» »

hitrejse surfanje

hitrejse surfanje

alien-w ::

A obstaja kaksen program, s katerim se priklopiš na server kot več uporabnikov in gre zato hitreje?? To mislm tako,kot je segmented downloading pri Getrightu, samo da bi blo to za internet explorer?

Loki ::

Nope, sicer pa upam, da nis tak naivnez, kokr je bil en enkrat na Joker forumu, k je trdil, da ce z Getrightom prenasa 5 segmentov naenkrat, da se bo vse skupaj prenasalo 5x hirteje kot ce bi sam en segment.

Te fore so sam zato, ce mas hitro pipico do neta, pa je je admin serverja, s kerga hoces nekej downloadat, omejil max. hitrost na uporabnika.

P.S. ce hoces kaj takega za navadno surfanje, kot si napisal v naslovu topica, lahko kar pozabis na to.

JLP ::

Ja segmentno downloadanje je uporbno v primeru ki ga je navedel Roberto. Uporaben pa je tudi takrat ko je nek fajl na več serverjih in potem downlodaš z večih hkrati. Če je fajl samo na enem serverju in ta nima omejitve se veliko ne bo poznalo.
Drgač bi pa znov pomagat kakšn caching proxy, ki ti medtem ko gledaš neko stran v ozadju naloži linke in ko klikneš na link se starn zelo hitro naloži iz cacha.
Live long and prosper!

poznam princip segmentnega dl janja. Samo zanima me, ce je ksn proggi se za surfat, pa ga zgleda res ni. Pri nekaterih pagih je fora v tem, da moja linija ni niti 10%izkoriščena, pa gre pol vsee tolk pocas!

PaJo ::

Ja to pa je potem tudi odvisno kolko je tisti server zabasan iz katerega ti dol vleces, recimo lahko je server postavlen kak kakem 512kbit linku pa vmes nekdo dol vlece z 50kb/s in tebi ter ostalim userjem ostane se samo 10kb/s pasovne sireine in to si morate med sabo razdelit, torej ceprav ti tvoj modem potegan recimo 4kb/s ti nebo slo vec kod 1kb/s ce se ostalih 10kb/s razdeli med 10 userjev;(
No drugace pa ti nikakor ne priporocam kakersnegakoli "pospesovalnega" softwera, ker je vse skup ene velik fake. Edino mogoce kaksen proxy ti lahko pomaga, samo tam pa mas moznost da ti vcasih pokaze zastarelo vsebino paga, pa se kaksen pameten proxy moras najdit:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

hot-stuff ::

yahh nevem no glede fake programov....jaz osebno uporabljam Downloadaccelerator ki je primeren za tiste
ki imajo hitrejse povezave(recimo kabel).In zelo veliko snemam iz public serverjev(igre,filme,programe).je res da razdeli en rar file na 7 delov (ce je to fake naj bo)se pravi da se na server 7 krat connecta ampak vam recem da presezem potem pretok cez 120 kb/s in ce stopam mi res veliko hitreje presname file kot ce uporabljam klasicni recimo Cuteftp za file dol dajati tko da....glede interneta se mi pa zdi da podobno funkcijo uporablja Interquick(ki ga dobis na tucows) sam nisem cist preprican...

hot stuff: ja, sej to je segmented downloading, to dela in to zelo dobro! samo takega proggija, ki bi pa surfanje na tak nacin omogocil, pa na zalost ni (da bi se veckrat pod različnimi "imeni" gor prklopu).

singular ::

hmm, interesting :)

Tr0n ::

Si probal kak proxy server? Se ti shranjujejo pogosto obiskana strani in se ti ob ponovnem ogledu nalozijo super hitro :).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896490006 (40142) Rias Gremory
»

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 469 70 71 72 )

3558426673 (9957) Freakylion
»

eMule FAQ

267219 (5645) Spc
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559887 (8357) Eru
»

Neverjetno ali ne vem kaj

171083 (867) Spajky

Več podobnih tem