» »

Neprometen in dolg klanec z visokim naklonom

Neprometen in dolg klanec z visokim naklonom

xda develope ::

Zdravo!
Zanima me če kdo pozna kakšen dolg klanec z visokim naklonom saj bi poskusil podreti svoj speed record z MTB kolesom. Po ravnini mi uspe iti tudi do 40km/h če sem zagret tako da iščem klanec po katerem bi lahko z 26x2.25 orenk gumami nagonil cca.80km/h.
Ps.Mora biti v okolici Vrhnike. Vrhnika, Horjul, Log, Dragomer, Podplešivica...
Lep pozdrav

MadMicka ::

http://klanci.muha.cc/

Tu si poišči kar ti ustreza in greš pač v času, ko je manj prometa.

teflon ::

Tu v okolici ravno ni izobilja hudih ravnih klancev. Stari vrhniški klanec gre tam čez 70 kph. A je jeba, ker so postavili omejitve. Druga možnost je spust od Rakitne proti Preserju. Tik pred Preserjem se da nabiti prek 80 kph. Problem je, ker si hitro v vaši. Tretja varianta je spust iz Golega proti Igu. Zgoraj je naklon kar pošten in hitrosti do 90 kph. Problem je, ker v Igu priletiš direktno na glavno cesto.

Invictus ::

Toško čelo. Če boš zvozil vse ovinke in imaš dobre zavore ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

je izjavil:

Rakitna ni daleč, če si nor se lahko spustiš tudi s Pokojišča.

Hitro vprašanje...ali je nelegalno če greš z kolesom na AC in se voziš z tokom?

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Ti to resno, al..?

Pa ko nastane kakšna kolona proti Kopru bi bilo zanimivo gonit mimo avtov :P

konspirator ::

Po AC se lahko vozi vsako tehnično izpravno vozilo, ki dosega 60 kmh hitrosti po ravnem.
Če nimaš ravno cestne specialke za vsaj 5k eur in Armstrongovih mišic potem odsvetujem.
--

Zgodovina sprememb…

Kolo je delno opisano v prvem postu te teme.
@konspirator kje si to našel?

"vsako tehnicno izpravno MOTORNO vozilo".

Ja bomo pa motor od motorke naštimal gor.:D .
Zdaj pa zares. Torej ni legalno iti na ac kljub zadostni hitrosti za neoviranje prometa?

konspirator ::

Either way, s kolesom se zaenkrat nimaš kaj voziti po ac.
Tudi pešci ne smejo hoditi po njej, tudi če gredo po skrajnem desnem robu.
--

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

xda develope je izjavil:

Zdaj pa zares. Torej ni legalno iti na ac kljub zadostni hitrosti za neoviranje prometa?

izpravno motorno

Ok. Sem našel podatek da ni dovoljeno in da dobiš globo....

r3dkv1c4 ::

jype je izjavil:

je izjavil:

Rakitna ni daleč, če si nor se lahko spustiš tudi s Pokojišča.

S Pokojišča s 70 km/h...ta film bi pa rad videl...najrajši bi ga gledal, ko bi bil ti v glavni vlogi....jaz pa v stranski za teboj.

xda develope je izjavil:

Hitro vprašanje...ali je nelegalno če greš z kolesom na AC in se voziš z tokom?

Jurček pravi, da ni panike, ker s kolesom lahko telovadiš vsepovsod po mili volji, ker pač ne moreš nikogar ubit.....:))

Zdaj pa pot pod noge in hitro dirkat s tokom, da se jurček ne premisli in te prijavi.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

r3dkv1c4 daj mi na zemljevidu nariši ta hrib :P

...:TOMI:... ::

Škoda, da AC odstavni pas ni dovoljeno uporabiti za vožnjo s kolesom. Namreč, večino časa je prazen in še manj nevarno je, kot če se vozimo ob glavni cesti ali pa po kolesarski, kjer so tiste klančine gor in dol. Jaz sem bil tudi proti temu, dokler nisem pretehtal, da je več pozitivnih zadev, kot negativnih.
Tomi

xda develope je izjavil:

r3dkv1c4 daj mi na zemljevidu nariši ta hrib :P

Kateri hrib?

...:TOMI:... je izjavil:

Škoda, da AC odstavni pas ni dovoljeno uporabiti za vožnjo s kolesom. Namreč, večino časa je prazen in še manj nevarno je, kot če se vozimo ob glavni cesti ali pa po kolesarski, kjer so tiste klančine gor in dol. Jaz sem bil tudi proti temu, dokler nisem pretehtal, da je več pozitivnih zadev, kot negativnih.

V bistvu pravilno razmišljaš....če te na AC povozi kamion, avto ali kombi.....nimajo kaj več s teboj počet in s tem prišparaš komplet zdravljenje in zavarovalnino in še drugim ne otežiš življenja.
Takoj te spakirajo in zakopljejo....kolo pa cigani prodajo za staro železo.....reciklaža pa to.

Super.....več takih.;((

SimplyMiha ::

cca.80km/h.

Imaš urejeno življenjsko zavarovanje? En sam kamenček pod gumo ti kaj zlahka pokvari dan. Že pri 40 km/h je smrtno nevarno pasti, kaj šele pri 80 km/h... Škoda se potencira!

N0t0ri0us ::

ali veš, da ti lahko odpovedo zavore? idc, samo opozorim.

mikhail ::

Spust iz Golega do Iga je super. Poznam cesto zelo dobro, saj veliko kolesarim tam. Je pa par "pasti" na katere je dobro paziti. Ene 200m nad zgornjo avtobusno postajo (malo pred tablo Ig) je oster ovinek, in cestno površino so zaradi zimske poledice zrezali da je zelo žlebasta in groba. Če preveč "položiš" tisti ovinek kolo hitro zgubi oprijem in če priletiš s preveliko hitrostjo je to zelo nevarno. V zadnjih letih so na več mestih naredili ležeče policaje zato nimaš več neprekinjenega spusta. Kakih 10 let nazaj sem lahko stisnil čez 70kmh, danes pa moraš večkrat zavirati. Iz Rakitne do Preserja je tudi dober spust, sploh zadnji klanec tik pred Preserjem. Preden se zajebavaš s spusti daj preverit zavore, da so res ok. Brez diskov na olje je preveč tvegano!

Glugy ::

martincek1 je izjavil:

xda develope je izjavil:

izpravno motorno

Izpravno? To mi ne zveni slovensko. A je mogoče mišljen tehnično brezhibno?

BlaY0 ::

Z Rakitne dol proti Podpeči, pred Preserjem je par km dolg pregleden skoraj raven klanec kjer sem jaz nekoč, ko sem bil še mlad pa neumen z mauntičem s slick gumami in prednjim verižniko 46 (zadaj 11) peljal 102 km/h. Iz zaveterja jasno, drugače ni šans...

mikhail je izjavil:

Spust iz Golega do Iga je super. Poznam cesto zelo dobro...

Tam je možno samo čisto na vrhu od Golega do prvega ovinka pred Škriljami mauntiča nagonit na ene 70 potem moraš pa že bremzat. Skratka prekratko. Drugje je pa prepoložno...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

next3steps ::

Se poteguješ za Darwina ?

Danes sem šel iz kamnoloma v verdu vse dol do samega verda. Uspelo je 65km/h. Klanec se zdi položen ampak kar gre...
Lp

gufy123 ::

OK, zdej pa zamenjaj gume za nekaj bolj primernega. 2.25 "orenk" gume so verjetno bolj za v hosto kot postavljanje hitrostnih rekordov. že navadne gladke 1,50 gume, ki jih dobiš za drobiž v rogošportu bodo boljše.

gufy to že ampak bolj grabi v ovinkih...

Pa še obroče bi moral menjat.

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

next3steps je izjavil:

Ne. Saj v nekaterih državah imajo tako urejeno. Ne vem točno kje, vem pa da je to pisalo v knjigi od Tomaža Humarja (mlajšega), ki je prekolesaril svet. In se mu tudi zdi dobra ideja. Zato je tudi on vozil po nekaterih državah kar po AC, ker so bile ceste tako slabe.
Tomi

Relanium ::

Sem imel 5kW električni bicikel ki je šel do 65km/h. Imel je tudi 203mm diske spredaj in zadaj.
Trajal je kako leto in pol da me je izučilo, da te zadeve enostavno niso primerne za take hitrosti.
Vsaka šola nekaj stane.

Imam 0.35kW bicikel, ki gre 40km/h, štiri leta ima tudi diske. Že prek 20 let se počutim odlično, drži pa, da pri taki moči švicam ko konj.

Ne. Saj v nekaterih državah imajo tako urejeno. Ne vem točno kje, vem pa da je to pisalo v knjigi od Tomaža Humarja (mlajšega), ki je prekolesaril svet. In se mu tudi zdi dobra ideja. Zato je tudi on vozil po nekaterih državah kar po AC, ker so bile ceste tako slabe.

Ne vem kako je zdaj, ampak mi smo se 15 do 20 let nazaj recimo v Grčiji pa Španiji vozili tudi po avtocestah...

stara mama ::

https://www.avtofotomarket.si/druzabno/...
A si bil to ti? :))
Ekologija™ in Trajnost™

Ja, zdaj je prazen in je varno. Če bi pa gor nagonil kolesarje pa ne bi bil več prazen in tudi ne bi bilo več varno...

DamijanD ::

Verjetno nad 60km/h ne boš več gonil, ampak šel samo na gravitacijo...

Jaz imam tukaj lokalni klanec, kjer je na koncu razmeroma ravnina - nekoč sem tam dosegel 74km/h mislim, da sem takrat imel 2,1 gume (diskov za kolesa pa še ni bilo takrat :)). Ni pa to neka dolga zadeva.

Če se ti res gre za doseganje hitrosti, zamenjaj kolo - ker na MTBju preprosto nisi tako aerodinamičen kot na specialki.

krneki0001 ::

Če bi rad velike hitrosti greš na Jošta nad kranjem. Zadnja ravnina je dolga vsaj kilometer in orenk strma, pa že prej imaš orenk klance za dol. Rekordi, ki so padal so bili tudi preko 140km/h (kolesarji kluba sava kranj)

SimplyMiha ::

BlaY0 je izjavil:

Ja, zdaj je prazen in je varno. Če bi pa gor nagonil kolesarje pa ne bi bil več prazen in tudi ne bi bilo več varno...

Na posnetku ni prazen.

Govora je bilo o odstavnem pasu, ne tunelu...

martincek1 ::

krneki0001 je izjavil:

Če bi rad velike hitrosti greš na Jošta nad kranjem. Zadnja ravnina je dolga vsaj kilometer in orenk strma, pa že prej imaš orenk klance za dol. Rekordi, ki so padal so bili tudi preko 140km/h (kolesarji kluba sava kranj)

Že pri 60km/h sem se enkrat na specialki skoraj posral, ko mi je en maček tam prečkal cesto. Kar je več kot 40km/h je zame izzivanje nesreče na kolesu.

BlaY0 je izjavil:

Govora je bilo o odstavnem pasu, ne tunelu...

Kjer ni odstavnega, pa kar na vozni pas!:) Nasa AC je ze tako preobremenjena, predvsem s tovornim prometom, vam se pa zdi, da bi bilo s kolesom varneje vozit po AC, kot po regionalkah?
Dejansko bi bilo izvedljivo, se voziti s kolesom po AC, vendar je trenutno prevec tvegano, ker nimamo vinjet za kolesa:/

Invictus ::

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pirat ::

krneki0001 je izjavil:

ker sem res slučajno skoraj vsak dan tam gor...

Zadnja ravnina je dolga slabih 500 metrov, drži da je za asfaltirano cesto precej strma, nima pa optimalnega izteka. Na dnu ravnine je rahel ovinek v desno, katerega problem pa je, da je velikokrat precej zaparkirano tam okoli, tako da preglednost ni ravno vrhunska. Se da recimo tam nekje 70km/h, več je pa že izzivanje. Parkiran avto, dva pešca na poti na Jošta in avto nasproti pa bo štala...
Pred samo ravnino so sicer tudi klanci, vendar vseskozi rahli ovinki in precej parkiranih avtomobilov + ta cesta je v bistvu kar prometna.

WarpedGone ::

Cesta na čemšeniško planino, blizu zagorja, 1.95 gume, 83.7 kmh
enkrat in nikoli več
Zbogom in hvala za vse ribe

next3steps ::

next3steps je izjavil:

Torej se le nenazadnje poteguješ za Darwina. Jurč zagovarja kršenje CPP v kolikor se s tem rešuje življenja.
S kolesom po avtocesti, kjer tonske do 3 tonske živali vozijo po 200 kilometričev na uro ... Jah, good luck.

next3steps je izjavil:

S kolesom po avtocesti, kjer tonske do 3 tonske živali vozijo po 200 kilometričev na uro ... Jah, good luck.
Saj ne vozijo po odstavnih pasovih, razen ko prehitevajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222746 (15573) zmaugy
»

Dars meri hitrost med trojanskimi predori, kaznovali še ne bodo (strani: 1 2 3 )

12626777 (22926) Mare2
»

Zakaj ljubljanska severna obvoznica ni avtocesta? (strani: 1 2 )

6713616 (11054) msjr
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552601 (45890) BigWhale

Več podobnih tem