» »

Google Street View brez novih posnetkov v Nemčiji

Google Street View brez novih posnetkov v Nemčiji

Anonimizirani posnetki Münchna

vir: Spiegel Online
Mashable - Google se je odločil, da ne bo več posodabljal svoje storitve Google Street View v Nemčiji. V tej državi so imeli namreč cel kup težav, saj so morali na zahtevo lastnika katerega koli dela stanovanjske enote le-to zabrisati, poleg tega pa so morali na sodišču dokazati, da je snemanje z višine več kot treh metrov sploh dovoljeno. Čeprav jim je slednje uspelo, Google ne bo več slikal novih posnetkov po Nemčiji. Trenutno objavljeno slikovno gradivo bo ostalo, novega pa ne bo.

Googlov tiskovni predstavnik je povedal, da ima Google druge prioritete. Med njimi so zbiranje podatkov o imenih cest in ulic, prometne znake in podobno, da bi izboljšal svoje zemljevide in navigacijo. Upoštevaje še naraščajoče število zahtevkov po anonimizaciji posnetkov stavb, vozil in ljudi, ki je v Nemčiji dosegli število 250.000, ni presenetljivo, da so nad Nemčijo v Googlu za zdaj obupali.

70 komentarjev

«
1
2

Matthai ::

Evropa ni Amerika. Pravilno.

Pa dobro se je zamašilo usta tistim, ki so govorili, da je Nataša Pirc Musar s svojo menda strašno izjemno odločitvijo naredila Sloveniji strašansko škodo.

Nasprotno - pravilnost njene odločitve se sedaj potrjuje po celi Evropi.
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

sverde21 ::

Potemtakem je najbolje, da pred vsako stavbo stoji ena "gorila" in če bo kak turist hotel fotografirati dotično stavbo mu gre izbit fotoaparat iz rok. ;((
<?php echo `w`; ?>

Boone ::

sverde21 je izjavil:

Potemtakem je najbolje, da pred vsako stavbo stoji ena "gorila" in če bo kak turist hotel fotografirati dotično stavbo mu gre izbit fotoaparat iz rok. ;((

Skoraj tako, kot počnejo pred ameriško ambasado na prešernovi, ne?

LuiIII ::

Nekaj je slikati iz roke za lastne potrebe, drugo pa je to komercialno tržiti na netu. Seveda mora bit prisotna neka stopnja anonimnosti. Ali so šli nemci predaleč, je pa vprašanje.
Mi smo na ponudbo Googla za izvajanje snemanja v Sloveniji odgovorili negativno. Pa ne zaradi Musarjeve, ampak zaradi škrtosti (denarja).

opeter ::

Čisto dovolj je, če deluje Google Maps s pomočjo satelitskih posnetkov od zgoraj. Ne rabimo še 3D prikaz.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Matako ::

opeter je izjavil:

Čisto dovolj je, če deluje Google Maps s pomočjo satelitskih posnetkov od zgoraj. Ne rabimo še 3D prikaz.


Kdo je to "mi"? In še enkrat... kaj narediti s servisi, ki agregirajo fotografije posameznikov? Nekako se mi zdi, da bodo ti manj na udaru... Napster efekt. kadar je tarča ena in velika...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BBB ::

Upoštevaje še naraščajoče število zahtevkov po anonimizaciji posnetkov stavb, vozil in ljudi, ki je v Nemčiji dosegli število 250.000

Potrebujejo stavbe anonimnost? Najbolje, da se ukine še hišne številke. Poštarjem se v prihodnosti slabo piše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BBB ()

smash ::

streetview BO, če ne sedaj, pa čez 5 let

gregor_m ::

opeter je izjavil:

Čisto dovolj je, če deluje Google Maps s pomočjo satelitskih posnetkov od zgoraj. Ne rabimo še 3D prikaz.


Meni je letos google street view prišel zelo prav ko sem se odpravil na smučanje v Nassfield. Šel sem preko Italije in sem aplikacijo uporabil za orijentacijo v mestu Pontebba, s satelitskimi posnetki si nebi mogel pomagati.

mtosev ::

opeter je izjavil:

Čisto dovolj je, če deluje Google Maps s pomočjo satelitskih posnetkov od zgoraj. Ne rabimo še 3D prikaz.

Aha. In to zaradi česa? Da slučajno kdo na netu ne bo videl tvoje nepremičnine oz tebe? Paranoja
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zmajc ::

Ne vem no. Meni osebno je všeč ko lahko mesta po svetu kamor ne bom tako hitro (ali sploh kdaj) šel vidim v 3D načinu. Tudi če mojo bajto posnamejo in jo vidijo miljoni na netu se nebi sekiral.

Ne vem zakaj taka paranoja. Če te posnamejo v kočljivi situaciji pač pokličeš in prosiš da odstranijo drugače pa ne vidim razloga zakaj ne.

Poldi112 ::

In če ti ne vidiš razloga da tudi drugi ne smejo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

next_byte ::

Skratka bederija... da so tole prepovedali...

MIHAc27 ::

Jup... živim v LJ in vsak dan se mimo moje hiše pelje na stotine avtomobilov, ki vidijo mojo hišo. Nisem pa še nikjer v SLO videl kakega, ki bi čez zgradbo dal kake rjuhe ali zastor, da se ne bi videla. Ograje so ponavadi visoke cca 2m. Pa če je sporno teh 3m, ker ti malo vrta posname, pa naj snemajo na 2m.

Tisti, ki mu ni všeč, da tujci vidijo hišo in vrt pa naj si posadi smreke/ciprese ali kaj podobnega. Kdor bo hotel, bo čez špranje še vedno dovolj videl. Jaz bom še naprej imel samo tulipane in spomladi zvončke :)

Izi ::

V Sloveniji živi kot kaže vse več šiptarjev, ki so znani po tem, da okrog svojih hiš delajo najmanj 4 metre visoke ograje, da ja ne bo kdo videl njihove žene.
Najbolj zaplankani v Evropi smo kot kaže Slovenci, ki Street Viewa sploh ne bomo imeli. Spet bomo črna lisa na zemljevidu Evpope.
In večina ljudi, ki se pritožuje tako ali tako živi v blokih, ki so javne stavbe. Nemci kljub paranoji, ki je takoj za našo, Street View vseeno imajo, čeprav je tudi njihov skoraj neuporaben, ker so ravno fasade bistvo, da se lahko orientiraš kam moraš priti. Ceste so tako ali tako večinoma vse enake.

Mene je sram, da živim v najbolj paranoični državi na svetu. Vsaka čast Googlu, da vztraja, prej ali slej bo Street View ali pa kaj drugega povsod po svetu.
Pričakujem, da bo čez nekaj 100 let vsak lahko preko svojega računalnika direktno upravljal satelit iz orbite in si na nekaj centimetrov natančno ogledal katerikoli delček naše Zemlje :D

antonija ::

Kolicina ljudi, ki se ne zna orientirat s pomocjo (v zivo updejtajocega in smer potovanja kazajocega) zemljevida, je v tejle temi cist prevelika. Kako vam uspe sploh kaj najdet brez Street Viewa? The horror... :))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sammy73 ::

Opažam, da vas tukaj precej nima razčiščenih niti osnovnih pojmov. Eno je stvari videti na ulici, nekaj povsem drugega pa je to fotografirati in javno objavljati.

@Izi: če te je tako sram se pa lahko čisto komot preseliš v kakšno manj paranoično državo.

SkipEU ::

Tista slika od zgoraj kaže, da so Nemci res šli predaleč.

Legalni posnetek bi moral biti vsak, ki je lahko viden s strani osebe na javnem prostoru s prostim očesom. Tako odpade uporaba daljnogledov, dobrih leč itd.

Izi ::

Orientiraš se z navadno navigacijo povsem dovolj dobro, gre se bolj zato, da si "v živo" pogledaš kam boš sploh prišel, kje boš lahko parkiral, če se namreč pripelješ s tovornjakom je precej pomembno, da lahko že vnaprej veš kje lahko parkiraš najbližje vhodu, če gre za dostavo. Če gre za drugačno delo, lahko brez prevoženih 200 kilometrov in izgubljenih nekaj ur, določiš katere površine se bodo zagradile in kakšna dovoljenja rabiš.
Gospodarsko gledano, v celoti, se lahko prihranijo milijoni Evrov. Te zadeve tako ali tako niso namenjene za navadno rajo, ki cele dneve, celo svoje življenje, preživi na istem mestu v službi. Za te je itak bolje, da se enkrat na mesec nekam odpeljejo in si v živo ogledajo stvari.
Tudi za stare mamce, ki ji vedno oprezajo kje se kaj dogaja, zadeva ni uporabna, ker ne gre za dogajanje v živo.
Tako ali tako vsi sosedje vedo, kdaj ste pijani prikolovratili domov ali so vas celo prinesli, kdaj in katera ljubica vas je obiskala.
To naj vas bolj skrbi kot pa ta statična slika okolja, ki ni namenjena vam, ampak predvsem poštarjem, dostavljavcem, delavcem na terenu, taksistom i.t.d.

antonija ::

Poštarji, kurirji, taksisti, ... ze leta furajo naokrog brez vecjih tezav. To so poceli pred GPSom, to pocnejo zdaj z GPSom. Verjetno bi jim Street View kaj pomagal ampak tud brez tega jim bo pomojem cist fino zneslo.

Gre se predvsem zato, da se vedno vec informacij, ki veljajo za osebne (in jih ves samo ti, nekatere se tvoji kolegi in nekatere se tvoji sosedi kot si napisal), prehaja v popolnoma javno sfero kjer se lahko uporabljajo za marsikaj. Enim to ni vsec in raje pogledajo na zemljevid kam je treba it, v zameno za to jim bo pa tezje ukradet identiteto, oropat bajto, etc. Drugi pa raje sprejmejo nastete rizike (sklepam da zato ker "njim se to itak ne bo zgodilo") in skorajda zahtevajo da se tud vsi drugi pokorijo njihovim zeljam po navigaciji ki ubistvu sploh ni vec navigacija, ampak je mamica ki te za rokco vozi okrog.

Pac vsakemu svoje... s tem da je pravica do zasebnosti prej obstajala in da zaenkrat se velja (vsaj v EU).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

fosil ::

lahko brez prevoženih 200 kilometrov in izgubljenih nekaj ur, določiš katere površine se bodo zagradile in kakšna dovoljenja rabiš

A ti to resno? Ti bi šel zidat bajto na parceli, ki je sploh nikoli nisi videl in na podlagi posnetkov, ki so lahko že stari in morda sploh ne prikazujejo prave situacije?
Tako je!

antonija ::

fosil je izjavil:

lahko brez prevoženih 200 kilometrov in izgubljenih nekaj ur, določiš katere površine se bodo zagradile in kakšna dovoljenja rabiš

A ti to resno? Ti bi šel zidat bajto na parceli, ki je sploh nikoli nisi videl in na podlagi posnetkov, ki so lahko že stari in morda sploh ne prikazujejo prave situacije?

Ne, on bi najprej porusil bajto, ki bi jo videl samo na street viewu (in je zdaj ne ker je google moral posnetke cenzurirati) in sele nato postavil novo. 200km v vsako smer in par ur voznje je prevelik vlozek za gradnjo nepremicnine. Zdej je recesija pa sparamo, knede? :D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Izi ::

Ma kakšno zidanje in podiranje bajt. Mislil sem recimo obnova fasade, zamenjava oken, nova vhodna vrata, montaže tende, montaža reklamnih tabel, vse dostavne službe, ...
Vsi ti privatniki, ki morajo dnevno sestaviti nekaj ponudb, bi lahko vse to opravili v pisarni za računalnikom, me pa da vsak dan prevozijo celo slovenijo, nimajo časa, da bi sploh kaj delali, pa še ponavadi 90% ponudb tako ali tako propade, ker ljudje povprašujejo na več različnih koncih.
Konec koncev bodo potem tudi privatniki cenejši, če mu ne bo treba en cel dan zgubiti, da bo prišel do tebe in ti povedal koliko bi stala na primer zamenjava enega okna.
Ko bodo v kratkem privatniki protestno zaprli ceste, ker tako ne morejo več živeti, boste pa preklinjali, ker tisti dan ne boste mogli v službo. Da bi jim pa malo olajšali delo, ne, to pa ne. Vsi ste isti kot naši politiki. Vsak skrbi samo za svojo rit, namesto za splošno dobro.

revvs ::

Naj vsakemu plačajo, kateri bo za vse večne čase, brez možnosti izbrisa prikazoval svoje na internetu.

antonija ::

Haha, dobra fora. Privatniki bojo preko Street Viewja ocenili kolk jih bo kostala menjava oken, kaj vse bo treba zdraven narest... Hvala, si me fino nasmejal :)

Lej ce kdo rabi fotke od kaksnega objekta, mu je najmanjsi problem rect stranki naj zadevo poslika (v detajle, lahko dobi celo raw fotke ako mu srce pozeli) in mu fotke poslje. Najmanjsi problem. Nobenga razloga zakaj bi zdaj preventivno poslikali cist vse bajte na svetu da bo tebi lazje izstavit predracun??
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

fosil ::

Kot prvo google ti ne garantira pravilnost podatkov. Torej lahko gledaš napačno hišo ali celo ulico.
Kot drugo, hiše imajo tudi zadnjo stran. Ne vem kako bi ti naredil ponudbo, če tega ne bi videl.
Kot tretje, če bi se res dalo ponudbe delat na tak način, bi lahko sam poslikat bajto in poslal slike, ampak se to ne prakticira, ker je pri takih delih še cel kup drugih dejavnikov. Skratka zadeve je treba videt v živo.
Tako je!

Izi ::

fosil je izjavil:

Skratka zadeve je treba videt v živo.

Ti že nisi privatnik. Za predračun se nikoli ne hodi zadeve gledat v živo, ker drugače boš precej slab privatnik, ki bo propadel v roku treh let. Tudi cena na predračunih je okvirna. Ko je posel sklenjen pa se seveda pride in vse skupaj pregleda v živo in sklene dokončna cena.

Sicer pa to sploh nima veze ;(( Obesili ste se na nepomembno stvar, ko sem hotel pokazati, da je Street View uporaben bolj zaradi fasad, kot pa zaradi same ceste in nekaj znakov naokoli.
same ceste so dovolj dobro označene že na vsaki navigacijski napravici. Ampak tam ločiš samo ali si v mestu ali v divjini. Street View, pa doda še nekaj več podatkov in vidiš ali gre za blokovsko naselja ali za naselje hiš, vidiš vse možne prehode in podhode, ki njih tudi z satelitskih posnetkov ne vidiš.


Sem sedaj ugotovil, da sem s privatniki izbral popolnoma napačen primer za povprečnega Slovenca.
Če so že privatniki nekaj preveč iluzornega za povprečnega Slovenca potem pa izberimo nekaj kar vam bo bližje. Street View vam bo lahko na primer precej pomagal pri načrtovanju poti za pobeg po oropani banki, vidijo se vsi prehodi in podhodi med stavbami, ki jih navigacija nima vnesenih, satelitski posnetki pa jih ne morejo videti. Tidi za vse torbičarje in ostale ulične roparje je Street View nepogrešljiv, da določijo najboljše mesto kjer se bodo znebili zasledujočih policajev.

JanezekNovak ::

Načeloma bi lahko naredili samo 3D model teh objektov, pa bi bili objekti anonimizirani, ljudje bi se pa še vedno lahko znašli brez kakega problema in bi se lahko orientirali po teh modelih.
http://www.euroairsoft.com/

fosil ::

Street View vam bo lahko na primer precej pomagal pri načrtovanju poti za pobeg po oropani banki
Tidi za vse torbičarje in ostale ulične roparje je Street View nepogrešljiv

Torej praviš da street view spodbuja kriminal, oziroma kriminalcem olajša delo?
To je še en dober argument proti :D
Tako je!

smash ::

hehe..ta je res dobra..streetview za privatnike...ne morš verjet - res

antonija ::

A nimajo kamionarji nekih posebnih fileov za GPS z vsemi podatki za sirine in visine vozisc, nosilnosti mostov, itd. ravno zato da ne obticijo sred preserca v LJ?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Manu ::

Google si je sam kriv s svojim površnim pristopom do snemanja za Streetview. Verjetno vsi že veste, da so zajemali tudi ostale podatke, ki nimajo nobene zveze s Streetview-om. Povprečni prebivalec (ki ne ve točno za kaj gre iz tehnološkega vidika) je slišal za incident in se odločil za brisanje vseh njegovih podatkov iz te storitve.

Sem prepričan, da gre v Nemčiji samo za odziv splošno razgledane populacije na Googlov incident.

Ljudje imamo dovolj zbiranja naših osebnih podatkov, ki jih potem prodajajo za masten denar. Zato z veseljem pokažemo s sredincem.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Izi ::

antonija je izjavil:

A nimajo kamionarji nekih posebnih fileov za GPS z vsemi podatki za sirine in visine vozisc, nosilnosti mostov, itd. ravno zato da ne obticijo sred preserca v LJ?

Pravzaprav mora to imeti vsaka spodobna navigacijska naprava. Najcenejšemu Garminu moraš na začetku izbrati ali si pešec, kolesar, avtomobilist ali tovornjakar. V vseh 4 primerih ti bo izbral popolnoma drugačno pot do cilja.

St235 ::

Že samo dejstvo, da bi kasiral reklamo za novo fasado na podlagi Street view je razlog zakaj podpiram informacijsko pooblaščenko, nemce, francoze, švicarje in ostale ki so omejili googlovo samovoljo.

Poglejte si v gmailu in googlu s kakšnimi oglasi nas fortrajo. Lepo personalizirani oglasi na podlagi zgodovine brskanja, na podlagi vsebine emailov... Street view je za google zanimiv samo toliko kot lahko z njim iztržijo. Slike so pač samo nov mozaik v bazi podatkov o potrošnikov, ki se prodajo najboljšemu ponudniku. Mreženje teh podatkov pa je tako ali tako bistvo googla in njegovega uspeha.

Najboljše, da se googlu dovoli, da v vse avtomobile vgradi gps tracking ter to poveže s street view. A ne bi bilo super, ko bi kar na GPS videl če ti prihaja avto nasproti? To da boš fasal 5 oglasnih SMSjev, ko se boš peljal mimo vsake trgovine je pač majhna cena.

Kenpachi ::

Ma neeeeee, ti si zihr paranoičen.
Zaraki Kenpachi.

St235 ::

to bo. hvala. se že boljše počutim. Jaz sem pa misli, da me z oglasi za renta car in hostli šopajo zato, ker zadnjih 14 dni planiran dopust:)

Kenpachi ::

Drzneš si planirat dopust? Pol bi ti morali job oglase metat v obraz :D
Zaraki Kenpachi.

Redorange ::

dodajanje slik v google earth pa nobenega nemoti. čudno to.

Matthai ::

Ne! V recesiji človek planira dopust - v keho z njim. :))
Kind of an asshole at first sight, but actually a nice guy
when you get to know me personally. :)

FrizzleFry ::

Street View za privatnike, hehe...res dobra8-) Pa za roparje bank....tudi dobra...8-). Težave lahko nastopijo, če ropar ni gledal svežih podatkov, ampak saj Google vsak dan osvežuje posnetke, kajne.

A ni ime dovolj zgovorno - Street View? Zakaj torej slikati ljudi, zasebno premoženje itd. Nemci vsaj razumejo, zakaj so te stvari pomembne. Izkušnje pač.

Aja, poglejte si tole:

Constantine ::

Vedno so zanimivi odzivi na Streetview. Se greste neke skrivnosti in zasebnost. Tega že zdaleč ni več, tisti ki hočejo vedeti vse o vas bodo tudi brez tega prišli do informacij, in to lažje kot si vi predstavljate. Kot so primeri "če ne bom mel bajte na Streetview je manjša možnost da me oropajo" ej, roparji majo svoj streetview in če si jim zanimiv si že dolgo na seznamu. Sosedje tudi hitro raztrobijo kdaj ste domov prnesu nov televizor ali ljubico, in to ne samo bližnjim sosedom :D če mislite drugače ste se pa res včeri rodil :D

Če rabimo Streetview v Sloveniji je res vprašanje, pa ne zato ker bi razkrival vaše skrivnosti, ampak ker je za našo malo državo res neuporaben, imamo vrhunske zemljevide, sam še vedno prisegam samo na njih in niti ne razmišljam da bi si nabavil navigacijo.

A če vas pa država nadzoruje in spremlja je pa v redu? Pa ne pozabite na to da je vse naprodaj ;)

Twix ::

@Constantine ..tisti ki hočejo..

Drugače pa se popolnoma strinjam z Nemčjio, bravo! Še dobr da ga nimamo v Slo. Pa ne le zarad zasebnosti ampak vse večjega googlovga "big brotherja". Glede na to kaj je vse kršil ko je snemal in kaj namerava nardit v prihodnosti -eg: da ti bo google predlagal kako darilo kupit za rojstni dan frendu .. WTF, absurd- bokve kolk podatkov ma o samem brksanju po googlu.. Čedalje bolj sem proti googlu, čimmanj tem bol..

MHO
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Twix ()

techfreak :) ::

Še dobr da ga nimamo v Slo. Pa ne le zarad zasebnosti ampak vse večjega X "big brotherja". ...... da ti X predlagal kako darilo kupit za rojstni dan frendu .. WTF, absurd- bokve kolk podatkov ma o samem brksanju po X.. Čedalje bolj sem proti X, čimmanj tem bol..

Zdaj pa vstavi katero koli bolj obiskano spletno stran/storitev namesto X-a.

mtosev ::

Paranoja = neracionalen strah
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

3p ::

opeter je izjavil:

Čisto dovolj je, če deluje Google Maps s pomočjo satelitskih posnetkov od zgoraj. Ne rabimo še 3D prikaz.


Kaj ste nori! Jaz ne dovolim, da je na zemljevidu narisana pot do moje bajte. Da bo ja vsak lopov lahko prišel k meni.

francek1 ::

Meni je konkretno Street View že prihranil denar. Nekaj sem kupoval preko ebaya. Pa sem preveril naslov prodajalca, kjer naj bi živel. Ugotovil sem, da je tam le neko podirajoče skladišče.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

smash ::

francek1 je izjavil:

Meni je konkretno Street View že prihranil denar. Nekaj sem kupoval preko ebaya. Pa sem preveril naslov prodajalca, kjer naj bi živel. Ugotovil sem, da je tam le neko podirajoče skladišče.


slika skladišča ti je povedala kaj? da gre za nateg? al kaj?

gruntfürmich ::

mislim da veliko več zamujamo s tem ko nas ni recimo na gugl strit, kot pa pridobimo z 'anonimnostjo'.
je pa nerodno, da bo gugl te podatke uporabil samo za to, da nas še bolj bozurira z reklamami.
rebili bi neprofitni eu street:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

kitaj ::

Matthai je izjavil:

Nasprotno - pravilnost njene odločitve se sedaj potrjuje po celi Evropi.

Ravno danes sem poslušal predstavitev nekoga iz Urada informacijske pooblaščenke, ki je mimogrede omenil, da v tem primeru Pirc Musar-jeva ni sprejela nobene odločitve. Google je Urad informacijske pooblaščenke zgolj zaprosil za mnenje o zakonski podlagi, ki "ureja" snemanje ulic z 3m visoko kamero montirano na avtomobil. Na podlagi tega mnenja se je Google pač odločil, da ne ponovi svoje nemške napake.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva Liga - Supege - Jože Urankar (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
586175 (897) LeQuack
»

Google Street View se vrača v Slovenijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11027203 (15565) GreenT
»

Pokvarjena grafična na prenosniku

Oddelek: Strojna oprema
151762 (754) hojnikb
»

Canon MVX 200

Oddelek: Kaj kupiti
161121 (982) Caligula

Več podobnih tem