» »

Odnos avtomobil kolesar

Odnos avtomobil kolesar

Temo vidijo: vsi
««
21 / 29
»»

solatko ::

https://www.avp-rs.si/preventiva/svetov...

Na te stvari mislim, ko omenim, da naj pešci malo bolj pazijo nase.
Delo krepa človeka

nevone ::

kot pa da bebavo ustavljaš zato ker pešec kao ne more počakat enega samega avta za 2-3 sekunde dlje kot je že sicer čakal.

Ali pa da šofer ne more stopiti malo z gasa, da spusti pešca, ki stoji ob cesti, da bi jo prečkal. Sej ni 100 tonski tanker, pa tudi (predpisana) hitrost je ponavadi tam dovolj nizka, da ni nobenega fizičnega problema ustaviti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Če se je kdo sprehajal po italjanskih mestih, je lahko na nesemaforiziranih križiščih, lepo opazil, da vozila praviloma ne ustavljajo. Ko nakažeš, da bi šel rad čez cesto (obvezno), se med vozili naredi razdalja, ki ti omogoči varen prehod. Če že ne med prvim in drugim, tretji zagotovo toliko upočasni, da je za pešce varno, seveda pa po potrebi, če je pešcev več, tudi ustavi.
Ustavijo se pa vedno, ko ob cesti vidijo otroka ali starejšo osebo.

Koliko pešcev uporablja tole priporočilo - Pešec se mora vedno prepričati o varnem prečkanju ceste. Preden stopimo na vozišče, obvezen pogled levo in desno. Cesto prečkamo hitro in brez nepotrebnega ustavljanja.

Tole pa je za še večjo varnost pešcev in manj mrtvih, skoraj nujno in je bilo včasih tudi v zakonu - Obvezna uporaba prehodov za pešce. Na semaforiziranih prehodih počakati na zeleno luč za pešce (predhodno pogled levo in desno), na nesemaforiziranih prehodih posebno pozornost nameniti približujočim se vozilom, da se ta dejansko ustavijo iz obeh smeri (vzpostavitev očesnega kontakta z voznikom, dvig roke).

Takole pa naj bi se obnašali vozniki - Vozniki poskrbite predvsem, da vozite zmerno (počasneje ob megli, dežju, snegu in slabši vidljivosti), pričakujte pešce na cestah in jim odstopite prednost, pozorni bodite tudi na pešce na vozišču, kjer ni pločnikov. Za dobro vidljivost poskrbite s čiščenjem vseh stekel in ogledal na vašem vozilu. Ne uporabljajte mobilnega telefona med vožnjo, saj na ta način ogrožate tudi pešce.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Unknown_001 ::

RejZoR je izjavil:

V pomorstvu vedno velja pravilo, da se bolj agilni udeleženec v prometu prilagaja večjim, okornejšim. Bi reku, da je pešec od vseh najbolj prilagodljiv udeleženec. Prilagajat pa se mu morajo 15x in več težja vozila z omejnim upravljanjem.

Samo nekaj stvari da razčistimo.

1. Dolžnost VSEH udeležencev vodnega prometa je narediti VSE kar je v njihovi moči, da do trka NE pride.

2. Pešec ima zakonsko omejeno gibanje po prometnih površinah, prav tako ostali udeleženci glede na tip. Temu primerno so postavljeni odnosi prednosti / neprednosti.

3. Za varnost vseh so predpisane omejitve hitrosti. Pešec pa ima prednost pred vozilom predvsem zato ker je POČASNEJŠI in bolj ranljiv. Gre za preventivo pred raznimi Carmagaddeon scenariji. Poleg tega če pešec ne bi i el prednosti na prehodu ne bi imel sploh nobene možnosti VARNO prečkati ceste. Sploh vidim v križiščih nekateri zelo radi odvzamejo/te prednost pešcu.

Ne gre LE za VARNOST ampak TUDI za PRETOČNOST VSEH.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

A zdaj si dal pa Italijo za zgled šoferjev? Kako bolano...

Daj raje Avstralijo... Ko se tam pešec pojavi v bližini prehoda za pešce, se promet USTAVI. Mi je bilo parkrat nerodno, ko sem stal blizu njega, ker sem nekaj iskal, pa so mi vsi ustavili. Ampak se navadiš. Ko sem se vrnil, bi me prvi dan kmalu povozili 2 kravi... Na prehodu za pešce...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Ko sem se vrnil, bi me prvi dan kmalu povozili 2 kravi... Na prehodu za pešce...

Ženske so po mojih izkušnjah med bolj arogantnimi in nesramnimi voziki

Begabt

shintaro ::

veste kaj je to drek v glavi? to imajo vsi kolesarji k se vozijo po cestah kjer je 90kmh omejitev. in še nekdo, te bedaki k to dovolijo.. kazen jim dat 1.000€ ko jih dobijo na taki cesti pa bi blo rešeno.

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ko sem se vrnil, bi me prvi dan kmalu povozili 2 kravi... Na prehodu za pešce...

Ženske so po mojih izkušnjah med bolj arogantnimi in nesramnimi voziki

pred kratkim sm slišal kako na parkingu je bil nek nesporazum in je ženska začela kričat 'kaj je pizda ena!' .. wtf?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shintaro ()

Invictus - Za USA sem dal v neki drugi temi tri filmčke, ki nazorno učijo hodit pešce čez cesto, namenjeni so sicer šolarjem, priporočajo pa ogled vsem. V tvoji opevani Ameriki, se noben ne bo ustavil, dokler nedvoumno ne nakažeš namen prečkanja.

Pa tu se ne pogovarjamo o cestnih predpisih, temveč o odnosu voznik - kolesar in zraven se je pojavil še pešec, kar ni nič narobe. Gre predvsem zato, kaj je potrebno narediti, da bo v statistiki mrtvih, pod rubriko pešec - 0 in v rubriki poškodovani, samo tisti, ki se spotaknejo in poškodujejo.

Glede na zgodovino obvladovanja voznikov, se kaže, da je to občutno premalo, torej je rezerva za dosego ničle - izobraževanje pešcev in kolesarjev, kaj morajo storiti, da bojo poskrbeli za lastno varnost - to sigurno ni slušalke na ušesa in absolutno uveljavljanje prednosti, ki jim jo nihče ne zanika, samo pri st. Petru je to kategorija, ki te ne vrne v RL.
Delo krepa človeka

Pomagajo tudi precej visoke kazni za voznike, ki povozijo pešca.

Ko narediš iz pešca sveto kravo, in za šoferja drakonske kazni, bodo tudi vsi pazili nanje.

Avstralija je to dosegla. Visoke kazni, pa je mir...

Zelo hitro fašeš zapor, avto gre v prešo, visoke denarne kazni...

shintaro ::

Invictus je izjavil:

Ko narediš iz pešca sveto kravo, in za šoferja drakonske kazni, bodo tudi vsi pazili nanje.

v ameriki je tud zapor za 'manslaughter' al pa dajo pod 'homicide by vehicle' al neki tazga.

gor pr njih pa narediš pizdarijo in denarno ne morejo nič (nevem mogoče tožba, to mi je reku en iz cali), samo ko boš sklenil zavarovanje bo like 10x več dražje. gor pa je nekje 50$ na mesec za leto za pridne voznike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shintaro ()

RejZoR ::

Invictus je izjavil:

In pešci se spremenijo v največje egoistične pizdune ker oni so pol zaščiteni carji katerim se morajo vsi klanjat. Namesto da bi se vsi enostavno obnašali kot normalni ljudje in sem in tja obojestransko koga počakali...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Namesto da bi se vsi enostavno obnašali kot normalni ljudje in sem in tja obojestransko koga počakali...

Saj to se tako razume, ne pa da avto zato ker ima večjo hitrost vedno izsili prednost, ker kao pešec lahko počaka.

In pešci se spremenijo v največje egoistične pizdune ker oni so pol zaščiteni carji katerim se morajo vsi klanjat.

To lahko rečeš tudi za voznike. Ampak pešec se jim mora klanjat, ker ga sicer lahko ubijejo, čeprav nenaklepno. Voznik naj bi se pešcu klanjal iz dobre volje, ne po sili razmer.

o+ nevone

Ja, ker pešec lahko počaka in nima 10 metrov ustavljalnega območja in smer lahko spreminja na mestu. Pa še cel kup drugih cool featurjev...

r3dkv1c4 ::

ttommy je izjavil:

Kje pa je bilo? Marsikdo se pelje kje, pa sploh ne ve, da ima na voljo kolesarsko stezo. Sicer je pa na kolesarskih stezah ogromno sprehajalcev katere je treba vsakih par metrov opozarjati (prositi) naj ti odstopijo polovico kolesarske steze, da se lahko pelješ mimo..

Ravno tako, kot je potrebno kolesarje prosit, da premaknejo svojo smrdljivo rit iz ceste na kolesarsko stezo , ki pelje vzporedno, a ne jype?

Človek, kaj imaš ti samo eno oko, da vidiš samo tisto, kar se tebi zdi problematično?

Kolesarje=špečjalkarji
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

K0l1br1 ::

RejZoR je izjavil:

Ja, ker pešec lahko počaka in nima 10 metrov ustavljalnega območja in smer lahko spreminja na mestu. Pa še cel kup drugih cool featurjev...

Če imaš avto vsaj približno izpraven, potem ustavljanje pri nizkih hitrostih ni neka posebna znanost.

Vprašanje pravil in kulture je, ali boš pešcu ustavil, ko čaka, da bi prečkal cesto na prehodu za pešce. To nikakor ne daje pravice pešcu da brezglavo skače po vozišču. Vprašanje je samo, ali si toliko neobjesten, da to zmoreš, namesto da iščeš izgovore, čemu je to nesmiselno.

o+ nevone

RejZoR je izjavil:

Invictus je izjavil:

In pešci se spremenijo v največje egoistične pizdune ker oni so pol zaščiteni carji katerim se morajo vsi klanjat. Namesto da bi se vsi enostavno obnašali kot normalni ljudje in sem in tja obojestransko koga počakali...

Noben se jim ne klanja, samo ne vozijo po njih... In vsakomur počakajo...

Slovenci kot si ti, pa vozijo po ljudeh kot po smeteh... Oz. bi, pa ste prevelike riti...

RejZoR je izjavil:

Ne vozi prehitro... Ali popravi zavore... Pa se boš lahko ustavil...

Še malo za račune, ki jih očitno ne obvladaš...

http://www.tecajcpp.com/cpp/hitrostzavo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

K0l1br1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Če imaš avto vsaj približno izpraven, potem ustavljanje pri nizkih hitrostih ni neka posebna znanost.

In pešcu je očitno še težje NEnaredit koraka za 3 fakin dodatne sekunde. In pol so vsi pešci in kolesarji začudeni, ko jih vsi sovražijo, ko pa se nosijo kot najbolj privilegirane pizde. Aja, pa vsi bi mel lepa dišeča mesta brez izpušnih plinov, po drugi strani pa hočejo, da se (pretiravam, da ne bo jokanja) 100 avtomobilov ustavi in zažene zarad parih pešakov namesto da se z višjo hitrostjo (po predpisih, da ne bo spet kdo jokal) odpeljejo mimo in sprostijo prostor pešcem, ki nato lahko počasi odkorakajo čez ker se tko hitreje sprosti dano območje. Again, govorim za nestrjeno kolono ampak par avtov tu in tam. I can't even... Kolk bi stvari tekle lepše če folk ne bi gledal samo na JAZ JAZ JAZ JAZ. Ene dva tle v temi sva izrazila mnenje iz perspektive šoferja avta IN pešca/kolesarja ter da ko sem SAM v vlogi pešca/kolesarja od voznikov ne pričakujem v takih situacijah čist nič drugačne obravnave, ker je edina logična. Vsi ostali samo trobite kakšne pravice imate kot pešci in kolesarji, za druge vas pa itaq boli K ane? Ne vem, mal se zamislite zakaj mogoče drugi stavek tega špeha besed velja za vas...

RejZoR je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

In pešcu je očitno še težje NEnaredit koraka za 3 fakin dodatne sekunde. In pol so vsi pešci in kolesarji začudeni, ko jih vsi sovražijo, ko pa se nosijo kot najbolj privilegirane pizde. Aja, pa vsi bi mel lepa dišeča mesta brez izpušnih plinov, po drugi strani pa hočejo, da se (pretiravam, da ne bo jokanja) 100 avtomobilov ustavi in zažene zarad parih pešakov namesto da se z višjo hitrostjo (po predpisih, da ne bo spet kdo jokal) odpeljejo mimo in sprostijo prostor pešcem, ki nato lahko počasi odkorakajo čez ker se tko hitreje sprosti dano območje. Again, govorim za nestrjeno kolono ampak par avtov tu in tam. I can't even... Kolk bi stvari tekle lepše če folk ne bi gledal samo na JAZ JAZ JAZ JAZ. Ene dva tle v temi sva izrazila mnenje iz perspektive šoferja avta IN pešca/kolesarja ter da ko sem SAM v vlogi pešca/kolesarja od voznikov ne pričakujem v takih situacijah čist nič drugačne obravnave, ker je edina logična. Vsi ostali samo trobite kakšne pravice imate kot pešci in kolesarji, za druge vas pa itaq boli K ane? Ne vem, mal se zamislite zakaj mogoče drugi stavek tega špeha besed velja za vas...

In kaj počneš ti?

JAZ JAZ JAZ JAZ...

Fakin egoist...

Raje povoziš pešca, kot da bi porabil 1 ml bencina in 0,1 mm zavornih oblog...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Človek, nauči se fakin brat, ker vidim, da si očitno tud nepismen... Da ti izpostavim vrstico, katere tvoji omejeni možgani očitno niso uspel sprocesirat.

...Ene dva tle v temi sva izrazila mnenje iz perspektive šoferja avta IN pešca/kolesarja ter da ko sem SAM v vlogi pešca/kolesarja od voznikov ne pričakujem v takih situacijah čist nič drugačne obravnave, ker je edina logična...

Kolk bi stvari tekle lepše če folk ne bi gledal samo na JAZ JAZ JAZ JAZ.

Ja ane ... JAZ JAZ JAZ voznik ne bom ustavljal pešcem, kar oni naj čakajo, jaz že ne bom ustavil samo zato, da bo en pešec lahko šel čez cesto.

o+ nevone

Awesome, že dva nepismena. Beri zgornji post. Zdej vidim zakaj se vsi obnašate kot orangutani na kokainu. Tle na forumu in na cestah...

RejZoR je izjavil:

Awesome, že dva nepismena. Beri zgornji post. Zdej vidim zakaj se vsi obnašate kot orangutani na kokainu. Tle na forumu in na cestah...

Nihče ni nepismen niti aroganten, le različne poglede imamo.

Nekateri bi pešce spuščali čez cesto, drugi jih ne bi.

Vsi ostali samo trobite kakšne pravice imate kot pešci in kolesarji,

Vsi ostali trobimo, kakšne "dolžnosti" imamo kot vozniki.

o+ nevone

Iiiiin še vedno ne razumeš nič od prebranega. I'm out of here. Kot bi razlagal kvantno fiziko v vrtcu in pričakoval razumevanje... man I was foolish.

Žiletka, dihaj in se ne razburjaj. Če čš gremo lah na per ta tedn.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Peš al z avtom?

RejZoR je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Peš al z avtom?

Kakor je tebi ljubše. Jutri krenem.

Begabt

Ja na pir ga pel, pol pa pejta en krog z avtom, pa ustavta vsakmu pešcu, da bo vidu, da ni tko grozn. :)

o+ nevone

nevone je izjavil:

Ja na pir ga pel, pol pa pejta en krog z avtom, pa ustavta vsakmu pešcu, da bo vidu, da ni tko grozn. :)

o+ nevone

Sej lahko prideš zraven :))

Begabt

On bo pešec na prehodu... :P

RejZoR je izjavil:

On bo pešec na prehodu... :P

In ti (mogoče tudi nevica) boš zraven ;) Ti bova pokazala kako izgleda prečkanje hihi

Begabt

Zgodovina sprememb…

jype ::

No, s takimi se kolesarji srečujemo vsak dan - in nekateri od nas kljub temu še vedno ne streljamo na vsakega voznika motornega vozila, ki ga vidimo.

ttommy ::

Glede tega, da z avtom ne ustavim pred prehodom, če sem edini avto v obeh smereh, dam prav tistim, ki tako mislijo. Drugo je, če vidiš otroka- boš sigurno ustavil. Zakaj bi moral ustavljati avto samo zato, da bo nekdo šel 2 sekundi prej čez cesto? Kot isto ne razumem, zakaj se mi nekdo vrine na cesto par metrov pred mano, če za mano ni nobenega avta. Jaz pa moram bremzat in prestavljat v nižjo brzino ter spet pospeševat. Ljudje so bolani v glavo do amena in mislijo, da se vse vrti samo okoli njih.
Gamer

Ljudje so bolani v glavo do amena in mislijo, da se vse vrti samo okoli njih.

Jaz pa moram bremzat in prestavljat v nižjo brzino ter spet pospeševat.

Res je.

o+ nevone

ttommy je izjavil:

Glede tega, da z avtom ne ustavim pred prehodom, če sem edini avto v obeh smereh, dam prav tistim, ki tako mislijo.
Torej se tudi ti motiš? Nisem presenečen. V tej temi je ogromno takih. Našteli so že skoraj vseh enajst primerov, ko je kolesar umoril pešca, naštevanja dobrih sto milijonov primerov, ko ste vozniki umorili druge ljudi, pa niti začeli še niste.

ttommy je izjavil:

Glede tega, da z avtom ne ustavim pred prehodom, če sem edini avto v obeh smereh, dam prav tistim, ki tako mislijo. Drugo je, če vidiš otroka- boš sigurno ustavil. Zakaj bi moral ustavljati avto samo zato, da bo nekdo šel 2 sekundi prej čez cesto? Kot isto ne razumem, zakaj se mi nekdo vrine na cesto par metrov pred mano, če za mano ni nobenega avta. Jaz pa moram bremzat in prestavljat v nižjo brzino ter spet pospeševat. Ljudje so bolani v glavo do amena in mislijo, da se vse vrti samo okoli njih.

Končno nekdo, ki zastopi kaj sem govoril. Zdej se samo pripravi na plaz žalitev, da si morilec...

Saj je...

Šofer je po zakonu dolžan ustaviti, ko zagleda pešca, ki je nakazal namen prečkati cesto na prehodu za pešce.

Ko bo večini kretenov tipa RejZoR in ttommy to postalo jasno, bo manj žrtev med pešci...

Lol, prav smešno mi je brat vse vas kolerike, ki pobesnelo tulite MORILEC! po vsakem mojem postu in citirate zakone bolj zagreto kot islamisti citirajo Alaha. Istočasno pa se niti ne potrudite razumet čisto logičnost nečesa. Logičnost pri stvari kjer se nihče ne samo ne poškoduje ampak niti ne jezi ker enostavno deluje. Razen vas bednikov tle. Morilec! Bwahahahaha XD

RejZoR je izjavil:

Lol, prav smešno mi je brat vse vas kolerike, ki pobesnelo tulite MORILEC! po vsakem mojem postu in citirate zakone bolj zagreto kot islamisti citirajo Alaha. Istočasno pa se niti ne potrudite razumet čisto logičnost nečesa. Logičnost pri stvari kjer se nihče ne samo ne poškoduje ampak niti ne jezi ker enostavno deluje. Razen vas bednikov tle. Morilec! Bwahahahaha XD

Logika je enostavna. Če ustaviš preden koza skoči na cesto imaš cel avto in koza je živa.

Ne ustaviš, si razbil avto pa še kozo si potamanil.

Zdrava Kmička Pamt.

Begabt

RejZoR je izjavil:

Bolano je, da je nekomu več vreden njegov precenjen pleh kot človeško življenje...

next3steps ::

A kdo pogleda levo in desno na prehodu. Jaz nikoli, razen če se ozrem za kakimi finimi gospodičnami.
Pa na bajku tud redno dam slušalke na glavo.
Prekrasen je svet, če nisi avtomobilist.

Zgodovina sprememb…

Lol, prav smešno mi je brat vse vas kolerike, ki pobesnelo tulite MORILEC!

Ah, zdaj si se na to obesil, poanto si pa zgrešil.

po vsakem mojem postu in citirate zakone bolj zagreto kot islamisti citirajo Alaha.

Samo pravimo, da ni tako težko sploh pa ni nelogično ustaviti pešcu, da gre čez cesto. Mogoče ni iz vseh vidikov optimalno, ampak tudi optimalno ni vedno nujno najbolje. Sploh s stališča ljudi, ki te situacije doživljajo.

Istočasno pa se niti ne potrudite razumet čisto logičnost nečesa. Logičnost pri stvari kjer se nihče ne samo ne poškoduje ampak niti ne jezi ker enostavno deluje. Razen vas bednikov tle.

Če smo bedniki zato, ker damo pešcu prednost, smo bedniki prav z veseljem.

Ti pa delaš ogromno napako, ker nas obravnavaš kot da smo v vlogi pešca in hočemo nekaj izsiliti, v resnici pa samo propagiramo vljudnost voznikov, tudi ko smo to mi sami. Tako da edini, ki tukaj nekaj ne razume, si to ti.

o+ nevone

Lonsarg ::

Ni črnobelo. Če se ti par metrov pred prehodom pojavi pešec je hudo bremzanje z škripanjem lahko smrtno nevarno za pešca, če ti zaradi tega avto zleti iz ceste.

Lonsarg je izjavil:

Ni črnobelo. Če se ti par metrov pred prehodom pojavi pešec je hudo bremzanje z škripanjem lahko smrtno nevarno za pešca, če ti zaradi tega avto zleti iz ceste.

Observe my friend. Pešec se ne pojavi kar tako. Je razlika gledat 50 ali pa 5 metrov ored seboj.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Če se ti par metrov pred prehodom pojavi pešec je hudo bremzanje z škripanjem lahko smrtno nevarno za pešca, če ti zaradi tega avto zleti iz ceste.

Govora je bilo o pešcu, ki stoji ob cesti in čaka, da bo prosto, oziroma, da bo kdo ustavil. Ni treba zdej ene primere, ko pešec izza grmovja skoči na cesto, gor vlečt, samo da upravičiš svojo objestnost.

o+ nevone

Lonsarg je izjavil:

Če imaš tako zanič zavore, da te pri hudem bremzanju vrže iz ceste, prosim obišči mehanika in kak tečaj varne vožnje...

Predvsem pa ne glej v telefon in vsaj 50m pred sabo, tako levo in desno. Kako pa misliš paziti vse mladenke v dekoltejih in miničih?

Bi priporočal da gredo opravljat tečaj za skiperja ali pa vsaj za voditelja čolna in potem tudi vozit po vodi. Če se pa tam ne naučiš gledat okoli sebe, se pa nikjer ne boš .

Kratka anekdota. 6 let nazaj, ko sem poslušal predavanje nam je predaval nek star možakar, kapitan tovorne ladje baje. In to je bil res stari mlrski pes. Nekaj je razlagal potem je pa en na drugem koncu prostora nekaj trotlastga vprašal ker ni poslušal in predavatelj se je obrnil proti njemu stran od mene ter ga mal spodbodel če se na ušeih sedi ko je treba poslušat komando na palubi. Jaz sem se obrnil stran in se nasmehnil sam pri sebi. Spet normalno gledam predavatelja ki se še ni obrnil in potem prbije, ja gospodič tam spredaj se že smeje itak tam najmlajši pokovc ... potem pa je še mene mal zajebaval :D

Stran je gledal, bil na drugem koncu učilnice pa me je videl ko sem samo ustnice raztegnil. Kako je videl... pojma nimam. Pa raje nisem še sluha preizkušal s kakšnim godrnjanjem.

Begabt

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Jaz pa obcasno tudi "potegnem" cez prehod za pesce zato, da vas/jih (pesce) obvarujem.
You're welcome!

Ja, jaz tudi občasno skočim čez več pasov mestnih vpadnic, da voznikom motornih vozil prihranim čas in živce. Če se mi kdo želi zahvaliti, naj pove, mu pošljem bitcoin naslov.

nevone je izjavil:

Če se ti par metrov pred prehodom pojavi pešec je hudo bremzanje z škripanjem lahko smrtno nevarno za pešca, če ti zaradi tega avto zleti iz ceste.

Govora je bilo o pešcu, ki stoji ob cesti in čaka, da bo prosto, oziroma, da bo kdo ustavil. Ni treba zdej ene primere, ko pešec izza grmovja skoči na cesto, gor vlečt, samo da upravičiš svojo objestnost.

o+ nevone

Torej, ŽE ČAKA. Zakaj ne počaka še 2 sekundi, da grem mimo, pol pa naj 3 ure hodi čez, ker je cesta za mano povsem PRAZNA. Ampak ne, po vaši logiki se moram ustavit, zato ker zakon (čeprav je povsem skregano z vsako logiko pametnega upravljanja prometa) tko veleva in ker je pešcu očitno pretežko počakat še 2 sekundi. DVE FAKIN SEKUNDI. A vi sploh veste kolk več izpušnih plinov se ustvari z ustavljanjem in zaganjanjem v primerjavi s konstantno vožnjo? Vse to zato ker en pešec kao ne more počakat enega avta, da gre mimo, potem pa je povsem prazna cesta.

Vi pa tle govorite absolutne bedarije kot da kar letim čez prehode, ko folk kao že hodi čez. Pa ko je za mano kolona avtomobilov da kao tud kar peljem čez. Pa da folk kar izza ničesar skače na cesto. Fak. Kozt fda ste mal butasti in ne razumete, da se da v prometu prilagajat soudeležencem, da stvari lepše tečejo, pa magari če ni po črki zakona. Fak no, sami težki teoretiki, ki ste avto očitno videli samo v revijah or something...
««
21 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14223524 (16351) zmaugy
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10819909 (8205) Invictus
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11741371 (36242) St235
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50962743 (55933) jype

Več podobnih tem