Forum » Problemi človeštva » Gospodarska kriza 2018
Gospodarska kriza 2018
Temo vidijo: vsi
Mr.B ::
Napacno.
Zakaj je kripto toliko padel. Mislite da tisti ki je prodal te bitkojne dobil ze denar...
Analogija je enaka kot je vostok_1 like krical vojne dobickarji pri maskah, pri skret papirju pa ne.
PS: pustimo da mi ni jasno kako bo nakup dvo+ mesecne zaloge skret papirja scitil proti korona virusu.
Zakaj je kripto toliko padel. Mislite da tisti ki je prodal te bitkojne dobil ze denar...
Analogija je enaka kot je vostok_1 like krical vojne dobickarji pri maskah, pri skret papirju pa ne.
PS: pustimo da mi ni jasno kako bo nakup dvo+ mesecne zaloge skret papirja scitil proti korona virusu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
bobby ::
Negativne obrestne še niso deflacija.
resno? Negativne obrestne mere, za katere x plačuje zato, da se mu valuta hrani in s tem manjša manjša nakupna vrednost BREZ upoštevanja inflacije ni deflacija????
Se opravičujem, ampak nisi niti pod razno kompetentna oseba, da karkoli tipkaš v tej nitki, če tega ne razumeš in s tabo nimam kaj debatirat.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
showsover ::
Bobby, ja, nikar tako agresivno, saj se najbrž razumemo, ampak deflacija pomeni splošno zniževanje cen.
Ne pa negativnih obresti samih po sebi, katerih namen je v bistvu, da se deflacija nevtralizira.
Ne pa negativnih obresti samih po sebi, katerih namen je v bistvu, da se deflacija nevtralizira.
Zheegec ::
Jap, negativne obrestne mere niso inflacija. Bolj drastični ukrepi kot negativne obrestne mere (QE) tudi niso inflacija.
Kaj naj bi to pomenilo LOL? Če ignoriramo inflacijo imamo deflacijo ali WTF?
BREZ upoštevanja inflacije ni deflacija
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
A. Smith ::
Največji problem, ki ga trenutno imajo Fed in druge centralne banke je to, da vsakič ko dajo bogatim denar za vlaganje v trge in ohranitev delniških indeksov, cel kup bogatih raje ta denar vzame in ga drži na svojih bančnih računih, ker smatra z državo podprt $$$ kot najbolj varno naložbo.
True. Zato so se nekateri voditelji v zgodovini, med njimi M. Thatcher odločili za nasproten pristop: zmanjšati pravne ovire ter obdavčitve investicij in kapitala, zato da so bili bogati opogumljeni, da investirajo svoj denar.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
Jap, negativne obrestne mere niso inflacija. Bolj drastični ukrepi kot negativne obrestne mere (QE) tudi niso inflacija.
BREZ upoštevanja inflacije ni deflacija
OK:
Negativne obrestne mere, za katere x plačuje zato, da se mu valuta hrani in s tem manjša manjša nakupna vrednost BREZ upoštevanja inflacije, ni deflacija????
Bo tako bolje, če boš dojel?
Đizs,..
QE bi moral poskrbeti za višjo inflacijo pa je dejansko ne. v veliki meri (neizobraženega) neumnega prebivalstva, ker to dejansko dovoljuje.
Čemu nimamamo finančne vzgoje v tolikih razredih osnovne in srednje šole kot je zgodovine? Ja sej vem,.. zgodovina je bila, kdo jo rabi, finance pa,. u sej res, imamo je najmanj 6k let in vmes 600x propadle pa je še vedno neučimo,.. hmmmm le zakaj,..
Face it, 99% ljudi ve toliko o fiancah, kot so jih naučili starši, ki so se ušili od svojih staršev, ki so se,.. u get my poanta,..
tudi smrkavci, ki pridejo iz ekonomske fakultete se jim ne sanja,...
Negativne obrestne mere PLUS upoštevanje inflacije SO deflacija ekonimije,.. navadni osebki tega ne občutijo, ker še vedno plačujejo 3% kredita PLUS inflacijo na pičkematerine kar kupijo na kredit,.. U get it now?
Ko se vse to preseli na 10% je edini vzvod tiskanje valute, kar pa prej ali slej povzroči hiperinflacijo,... v tem primeru pa boš dobil miljon evrov na trr in 500k boš dal za kilo kruha (samo primer,..) 30 let nazaj je Juga šla žez ta tranzit,...
In economics, deflation is a decrease in the general price level of goods and services. Deflation occurs when the inflation rate falls below 0%. Inflation reduces the value of currency over time, but sudden deflation increases it. This allows more goods and services to be bought than before with the same amount of currency.
Saj nisem rekel da ja. Rekel sem samo, da bi še leta 2007 vsak ekonomist predvidel, da bo rezultat ogromnega QE hiperinflacija. Namen QE ni bil povezan z inflacijo, ampak z bailoutom assetov najbogatejših ~10% prebivalstva, sploh ~0.001%.
Obstoj inflacije pomeni, da ni deflacije. To je že po definiciji. Kaj naj bi "deflacija ekonimije" pomenilo veš pa samo ti.
Če bi tiskanje valute pomenilo hiperinflacijo, bi imeli od leta 2008 do 2020 hiperinflacijo, že samo Fed in ECB sta naprintala preko $60000000000000 v tem časovnem obdobju.
QE bi moral poskrbeti za višjo inflacijo pa je dejansko ne
Saj nisem rekel da ja. Rekel sem samo, da bi še leta 2007 vsak ekonomist predvidel, da bo rezultat ogromnega QE hiperinflacija. Namen QE ni bil povezan z inflacijo, ampak z bailoutom assetov najbogatejših ~10% prebivalstva, sploh ~0.001%.
Negativne obrestne mere PLUS upoštevanje inflacije SO deflacija ekonimije,
Obstoj inflacije pomeni, da ni deflacije. To je že po definiciji. Kaj naj bi "deflacija ekonimije" pomenilo veš pa samo ti.
Ko se vse to preseli na 10% je edini vzvod tiskanje valute, kar pa prej ali slej povzroči hiperinflacijo
Če bi tiskanje valute pomenilo hiperinflacijo, bi imeli od leta 2008 do 2020 hiperinflacijo, že samo Fed in ECB sta naprintala preko $60000000000000 v tem časovnem obdobju.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Da, prav imaš,..
galu ::
O inflaciji, kot jo dojema ECB&co:
Povprečna cena najemnin na Irskem se je recimo iz 2018 v 2019 zvišala za 8.3% (vir), cen hiš za 5.9% (vir), med tem ko je "relevantna" inflacija bila okoli 1% (vir). Dal sem primer za irsko, ker jo bolj poznam in ima precej dostopno statistiko. Pri ostalih državah je situacija podobna.
ECB se med tem že leta trudi povišati inflacijo z nižanjem obrestnih mer. Pravzaprav jim je uspelo. In to zelo.
Tega se po desetletju počasi začenjajo zavedati: Irish central bank chief urges more weight for housing in euro zone inflation: FT
Povprečna cena najemnin na Irskem se je recimo iz 2018 v 2019 zvišala za 8.3% (vir), cen hiš za 5.9% (vir), med tem ko je "relevantna" inflacija bila okoli 1% (vir). Dal sem primer za irsko, ker jo bolj poznam in ima precej dostopno statistiko. Pri ostalih državah je situacija podobna.
ECB se med tem že leta trudi povišati inflacijo z nižanjem obrestnih mer. Pravzaprav jim je uspelo. In to zelo.
Tega se po desetletju počasi začenjajo zavedati: Irish central bank chief urges more weight for housing in euro zone inflation: FT
Tako to gre.
Ja, uradne statistike inflacije zelo slabo (ali pa sploh ne) zajemajo kakšna je dejanska inflacija za povprečnega državljana. Cena najemnin bi morala biti bolj važna kot cena iPada in dejanska inflacija je višja, kot pravijo statistike centralnih bank. Samo to je druga debata.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
pegasus ::
https://www.cnbc.com/2020/03/15/federal...... $700B sproščenih. Me prav zanima, kam vse se bo stekel ta denar na koncu ...
jernejl ::
Fed cut its key interest rate by a full percentage point to near zero and said it will boost its bond holdings by $700 billion.
Damn, včeraj sem v tej temi predvidel $1 trillion ($1 biljon v Slo) državne pomoči za čudovite proste trge. Zmotil sem se za $300 miljard, oziroma za 30x Slovenskega proračuna.
Oh well, potem pa en dan kasneje, I guess.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Vazelin ::
https://www.ccn.com/dow-futures-crash-9...
Dow Futures Crash 1,041 Points as Fed Capitulates To Trump
Mislim, da smo v velikem dreku a se tega noben ne zaveda, ker je trenutno fokus izključno (razumljivo) na koroni.
Mislim, da smo v velikem dreku a se tega noben ne zaveda, ker je trenutno fokus izključno (razumljivo) na koroni.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Fed je vrgel cel kup denarja trgu in hkrati znižal obrestne mere. Reakcija trga je to, kar sem že prej napisal;
Največji problem, ki ga trenutno imajo Fed in druge centralne banke je to, da vsakič ko dajo bogatim denar za vlaganje v trge in ohranitev delniških indeksov, cel kup bogatih raje ta denar vzame in ga drži na svojih bančnih računih, ker smatra z državo podprt $$$ kot najbolj varno naložbo.
True. Zato so se nekateri voditelji v zgodovini, med njimi M. Thatcher odločili za nasproten pristop: zmanjšati pravne ovire ter obdavčitve investicij in kapitala, zato da so bili bogati opogumljeni, da investirajo svoj denar.
US in UK imata nižje davke in manj pravnih ovir za kapital, kot jih je bilo v UK in US pod Thatcherko in Reaganom. Učinek je isti, če ne še slabši. Kapitalisti vzamejo $$$, katerega jim podarijo "free market navdušenci" v vladi in potem ta $$$ držijo na bančnih računih in ga ne investirajo.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
Fed je vrgel cel kup denarja trgu in hkrati znižal obrestne mere. Reakcija trga je to, kar sem že prej napisal;
Kako pa v praksi zgleda, ko dajo teh 700 bilijonov bogatim za čudovite proste trge?
the Fed said it would lift its holdings of Treasury securities by at least $500 billion and of MBS by at least $200 billion.
A to potem na list papirja napišem Treasury security $1,000,000,000, se oglasim na FED-ovem šalterju, priložim izpis "AJPES-a", da se vidi, da sem kapitalist, in od mene za milijardo dolarjev kupijo popisan list ter zaželijo prijeten dan?
Kako pa v praksi zgleda, ko dajo teh 700 bilijonov bogatim za čudovite proste trge?
Odvisno, več načinov za QE je. Najbolj pogost je, da banke dajo Fed "v posojo" obveznice, Fed jim v zameno da $$$ na račun. Lahko pa Fed tudi gre do bank in od njih odkupi slaba posojila po bankini nazivni ceni -> banka mi da $1 mio posojila, jaz bankrotiram, Fed od banke odkupi posojilo za $1 mio. Če mi da banka $1 mio posojila in ga redno odplačujem, potem pa je to za banko dobiček.
A to potem na list papirja napišem Treasury security $1,000,000,000, se oglasim na FED-ovem šalterju, priložim izpis "AJPES-a", da se vidi, da sem kapitalist, in od mene za milijardo dolarjev kupijo popisan list ter zaželijo prijeten dan?
Ne, to je možno samo če si že na seznamu, oziroma se kvalificiraš za Fed discount window.
Princip za EU je podoben.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
US in UK imata nižje davke in manj pravnih ovir za kapital, kot jih je bilo v UK in US pod Thatcherko in Reaganom. Učinek je isti, če ne še slabši. Kapitalisti vzamejo $$$, katerega jim podarijo "free market navdušenci" v vladi in potem ta $$$ držijo na bančnih računih in ga ne investirajo.
Ni mi jasno zakaj teh 700bn whatever ne razdelijo med ljudi... Ziher bi potrosnja masovno poskocila... Predstavljajte si da jutri recimo dobi vsak do nas na racun 20k evricev... Vsi revezi bi vec zapravili
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
MisterR ::
Ja, za nov iphone in imac 27". Ne pa za investicijo.
75% ljudi bi kupilo bedarije, ki jih ne rabijo, 15% bi ta sredstva držalo na trr, 10% pa bi mogoče kaj pametnega naredili (energetsko obnovili nepremičnino, vlozili v lastno podjetje...) Skratka na dolgi rok.
Zakaj pa misliš, da večina dobitnikov lota propade? Ker ne znajo z denarjem.
75% ljudi bi kupilo bedarije, ki jih ne rabijo, 15% bi ta sredstva držalo na trr, 10% pa bi mogoče kaj pametnega naredili (energetsko obnovili nepremičnino, vlozili v lastno podjetje...) Skratka na dolgi rok.
Mato989 ::
Ja, za nov iphone in imac 27". Ne pa za investicijo.
Ja samo saj s tem ko ipad kupis dvignes ceno delnicam... To fed hoce
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
MisterR ::
My bad,sem razumel da si s tem načinom želel pomagati gospodarstvu na dolgi rok.
Potem pa se strinjam :)
Potem pa se strinjam :)
Lonsarg ::
Itak da bi prslo do gospodarstva ce das ljudem, pa naj bo to iPad, fensi vecerja, potovanje, obnova stanovanja,... Karkoli je bolje kot sklad/banka/bogatas ki ta denar bodisi drzi bodosi pumpa balone delnic.
Nikkei v minusu. Ostali se držijo nad gladino zaenkrat. Vsi pa seveda čakajo(mo) na odprtje NYSE.
kow ::
Stock market futures hit "limit down" levels of 5% lower, a move made by the CME futures exchange to reduce panic in markets. No prices can trade below that threshold, only at higher prices than that down 5% limit.
Kaj bo to delalo, hehe.. popcorn time.
Kaj bo to delalo, hehe.. popcorn time.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
FTSE zavil v rdeče. Današnji dan zna biti katastrofa.
Delniški trgi izgleda na te tripe centralnih bank več ne reagirajo.
Mrhovinarji se verjetno počasi že zbirajo okoli plena. Buffet in podobni. Še počakajo za enih 2/3 padca in to je to.
Delniški trgi izgleda na te tripe centralnih bank več ne reagirajo.
Mrhovinarji se verjetno počasi že zbirajo okoli plena. Buffet in podobni. Še počakajo za enih 2/3 padca in to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Oh my. Dax in ftse oba že cca 5% minusa. To zna priti še zelo nizko.
Izgleda se korona šele sedaj počasi kalkulira v borzne cene :
Izgleda se korona šele sedaj počasi kalkulira v borzne cene :
ZaphodBB ::
To je ful zakompliciran in politično obarvan evfemizem za "reševanje pokojnin".
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
kow ::
Buffet mrhovinar.. lol. Zakaj, ker ni kupoval delnic zadnjih let in je potrpezljivo kopicil cash? To je definicija mrhovinarja?
T-h-o-r ::
Dojče bank ponovno na skoraj -10 %
sicer pa današnja slika (do pred cirka pol ure)
Pokojnine nimajo veze s city bank, jp morgan chase in ostalimi
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Iz katere platforme je ta screenshot? Mi je vsec ticker...
ne vem, to uporablja en tovariš v kominterni, samo šeram
Ampak če nekateri vzamejo svoja sredstva iz obtoka, s tem ustvarijo deflatoren efekt, ki poveča kupno moč vsem ostalim!
Seveda, če ne bi bilo zraven centralnih bank, ki se trudijo s kvantitativnim sproščanjem ta efekt izničiti. Deflacija je zlo, ste prepričani mainstream ekonomisti. Prav, bodi po vaše, dokler bo šlo.
- General James Mattis
- General James Mattis
Imajo. Po večini zahodnega sveta se pokojnine nahajajo v velikih vzajemnih skladih. Katerih poslovanje je odvisno od nivoja borznih indeksov. QE ima jasno dokazan vpliv na te nivoje (oziroma njih višanje).
Če gredo borzni indeksi v tla, gredo posredno tudi pokojnine mnogih.
- General James Mattis
- General James Mattis
jp, še kako ima vse skupaj vpliva na pokojnine po Zahodu.
Bo to rešilo DOW za danes?
Bo to rešilo DOW za danes?
See new Tweets
Conversation
Verdoux
@Verdoux11
News from #italy! it's confirmed:
The drug #Tocilizumab works on ALL the patients affected by severe #COVID?19 pneumonia.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Dojče bank ponovno na skoraj -10 %
Tovariš vi ne veste, da že živimo v komunizmu. Praktično ves denar na borzah ni od "bogatih posameznikov" ampak od inštitucij kot so zavarovalnice in pokojninski skladi ter pokojninski računi.
Zato navijate za to, da bi proletariat izgubil pokojnine.
Hahahaha. Proletariat, da ima kakšne pokojnine kje v ameriki ne vem 40 % zasluži manj kot 50 tisoč dolarjev na leto - to imajo komaj za hrano in elektriko, kaj šele kakšno šparanje
po večini zahodnega sveta "proletariat" nima nobenih prihrankov; prihranke imajo white collarji in razni javni uslužbenci tipa policaji v ameriki
Imajo. Po večini zahodnega sveta se pokojnine nahajajo v velikih vzajemnih skladih. Katerih poslovanje je odvisno od nivoja borznih indeksov. QE ima jasno dokazan vpliv na te nivoje (oziroma njih višanje).
Če gredo borzni indeksi v tla, gredo posredno tudi pokojnine mnogih.
po večini zahodnega sveta "proletariat" nima nobenih prihrankov; prihranke imajo white collarji in razni javni uslužbenci tipa policaji v ameriki
Zgodovina sprememb…
v ameriki ne vem 40 % zasluži manj kot 50 tisoč dolarjev na leto
Pri nas so taki tajkuni.
Ampak to sploh ni bila moja poanta. Moja poanta je, da so ta silni "velekapital" o katerem ti tako rad govoriš, kako ga je treba razdelit "med ljudi" v resnici pokojnine javnih uslužbencev, učiteljev, zaposlenih v podjetjih,...
Ampak seveda, kot smo že večkrat ugotovili. Ti si pač predvsem fovš tistim, ki imajo več od tebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Ampak če nekateri vzamejo svoja sredstva iz obtoka, s tem ustvarijo deflatoren efekt, ki poveča kupno moč vsem ostalim!
Seveda, če ne bi bilo zraven centralnih bank, ki se trudijo s kvantitativnim sproščanjem ta efekt izničiti. Deflacija je zlo, ste prepričani mainstream ekonomisti. Prav, bodi po vaše, dokler bo šlo.
Sploh ne vem več, kaj govoriš in s kom se pogovarjaš.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Iz katere platforme je ta screenshot? Mi je vsec ticker...
https://www.investing.com/indices/major...
No, smo spet tam. Fed zniža obrestne mere in obljubi $750 miljard novega denarja v obliki QE za trge, težava je še vedno ista;
No, pa US državne obveznice seveda tudi, ne samo $$$. Torej failsafe kapitalistov so vedno government-backed asseti, ker konec koncev to je namen države. Zaščita assetov kapitala. Sedaj moramo upati, da se ne bo USA spomnila iti v vojno z Iranom za višanje cene nafte na trgu in s tem bailout lastnih domačih proizvajalcev nafte.
No, pa US državne obveznice seveda tudi, ne samo $$$. Torej failsafe kapitalistov so vedno government-backed asseti, ker konec koncev to je namen države. Zaščita assetov kapitala. Sedaj moramo upati, da se ne bo USA spomnila iti v vojno z Iranom za višanje cene nafte na trgu in s tem bailout lastnih domačih proizvajalcev nafte.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
Sploh ne vem več, kaj govoriš in s kom se pogovarjaš.
Odgovarjal sem konkretno tebi. Imam te za zagovornika mainstream ekonomije (se motim?), ki zagovarja kvantitativno sproščanje.
In še to. Trenutni kapitalisti imajo trenutno premoženje najraje v $$$. Razlaga, ki jo jaz vidim ni v tem, da bi bil dolar tako varen (ker pri taki natiskani količini mu bo kupna moč na dolgi rok padla), temveč da so delnice (vse do nedavnega bile) vse po vrsti precenjene.
- General James Mattis
- General James Mattis
Odgovarjal sem konkretno tebi. Imam te za zagovornika mainstream ekonomije (se motim?), ki zagovarja kvantitativno sproščanje.
Če govorim o posledicah QE, še ne pomeni da podpiram QE. Drugače pa ja, sem velik zagovornik QE. In velik nasprotnik QE, kakršnega smo videli in še vidimo s strani ameriškega Fed, evropske ECB, japonske BOJ in kitajske PBOC od 2008 dalje.
Razlaga, ki jo jaz vidim ni v tem, da bi bil dolar tako varen (ker pri taki natiskani količini mu bo kupna moč na dolgi rok padla),
Kateri drugi asset ima za seboj toliko brezkompromisnega backupa, kot $$$ in US državne obveznice? Trust me, če bo par "strokovnjakov" reklo Trumpu, da mora znukati Iran in Venezuelo za zaščito $$$, bo on to naredil. Prav tako tudi Joe Biden. Pa dvomim, da bomo videli nek velik deflacijski trenutek, sploh ne za najbolj nujne dobrine.
temveč da so delnice (vse do nedavnega bile) vse po vrsti precenjene.
Delnice so precenjene že dolgo, pa ni to nikogar motilo. V času krize je kapitalu najbolj važna zaščita kapitala in delnice tega ne garantirajo do takšne mere kot sam $$$. Med $$$ in državo je vmes nič korakov, med neko naključno delnico in državo pa je vmes več korakov. In v času krize hoče kapital čim več zaščit države. Pač klasični "free markets", "capitalism" in "pull yourself up by your bootstraps".
Če mene vprašaš bi morali vsi kapitalisti nehati se oklepati države in vzeti part-time job kot šoferji za Uber. Pull yourself up by your bootstraps!
P.s.: Kalifornija se je odločila, da bo začasno ukinila brezdomstvo.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
ZVONEEEEC
DOW začenja na -9 aaaah
DOW začenja na -9 aaaah
Zgodovina sprememb…
Stock market took a dive, heh?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4 … 215 216 217 218 )Oddelek: Problemi človeštva | 1117793 (80402) | Mr.B |
» | Kako prebroditi gospodarsko krizo/recesijo - vaši nasveti iz 2008 za 2022/2023 - oseb (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 37598 (7045) | Mr.B |
» | ZDA zamikajo uvedbo carin s Kitajsko za nekatere tehnične izdelkeOddelek: Novice / NWO | 7998 (5524) | Mr.B |
» | Finančna kriza na Kitajskem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 38750 (33175) | GregiB |