» »

Google Maps - Evropa

Skankulja ::

ni panike... vsak se naj spravi v bližnji žerjav in posname par panoramskih posnetkov. pa bomo lepo poflikali zadevo XD

vres.ales ::

normalno, to ziher nekej slovenci jebejo da nocejo info dat al pa neke

pviran3 ::

>>>tudi evropske države
Slovenci smo še vedno v Afriki:(

elasto_mania ::

nimaš kaj

Matri[X] ::

Madzarska je, Ceska je, Slovaska je, Slovenija pa ne. Kaksna diskriminacija.

lukanium ::

Bo že. Saj v tem trenutku tudi Grčija ni ravno ful pokrita. So prikazane samo glavne ceste.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

pviran3 ::

klinc ne, svet nas še vedno z balkanom povezuje:'(

Dr Evil ::

Mogoče bi se jim morali revanširat.Najprej seveda nekaj izumimo.Nato izdamo izdelek z navodilom za uporabo v prav vseh jezikih razen angleščine:D

Jan987 ::

Ja sam pol se nebi glih dobro prodajov

zlotko ::

Če bi bil dober izum....vse je mogoče...sam je pa tole dobra fora Dr Evil:)) :))

KoMar- ::

To je pa res mal razočaranje... upam, da bojo čimprej "popravl"...

mte ::

No ja, ampak napredek pa je vseeno tudi za slovenijo - ko sem nazadnje gledal ni bilo niti satelitskih slik, zdaj je pa kar lepo pokrito vse skupaj, tudi v barvah in na drugi najboljši ločljivosti.

Avalonis ::

Litvija, Latvija in Estonija prav tako niso prisotne.

Menim pa, da je res velika verjetnost, da so problemi na naši strani. Ko smo enkrat v firmi potrebovali digitalne mape Mariborja in okolice, zaradi enega projekta, so nam jih hoteli na Geodetskem zavodu (al kako se že tipi imenujejo) prodati po tako zasoljeni ceni in v tako slabi ločljivosti/natančnosti, da smo se jim po telefonu režali...potem so se nam pa pričeli malo smiliti...in na koncu smo MI ostali brez zemljevidov, kakor po vsej verjetnosti tudi Google.

keber ::

Ja, Geodetski zavod Slovenije kar fajn kasira karte. Npr. USGS karte so po defaultu zastonj, ker so delo vlade ZDA, torej financirajo davkoplačevalci, torej lahko dobijo zastonj (no ja vsaj, tako kolikortoliko normalnih ločljivosti). Pri nam lahko o tem samo sanjamo. Je pa res da je GZS pravzaprav d.d. in ne vladna služba.

bauci ::

Ja GZS je privat firma, ki za trg izdeluje tudi digitalne karte in snema Slovenijo iz zraka (www.gzs-dd.si).
Je pa tudi res, da je cela Slovenija posneta iz zraka, vendar so posnetki last države, ki jih pa niti slučajno ne da zastonj.

barbarpapa1 ::

Večer....

Mogoče je GZS privatna firma, njihovi "produkti" pa so vsem na voljo za uporabo. Tako lahko kompletno fotobazo Slovenije preglejujete z NVatlas-om, le prijaviti se morate (je zastonj)

Če pa se niti prijaviti nočete, in vas nekaj kmetijskih podatkov ne moti, potem pa ponucajte to: GERK

Meni oba zadsotujeta....

Dr Zoidberg ::

Dobre prostorske evidence ma tut PISO

http://www.geoprostor.net/PISO/

Logično da so izdelki GZS dragi, ker je sam zajem podatkov drag, (CAS, skeniranje na fotog. skenerju, obdelava naprej...,) . Cene izdelkov so pa še vseeno takšne da ne pokrijejo vseh stroškov, npr. cena za list DOF-a (digitalni ortofoto) bi morala bit 3x višja da bi bli pokriti vsi stroški, glede na povpraševanje.
.

Odyn ::

Jah, povpraševanje je obratnosorazmerno s ceno: nižja cena, več povpraševanja...
Sicer pa, če gre za državno institucijo, ali ne bi morali njeni izdelki spadati pod informacije javnega značaja (in potemtakem biti brezplačni)?

marvin42 ::

GZS je privat firma, samo ime je mogoče malo zavajajoče.
Mostly Harmless

mte ::

pa saj foto posnetki so ravno na tem google maps pa še barvni so, v nasprotju z nvatlasom...

Container ::

ne štekam...

če zadeva najde ljubljano, kva bi jih pa stal, da bi še tiste 3 ceste več narisal.
Vem da potem lahko reče vsaka država na meji, "zakaj pa ne tud mi" ampak, če so že rekli evropa bi pa lahko celo EU not spravli.

Nevem pa kva je narobe s tem, da je Slovenija na Balkanu.:\

Bass0 ::

Se pravi, verjetno v Sloveniji tisti, ki bi lahko pripomogli k temu, tega nočejo. Morda so leni in se jim ne zdi vredno truda, morda niso dovolj plačani (itak). Škoda. Rad bi pri Slovenicih videl več navdušenja nad takimi projekti.

Dobro, da sem do nadaljnjega na Nizozemskem, mi bo karta kar fejst prav prišla. :D

Z-lot ::

-> pravopisna opazna: na slovenski meji; beseda slovenski se tako kot vsi drugi pridevniki na -ski pišejo z malo začetnico :P

[morda pa je to Lastno ime ;))]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Z-lot ::

opazka*

Primoz, pokaži mi na zemljevidu kraj/pokrajino z imenom Slovenska meja in besedo bodem vzel nazaj :>

madmitch ::

No ja, tako hudo pa tudi ni. Za začetek je IZUM dal Googlu na raspolago celotno vzajemno bazo slovenske bibliografije na Google Scholar (glej Find in COBIB.SI) in to brez konsenza vseh, ki pri tej bazi sodelujejo in jo gradijo. In ne glede na to, da NUK sodeluje pri projektu EU digitalne knjižnice.

Bolje, da se take stvari dogajajo bolj počasi in z razmislekom. Ni treba hiteti.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

LuiIII ::

Slovenija bo po mojih informacijah na Google Earth kaj kmalu. Vsa zadeva je povezana z belgijskim podetjem, ki se ukvarja s pridobivanjem prostorskih podatkov za navigacijo (Tom Tom,...). Ker so pri nas (nismo GZS!) naročili izdelavo omenjenih prostorskih podatkov in ker smo zadevo že skoraj v celoti zaključili, lahko v kratkem pričakujete malo bolj kvalitetne prostorske podatke za navigacijo. Ker je taisto belgijsko podetje prodalo Googlu podatke o katerih je tu govora lahko zato v kratkem pričakujemo Slovenijo tudi na Google Earth-u.
Glede posnetkov na Googlu bi pa rekel samo tole, pred cca. enim letom smo naročili visokoločljivostni posnetek severno od Novega Mesta. In čez pol leta glej ga na Googlu! Tako, da če hočete imeti celo Slovenijo v resoluciji nekje 0.6 ajde naročajte satelitske posnetke. Za info: en tak posnetek je okoli 6000$. Google ga po pol leta seveda odkupi bistveno ceneje.
Se pa pripravlja v Sloveniji novo letalsko snemanje z digitalno aerofoto kamero, ki bo predvidoma končano drugo leto. Seveda bo cena ortofota pridobljenega iz tega snemanja še vedno enaka, toda še vedno občutno cenejša in kvalitetnejša od satelitskih posnetkov.
Bo pa imel, upajmo da v kratkem, tudi GZS konkurenco na področju fotogrametričnega snemanja.

Lui

minmax ::

pocasi in z razmislekom. ce hocemo e-drzavo in e-storitve in informacijsko druzbo... potem je ena od boljših poti to, da država poskrbi, da je nekaj temeljnih podatkovnih baz na voljo tako pravnim kot fizičnim osebam brezplačno za eksploitacijo, eksperimentiranje in zabavo. podobno temu kar so naredili s si-cert na področju javne kriptografije...

šele dobra fundacija omogoči bum gospodarskih in drugih dejavnosti. npr. tudi kulturnih. pri kartah ni treba vse v najvišji ločljivosti, a še vedno bi moralo biti v mejah, ki omogočajo grajenje storitev gor...

to so navadno strateške poteze, ki se jih naredi, ko se hoče razviti neko gospodarsko področje. postavi se temelje, ki se jih dovoli uporabljat vsem, ali pa skoraj vsem, se pa ve, da bo zaradi pozitivnih gospodarskih efektov takšnih strateških odločitev 'čez sedem let vse poplačano'... nekako podobno kot je s tem, da morajo biti znanstveni članki dostopni vsem, zato ker nikoli ne veš kdo bo za kakšno tehnologijo našel uporabo ...

Racko ::

Madzarska je, Ceska je, Slovaska je, BALKAN pa ne. Kaksna diskriminacija.

elasto_mania ::

Hočemo mapo sa Slovenijo.

Bass0 ::



Če pozorno pogledate, lahko vidite slovenski grb na zastavi pri vhodu. Vsaj nekaj :D

Letalske slike, na ceno si ne upam pomisliti.

balocom ::

btw. zakaj pa so slike slovenije take slabe resulucije na google earht?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Stajerc ::

Vsaj z rdečo ali kaj podobnega bi lahko naredili obris naše deželice če že nimajo kart ker mi smo EU in v bistvu google earth širi močne dezinformacije da mi nismo v EU!
Have a nice day.