Forum » Loža » Kateri pralni stroj
Kateri pralni stroj
Buggy ::
Rajši povejte, katero znamko imate oz. ste imeli in koliko časa vam je trajal tak stroj.
komplet kuhna Gorenje... elemeti in stroji ze 20 let perfect. Na pecici je bilo potrebno edin menjat pante, ki sem jih dobil v Stegnah LJ za baksis. Ko smo iz jebene LJ sli v vukojebino zamenjali se kombo pralni/susillec Electolux za samo pralni Gorenje...po 15 letih se zmer dela...zdej ko to berem za sabo sem opazil, da sem res skrtica..sam jebat ga ce dela vse
tony1 ::
Kako pa se obnese ta kombinirani pralno-sušilni? Vem, je že bilo nekaj debate, ampak mogoče ima blaz5 čisto sveže informacije :-)
Če nimaš placa je v redu, sicer pa je bolje kupiti dva ločena stroja, ker se hitreje opere in posuši cunje, saj lahko delata dva stroja hkrati...
Opral bo sicer tako dobro kot običen pralni stroj, imaš pa manj kapacitete sušenja kot pranja, tako da moraš pri polnem stroju pred sušenjem nekaj perila vzeti ven. Včasih celo dve tretjini; to pa potem ustrezno podaljša cikel pranja in sušenja...
Sam večino perila sušim v blokovski sušilnici, manjše kose (štumfi, perilo) pa vedno posušim v stroju...
dunda ::
Ja, saj. Potem pa človek razmišlja, ali se mu sploh splača tisti sušilni del.
https://www.kacnje.eu
eEdbM ::
Nimamo kombiniranih ampak ločene, v kontekstu novih omrežnin nas zanima pralno-sušilna kombinacija, ker se še sicer sorazmerno novi pralniki enkrat iztrošijo. Pač da ni potrebno prelagati sredi noči med 22-6h, recimo, ker vzame manj prostora kot ločena, niti en nad drugim. V kakšnem smislu zahteva sušilni cikel manj perila kot pralni - ker ne posuši dovolj, niti če nastaviš sušenje na maksimum? Recimo, da najprej nastaviš pranje in potem še extra-dry raven sušenja, kar menda ugotavlja s senzorjem? Saj tudi podoben ima toplotno črpalko, da je bolj varčno kot tudi večina novih sušilnikov? Zaenkrat pač preskočimo, da gospodinjstvo večinoma ne more prestaviti opravil iz omrežninskega bloka 4 pozimi na omrežninsko ničen blok 5 izven zime.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
velikBrokoli ::
Bos pa doktoriral zaradi tistih par evrov razlike..
Pralno susilni je manj ucinkovit pa pocasneje vse skupaj opravis, je perfekten za par ali samskega, ce ne peres veliko.
Loceni napravi sta pa bolj ucinkoviti in vec lahko v istem dnevu operes in posusis. Ce imas familijo, je zelo prirocno, vsaj z mlajsimi otroci, k itak skos neki posvinjajo.
Pralno susilni je manj ucinkovit pa pocasneje vse skupaj opravis, je perfekten za par ali samskega, ce ne peres veliko.
Loceni napravi sta pa bolj ucinkoviti in vec lahko v istem dnevu operes in posusis. Ce imas familijo, je zelo prirocno, vsaj z mlajsimi otroci, k itak skos neki posvinjajo.
Ne nameravam doktorirati, niti mi ne gre posebej za omrežnino na vseh lokacijah - glede sončne elektrarne je pač tako, kot je, k sreči je predčasno odplačana zaradi visokih cen energije.
Zanima me samo, kako doseči, da ni potrebno sredi noči vstajati zaradi izkoristka ugodnih tarifih blokov - če se bomo držali tega ali ne, ni bistveno. Kot rečeno, zanimajo me rešitve, če so boljše od obstoječih, ločenih - pridobi se tudi glede prostora na povezanih lokacijah... In seveda imam familijo in se v nekaj letih pričakuje tretja generacija, smo že kar stari pri nas, žal.
No, evo, skromno sprejmem častni doktorat, forumašem se zahvaljujem za spodbudo, ko sem že skoraj odnehal :D
Zanima me samo, kako doseči, da ni potrebno sredi noči vstajati zaradi izkoristka ugodnih tarifih blokov - če se bomo držali tega ali ne, ni bistveno. Kot rečeno, zanimajo me rešitve, če so boljše od obstoječih, ločenih - pridobi se tudi glede prostora na povezanih lokacijah... In seveda imam familijo in se v nekaj letih pričakuje tretja generacija, smo že kar stari pri nas, žal.
No, evo, skromno sprejmem častni doktorat, forumašem se zahvaljujem za spodbudo, ko sem že skoraj odnehal :D
Zgodovina sprememb…
Twixz ::
Bosch naj bi imel neke hibe na softwaru serije 8, ki se same po sebi rešijo če je povezan stroj z Wi-fijem.
krho ::
Ja, to sam pomeni, da hočejo telemetrijo
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
darkolord ::
V kakšnem smislu zahteva sušilni cikel manj perila kot pralni - ker ne posuši dovolj, niti če nastaviš sušenje na maksimum? Recimo, da najprej nastaviš pranje in potem še extra-dry raven sušenja, kar menda ugotavlja s senzorjem?Ni problem v tehnologiji, enostavno za sušenje rabi veliko prostora v bobnu, da se perilo lahko prezrači.
"Nimamo kombiniranih ampak ločene, v kontekstu novih omrežnin nas zanima pralno-sušilna kombinacija"
Pozabi, se ne izplača. (Upam tudi, da takih nočnih karafek ne počneš v bloku...) Sicer čisto točno nihče ne ve, koliko bodo bloki stali, ampak, kdor bo hotel šparati na fertik, bo dal prati cunje, pogledal trajanje programa, kjer bo na displeju pisalo 3 ure in dal eno žehto od prej v sušilec na timer, ki se bo štartal čez 3 ure.
V kombinirani p-s (recimo, da ima uradno kapaciteto 10 kil p. in 6 kil s. - to so bolj reklamne številke) boš moral pa že v štartu naložiti samo 4 kile in nastaviti p. in s. Pa spet upoštevati, da se bolj tanke cunje (npr. majice) lažje posušijo kot debelejše (puloverji ali kavbojke), ki jih boš morda moral dati že v štartu prati še manj kot 4 kile. Skratka, ta zaporedna opcija ni noben resen bonus.
Zares dobri p-s stroji s TČ tudi stanejo ene toliko kot dva ločena stroja, vendar sta ločena stroja precej boljša rešitev.
"Recimo, da najprej nastaviš pranje in potem še extra-dry raven sušenja, kar menda ugotavlja s senzorjem?"
Vsi s. stroji zadnjih 15 let to delajo s senzorji. Dražji delajo to bolje.
"Saj tudi podoben ima toplotno črpalko, da je bolj varčno kot tudi večina novih sušilnikov?"
Le najdražji p-s imajo TČ. P-s za jurja je nima; če te zanima šparanje pa je TČ v ločenem s. stroju mnogo bolj cenovno učinkovita investicija.
Pozabi, se ne izplača. (Upam tudi, da takih nočnih karafek ne počneš v bloku...) Sicer čisto točno nihče ne ve, koliko bodo bloki stali, ampak, kdor bo hotel šparati na fertik, bo dal prati cunje, pogledal trajanje programa, kjer bo na displeju pisalo 3 ure in dal eno žehto od prej v sušilec na timer, ki se bo štartal čez 3 ure.
V kombinirani p-s (recimo, da ima uradno kapaciteto 10 kil p. in 6 kil s. - to so bolj reklamne številke) boš moral pa že v štartu naložiti samo 4 kile in nastaviti p. in s. Pa spet upoštevati, da se bolj tanke cunje (npr. majice) lažje posušijo kot debelejše (puloverji ali kavbojke), ki jih boš morda moral dati že v štartu prati še manj kot 4 kile. Skratka, ta zaporedna opcija ni noben resen bonus.
Zares dobri p-s stroji s TČ tudi stanejo ene toliko kot dva ločena stroja, vendar sta ločena stroja precej boljša rešitev.
"Recimo, da najprej nastaviš pranje in potem še extra-dry raven sušenja, kar menda ugotavlja s senzorjem?"
Vsi s. stroji zadnjih 15 let to delajo s senzorji. Dražji delajo to bolje.
"Saj tudi podoben ima toplotno črpalko, da je bolj varčno kot tudi večina novih sušilnikov?"
Le najdražji p-s imajo TČ. P-s za jurja je nima; če te zanima šparanje pa je TČ v ločenem s. stroju mnogo bolj cenovno učinkovita investicija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Fak, potem imamo vse to, kar predlagate kot boljše - ločeno in s TČ.
Enkrat se bo pač pokvarilo (menda so še prav vsi v garanciji!!) in že razmišljamo o zamenjavi, ko bo enkrat potrebno ob upoštevanju novih tarifiranj čez domnevni dve leti. Bomo še sami malo poinvestigirali glede teh kombinacij ali ločevanj
P+S kombinacija mi je všečna, ker je en aparat/kubik in ne bo potrebno ven-pa-not-predajati žehte sredi noči ali kadarkoli, prat daš pač potem 6kg, da se enako posuši brez posegov.
Eh, vračam nekoristen častni forumski doktorat, nagrado pa le izplačajte!
PS: Karafeka = pranje? Ja ne vem, kdaj vse dajemo, navadno ne ponoči, ker se ne ljubi nikomur urejati, glede sosedov ni težav, so predaleč :D
Enkrat se bo pač pokvarilo (menda so še prav vsi v garanciji!!) in že razmišljamo o zamenjavi, ko bo enkrat potrebno ob upoštevanju novih tarifiranj čez domnevni dve leti. Bomo še sami malo poinvestigirali glede teh kombinacij ali ločevanj
P+S kombinacija mi je všečna, ker je en aparat/kubik in ne bo potrebno ven-pa-not-predajati žehte sredi noči ali kadarkoli, prat daš pač potem 6kg, da se enako posuši brez posegov.
Eh, vračam nekoristen častni forumski doktorat, nagrado pa le izplačajte!
PS: Karafeka = pranje? Ja ne vem, kdaj vse dajemo, navadno ne ponoči, ker se ne ljubi nikomur urejati, glede sosedov ni težav, so predaleč :D
Zgodovina sprememb…
Karafeka je fužinsko telovadni trik.
"Enkrat se bo pač pokvarilo (menda so še prav vsi v garanciji!!) in že razmišljamo o zamenjavi, ko bo enkrat potrebno ob upoštevanju novih tarifiranj čez domnevni dve leti. "
Ne izplača se, pozabi.
" P+S kombinacija mi je všečna, ker je en aparat/kubik in ne bo potrebno ven-pa-not-predajati žehte sredi noči ali kadarkoli, prat daš pač potem 6kg, da se enako posuši brez posegov."
Kurac... posuši, razumeš... Od kje fetiš na vstajanje sredi noči za tri cente?
Kako naj povem čim bolj plastično? Vsako vstajanje sredi noči ti skrajša življ. dobo za en dan... A vidiš, da se ne izplača?
"Enkrat se bo pač pokvarilo (menda so še prav vsi v garanciji!!) in že razmišljamo o zamenjavi, ko bo enkrat potrebno ob upoštevanju novih tarifiranj čez domnevni dve leti. "
Ne izplača se, pozabi.
" P+S kombinacija mi je všečna, ker je en aparat/kubik in ne bo potrebno ven-pa-not-predajati žehte sredi noči ali kadarkoli, prat daš pač potem 6kg, da se enako posuši brez posegov."
Kako naj povem čim bolj plastično? Vsako vstajanje sredi noči ti skrajša življ. dobo za en dan... A vidiš, da se ne izplača?
Bosch, pralno-sušilni 1214€
Poraba energije na 100 ciklov (pranje) 52 kWh/ 100 ciklov
Poraba energije na 100 ciklov (sušenje) 305 kWh/ 100 ciklov
Bosch WAN28164BY pralni stroj 499€
Poraba električne energije 46 kWh/100 ciklov
Bosch WTH85206BY sušilni stroj s toplotno črpalko, 8 kg 599€
Poraba električne energije 236 kWh/100 ciklov
Poraba energije na 100 ciklov (pranje) 52 kWh/ 100 ciklov
Poraba energije na 100 ciklov (sušenje) 305 kWh/ 100 ciklov
Bosch WAN28164BY pralni stroj 499€
Poraba električne energije 46 kWh/100 ciklov
Bosch WTH85206BY sušilni stroj s toplotno črpalko, 8 kg 599€
Poraba električne energije 236 kWh/100 ciklov
Kakšne tri cente? Gre, da je do jutra primerno za nošenje, ne pa, da zjutraj predevaš v sušilec in čakaš 2,5 uri, da ven vzameš. Ali naštimaš 2,5 uri, da se preloženo požene, preden prideš iz šihta, če ne delaš od doma?
Meni (čisto) osebno je glede porabe skoraj vseeno zaradi sončne elektrarne, povezana stanovanja pa pač nimajo. Žal moram iz skromnosti zadržati nekatere detajle glede na davčno forumsko gonjo v sosednji temi :D
Ne razumem čisto dobro, kakšne fužinske 0,03EUR - izgleda, da različno dojemamo pomen besed ali izkušenje situacij.
PS: Twixz, ok, primerljivo glede stroška nakupa in porabe (sicer ni prioriteta), je pa tudi enako učinkovito glede sušenja, če odšteješ manj prostora?
Zgodovina sprememb…
" Kakšne tri cente? Gre, da je do jutra primerno za nošenje, ne pa, da zjutraj predevaš v sušilec in čakaš 2,5 uri, da ven vzameš."
Jao. To so praviljice s katerimi nategujejo potrošnika.
Poskusim pojasniti še tretjič: ta ideja velja v teoriji. Zelo hitro se (prevelika količina cunj, ki jih daš prati, neprimerna vrsta cunj, ki se perejo (debela oblačila ali pa npr. posteljnina) izkaže, da je treba za enkratni cikel p+s v p+s stroj naložiti le 1/3 njegove pralne kapacitete, da se bo ta sploh uspešno posušila. In potem imaš *trikrat* več dela z nalaganjem cunj v p+s stroj, ker je treba pač trikrat nalagati cunje v p+s stroj, namesto enkrat v pralni in drugič v sušilni.
Vsakdo s p+s strojem je tudi že videl sceno, ko je naložil preveč perila vanj, sušenje pa je nato trajalo uro, dve več kot bi moralo po programu. Pa še potem ni nujno, da je perilo zares suho.
P+s stroj je dober kompromis za manjša gospodinjstva, kjer se ne pere veliko in kjer se kakšno polovico cunj itak posuši na štriku.
" Ne razumem čisto dobro, kakšne fužinske 0,03EUR - izgleda, da različno dojemamo pomen besed ali izkušenje situacij."
To je bil komentar na pranje+sušenje ponoči. To nima niti finančnega smisla. Pač operi podnevi in daj sušiti ponoči. Tako pranje in sušenje ne bo porušilo družinskega proračuna.
Jao. To so praviljice s katerimi nategujejo potrošnika.
Poskusim pojasniti še tretjič: ta ideja velja v teoriji. Zelo hitro se (prevelika količina cunj, ki jih daš prati, neprimerna vrsta cunj, ki se perejo (debela oblačila ali pa npr. posteljnina) izkaže, da je treba za enkratni cikel p+s v p+s stroj naložiti le 1/3 njegove pralne kapacitete, da se bo ta sploh uspešno posušila. In potem imaš *trikrat* več dela z nalaganjem cunj v p+s stroj, ker je treba pač trikrat nalagati cunje v p+s stroj, namesto enkrat v pralni in drugič v sušilni.
Vsakdo s p+s strojem je tudi že videl sceno, ko je naložil preveč perila vanj, sušenje pa je nato trajalo uro, dve več kot bi moralo po programu. Pa še potem ni nujno, da je perilo zares suho.
P+s stroj je dober kompromis za manjša gospodinjstva, kjer se ne pere veliko in kjer se kakšno polovico cunj itak posuši na štriku.
" Ne razumem čisto dobro, kakšne fužinske 0,03EUR - izgleda, da različno dojemamo pomen besed ali izkušenje situacij."
To je bil komentar na pranje+sušenje ponoči. To nima niti finančnega smisla. Pač operi podnevi in daj sušiti ponoči. Tako pranje in sušenje ne bo porušilo družinskega proračuna.
Zgodovina sprememb…
Tony1, tebe je precej težko razumeti, nekaj blebetaš in se norčuješ, verjetno se rad bereš, pri čemer pa nevedoč (?) nam daješ prav za obstoječe stanje, ker imamo ločene aparate in nas to včasih moti (ja, bitch!)
Kot stara družina nimamo problema z ogromno žehte (dobro, imamo, ker je neka obesedenost s sterilnostjo, izgleda, pa na nikogar ne kažem s prstom!), imamo pa res problem, če nekaj potrebujemo zjutraj in moramo it predevat sredi noči, če se zjutraj rabi. Zelo redko, se pa je že zgodilo.
Poraba energije nam sicer ni glavni problem zaradi sončne elektrarne, se ne obremenjujemo zaradi tega, kolikokrat še moram ponoviti?
OK, pustiva, ker tole res ni produktivno, vrtiva v krogu, kjer nam ciničnno potrjuješ, da že imamo idealno ureditev, za razliko od Twixs, ki je postregel s primerjavami.
Kot rečeno, v P+S stroj očitno nadevaš toliko, da je ustrezno glede na minimum, 6kg žehte niti ni tako malo, v resnici.
Kot stara družina nimamo problema z ogromno žehte (dobro, imamo, ker je neka obesedenost s sterilnostjo, izgleda, pa na nikogar ne kažem s prstom!), imamo pa res problem, če nekaj potrebujemo zjutraj in moramo it predevat sredi noči, če se zjutraj rabi. Zelo redko, se pa je že zgodilo.
Poraba energije nam sicer ni glavni problem zaradi sončne elektrarne, se ne obremenjujemo zaradi tega, kolikokrat še moram ponoviti?
OK, pustiva, ker tole res ni produktivno, vrtiva v krogu, kjer nam ciničnno potrjuješ, da že imamo idealno ureditev, za razliko od Twixs, ki je postregel s primerjavami.
Kot rečeno, v P+S stroj očitno nadevaš toliko, da je ustrezno glede na minimum, 6kg žehte niti ni tako malo, v resnici.
Zgodovina sprememb…
Če je moteča uporaba okrajšav p+s ali p-s, uporabi find&replace. Ne da se mi tipkati v nedogled.
"ker imamo ločene aparate in nas to včasih moti (ja, bitch!)"
Tudi meni kdaj p+s v enem stroju prav pride, ampak dam besedo, da me na 10 takih slučajev, uporaba p+s samo razpizdi.
" Kot rečeno, v P+S stroj očitno nadevaš toliko, da je ustrezno glede na minimum, 6kg žehte niti ni tako malo, v resnici."
V temelju se ne razumeva: p+s stroj bo 6 kil v deklairanem času in porabi elektrike posušil samo v idelanem primeru, ko daš vanj 6 kil perila in štumfov ali pa 6 kil spodnjih, morda tankih kratkih majic. Če daš 6 kil srajc, hlač, brisač, puloverjev bo čas in elektrika prekoračena, tudi za 100%. In možno je, da bo perilo na koncu vlažno.
Če 4x napišem, da p+s stroj ne bo nikoli deloval tako dobro kot dva stroja, očitno ne pišem po kitajsko. V glavi imate neke idealizirane predstave, ki pa ne držijo. Potem pa menda ne pišem razumljivo. Razumem, da se jih je lažje oklepati še naprej, ampak dajte čimprej pozabiti nanje.
"ker imamo ločene aparate in nas to včasih moti (ja, bitch!)"
Tudi meni kdaj p+s v enem stroju prav pride, ampak dam besedo, da me na 10 takih slučajev, uporaba p+s samo razpizdi.
" Kot rečeno, v P+S stroj očitno nadevaš toliko, da je ustrezno glede na minimum, 6kg žehte niti ni tako malo, v resnici."
V temelju se ne razumeva: p+s stroj bo 6 kil v deklairanem času in porabi elektrike posušil samo v idelanem primeru, ko daš vanj 6 kil perila in štumfov ali pa 6 kil spodnjih, morda tankih kratkih majic. Če daš 6 kil srajc, hlač, brisač, puloverjev bo čas in elektrika prekoračena, tudi za 100%. In možno je, da bo perilo na koncu vlažno.
Če 4x napišem, da p+s stroj ne bo nikoli deloval tako dobro kot dva stroja, očitno ne pišem po kitajsko. V glavi imate neke idealizirane predstave, ki pa ne držijo. Potem pa menda ne pišem razumljivo. Razumem, da se jih je lažje oklepati še naprej, ampak dajte čimprej pozabiti nanje.
Zgodovina sprememb…
Glej, če nimamo kombinacije, razmišljamo pa, da, ko bo čas, zamenjamo - izključno zaradi prostora in komoditete v smislu fire and forget. Tvoje individualne izkušnje glede slabih performans določenih modelov P+S so sicer zanimive, vendar me moti omenjanje TČ kot nadstandard, tako da bomo morali še malo investigirati. Brez zamere - roka?
Srečno... Ko boš kupil, bodi tudi toliko koristen (pošten?) in se čez kakšno leto javi, in napiši svoje izkušnje...
"vendar me moti omenjanje TČ kot nadstandard, tako da bomo morali še malo investigirati."
Večina p+s strojev nima TČ, tudi za 1000 EUR ne. Zato je TČ pri p+s strojih nadstandard.
Povedano drugače: za strošek p+s stroja brez TČ dobiš naveden p stroj in s stroj, s TČ. To pove, da se p+s stroj ne izplača.
"vendar me moti omenjanje TČ kot nadstandard, tako da bomo morali še malo investigirati."
Večina p+s strojev nima TČ, tudi za 1000 EUR ne. Zato je TČ pri p+s strojih nadstandard.
Povedano drugače: za strošek p+s stroja brez TČ dobiš naveden p stroj in s stroj, s TČ. To pove, da se p+s stroj ne izplača.
Zgodovina sprememb…
Srečno... Ko boš kupil, bodi tudi toliko koristen (pošten?) in se čez kakšno leto javi, in napiši svoje izkušnje...
Bom še videl, odvisno, kaj bo crknilo najprej, kateri konec leta (glede na popuščenost cen) in kje - poleg info, ki jih bom še nabral spotoma. Zahvaljujem se za opozorilo glede P+S+TČ trifekte, česar nisem vedel, in je vredno preveriti, sem domneval, da je skoraj tako običajno kot S+TČ. Očitno ni bila zadnja stran brez zveze :D
PS: Je pa bolj zanimiva učinkovitost per se kot pa prihranek energije s TČ.
Zgodovina sprememb…
PS: Twixz, ok, primerljivo glede stroška nakupa in porabe (sicer ni prioriteta), je pa tudi enako učinkovito glede sušenja, če odšteješ manj prostora?
Hm, glede na to da tvoje prostorske situacije ne poznam, težko pametujem ampak učinkovitost moraš gledati glede na porabo/ožemanje/sušenje/čas.
Zdaj bom jaz spremljal malo porabo, sicer pride nov tarifni sistem ampak ja.
V osnovi mi ni všeč, da bi če mi crkne pralno-sušilni stroj bil dejansko brez pralnega IN sušilnega stroja, kar potem pomeni kaj? Boš kupil rezervno pralno-sušilnega ali samo pralnega? In pa, ker sami nimamo elektrarne je poraba tudi očitno velik dejavnik pri vsem tem.
Vredno se je pozanimati kater stroj ima možnost skrajšave programov (tako kot imajo sušilci in pralci že po defaultu dan-danes).
V osnovi mi ni všeč, da bi če mi crkne pralno-sušilni stroj bil dejansko brez pralnega IN sušilnega stroja, kar potem pomeni kaj? Boš kupil rezervno pralno-sušilnega ali samo pralnega? In pa, ker sami nimamo elektrarne je poraba tudi očitno velik dejavnik pri vsem tem.
Vredno se je pozanimati kater stroj ima možnost skrajšave programov (tako kot imajo sušilci in pralci že po defaultu dan-danes).
Tole na hitrico - glede porabe ee in prostora je odvisno od lokacije, je pa menda lepše, če je ena 'kocka' namesto dveh, tudi malo rezerve v času se lahko vzame...
Tole na hitrico - glede porabe ee in prostora je odvisno od lokacije, je pa menda lepše, če je ena 'kocka' namesto dveh, tudi malo rezerve v času se lahko vzame...
Sej če daš enega zraven drugega ali pa enega na drugega dobiš kvader namesto kocke
Uglavnem upam da te bo čimmanj zabavalo, jaz osebno ne bi zaradi redkih primerov vstajanja zjutraj kupoval pralno-sušilnega, v osnovi že zaradi porabe.
Uglavnem upam da te bo čimmanj zabavalo, jaz osebno ne bi zaradi redkih primerov vstajanja zjutraj kupoval pralno-sušilnega, v osnovi že zaradi porabe.
Zabavalo pač ne, zaje* mogoče :D
Zdaj so redki primeri, ker pač drugače ne gre, potem bi znalo biti precej pogosto, če... Bom še videl, kako in kaj, mogoče pa pustim, kot je, čeprav mi je start-wash-AND-dry všečen, ker imam neusmiljeno valptko glede tega včasih :-(
Zgodovina sprememb…
tomzzi ::
Včeraj dobil pralni stroj AEG 7000 ProSteam (LFR73844VE) po pošti. Vse super a me rahlo moti glasna "črpalka" ki pa ni toliko pomembna stvar saj se pere bolj kot ne podnevi.
Bolj me motita dve stvari.
Prvo je, da pro sense ni skrajšal cikla na MixLoad 69 ko sem dal par mikrokrp oprati.
Tehtal je a je na koncu "zračunal" da je poln stroj. Ni bilo pa še polovico polnega.
Očitno ga je nekaj zmotilo.
Pred pranjem sem prvo itak praznega laufal (s praškom) na maks stopinjah, da ga očisti.
To me sedaj skrbi, da ta funkcija ne deluje kot bi mogla.
Kot drugo pa sem opazil rob bobna ki ni sijaj in so vidni sledovi tovarniške obdelave in risi.
Stroj je nov in po moje tega ne bi smelo biti.
A je to normalno in ali se preveč obremenjujem?
Kaj menite?
https://ibb.co/Ycy4Qfn
https://ibb.co/Wsm6DyH
Edit:
Je to stvar garancije? Ali ne in je tako pač danes?
Problem je pa ker je embalaža že romala v smeti.
To sem opazil šele kasneje.
Prvo je, da pro sense ni skrajšal cikla na MixLoad 69 ko sem dal par mikrokrp oprati.
Tehtal je a je na koncu "zračunal" da je poln stroj. Ni bilo pa še polovico polnega.
Pred pranjem sem prvo itak praznega laufal (s praškom) na maks stopinjah, da ga očisti.
Kot drugo pa sem opazil rob bobna ki ni sijaj in so vidni sledovi tovarniške obdelave in risi.
Kaj menite?
Edit:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomzzi ()
k4vz0024 ::
Prej stvarne napake.
Embalaža ni pogoj za vrnitev izdelka pri nakupu na daljavo.
Pač pa lahko odstopiš od pogodbe v roku 14. dni.
Embalaža ni pogoj za vrnitev izdelka pri nakupu na daljavo.
Pač pa lahko odstopiš od pogodbe v roku 14. dni.
socialec ::
Daj ti to vrni asap, če ti ni všeč ali ne dela pričakovano, nič ne razpravljaj s prodajalci, ker je njihovo delo, da te nategnejo.
Po mojem nekoliko pretiravaš. Rob bobna ni nič posebnega, na AEG pralno-sušilnem stroju se sploh tam rado nabere kaj podobne "mat" packarije. Sčasoma se izpere.
"Prvo je, da pro sense ni skrajšal cikla na MixLoad 69 ko sem dal par mikrokrp oprati."
Pojma nimam, kako je naprogramiran softver, ki to dela. Najprej poglej v navodila, morda pri nekaterih programih krajšanja ne dela. Obenem pa iz izkušenj z mojim P-S lahko povem, da pogosto daljša/krajša programe v tri dni šele sredi pranja. Tisto trajanje, prikazano na začetku, ni pomembno.
Čeprav je na netu AEG na dobrem glasu, po mojem cenovne razlike glede na Electrolux (kar v resnici je), ni vreden. (Sem bil pa sam, zanimivo, s tihostjo delovanja, zadovoljen.)
"Prvo je, da pro sense ni skrajšal cikla na MixLoad 69 ko sem dal par mikrokrp oprati."
Pojma nimam, kako je naprogramiran softver, ki to dela. Najprej poglej v navodila, morda pri nekaterih programih krajšanja ne dela. Obenem pa iz izkušenj z mojim P-S lahko povem, da pogosto daljša/krajša programe v tri dni šele sredi pranja. Tisto trajanje, prikazano na začetku, ni pomembno.
Čeprav je na netu AEG na dobrem glasu, po mojem cenovne razlike glede na Electrolux (kar v resnici je), ni vreden. (Sem bil pa sam, zanimivo, s tihostjo delovanja, zadovoljen.)
Verjetno res. Bolj me skrbi, da ne bo zaradi tega "finiša" kakšen problem kasneje.
Če je samo izgled potem ok. Me ne moti toliko, da bi vračal.
Sicer je danes za test malo več opral in je bilo samo delovanje super! Tudi pro sense funkcija je delovala.
Glede tega sem pa več kot zadovoljen.
Tako, da če je samo kozmetična napaka potem bom pustil tako kot je.
Bom pa povprašal še kje.
Če je samo izgled potem ok. Me ne moti toliko, da bi vračal.
Sicer je danes za test malo več opral in je bilo samo delovanje super! Tudi pro sense funkcija je delovala.
Glede tega sem pa več kot zadovoljen.
Tako, da če je samo kozmetična napaka potem bom pustil tako kot je.
Bom pa povprašal še kje.
Poskusiš lahko s tabletami za čiščenje pralnega stroja, ki jih dobiš v ETISu, ampak mislim, da niti ne bo pomagalo, vsaj pri meni ni. Šparaj živce.
Potem je kakšna skrb, da bi kaj bilo odveč?
Se pravi je bolj kozmetične narave?
Če ni razloga za skrb potem se je itak odveč živcirat saj opral bo vseeno.
Se pravi je bolj kozmetične narave?
Če ni razloga za skrb potem se je itak odveč živcirat saj opral bo vseeno.
cortez ::
Včeraj dobil pralni stroj AEG 7000 ProSteam (LFR73844VE) po pošti. Vse super a me rahlo moti glasna "črpalka" ki pa ni toliko pomembna stvar saj se pere bolj kot ne podnevi.
Kaj menite?
Edit:
Lahko greš pogledat do Merkurja, če imajo razstavljeni AEG aparati enako "napako".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pralni stroj Samsung - slabo opere (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 2507 (610) | Peter18 |
» | Kupujem nov pralni strojOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7531 (7025) | PINki |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 160377 (835) | IL_DIAVOLO |
» | Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31445 (25967) | anjabebler |