» »

Novi novinarski evfemizmi ugodja

Novi novinarski evfemizmi ugodja

PaX_MaN ::

Sem gledal malo olimpijske, dokaj redno pa zimske športe, pa sem ravno opazil da so začeli komentatorji gledalce pred oglasi lažmi, opozarjati, namesto da bi rekli bobu bob, z "zdaj pa malo oddiha/premora/predaha/s čim podobno idiotskim".
Kot bi nam želeli reči, češ, po vsej tej napetosti, požrtih živcih, evforiji in - predvsem - razočaranju, se vam bo nedvomno prilegel kup laži, tako, za pomiritev.
Ker gre za nacionalko, ob njenih znanih težavah z denarnimi sredstvi in dejstvom, da so športi med najbolj gledanimi, menim da je to subtilno prikrito pri/navajanje gledalcev po ukazu z vrha na še več oglasov laži, ki jih bo prisiljena RTVS bruhati v naše oči in ušesa, če ne želi bankrotirati.
Razen če so se komentatorji po kakšnem neverjetnem naključju za te evfemizme zmenili med seboj zaradi gnusa nad tolikimi oglasnimi lažnivimi bloki, kakšnega drugega razloga za to spremembo ne more biti.
Kaj menite?

matobeli ::

Moje mnenje je da naj vprašajo strokovnjake kater del programa je bistven za kulturni razvoj državljanov, na ostalih področjih pa naj delujejo z finančnimi presežki, če so jih sposobni pridobiti brez reklam in sponzoriranih vsebin.

Hkrati pa naj jih vzame pod drobnogled pristojna služba ki bo ugotovila ali delujejo učinkovito.

Druge poti žal vodijo v prodajo državnega premoženja in posledično ukinitev rtvslo.

Krpanje kratkotrajnih investicij z odprodajo premoženja je opravičljivo zgolj če to potrdijo neodvisnj strokovnjaki in ne samo direktor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
359925 (6821) Vazelin
»

Športni komentator

Oddelek: Šola
143763 (3394) JC Denton
»

Kdo meni...

Oddelek: Problemi človeštva
493714 (2373) ;-)
»

Liverpol - Milan

Oddelek: Loža
452761 (2039) Amare
»

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20421669 (16408) lufthammer

Več podobnih tem