker mam hišni kino priklopljen na računalnik in imam tako super zvok.
HDMI izhoda na grafični ni :(
Ja in zakaj potem ni zvoka na TV ?
HD audio driverji delajo, kabel DVI-HDMI pa omogoča prenos le videa.
Še enkrat gre za prenos audija iz PC --> TV.
Ja in zakaj potem ni zvoka na TV ?
HD audio driverji delajo, kabel DVI-HDMI pa omogoča prenos le videa.
Še enkrat gre za prenos audija iz PC --> TV.
Volk| ::
joj, sory, sem na hitro samo pogledal specifikacije gleda eudia, nisem pa pogledal slike ce ima HDMI izhod, Sory
Najprej preizkusi ce tvoja tv vzame tudi zvok od drugje ko imas na HDMI prekopljeno.
Najprej preizkusi ce tvoja tv vzame tudi zvok od drugje ko imas na HDMI prekopljeno.
HDMI na radeonu hd 4850 je sam moraš uporabit vmestnik od radeona ki si ga dobil
zraven kartice,to je vmesnik DVI-HDMI,ko boš pa uporabil ta originalni vmesnik
boš pa tudi dobu zvok na lcd tv.
Če sem čisto točen, bi potreboval specifikacijo kakšen kabel potrebujem za to konekcijo oz. specifikacijo konektorjev.
Činč kabel ni vhod na TV(vsaj meni je rezumljivo) - glej zgornjo sliko priklopov, SPDIF digitalno iz PC tudi ne gre, sam ne vem kaj oz. kakšen tip izhoda/vhoda na TV/PC potrebujem.
Sumim, da je vhod na TV mono ali stereo 3,5 , vendar ne gre zvok iz PC na TV vsaj za stereo bananco 3,5 ( najsibo kateri koli mono ali stereo izhod izmed 7.1 ali izhod za slušalke, SPDIF )
Zraven ni bilo nobenega vmesnika DVI-HDMI, kupil sem kabel DVI-HDMI, in ta naj bi samo prenašal samo video , kakšne nastavitve glede ATI HD audia ali pa sploh kaj takega ni za nastavljati, kajti po moje pri DVI-ju gre samo za sliko.
Činč kabel ni vhod na TV(vsaj meni je rezumljivo) - glej zgornjo sliko priklopov, SPDIF digitalno iz PC tudi ne gre, sam ne vem kaj oz. kakšen tip izhoda/vhoda na TV/PC potrebujem.
Sumim, da je vhod na TV mono ali stereo 3,5 , vendar ne gre zvok iz PC na TV vsaj za stereo bananco 3,5 ( najsibo kateri koli mono ali stereo izhod izmed 7.1 ali izhod za slušalke, SPDIF )
Zraven ni bilo nobenega vmesnika DVI-HDMI, kupil sem kabel DVI-HDMI, in ta naj bi samo prenašal samo video , kakšne nastavitve glede ATI HD audia ali pa sploh kaj takega ni za nastavljati, kajti po moje pri DVI-ju gre samo za sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: StratOS ()
Titan-2 ::
Kabel moraš imet takle http://www.mimovrste.com/artikel/172001...
dolžina je pač odvisna od razdalje pc-tv obvezno uporabi vmesnik od radeona dvi-hdmi moral
si ga dobiti zraven jaz sem dobil enega dvi-hdmi in dvi-vga pa ko boš to povezal na hdmi vhod
na tv-ju mora biti zvok in slika.Sam mora pa bit originalni vmestnik od radeona drugače zvoka
nebo.
dolžina je pač odvisna od razdalje pc-tv obvezno uporabi vmesnik od radeona dvi-hdmi moral
si ga dobiti zraven jaz sem dobil enega dvi-hdmi in dvi-vga pa ko boš to povezal na hdmi vhod
na tv-ju mora biti zvok in slika.Sam mora pa bit originalni vmestnik od radeona drugače zvoka
nebo.
No, takšen laik pa zopet nisem, kako iz DVI ki vsebuje samo VIDEO v HDMI ( oba digitalna video + audio ). Če imaš vmesnik je 100% gor vezan še kakšen audio vhod, drugače še sam ne vem, sama specifikacija priključitve : glej originalen post
Zanima me le AUDIO KABEL IZ PC IN TV oz specifikacije le-tega, da bo to špilalo, sprobaval sem namreč že vse ostalo pa nič.
Povezava HDMI od externega BD playerja ali DVD playerja z HDMI izhodob deluje brezhibno z HDMI kablom ( Audi + Video ).
Zanima me le AUDIO KABEL IZ PC IN TV oz specifikacije le-tega, da bo to špilalo, sprobaval sem namreč že vse ostalo pa nič.
Povezava HDMI od externega BD playerja ali DVD playerja z HDMI izhodob deluje brezhibno z HDMI kablom ( Audi + Video ).
Titan-2 ::
Nisem reku da si laik sam original vmesnik od radeona je mal drugače zvezan kot pa ta od belkina.
blog ::
Pozdravljeni.
Jaz pa imam naslednji problem.
Po formatiranju računalnika nikakor ne morem priti do nastavitev, da bi lahko povezal računalnik in clone.
Pri nastavitvah zaslona (pokaže se mi en zaslon) kliknem na dodatno, potem pa imam samo naslednje možnosti: splošno, kartica, monitor, odpravljanje težav, upravljanje barv.
Pač ni tistega, da bi lahko gliknil na grafično kartico in naštimal CLONE.
Upam, da sem postavil razumljivo vprašanje.
Lp
Jaz pa imam naslednji problem.
Po formatiranju računalnika nikakor ne morem priti do nastavitev, da bi lahko povezal računalnik in clone.
Pri nastavitvah zaslona (pokaže se mi en zaslon) kliknem na dodatno, potem pa imam samo naslednje možnosti: splošno, kartica, monitor, odpravljanje težav, upravljanje barv.
Pač ni tistega, da bi lahko gliknil na grafično kartico in naštimal CLONE.
Upam, da sem postavil razumljivo vprašanje.
Lp
damjanas ::
zdravo!
Prosim za pomoč glede povezave LCD TV in laptopa. Do sedaj sem TV LCD in laptop HP povezala z HDMI - vse je delalo OK.
Sedaj pa pri novem laptopu Toshiba ta povezava TV preko kabla HDMI ne dela. Toshiba je v originalu imela Visto (če je tedaj HDMI delal ne vem ker nisem sprobala), sedaj imam naložen windows XP in povezava s TV preko HDMI ne dela. Je treba naložiti še kakšne posebne driverje?
Prosim za pomoč kaj narediti, da bom lahko laptop prikopila na TV?
hvala in lp,
damjana
Prosim za pomoč glede povezave LCD TV in laptopa. Do sedaj sem TV LCD in laptop HP povezala z HDMI - vse je delalo OK.
Sedaj pa pri novem laptopu Toshiba ta povezava TV preko kabla HDMI ne dela. Toshiba je v originalu imela Visto (če je tedaj HDMI delal ne vem ker nisem sprobala), sedaj imam naložen windows XP in povezava s TV preko HDMI ne dela. Je treba naložiti še kakšne posebne driverje?
Prosim za pomoč kaj narediti, da bom lahko laptop prikopila na TV?
hvala in lp,
damjana
Če slučajno niso naloženi, predlagam, da naložiš original driverje za grafično kartico, ki jih dobiš na Toshibini strani.
robert132 ::
HDMI na radeonu hd 4850 je sam moraš uporabit vmestnik od radeona ki si ga dobil
Jaz imam original vmesnik na hd 4870 pa mi tudi ne predvaja zvoka. A moram na grafi kaj nastavit?
T-h-o-r ::
meni tudi hd 3850 ne daje zvoka...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Bombur ::
Zdravo
Sem začetnik kar se tega tiče, pa me zanima predvsem sledeče:
Imam TV plazmo (Panasonic TH-37PV80P) in če povežem PC na ta TV preko VGA kabla me zanima, če to kaj vpliva na življenjsko dobo in stanje TVja...drugače povedan...ali ta priklop kaj škodi TVju...kot sem v stari temi zasledil na tem forumu (iz leta 2005) se lahko na plazmi zgodi Burn in..pa še citat (http://slo-tech.com/forum/t166050/49)
"LCD je neobčutljiv na le tega, Plasme sicer uvajajo nove tehnologije a še vedno se vam logotip TV postaje, ki ga gledate lahko "zapeče" v ekran. Seveda pod pogojem, da gledate le ta en sam samcat program :)
Posledično proizvajalci plazm ne priporočajo priklop:
- računalnikov
- igralnih konzol."
A pri novejših plazmah (predvsem pri zgornji - moj plazmi) lahko pride do tega? A obstaja še kakšna stvar, katera škodi zdravju plazm, če priklopiš PC nanjo?
Hvala za odgovor(e).
Sem začetnik kar se tega tiče, pa me zanima predvsem sledeče:
Imam TV plazmo (Panasonic TH-37PV80P) in če povežem PC na ta TV preko VGA kabla me zanima, če to kaj vpliva na življenjsko dobo in stanje TVja...drugače povedan...ali ta priklop kaj škodi TVju...kot sem v stari temi zasledil na tem forumu (iz leta 2005) se lahko na plazmi zgodi Burn in..pa še citat (http://slo-tech.com/forum/t166050/49)
"LCD je neobčutljiv na le tega, Plasme sicer uvajajo nove tehnologije a še vedno se vam logotip TV postaje, ki ga gledate lahko "zapeče" v ekran. Seveda pod pogojem, da gledate le ta en sam samcat program :)
Posledično proizvajalci plazm ne priporočajo priklop:
- računalnikov
- igralnih konzol."
A pri novejših plazmah (predvsem pri zgornji - moj plazmi) lahko pride do tega? A obstaja še kakšna stvar, katera škodi zdravju plazm, če priklopiš PC nanjo?
Hvala za odgovor(e).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bombur ()
robert132,T-h-o-r
Grafične kartive predvajajo oz. distribuirajo le video, za avdio bo potrebna dodatna povezava avdio kanala/ov, poglej sheme vezanja za LCD v manualu TV.
Grafične kartive predvajajo oz. distribuirajo le video, za avdio bo potrebna dodatna povezava avdio kanala/ov, poglej sheme vezanja za LCD v manualu TV.
Lucio ::
StratOS:
Ati grafične kartice HD 3... in več imajo na sebi tudi zvočno kartico. Le to pa lahko uporabljaš samo preko HDMI izhoda (oz preko priloženega adapterja ki ga dobiš ob kartici). Seveda imaš v tem primeru 2 zvočne kartice na PC-ju zato moraš v sistemu ustrezno softwersko nastavit katera naj se uporablja. In nehaj že enkrat bluzit da to ni mogoče!!!!
Pa še ena stvar: audio in na TV je analagni in lahko nanj povežeš katerikoli analogni izvor glasbe, vendar na moji LCD TV LG le ta deluje samo ko imam izvor slike VGA. Če dam na HDMI televiija izklopi analogni (beri 3,5mm banana vhod) in pričakuje da bo tudi zvok dobila preko HDMI.
Ati grafične kartice HD 3... in več imajo na sebi tudi zvočno kartico. Le to pa lahko uporabljaš samo preko HDMI izhoda (oz preko priloženega adapterja ki ga dobiš ob kartici). Seveda imaš v tem primeru 2 zvočne kartice na PC-ju zato moraš v sistemu ustrezno softwersko nastavit katera naj se uporablja. In nehaj že enkrat bluzit da to ni mogoče!!!!
Pa še ena stvar: audio in na TV je analagni in lahko nanj povežeš katerikoli analogni izvor glasbe, vendar na moji LCD TV LG le ta deluje samo ko imam izvor slike VGA. Če dam na HDMI televiija izklopi analogni (beri 3,5mm banana vhod) in pričakuje da bo tudi zvok dobila preko HDMI.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20252 (9765) | kozorog |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10347 (9408) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8578 (7973) | opeter |
» | Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4279 (3786) | KTr1sk |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6286 (5191) | bbobst |