» »

PC na TV - splošni nasveti

PC na TV - splošni nasveti

««
23 / 40
»»

Prospekt ::

V kratkem bomo doma dobili Panasonicovo Viera plazmo (TH-46PY85), pa me zanima kako zadeva funkcionira na 10-15m dolgem HDMI-DVI kablu priključenem na računalnik.
Predvsem me zanima glede gledanja HD vsebine z računalnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Prospekt ()

Gatsu ::

nevermind sm vrgu notr še tisto "onboard" zvočno in speljal zvok iz matične na grafo in dela vredu, še posebej če ne inštaliraš driverjev za tisto onboard zvočno ampak pustiš visti da samo samo najbolj osnovne driverje inštalira

Kako si pa to povezal? Ker jest mam isti problem kot ti, dokler sem imel 7800GT je zvok na lcdtvju delal, sedaj ko mam pa 8800GT pa zvoka enostavno ni, ker očitno grafa daja tvju nek signal da naj bi bil zvok že v dvi-hdmi povezavi med njima...

boho ::

Mi zna kdo povedat s katero vrsto povezave bi dobil najbolj kvalitetno sliko ?

Torej rad bi povezal prenosnik, ki ima samo VGA izhod (grafična integrirana Intel X3100), na LCD TV ki ima naslednje vhode:
HDMI, Scart, YPbPr, S-video.

Sam sem pogledal za dve možnosti: VGA -> RCA in pa z VGA-DVI adapter na DVI - HDMI kabel do TV-ja.

lp

5er--> ::

VGA-DVI-HDMI ne bo delal, VGA->RCA pa bi mogel, če imaš srečo.

mamba124 ::

Imam sledeč problem...

Ko sem dobil prenosnik sem brez problema ga lahko povezal na vse televizije, pol pa sem na novo naložil windose pa mi več s-video izhod ne dela.. (za pol sekunde pokaže sliko na tv pol pa zgine) probal sem že na več televizij z različnimi kabli pa vedno pokaže isto, tak da mislim da je kriv PC. Je možno da so driverji krivi? ker jaz nimam več idej kaj bi lahko blo...

Ja, je možno da so driverji krivi.

Wolfman ::

Mene zanima kako bi jst povezal TV anteno na računalnik, tako da bi gledal tv lahko na računalniku( direkt na anteno)
Ali je to sploh možno in kaj rabim. Ker internet tv nima tistih progamov ki bi jaz rad gledal, kabelske pa nimam.
Hvala vsem

ant ::

tv tuner

Tea Time ::

Lep pozdrav vsem.

Eno vprašanje imam.

Imam GF 6600 in želim spraviti sliko s PC na TV. Zadeva je taka, povežem grafično s TV (preko S-video). Zaženem računalnik, na monitorju (Samsung 2232 BW) in na TV (United) mi pokaže sliko. Nato se še na obeh pokaže "Welcome", ko se Winsi nalagajo. Nato se na monitorju normalno nalaga dalje, na TV pa nastane moder ekran. Nikakor več ne spravim slike na tv.

Očitno kabel in prenos slike dela (Welcome screen ima zelo lepo barvno sliko na tv). A se to zgodi, ko se na računalo naložijo driverji za grafo? Kako naj to rešim?

Hvala za odgovor, lep pozdrav.
Have a break!

podtalje ::

Preveri v nastavitvah grafične kartice, da imaš vklopljen TV-out.

Sem naložil najnovejše driverje in je zadeva (skoraj rešena). (že prej sem imel vklopljen TV-out, isto kot sedaj, samo takrat ni bilo slike... :/). Zdaj me pa samo zanima še, ali je možno ločeno nastaviti resolucijo. Torej za TV eno, za monitor drugo (na monitorju imam 1680x1050). Kako se to naredi, če se sploh da.

Hvala in lep pozdrav.
Have a break!

Če hočeš videti isto na monitorju in na televeziji (clone mode), potem mora biti tudi ista resolucija.
Lahko pa izbereš razširjen desktop, tako da je potem en del desktopa na monitorju, drug del pa na TV-ju. Tu lahko potem nastaviš poljubno resolucijo za TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

hm...
Podtalje hvala... Še eno vprašanje: podnapisi. V kolikor gledam z BS, na tv ne vidim podnapisov (tudi če jih premaknem navzgor ali navzdol...). Pozna kdo rešitev?

LPP
Have a break!

V Bsplayerju pritisni Ctrl+P
Video->Video rendering->Rendering mode->
izberi: Internal renderer RGB mode

boat12 ::

Lep pozdrav.

Imam 8800gt priklopleno na philipsov lcd tv preko hdmija, problem pa se pojavi, ker slika izgublja signal, še posebno če se predvaja video. Poskusil sem že vse in zelo počasi izgubljam vse živce (OS pa je Windows Vista). Zanima me če je še kdo imel tak problem in kako se ga rešit!!

Preveri, če je kabel vredu. Kakšna je dolžina kabla? So mogoče kakšne druge motnje?

boat12 ::

Kabel je dolg 3m, drugih motenj pa ni.

ferguson ::

povezal sem pc z tv na tv imam direkten s-video vhod in sem pelu kabel in slika je ampak črno bela ali kdo ve kaj narediti še da dobim na tv barvno sm probu use to kr ste tukaj napisali nasvete pa še neče za odgovor se zahvaljujem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferguson ()

Lahko da imaš napačen kabel, lahko je tudi karkoli drugega. (povej kaj več-> kaj točno za eno mašino, gonilnike, kabel in tv uporabljaš)

(Velike začetnice, vejice, pike...)

boho ::

Danes je prišel LCD TV (philips 42PFL990), katerega sem probal preklopiti preko tega kabla: Kabel VGA - 3x RCA na prenosnik (HP compaq 6720s), ki ima intel x3100 grafično s samo vga izhodom.
Torej problem je v tem da ko zadevo priklopim tv ne zazna signala.
VGA izhod dela ker sem zadevo probal na monitorju ki je priključen na stacijonaren računalnik.

Ali obstaja kaka rešitev oz. možnost da še kaj sprobam ?

lp

5er;

malo pozno, a vseeno hvala. Poskusim jutri, prej mi ni zneslo.

Lahko noč.
Have a break!

Hardstyle ::

Pri mimovrste=) sem nabavil 32" LCD TV LG 3000 sedaj pa bi rad na TV imel sliko iz PCja predvsem gledam DVDje pa mogoče bi kdaj pa kdaj še desktop imel na TV.

Problem nastane pri tem, da ekran (PC) ne podpira takšne ločljivosti kot jo ima TV, in je najvišja možna ločljivost 1280x1024. Gre za starejši računalnik v njem pa je Sempron 2800 in R9200AGP. Sedaj pa me zanima, če se mi splača kupit novejšo grafično kartico, da bom lahko na TV gledal kvaliteto kot se za DVDje spodobi ali je ekran enostavno preslab?

Grafično bi vzel do 50€, gledam sem R2600, seveda če je izpolnjen zgoraj omenjeni pogoj - kvalitetna slika.

Za DVD-je ne rabiš neke grozne resolucije, saj so ti lahko max 720×576.
Tale tvoj Radeon 9200 pa siguurno zmore 1366x768. Verjetno se boš mogel le malo zezat z gonilniki.

Pa recimo, da spravim na 1366x768 bi bila slika kvalitetna glede nato, da nima HDMI/DVI izhoda? Ker nekih pack nebi rad gledal oz. male slike na 80cm TVju.

preko vga je slika pri mojem sony p3000 super. res pa je, da tudi jaz na svojem laptopu ne dobim večje resolucije kot 1280x720

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

S katerimi driverji pa bi spravil grafično na takšno resolucijo?
Sem celo ugotovil, da ima grafična poleg VGA tudi še en DVI output :) Sedaj pa je vprašanje kaj se mi bolj splača, da kupim 10m S-Video kabla ali HDMI/DVI kabel? Bi bila pri HDMI/DVI kablu upravičena cena cca 40€ višja cena kot za SVideo? Nekje berem, da preko HDMI/DVI ne gre zvok, je to res?

Zgodovina sprememb…

pa kakšen SVideo? s tem boš imel ful nekvalitetno sliko. lcd moraš priklopit preko VGA ali pa dvi> hdmi konektor > hdmi>hdmi kabel.
http://www.nakupovanje.net/hdmi-m-dvi-d... plus kabel

zvok boš moral speljati posebaj, razen če tvoja grafična že podpira tudi zvok.

p.s. z svideo pa itak ne moreš dobiti boljše resolucije, saj večje ne podpira.

Grafična zvoka ne podpira (R9200SE). Sem pa dobil super ponudbo za HDMI/HDMI 10m kabel za nekaj manj kot 30€+konektor je to manj kot 40€ :) Zdaj še morem samo najti način kako iz te grafične dobit ločljivost 1366x768, da bo na TV enaka slika.

ja če boš prikloipil preko hdmi, mislim, da bo grafična že sama zaznala tv in prikazala se bo tudi prava resolucija

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

Mercan ::

Mene pa zanima tole:

LCD tv imam prikloplen na pc preko hdmi kabla (na grafični mam dvi v hdmi konverterček), in vse špila vredu, samo na tv-ju je vedno ene 3 cm črnega roba spodaj in zgoraj, se pravi okrog in okrog namizja, ne glede katero resolucijo nastavim...

Bi kdo vedu zakaj je to tako?

Hvala in lep dan!

No, sicer pa itak nima veze, ker če pa na namizju na tv-ju odprem film, pa le-ta špila skozi celoten ekran. Važno da laufajo filmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercan ()

shinko ::

Moj problem: ko povežem pc in lcd tv z kablom dvi - hdmi ni slike, niti grafična ne zazna tvja.
ko pa ga povežem z komponentnim (trije činči) pa vse dela. z kablom je vse ok ker sem kupil tudi adapter dvi/hdmi in hdmi kabel in tudi ni slike. zanima me tudi kakšna je kaj razlika v kvaliteti slike če maš povezano z hdmi ali pa komponentni.

hvala in lp.

bi0s ::

Pff en problem, video kabel(rumeni) sem povezal z grafično kartico, na grafično kartico sem prej mogel dat en kratkejši kabel(nevem kak se reče) da sem lahko pol tisti rumeni činč noter dal. Vprašal bi kak se zaj to nastavi da bi jaz lahko sliko videl na tv, pa kam se tisti beli činč za zvok vključi pa kak se potem nastavi? Lepo prosim.

Pa še shema:
 shema

shema

vidi ::

Imam problem:

Nvidia 8800 GTS - ČB slika na TV-out , činč kabel (preko s-video converterja)--> a mi lahko kdo pove kateri so najnovejši gonilniki (oz. najmanj stari), ki bi še dali barvno sliko na TVju????

Sprobal sem že vse možne kombinacije /PAL in /NTSC in ne dela, in nočem tudi nasvetov glede menjave kabla, ker je tv dve sobi stran in je obstojoči kabel vzidan v steno (starejši koksialec) in vem da deluje , ker sem pred tem imel 6800GT in je zadeva špilala, mel sem pa isti problem, da sem moral imeti starejše driverje, ampak pri uni grafi me to ni motilo, pri tej pa nočem imeti gonilnikov, ki te grafe sploh ne podpirajo oz. so veliko starejši od grafe same.

Skratka iščem čim novejše gonilnike za 8800 GTS, ki dajo preko činč kabla barvno sliko (ČB je čist lepa drgač:)

PROSIM za nasvete!!!!!NUJNO!!!!
Prodajam bučke!
Dej kup si liziko!

Vrag Vragov ::

Pozdravljeni!

Sam imam povezano plazmo z tv-jem preko hdmi kabla.Na grafični kartici je 5.1 zvočni procesor.In tak signal z 5.1 zvokom gre do plazme.Sedaj me pa zanima, kako iz televizorja spraviti 5.1 zvok na hišni kino?

shinko ::

groges: najbolša varjanta je z optičnim kablom.

dekerster ::

Imam LCD sony d3000 in sem povezal stvar s prenosnikom - kabel vga za sliko, za zvok imam navaden audio činč kabel, vendar mi zvoka na lcd ne prenaša. Kakšen je problem, ali so kje kakšne nastavitve?

Hvala

horsovski ::

Imam laptop Asus F7Se, ki podpira HDMI, pravtako moj LCD TV. Zato sem video povezal z HDMI kablom in zadeva odlično deluje.

Problem je audio, probal sem tale kabel
 slika

slika

vendar zadeva še vedno ne deluje, probal sem na večih vhodih na tv, uporabljam visto.

Kaj storiti, da bo tudi audio delal?

Lp

Važno je, da audio priključiš na isti vhod kot je priključen HDMI. Seveda pa mora TV to podpirati.
Poglej v Navodila za uporabo televizorja.

-ziga- ::

Jaz pa imam prek HDMI računalnik, ki daje od sebe ločljivost 1920x1080 povezan na TV (tudi 1920x1080). Na TVju je zgoraj in spodaj za centimeter črnega robu, ob straneh pa za centimeter in pol. Kako to odpraviti?

Wotan318 ::

Ali je že kdo imel izkušnje s tem da nikakor ni mogu na LCD TV spraviti slike? Priklopljeno imam iz DVI na VGA konektor in nato na TV. Nikakor ne morem usposobit, sicer v gonilnikih oz. tam kjer nastavljaš, dodatni monitor, mi lepo napiše 32LG3000 samo nikakor pa ne morem dobiti slike. Kaj bi moral še narediti? Ker ne najdem več logične rešitve.

Lp-

-ziga- ::

Sej je neumna pomoč, ampak če še nisi ponovno zaženi računalnik s TVjem priklopljenim gor.

Mene pa še vedno zanima kako se znebim tistega črnega robu na vseh straneh.

sbost ::

Pozdravljeni! Imam laptop Hp 8220 (gr. ATI MOBILITIY RADEON X600, XP sp3) in LCD Sony W4000. Hotel sem jih povezati sadapterjem VGA-DVI-HDMI, pa se ne spoznata ! Gonilniki so menda o.k. Povezava S-vhs je cb in slaba!
Ali bi bila povezava VGA(PC)-VGA(TV) dosti slabsa od DVI-HDMI?
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sbost ()

Problem je verjetno v tvojem VGA->DVI adapterju, ki zna prenašati samo analogni
signal in je namenjen priklopu na DVI port, ki tudi sprejema analogni signal.

Tak adapter, ki pa zna tudi pretvarjati iz analognega v digitalni signal, pa
je vsaj ene 10x dražji, tako da se po moje ne splača.
Glede kvalitete prek VGA pa najbolje da probaš in sam oceni, ali si zadovoljen.

sbost ::

@podtalje, hvala za odgovor!
Me pa zanima se ena povezava: TV SONY 40W4000 in DVD snemalnk SONY RDR-HX780. Povezana imam z HDMI kablom..
DVD normalno prenasa sliko na TV, problem pa je v obratni smeri! DVD ne prenese nastavljenih programov iz TV (opcija je neaktivna) in tudi nastavitev snemanja direktno z EPG ne dela (snemati zacne na VCR) Ali bi rabil posebej digitalni sprejemnik za DVD, bi se z Conax kartico od UPC v tem pogledu kaj spremenilo?
Lp

susre ::

alo
Danes kupil grafično Nvidia 9600gt in to sem povezal na LCD-TV z DVI/HDMI kablom slika odlična, vendar zvoka ni pa ni na LCD-TVju, prebral sem forum a ne najdem odgovora. Trgovec mi je zagotovil da dobim zvok na LCT-TV, žal pa to meni ne uspe nikakor.
Hvala za morebitne nasvete in odgovore

Senitel ::

DVI prenaša samo sliko! Poglej na grafični kartici, če imaš S/PDIF vhod in ga poveži z izhodom iz zvočne. Sicer boš moral zvok prenašat po drugem kablu.

Valvoline ::

Jaz pa imam prek HDMI računalnik, ki daje od sebe ločljivost 1920x1080 povezan na TV (tudi 1920x1080). Na TVju je zgoraj in spodaj za centimeter črnega robu, ob straneh pa za centimeter in pol. Kako to odpraviti?

Kakšno grafo imaš
Nekje v atijevem CCC in nvidiino CP so nastavitve za display 1 in 2. Če imaš priklopljeno oba pc in tv je običajno display2 tv. Tam pa poišči opcijo overscan al pa zoom in se da sliko povečevat in zmanjševat.
Če maš samo tv priklopljen je postopek enak vendar je potem tv-display1

Venturer ::

Pozdravljeni!
Imam samo eno vprašanje:) Računalnik: Sempron 2800 1GB RAM, RADEON 9550 imam preko DVI-HDMI adapterja z HDMI kablom povezan na Philipsa PFL 7603d full hd lcd. Slika je super če izberem ločljivost za LCD TV 1280x720, to je 720p, če pa izberem 1920x1080, pa je slika v redu dokler ne premaknem miši, ko pa premikam miš pa se "tresejo" okna in pa ikone, občasno pa je slika tresoča tudi če miši sploh ne premikam. Zanima me če je to povezano z grafično kartico in če bi boljša kartica omogočila brezhibno sliko tudi v 1080p resoluciji in katera grafična kartica bi bila to sposobna oz. kakšen strošek je osnovna taka kartica.

Hvala in l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venturer ()

pacek ::

Hej prijatli.

Kateri LCD TV(do 600,00€) naj kupim, da bo optimalno delal z Geforce 9400GT(1gB ram)?

Hvala za odgovore.

Klemeen ::

Niti nisem gledal kaj preveč te teme, tako da brez zamere, če ste to že kje napisali.
Rad bi povezal računalnik z tvjem, kupil sem s-video kabel in scart priključek, tako da dam s-video kabel v scart priključek in to v tv, drugo stran pa v grafično na kompu. Povezal mislim da sem prav, samo zdaj me zanima, kako naredim, da bo slika z kompa na tvju oz. kako pogledam kak film? Nekaj sem bral o gonilnikih in to, to imam naložene gonilnike za grafično, potem na kompu predvajam video, na tvju izberem AV, a še vedno ne dela. Kaj narediti? Kaj izbrati na kompu da bo delal film na tvju? Rabil bi čimprejšen odgovor, če se da. Hvala vsem, pa brez zamere, če ste o tem že kaj pisali...
««
23 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220252 (9765) kozorog
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610347 (9408) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458578 (7973) opeter
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514279 (3786) KTr1sk
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506286 (5191) bbobst

Več podobnih tem