» »

Sesutje aplikacije takoj po zagonu - Android

Sesutje aplikacije takoj po zagonu - Android

lonewolf_ ::

Lastim si Xiaomi redmi note 4x in sem naletel na problem, da se nekatere aplikacije, takoj zatem, ko jih zaženem, sesujejo brez opozorila... Kot, da bi jih minimiral.

Nazadnje se je telefon posodobil pred dobrim mesecem nekje, furam miui global 9.2 stable (ne da se mi flashat, ker je delalo zelo solidno do sedaj) in sedaj par dni se mi to dogaja...

od 27GB je prostega še slabih 8GB, zato prostor ne bi smel biti problem...

Če brišem cache pri aplikacijah, ne pomaga...

Opazil pa sem pri Notes, Gmail, Bankanet, kamera... Vse se sesuje brez opozorila ali obesitve...

Chrome nardi isto, če hočem kako datoteko ali sliko dol potegnit... Pojma nimam kaj bi še lahko naredil, razen factory reset. Rad bi rešil brez tega (:
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

krneki0001 ::

Jih imaš na SD kartici ali na interno? Meni se podobno dogaja, kadar imam programe na SD kartici.

Zgodovina sprememb…

Nimam niti kartice notri... Sem ravno včeraj dobil update za miui global 9.5 stable in je odpravilo za omenjene aplikacije, ampak za Chrome je pa še vedno isto.. Pritisnem Download na sliko ali karkoli drugega pa se v roku 5s zapre. Ko odprem je na praznem zavihku... Sem zasledil, da pride do tega, če imaš pol disk, ampak v mojem primeru je prostega dobrih 8GB od 28 uporabnih...
Očitno bom moral čistko nardit na factory reset... Razen, če bi bilo kaj v zvezi z cachom od fona, ampak za to bi še moral twrp namestit... pa sem že malo ven padel iz tega, ne bi rad kaj zabrickal.

Mavrik ::

Načeloma boš moral pogledat v logcat kakšne vrste napaka se vrže. Rabil boš računalnik (macOS ali Linux je lažje, gre z Windowsi) in adb z android SDKja. Pogooglaj.
The truth is rarely pure and never simple.

Hvala za info Mavrik, sploh nisem več vedel kaj naj googlam, da bi prišel do svoje težave.. hvala.

c00L3r ::

Verjetno boš prej rešil težavo, če narediš factory reset. Z Logcat bi se res dalo kaj več ugotovit, ampak če nisi ravno Android razvijalec, ti bo tam vse, kot španska vas.

Ma zdaj, ko sem usposobil ta logcat pa chrome noče crashnit... :)

A ko se sistem posodobi se na koncu pred ponovnim zagonom pobriše cache? Ker se mi zdi, da je nekaj v povezavi s tem... Pol bi twrp rešil težavo, ker ta stock recovery ne omogoča wipe cacha...

Mavrik ::

Načeloma lahko cache (tisti pomemben) pobrišeš tako da greš pod Settings - Storage - Cache in rečeš yes.
The truth is rarely pure and never simple.

andromedar ::

Da nimaš slučajno kakšnega task managerja nameščenega? Tisti bi lahko delal tako sra***.
Eh?

Nimam nič kaj takega nameščenega.. Še pol programov, ki so bili gor sem pobrisal ali pa so na disabled.
Vidim sedaj, da cleaner pobriše cache ja, ampak sedaj ko sem probal s tem adk in logcat pa se niti chrome več ne (noče) sesuje :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4376 377 378 379 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
189353431235 (13907) WizzardOfOZ
»

Ponastavitev Android sistema

226567 (1167) Kitajc01
»

Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

496104911 (21327) _ssd_sata
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

20337047 (20099) BOCo.
»

Alcatel one touch idol - factory reset ne dela

71797 (1724) laguna1

Več podobnih tem