Forum » Loža » Slovenija ima novo Google Maps satelitsko sliko!
Slovenija ima novo Google Maps satelitsko sliko!
stara mama ::
Če še kdo ni opazil imamo od danes naprej novo satelitsko sliko Slovenije na Google Maps :D Kako se vam zdi?
Ni nič nova, je vsaj 1 leto stara. Mogoče je nova nad tvojo bajto.
Ekologija™ in Trajnost™
GupeM ::
Za našo hišo je na GERK letošnja od maja enkrat. Se vidi, kje so zložene silažne bale in vrt je pokrit z belo "folijo" al karkoli že je to. Tudi streha je že na novi hiši, ta je bila narejena v začetku aprila.
LuiIII ::
Na GERK-u obstaja sloj Orto-foto datumi in tam se vidi datum slik, ki so bile uporabljene pri izdelavi ortofota. Letošnjih na GERK-u pa po mojem še ni.
Magic1 ::
Huh, na mobitelu mi pokaže letošnjo karto, na PC-ju pa lansko?!?
Pa kaj se to dogaja z Kajuhovo cesto?
https://www.google.si/maps/@46.0625211,...!3m1!1e3?hl=sl
Google mi na obeh pokaže, da je Lunackova ulica????
Pa kaj se to dogaja z Kajuhovo cesto?
https://www.google.si/maps/@46.0625211,...!3m1!1e3?hl=sl
Google mi na obeh pokaže, da je Lunackova ulica????
Magic
LuiIII ::
Klikni na sivo puščico pred napisom DOF, DMR, DTK50 na levi strani, tam kjer je seznam slojev. Potem odklukaj Ortofoto datumi in še tisto modro ikono s peresom klikni, tako da se ti odprejo še meje ortofoto tilov.
Jao... Nisem opazil, da je čisto na vrhi še en meni za odpret. Sem bil prepričan, da je že odprt, ker so tri labele pod njim. Ugl... slika je stara en teden:
Edit: Napaka... Piše, da je od leta 2014, vendar to ne more biti res, saj zraven stoji hiša, ki je dobila streho letos aprila.
Edit: Napaka... Piše, da je od leta 2014, vendar to ne more biti res, saj zraven stoji hiša, ki je dobila streho letos aprila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Kaboom ::
(še vedno) obstaja Google Earth kot aplikacija za računalnik. Na dnu prikaza kaže datum posnetka. Naprimer: Ptuj 19.5.2017, Ljubljana 22.5.2017,...
levo spodaj lahko klikneš na datum / uro z zeleno puščico in se ti levo zgoraj odpre history slider kjer si izbereš želen datum posnetka.
levo spodaj lahko klikneš na datum / uro z zeleno puščico in se ti levo zgoraj odpre history slider kjer si izbereš želen datum posnetka.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
zee ::
Enako tu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
krneki ::
Za Ljubljano bi rekel da je najnovejši Googlov satelitski posnetek nekje s konca poletja 2021. Recimo Kvartet v Šiški je napol zgrajen in stara stavba ob zavarovalnici na Celovški 175 je že podrta, ne pa še zgrajena, drevesa so olistana, kjer je tu in tam že kakšno z jesensko barvo.
zee ::
Moj odgovor se je nanašal na Street View.
zee
jb_j ::
Za našo hišo je na GERK letošnja od maja enkrat. Se vidi, kje so zložene silažne bale in vrt je pokrit z belo "folijo" al karkoli že je to. Tudi streha je že na novi hiši, ta je bila narejena v začetku aprila.
Na vrtu ma zihr posajeno Ganjo,
bela folija pa zato, da s satelitov ne vidjo....
Na vrtu ma zihr posajeno Ganjo,
bela folija pa zato, da s satelitov ne vidjo....
Ne, gre za tisto "vrtex" folijo. Termo koprena/tkanina.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Street View brez novih posnetkov v Nemčiji (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 17684 (2310) | Lonsarg |
» | Apple in Google aprila spet snemata slovenske uliceOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 9119 (5788) | Gregor P |
» | Google Street View se vrača v Slovenijo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 36771 (25133) | GreenT |
» | Kako Google gradi svoje zemljevide (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 39059 (32266) | BaToCarx |
» | Google Maps - EvropaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8470 (6889) | Stajerc |