» »

Trgovanje na platformi DEGIRO

Trgovanje na platformi DEGIRO

TheBlueOne ::

Pozdravljeni,

ali ima kdo kaj izkusenj s to platformo? Trenutno se dva dni menda celo senkajo tisocak, ce pri njih odpres trgovalni racun, kar me ni pripeljajo do platforme, se mi pa zaradi bonusa zdi malo fishy. :|

Ali bi morda bilo bolj pametno, da trgujem pri moji banki Sparkasse, kjer ze imam svoj osebni racun?

AndrejO ::

Odvisno kaj bi rad. Primerjave s Sparkasse ti ne morem dati, ker je ne poznam, lahko pa naštejem bistvene elemente, ki jih ima Degiro, ki ga uporabljam:
- Ponujajo dve vrsti računov: trgovalni in hranilni. Vpis je narejen tako, da če ne paziš, padeš v trgovalnega, ki ima nekaj hakeljcev glede varnosti investicije.
- Cene za občasne nakupe in prodajo so spodobno nizke, cene posojanja denarja na trgovalnem računu za trgovanje z vzvodom, pa niti ne (v primerjavi s kakšnim plus500.com).

Akcija ni prva in seveda ima hakeljce, ni pa scam. Caka je v tem, da moraš trgovati tako, kot bi sicer trgoval in plačevati tako stroške transakcij tako, kot bi jih sicer plačeval. Nato pa ti na koncu meseca Degiro povrne stroške za pretekli mesec v višini največ 10 EUR na dan.

Sam si izračunaj koliko transakcij bi moral opraviti v mesecu dni in koliko je tipično trgovalnih dni na borzah, da bi lahko teh oglaševanih 1000 EUR tudi dejansko izkoristil. Čez palec za 22 trgovalnih dni je to 220/mesec in 100 dni je cca. 3 mesece. Torej boš samo iz časovnih omejitev realno potegnil ven cca. 700 in ne vseh 1000 EUR. Druga stvar pa je, da so transakcije poceni in boš moral biti kar precej aktiven, da boš nakljukal 10 EUR stroškov v enem dnevu in tako vsak delovni dan.

Stroški vključujejo samo "transaction fees", ne pa tudi obresti za izposojanje (če boš trgoval z vzvodom) in menjalne provizije za valute (če boš trgoval v drugih valutah). Torej tvoje trgovanje tudi z to ponudbo ne bo razno zastonj, kvečjemu ceneje, kot bi sicer bilo.

TheBlueOne ::

tnx...

Morda opisem, kaj bi rad. Skratka od junija naprej bi rad vsak mesec dal 10% dohodka v varcevanje v valutah in 10% v "dolgorocne" nalozbe v tehnicnem sektorju, ki ga najbolj poznam. Razmerje bi prilagajal glede na uspehe. :) Nekako sem pravilno predvidel kar nekaj dolgorocnih rasti, gelde na to, kaj podjetja najavljajo in kako sem ocenil njihovo delovanje.

Kaj je slabost hranilnega racuna pri DEGIRu?

AndrejO ::

Slabost trgovalnega je ta, da se strinjaš, da si Degiro izposoja stvari, ki si jih kupil. Če se kaj zalomi, bodo te verjetno prva postranska škoda.

Hranilni račun te klavzule nima, zaradi česar pa ne omogoča trgovanja z vzvodom.

Glede na to, da ne načrtuješ postati obsesiven borzni špekulant, bo hranilni račun pravi zate. Če se kasneje premisliš, ne bo težav odpreti dodatne račune.

Ravno tako iz tvojega opisa vidim, da boš od teh oglaševanih 1000€ ven potegnil morda kakšnih 20€ koristi. Zato raje primerjaj redne cene med tem, kar imaš in tem, kar ponuja Degiro, da boš videl kam prideš na dolgi rok.

next3steps ::

Ti bom kasneje poiskal post, kjer pišejo (AndrejO? Drugi?) Kako izbrati hranilni račun.

PrihajaNodi ::

Če kdo išče šiht v Degiro se lahko tja pošlje cv.

Plača 1700net + flat oziroma soba. Je pa ekonomsko področje ne IT.

Lokacija: Sofia.

Zgodovina sprememb…

pikachu004 ::

Zanima me kaj se zgodi z delnicami, če se kaj zalomi in broker propade?

Tilen ::

Prevzame ga drug broker. Broker nima pravic iz naslova kupljenih papirjev, če se nista tako dogovorila. Pri nas za takšne "prehode" strank skrbi ATVP.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Golden eye ::

Degiro mi je poslal to obvestilo. Lahko kdo priporoča kaj naj izberem? So kakšne skrite pasti?

Important: Choice of money market fund
Recently you were informed about the addition of Morgan Stanley Investment Management money market funds to your trading account. Using this task, we request that you select your preferred money market fund provider. For more information about this change, please refer to the previous email.

Your choice is important
The compensation for the FundShare Euro money market fund will soon expire. Below you can read about the differences in compensation.

Full compensation: Morgan Stanley Euro money market fund
If you select the Morgan Stanley Liquidity Funds, the possible negative return, as a result of the current interest rate and management costs, of the Morgan Stanley Euro Liquidity Fund will be compensated by DEGIRO.

No compensation: FundShare Euro money market fund
If you stay with FundShare as a provider, the compensation that you receive now for the FundShare Euro money market fund will expire on 15 September 2018.

For more information on money market funds, including how the compensation system works, please click here. To see the KIIDs of the Morgan Stanley Liquidity Funds, please click here.
If you agree to this change, you can select the Morgan Stanley Liquidity Funds below. Your order will be processed within 30 trading days. No additional costs will be incurred by making this change.
Select Morgan Stanley Liquidity Funds
With this change, you give DEGIRO the following instruction:

Sell your current participations in the FundShare Cash Funds in EUR, USD and GBP (where applicable) and terminate the standing order for DEGIRO to automatically invest your non-invested money in EUR, USD and GBP into units under your name in the FundShare Cash Funds.
Give a standing order for DEGIRO to automatically invest your non-invested money in EUR, USD and GBP (where applicable) into units in the Morgan Stanley Liquidity Fund(s).


What if I choose 'finish later'?
If you choose to finish this task later, your cash will remain invested in the FundShare Cash Funds. As stated above, please be aware that from 15 September 2018, you will no longer receive compensation payments as a result of negative returns for the FundShare EUR Cash Fund.

metalc ::

Golden eye je izjavil:

Degiro mi je poslal to obvestilo. Lahko kdo priporoča kaj naj izberem? So kakšne skrite pasti?


Piše ti skoraj vse razen razloga. Prostih sredstev (t.j. kar (še) ni investirano v vr.p.) po nizozemskih zakonih ne smejo držati na svojem bančnem računu, zato jih investirajo v nek denarni sklad (nekaj podobnega kot so "skladi denarnega trga" pri naših upravljalcih vzajemnih skladov). Kot pa verjetno veš, so evrske obresti zadnjih nekaj let nikakve, kar ob upoštevanju upravljalske provizije pomeni, da so donosi že nekaj časa negativni. Degiro ti iz lastnega žepa krije izgubo zaradi teh negativnih donosov, kar v izpiskih vidiš kot "compensation". Do sedaj so vlagali v en sklad, pred kratkim pa so se, kot vse kaže, zdilali z Morgan Stanley in hočejo čim več strank spraviti tja. Zato bodo po novem kompenzirali izgubo samo, če boš "prestopil" k MS, če boš ostal pri dosedanjem skladu (oz. če ne boš naredil ničesar), pa ne več. To bo opazno tako, da ti bo bilanca pod "available to trade" s časom kopnela.

Golden eye ::

Hvala za lepo razlago, metalc

trenerkar ::

Kako pa ste se registrirali na degiro? Meni je ob poskusu registracije napisalo, da ne sprejemajo bančnih računov iz Slovenije.

Golden eye ::

gdjv ::

trenerkar je izjavil:

Kako pa ste se registrirali na degiro? Meni je ob poskusu registracije napisalo, da ne sprejemajo bančnih računov iz Slovenije.


vse info so v temi Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje?

Tondo ::

Pozdravljeni! Mene zanima,kako so sredstva na Degiro zaščitena?

FireSnake ::

Degiro ni več mogoče uporabljati, če si Slovenec.
Zakaj te to zanima?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

BuDi79 ::

FireSnake je izjavil:

Degiro ni več mogoče uporabljati, če si Slovenec.
Zakaj te to zanima?
Seveda ga je mogoče. Že nekaj časa.

Thomxy ::

Tondo je izjavil:

Pozdravljeni! Mene zanima,kako so sredstva na Degiro zaščitena?


Katera sredstva?
Kar imaš likvidno je na tvojem bančnem računu in je tako zavarovano do 100k€.
Kar imaš vloženo v finančnih produktih, pa je tvoje; Degiro je le tvoj broker, ki posreduje tvoje ukaze borzam.*
*...sicer to ni čisto res, ker lahko Degiro delnice tudi posoja tistim, ki trgujejo z opcijami... Ampak to je zavarovano z njihovo likvidnostjo in je tveganje zanemarljivo... oziroma tako jaz s svojim trenutnim znanjem razumem.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
752178454 (1673) onka
»

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
547143082 (7785) Thomxy
»

Investiranje 100k

Oddelek: Loža
478734 (5833) ubermensch
»

Kje je fora takih mailov, ki jih dobivam?

Oddelek: Loža
122656 (2269) Sandi79

Več podobnih tem