» »

Avtomobilček

Avtomobilček

mercury1 ::

Imam klasičen FM rc avtomobil ki ga želim upravljat z RPi. Avto ima 2 motorja, en za zavijanje, drug za naprej,nazaj. Težava je, da ne trenutno ne morem upravljati hitrosti in kota pod katerim avto zavija. Ali je max speed ali avto stoji. Vprašanje je če se da in kako naj spremenim vezje da bom lahko uporavljal hitrost in kot pod katerim se obračajo kolesa. Predvidevam da kakšen rpi PWM motor controller?

N0t0ri0us ::

Kako ne vem. Rabiš pa potenciometer na regulatorju in na daljincu. Tega verjetno nimaš. Če ti je to delati v veselje, potem ok, drugače pa predlagam da poiščeš na hobbykingu model - ne igračo "vandal". Mislim da te pride z vsem skupaj tam okrog 150€. Medtem ko dobiš vse rezervne dele brez težav. Verjetno se pa dobit tudi kaj cenejšga.

mercury1 ::

Daljinca ne rabim. Auto lahko upravljam z RPi FM transmiterjem. Želim kontrolirat hitrost in kot obračanja. FM upravljanje ni pogoj. Na avto bo namontiran RPi ki lahko upravlja z elektromotorji.

FX6300B ::

aha ti uporabljaš RPI kot daljinec in ne kot vezje... hja bolj težko glede kota bi potreboval kak servo motorček namesto navadnega, kjer lahko zaviješ le do konca, glede hitrosti bi pa rabil ja s pomočjo PWM-ja narediti, skratka najbolj enostavno če narišeš novo vezje... pa naj bazira na kakšnem arduinu(Rpi kar malo overkill za tako zadevco) in bo zadeva čist kul

če se boš lotil lastnega vezja rabiš nek FM sprejemnik, H-bridge, servo motor, in nek mikrokrmilnik z PWM podporo, najbolje kar arduino, saj je dobro podprt, imaš dovolj librariev, dokumentacije, primerov itd..

mogoče bi sicer obstajala varianta da bi spredni motorček za zavijanje tudi z PWM reguliral samo potem bi težko določil kot pod katerim zavija,
May the force be with you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FX6300B ()

mercury1 ::

Sem na netu najdu primere. Oba motorja bosta vezana na H bridge. Hitrost se da regulirat kot zavijanja pa ne. Za enkrat naj tako ostane v prihodnosti mogoče dodam servo motor. FM sprejemnika tudi ne rabim ker bo H bridge vezan na RPi ta bo komuniciral prek WiFi-ja z oblakom. RPi ostaja, ker gre gor še kamera, senzorji za razdaljo. AI avtomobilček.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercury1 ()

FX6300B ::

aha ok če rabiš kamero, drugače jaz sem naredil podobno stvar kako leto nazaj z arduinom inHC-SR04 senzorji, pač ultrazvočni merilnik razdalje in se mi je sam fural po bajti :))
May the force be with you!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2477424386 (3598) matobeli
»

LED RPi (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6812899 (8923) salcadoo
»

Tezava s tranzistorjem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
221808 (1500) Pyr0Beast
»

Projekt - Wifi Robot

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141944 (1636) kihc
»

RC čoln

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
135089 (4495) mmmato

Več podobnih tem