Forum » Na cesti » Maxen crpalka negativna iskusnja
Maxen crpalka negativna iskusnja
Samson ::
Imam malce negativno iskusnjo z omenjeno crpalko. Predvcerasnjim grem natankat avto. Bencina sem imel malce pred rezervo, lucka se ni bila zasvetila. Postavim se na tocilno mesto, opravim kolobocijo s kartico, zacnem tankat.
Sprva se nic ne dogaja, slisi se pretok zraka. Debelo gledam da kolicina bencina na zasloncku tu pa tam malce poskoci, evrcki veliko vec. V soku nisem spremljal koicine, vem da je po cca dobrem litru bencina zacelo normalno delovati. Isti moment klicem na napisano stevilko in prijavim napako med samim tocenjem bencina. Napolnim tank, mozakar na drugi strani mi obljubi da me poklicejo naslednji dan iz uprave.
Danes dobim klic in obrazlozitev da zrak dejansko ni bil obracunan. Dobra obrazlozitev, ni kaj. Gremo naprej.
Shodno temu da posedujem avto Honda Jazz ki uradno ima 42L tank a rezerva se ni zasvetila mi je potemtakem nejasno da zakaj hudica ce mi kao niso obracunali zrak sem se vedno natankal v moj avto skoraj 42,50 L bencina. Vem da ko lucka zasveti naredim 100km in vec. Pomeni da je rezerva vsaj 6L. Po tej racunici sem jaz v avto spravil malce manj kakor 50L bencina. Zanimivo, a ne?
Sedaj z reklamacijo seveda dosegel nisem nic. Bencim in zrak sem ocitno placal. Jaz osebno se jih bom sigurno izogibal, me pa zanimajo vase iskusnje z omenjenimi bencinskimi tankalisci.
Sprva se nic ne dogaja, slisi se pretok zraka. Debelo gledam da kolicina bencina na zasloncku tu pa tam malce poskoci, evrcki veliko vec. V soku nisem spremljal koicine, vem da je po cca dobrem litru bencina zacelo normalno delovati. Isti moment klicem na napisano stevilko in prijavim napako med samim tocenjem bencina. Napolnim tank, mozakar na drugi strani mi obljubi da me poklicejo naslednji dan iz uprave.
Danes dobim klic in obrazlozitev da zrak dejansko ni bil obracunan. Dobra obrazlozitev, ni kaj. Gremo naprej.
Shodno temu da posedujem avto Honda Jazz ki uradno ima 42L tank a rezerva se ni zasvetila mi je potemtakem nejasno da zakaj hudica ce mi kao niso obracunali zrak sem se vedno natankal v moj avto skoraj 42,50 L bencina. Vem da ko lucka zasveti naredim 100km in vec. Pomeni da je rezerva vsaj 6L. Po tej racunici sem jaz v avto spravil malce manj kakor 50L bencina. Zanimivo, a ne?
Sedaj z reklamacijo seveda dosegel nisem nic. Bencim in zrak sem ocitno placal. Jaz osebno se jih bom sigurno izogibal, me pa zanimajo vase iskusnje z omenjenimi bencinskimi tankalisci.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
darkolord ::
Ponavadi gre noter ko zasveti rezerva in naredim po 50km in vec povprecno 37 do 38L. Vem da se lahko zgodi da gre bencina v cev kar nekaj, samo da lucka se ne sveti in da tankam dejansko poln tank je pa le malce prevec. Poleg tega sedaj ni zima da bi se bencin nekoliko skrcil in bi ga posledicno slo nekaj vec noter. V glavnem mi je znano glede raztezanja, kolicine ki lahko varira ampak tole je pa le malce prevec litrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samson ()
Alamar ::
Pred časom, ko so bili še Mercator boni za 5c popusta, sem redno tankal na njihovi črpalki v BTCju, ker mi je bila spotoma. Vedno brez problemov.
Vidim, da imajo zdaj do nadaljnjega 3.3c popusta na liter goriva.
Vidim, da imajo zdaj do nadaljnjega 3.3c popusta na liter goriva.
Mogoce kompenzirajo s tem zrakom, hehe.
Se pač izogibaš v bodoče. Sam sem tudi enkrat tankal na tisti črpalki pri Hoferju in nikoli več. To pa zato, ker sem imel cele kolobocije z dvojnim zaračunavanjem, pa še računa mi ni ven vrglo. Sem klical potem na kontaktno številko in so uredili ter mi račun poslali na dom. Verjetno je bila trenutna težava, ampak dovolj, da jih več ne obiskujem.
Seveda se jih bom izognu ce je le mogoce. Vcasih si pa enostavno prisiljen tankat tudi tam. Govorim v svojem imenu, a dejansko me zanimajo se iskusnje drugih.
Ales ::
Enkrat tankal pri njih in imel kolobocijo z rezerviranim in zaračunanim zneskom pri Visi. Najprej so naredili rezervacijo sredstev, potem zaračunali znesek, rezervacije pa niso sprostili. Moral sem klicati na banko, da so mi sprostili sredstva.
Če so taki šalabajzerji, da ne znajo narediti osnovnega sistema plačevanja, kot je treba, me za tistih par centov ne vidijo več.
Če so taki šalabajzerji, da ne znajo narediti osnovnega sistema plačevanja, kot je treba, me za tistih par centov ne vidijo več.
@olorin: Prisiljen si tedaj kadar enostavno ni druge najblizje crpalke blizu. Naprimer v Zuzemberku ki je edina. Na Dvoru sicer imajo Petrolovo ampak vec kot ne ne dela med vikendi oz jo dnevno prej zaprejo. Se niti ne trudim tam gledat vec. Ja, naslednja je pa v Zagradcu, ki je pa nedosegljiva ce gres na Bicu dol z avtoceste. Pa verjetno je veliko primerov tak da tvoje vprasanje zal ni primerno.
Olórin ::
Seveda je primerno. preračunaš koliko km lahko še narediš s tankom in kakšno razdaljo imaš za prevozit in tankaš na primerni bencinski.
Če veš da boš čez vikend naredil 500 km, pač tankaš v petek. Sicer pa se držiš zlatega pravila, da imaš v tanku vedno vsaj 1/4 goriva. Potem lahko tankaš kjerkoli in te nikoli ne preseneti nič.
Če veš da boš čez vikend naredil 500 km, pač tankaš v petek. Sicer pa se držiš zlatega pravila, da imaš v tanku vedno vsaj 1/4 goriva. Potem lahko tankaš kjerkoli in te nikoli ne preseneti nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Olórin ()
Seveda. Zdej bomo pa delali vesoljsko zadevo iz navadnega tankanja. Se pac zgodi a ne. Ce si pa ti taksen perfekcionist da imas v zivljenju vse splanirano, potem pa kapo dol.
Olórin ::
Ni tak težko planirat ali lahko narediš še 100 km s tankom goriva ali pa moraš it tankat na maxen.
Če se ti ne ljubi si vzeti 1 sekunde razmislek pa boš pač tankal tam in plačeval več kot tvoj tank dejansko drži.
skratka tvoja trditev, da MORAŠ tankat tam, ne drži vode.
Če se ti ne ljubi si vzeti 1 sekunde razmislek pa boš pač tankal tam in plačeval več kot tvoj tank dejansko drži.
skratka tvoja trditev, da MORAŠ tankat tam, ne drži vode.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Olórin ()
In tvoja da MORAS splanirat je pa tud kar neki. Jaz kadar grem grem. Verjetno ti se vedno zivis v casu ex. Yuge ko so imeli na vsake 200km eno bencinsko. Ampak ok. Dam ti za prav, da preneham tole farso ki jo ustvarjas. In, ja. MORAS tankat kadar ti gre kazalec proti nicli. Pa ceprav pri lokalnemu kmetu. V nasprotnem primeru lahko rines naprej avto ali pa gres malce pes.
Glede na OP si imel zagotovo vec kot 100 km rezerve in ni bilo potrebno iti na maxen.
Drugace, levo in desno od Bica imas crpalko v Ivancni in Trebnjem. Na Dvoru uradno dela do osmih in v nedeljo do stirih.
S tako rezervo lahko komot potegnes do Crnomlja, kjer je precej crpalk ali celo do meje, ce gres naprej dol, ce imas v mislih to specificno relacijo. Skratka ni potrebna neka tezka racunica.
Drugace, levo in desno od Bica imas crpalko v Ivancni in Trebnjem. Na Dvoru uradno dela do osmih in v nedeljo do stirih.
S tako rezervo lahko komot potegnes do Crnomlja, kjer je precej crpalk ali celo do meje, ce gres naprej dol, ce imas v mislih to specificno relacijo. Skratka ni potrebna neka tezka racunica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
šernk ::
Ljudje so že tankali tudi po 5 litrov več kot drži rezervoar. Pa tu ni razlog v slabem merjenju pač pa v načinu izdelave rezervoarjev. V določenih pogojih ga pač lahko napolniš več kot drži.
torej nekaj časa ti je števec za bencin stal na mestu za evre se je pa višal? Lahko vidimo ta plačan račun? Ker po tvoji logiki bi moral natočiti 40 litrov bencina, plačati pa 80€. Ne morem dobit povezave tu ven:
kapaciteta rezervoarja: 50l
natočenih: 50l + rezerva, (ki lahko precej varira...včasih pridem na črpalko in natočim 42 litrov, včasih uspem natočit 45 litrov ko se mi ravno lučka prižge, tu osebno kot sem že dejal ne vidim nobenega problema v količini)
do prvega litra je tekel le števec za evre, za bencin skoraj ne: torej 1 liter bencina je do tu stal koliko €?
končni račun po tvojih podatkih bi moral biti torej: 50 litrov x 1,xxx=xx,xx€ + zrak, ki si ga točil do prvega litra in je štepalo evre?
Debelo gledam da kolicina bencina na zasloncku tu pa tam malce poskoci, evrcki veliko vec. V soku nisem spremljal koicine, vem da je po cca dobrem litru bencina zacelo normalno delovati.
torej nekaj časa ti je števec za bencin stal na mestu za evre se je pa višal? Lahko vidimo ta plačan račun? Ker po tvoji logiki bi moral natočiti 40 litrov bencina, plačati pa 80€. Ne morem dobit povezave tu ven:
kapaciteta rezervoarja: 50l
natočenih: 50l + rezerva, (ki lahko precej varira...včasih pridem na črpalko in natočim 42 litrov, včasih uspem natočit 45 litrov ko se mi ravno lučka prižge, tu osebno kot sem že dejal ne vidim nobenega problema v količini)
do prvega litra je tekel le števec za evre, za bencin skoraj ne: torej 1 liter bencina je do tu stal koliko €?
končni račun po tvojih podatkih bi moral biti torej: 50 litrov x 1,xxx=xx,xx€ + zrak, ki si ga točil do prvega litra in je štepalo evre?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Dr_M ::
Pri mojmu avtu v navodilih pise, da ima rezervoar priblizno 70L kapacitete, najvec kar sem do sedaj spravil not, je bilo 81.6L.
Tako da ja, so lahko precej velike razlike.
Tako da ja, so lahko precej velike razlike.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rezerva avtomobilaOddelek: Na cesti | 10536 (4676) | Dr_M |
» | Točenje goriva? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28704 (26377) | SkIDiver |
» | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36139 (33324) | Zheegec |
» | Kvaliteta bencina/dizla (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29580 (27444) | kixs |
» | Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20922 (18387) | gzibret |