» »

Tankanje avtomobilskega rezervoarja pod "kontaktom"

Tankanje avtomobilskega rezervoarja pod "kontaktom"

Mitch ::

Ker se mi je pokvaril avto sem dobil preko zavarovalnice nadomestni avto, ki ga moram vrniti v štirih dneh. Predstavnik avto servisa, kjer sem prevzel avto mi je rekel, da je rezervoar natankan do polovice in ob oddaji avta mora biti enaka količina bencina kot pri prevzemu se pravi do polovice. Zdaj me zanima, če lahko tankam, ko je avtomobilski ključ v "kontankt" položaju, tako da lahko kolega sproti gleda na indikator količine bencina v rezervoarju in mi sproti govori, koliko je treba še dotankati do polovice? Morda kompliciram ampak nočem jim naatankati več goriva kolikor sem ga potrošil, ker itak dobijo dosti plačano od zavarovalnice...
  • spremenilo: Mitch ()

Dr_M ::

Ne bo dobro, stevec ne bo pravilno kazal. Sicer nisem ziher ce je pri vseh znamkah tako, ampak za kar nekaj jih vem, da ne dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

FX6300B ::

najlažje da pogledaš koliko ma velik tank recimo da je 50L pa če ti sedaj kaže 1/4 da bo 1/2 želiš natankat 1/4 od 50L to je 12.5L
May the force be with you!

Assass1n ::

Ti tankaj, kolega pa naj v avtu čaka. Natoči 10l naj da kontakt do kje pride pa ponavljajta, če bi bil rad tok natančen :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ganon ::

Ob prevzemu avtomobila ponastaviš števec kilometrov in potem preračunaš. Če ti bo slučajno ušla kapljica več, ne boš umrl, brez skrbi.

Mehmed ::

Na parkingu servisa pretocis njihov bencin v kante, ko ga vrnes pa obratno.
Vmes pa vozis s svojim.
Ce ti je tok do tega.

Miha 333 ::

Običajna praksa je, da se avto prevzame s polnim in tudi vrne s polnim rezervoarjem. V nobenem drugem primeru ne bo količina natančno izmerjena.

Če pa po števcu slučajno natankaš preveč, pa predlagam, da voziš v krogih (npr. po lj obvoznici), da porabiš odvečno količino (če je edini cilj, da lastnik ne bi dobil več goriva kot je potrebno).

jb_j ::

natoči četrtino in reci, da se ti zdi, da je tko kazal števc ko si dobil avto.

mogoče ti pa lahko pride v poštev osnovna matematika in izračunaj koliko km si naredil, poglej kakšno povprečno porabo ima avto in izračunaj. dobro, to bi prišlo v poštev le, če si naredil OŠ iz matematike.

je pa problem če si vozil vseskozi 60km čez omejitve na full obratih, potem ta izračun ne pride v poštev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

starfotr ::

Jaz sem za rent a car naredil točno to. Kontakt v avtu in ko se je pokazal indikator za poln tank, sem prenehal s točenjem. Verjamem, da bi lahko natočil še 5 ali več litrov, vendar čemu?

otago ::

avtomobili zadnjih deset let+, tudi ranga clio imajo on board computer. kliknes reset na porabi in razdalji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maxen crpalka negativna iskusnja

Oddelek: Na cesti
183350 (2586) Dr_M
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8422188 (19633) Nesta
»

Točenje goriva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7928733 (26406) SkIDiver
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

12036167 (33352) Zheegec
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

8420933 (18398) gzibret

Več podobnih tem