Forum » Elektrotehnika in elektronika » Daljinec za ojačevalec dela občasno
Daljinec za ojačevalec dela občasno
hafo123 ::
Imam ojačevalec NAD T763 za hišni kino in težave z daljincem.
Zelo redko se ojačevalec odzove na pritisk katerekoli tipke na daljincu.
Sem zamenjal baterije in ga preveril preko kamere, da vidim, če sploh pošilja signal - ga pošilja.
Ali mislite, da je napaka na ojačevalcu?
Zelo redko se ojačevalec odzove na pritisk katerekoli tipke na daljincu.
Sem zamenjal baterije in ga preveril preko kamere, da vidim, če sploh pošilja signal - ga pošilja.
Ali mislite, da je napaka na ojačevalcu?
Highlag ::
Če daljinec veliko uporabljaš je mogoče potrebno očistit membransko tipkovnico. Gumi kontakti se zapacajo z oksidi in ne ustvarjajo več dobrega kontakta. Nežno jih podrgneš ob normalen bel list papirja pa so kot novi. Lahko daljinec tudi delno deluje, če so stiki slabi , ne pošlje kompletne kode. S telefonom se vidi da nekaj sveti samo ne moreš ocenit kakšne podatke pošilja.
Never trust a computer you can't throw out a window
Blizu ojačevalca nimam prav nobene elektronske stvari. Daljinec sem tudi odprl in ga očistil moram pa reči, da ni bil prav nič umazan.
Ker pa je daljinec tak , da ga lahko sprogramiram sem ga uparil z daljincem za tv (nekaj tipk) in na tv vse delujejo bp.
Na ojačevalcu pa včasih tipka prime največkrat pa ne.
Ker pa je daljinec tak , da ga lahko sprogramiram sem ga uparil z daljincem za tv (nekaj tipk) in na tv vse delujejo bp.
Na ojačevalcu pa včasih tipka prime največkrat pa ne.
Ima pa ta ojačevalec IR INPUT & OUTPUT.
Ali to pomeni da lahko kupim zunanji IR sprejemnik?
Ali to pomeni da lahko kupim zunanji IR sprejemnik?
blblb ::
Pozdrav.
Jaz imam isti problem vendar je ojacevalec T752. Daljinec je bil podrt in ociscen (ni bil umazan), menjana sprejemna dioda na ojacevalcu ampak problem ostaja.
Sumim da je problem v cipu ki krmili to oz. software-u.
lp, blblb
Jaz imam isti problem vendar je ojacevalec T752. Daljinec je bil podrt in ociscen (ni bil umazan), menjana sprejemna dioda na ojacevalcu ampak problem ostaja.
Sumim da je problem v cipu ki krmili to oz. software-u.
lp, blblb
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14980 (9279) | Trupl0 |
» | zvok digitalni signalOddelek: Zvok in slika | 1292 (1133) | Ikspe |
» | Vse v TV ali v Receiver?Oddelek: Zvok in slika | 4098 (3760) | Netrunner |
» | Avto ojačevalecOddelek: Na cesti | 1782 (1559) | Goran's Blog |
» | Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10317 (9245) | axee |