Forum » Na cesti » Odnos avtomobil kolesar
Odnos avtomobil kolesar
Temo vidijo: vsi
perci ::
perci - Kako boš karkoli servisiral, če imaš že s prečkanjem Savsek ulice, toliko problemov?Jst nimam problemov. Probleme imate vozniki avtomobilov, ki vas niso naučili, da ima pešec, ki se postavi pred prehod za pešce, PREDNOST pred vozili. To pomeni, da MORATE ustaviti pred prehodom za pešce, če se tam pojavi pešec.
Normalno inteligentni ljudje to razumejo.
Drugače, Solatko, jaz tudi v Ho chi minhu nisem imel problemov s prečkanjem ceste.
Kar pa ne pomeni, da bi upal otroka spustit čez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Gregor P ::
Nekje zgoraj imaš napisano mnenje kolesarja, ki trdi, da mu ni treba čakati na pešca, ki se postavi na prehod za pešce oz. ko že hodi po njemu, ker je tako bojda bolj praktično, tako da ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
jype ::
GizmoX ::
ZPrCP, 45. člen (hitrost vožnje), 1. odstavek:
Voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.
Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena
Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenskih točk.
Policija je postregla s sledečimi številkami:
Kršitve 45. člena 6/1 ZPrCP: (kolesarji ipd., globa 40 €)
2013 - 261
2014 - 292
2015 - 301
2016 - 319
Kršitve 45. člena 10/1 ZPrCP: (motorji, avti, ipd., globa 300 €)
2013 - 3.180
2014 - 2.970
2015 - 2.852
2016 - 2.976
Številke se skladajo s številom prometnih nesreč, katerih glavni vzrok je neprilagojena hitrost. Če se prometna nesreča ne zgodi, do kršitve tega člena/odstavka ne pride.
udirač => uni. dipl. inž. rač.
RejZoR ::
perci - Kako boš karkoli servisiral, če imaš že s prečkanjem Savsek ulice, toliko problemov?Jst nimam problemov. Probleme imate vozniki avtomobilov, ki vas niso naučili, da ima pešec, ki se postavi pred prehod za pešce, PREDNOST pred vozili. To pomeni, da MORATE ustaviti pred prehodom za pešce, če se tam pojavi pešec.
Normalno inteligentni ljudje to razumejo.
Drugače, Solatko, jaz tudi v Ho chi minhu nisem imel problemov s prečkanjem ceste.
Kar pa ne pomeni, da bi upal otroka spustit čez.
Ta "MORA" je relativna budalaština. Če sem edini avto v bližini pešca bom zelo redko ustavil. Zakaj bi ustavljal tono in pol železja zato da gre pešec 5 sekund prej čez cesto? Največja neumnost. Takoj ko grem mimo bo šel lahko čez. Ko sem sam v vlogi pešca od voznikov ne pričakujem nič drugačno obravnavo.
Če pa je ogromno prometa pa vedno ustavim, ker drugače pešec potem ne bi nikoli prišel čez pa gledat na stvar iz ekološkega vidika tud nima smisla, ker bo pa pač nekdo drug itaq moral ustavit in pognat tono in pol težko vozilo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
solatko ::
RejZoR - Problem je, ker pešci sploh ne gledajo na svojo varnost, imajo pač prednost in niti ne pogledajo, če se kdo bliža prehodu, enostavno padejo s pločnika, tako pred kolesarja, kot pred druga premikajoča sredstva.
Zato vedno trdim, da bi lahko vsi mrtvi pešci, še danes pili kavo v lokalnem bife-ju, če bi malo pazili nase. Podobno velja tudi za kolesarje.
Zato vedno trdim, da bi lahko vsi mrtvi pešci, še danes pili kavo v lokalnem bife-ju, če bi malo pazili nase. Podobno velja tudi za kolesarje.
Delo krepa človeka
LeQuack ::
Sem ti popravil tvojo trditev:
Zato vedno trdim, da bi lahko vsi mrtvi pešci, še danes pili kavo v lokalnem bife-ju, če bi drugi malo bolj pazili na njih. Podobno velja tudi za kolesarje.
Zato vedno trdim, da bi lahko vsi mrtvi pešci, še danes pili kavo v lokalnem bife-ju, če bi drugi malo bolj pazili na njih. Podobno velja tudi za kolesarje.
Quack !
Ishmael ::
Ah ja, pazili, tako kakor na dojenčke. Potem je bolje da kar prepovemo vožnjo s kolesi, bo ceneje in učinkovitejše.
ŽigaDolhar:Slo-Tech ni zavezan tebi (ali komurkoli drugemu) omogočati platformo
za širjenje svojih misli in uresničevanje tvoje pravice do svobode govora.
Nenapisani člen Slo-Tech pravilnika krši 39. člen Ustave RS
joze67 ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ishmael ()
solatko ::
LeQuack - Ob še taki pazljivosti, se zgodi napaka, vsi pa vemo, koliko so dandanes vozniki z glavo pri vožnji, oziroma pri dogajanju v prometu.
Če si kot pešec pazljiv, verjetno ne boš stopil pod drveče vozilo pa če imaš 1000x prednost. Večina pešcev pa se obnaša enako, kot večina avtomobilistov in le srečnim naključjem se lahko zahvalimo, da ni mrtvih veliko več.
Če si kot pešec pazljiv, verjetno ne boš stopil pod drveče vozilo pa če imaš 1000x prednost. Večina pešcev pa se obnaša enako, kot večina avtomobilistov in le srečnim naključjem se lahko zahvalimo, da ni mrtvih veliko več.
Delo krepa človeka
Unknown_001 ::
Dragi kolesarji. Razumem da ste okoljsko osveščeni in promovirate eko in zdrav prevoz a naprošam za več obzirnosti sploh gospodo na specialkah. Če imate na voljo lepo ŠIROKO urejeno kolesarsko stezo se peljite po njej, na pa da se po glavni vpadnici posredi pasu kurčite in nastavljate s sijočim biciklom.
Ps. Ni bilo v Ljubljani.
Ps. Ni bilo v Ljubljani.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
ttommy ::
Kje pa je bilo? Marsikdo se pelje kje, pa sploh ne ve, da ima na voljo kolesarsko stezo. Sicer je pa na kolesarskih stezah ogromno sprehajalcev katere je treba vsakih par metrov opozarjati (prositi) naj ti odstopijo polovico kolesarske steze, da se lahko pelješ mimo..
Gamer
Kje pa je bilo? Marsikdo se pelje kje, pa sploh ne ve, da ima na voljo kolesarsko stezo. Sicer je pa na kolesarskih stezah ogromno sprehajalcev katere je treba vsakih par metrov opozarjati (prositi) naj ti odstopijo polovico kolesarske steze, da se lahko pelješ mimo..
Šmihelski most. Dva špecialca danes. Kdor je že bil tam, ve da je kolesarska steza lepo ločena (verjetni z namenom) od dokaj prometne asfaltirane ceste.
Spregledal stezo? Ne verjamem. Tega pa ne kupim ker poleg tega da si mal čorav moraš bit še barvni slep da ti jo uspe spregledat.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Tista "kolesarska steza" še za invalidske vozičke ni dovolj dobra. Ni vse že kar kolesarska kar je na rdeče pobarvano.
Utk ::
Potem lahko tudi z avtom vozis po kolesarski in parkiras, ce je cesta luknjasta ali plocnik preozek.
Tista "kolesarska steza" še za invalidske vozičke ni dovolj dobra. Ni vse že kar kolesarska kar je na rdeče pobarvano.
Jurč... ti nis Novega mesta niti od blizu videl. Kolesarska infrastruktura je naoram Ljubljanski luksuz.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Ker seveda se jype drka naokoli s specialko katere guma ima širino 3mm in jo je zgolj za sloj, ki ga na feltno nanese s penzlom in rabi absolutno deviško fino spolirano kolesarsko stezo, drugače ima vso bolečo ritko. Dej človek ne seri.
Če sem edini avto v bližini pešca bom zelo redko ustavil. Zakaj bi ustavljal tono in pol železja zato da gre pešec 5 sekund prej čez cesto?
Ker ga boš sicer ubil.
Pri takih debilih me čudi kako preživijo prvi korak izven lastne hiše... Zato ker si pešec in imaš kao prednost še ne pomeni, da kr zakorakaš na cesto, boli te kurac kdo je okol ker ti si PEŠEC. Ja, res me čudi, da ni vsak dan 500 mrtvih pešcev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Google maps pravi drugače. Spet na pamet blefiraš
ales85 ::
Torej, ker se nekomu ne ljubi opozarjati pešcev, ki hodijo narobe, je potrebno ovirati ostali promet? V kolikor pa ta isti promet, ki ga v tem primeru ovirajo kolesarji, parkira na kolesarski stezi, je pa že ogenj v strehi?
PS: Ne odobravam ne eno ne drugo.
Unknown_001 je izjavil:
Jurč... ti nis Novega mesta niti od blizu videl. Kolesarska infrastruktura je naoram Ljubljanski luksuz.Sine, jaz sem NM prebicikliral po dolgem in počez in mu pripisal zelo skromno oceno, ker je kolesarsko infrastrukturo očitno projektiral nekdo, ki se še nikoli ni vsedel na kolo, gradili so jo pa očitno ljudje, ki kolesarje sovražijo vsaj toliko, kot vozniki v tej temi.
Google maps pravi drugače. Spet na pamet blefirašPo tisti takoimenovani "kolesarski stezi" sem se že peljal. Samo enkrat, ker sem pozneje raje izbral cesto, da ne bi ogrožal sebe, drugih in kandelabrov, ki stojijo sredi nje.
thramos ::
Pri takih debilih me čudi kako preživijo prvi korak izven lastne hiše... Zato ker si pešec in imaš kao prednost še ne pomeni, da kr zakorakaš na cesto, boli te kurac kdo je okol ker ti si PEŠEC. Ja, res me čudi, da ni vsak dan 500 mrtvih pešcev...
Zato, ker nekateri še vedno niso kreteni in spošujejo cestno prometne predpise.
Invictus ::
Unknown_001 je izjavil:
Jurč... ti nis Novega mesta niti od blizu videl. Kolesarska infrastruktura je naoram Ljubljanski luksuz.
Dolenci, pa karkoli urejeno...
In to celo na enem mostu... Zraven pa najbrž polmetrski robnik, da zapelješ na kolesarsko...
You make my day .
Sem pogledal sliko kolesarske...
Še en kretensko zastavljen projekt, kjer moraš delati 90 stopinjske zavoje z radijem pol metra.
Tudi sam se ne bi peljal po kolesarski, ampak bi raje Raptorja spravljal ob živce z vožnjo vštric .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: IL_DIAVOLO ()
Debil je tisti, ki ne ustavi pescu na prehodu za pesce. Ne sam debil, tudi morilec.
That escalated quickly. Zdej sem že morilec. Kaj bom pa jutri? Literally Hitler?
Eni ste res zaplankani v nulo, kao da vse delate by the book namesto da stvari delate logično. Ker ustavljat in ponovno zaganjat avto zaradi enega pešca, kateri bo moral počakat 3 sekunde dlje. 3 izgubljene sekunde lajfa oh noes! Ampak šur, jezst sem zarad tega LITERALLY MORILEC!!!!!!1111oneoneone Eni ste res čudni. Al pa ne znate brat in vas je razfukalo isti moment, ko ste prebral, da ne ustavim brezpogojno brez da bi prebral nadaljno razlago in celo to, da ko sem sam v vlogi pešca od voznikov avtomobilov ne pričakujem nič drugačne obravnave. Levo in desno pa še znam pogledat, hvala lepa. Mogoče bi se še vi lahko naučil, ne da zakorakate na cesto kot kure brez glave zato ker imate "prednost".
Ker ustavljat in ponovno zaganjat avto zaradi enega pešca, kateri bo moral počakat 3 sekunde dlje. 3 izgubljene sekunde lajfa oh noes! Ampak šur, jezst sem zarad tega LITERALLY MORILEC!!!!!!1111oneoneone Eni ste res čudni. Al pa ne znate brat in vas je razfukalo isti moment, ko ste prebral, da ne ustavim brezpogojno brez da bi prebral nadaljno razlago in celo to, da ko sem sam v vlogi pešca od voznikov avtomobilov ne pričakujem nič drugačne obravnave. Levo in desno pa še znam pogledat, hvala lepa. Mogoče bi se še vi lahko naučil, ne da zakorakate na cesto kot kure brez glave zato ker imate "prednost".
Če ne ustavljaš pešcu na prehodu za pešce, kot prvo kršiš prometne predpise...
Kot drugo pa je, si potencialni morilec, ker boš povozil nekoga, ki upošteva prometne predpise.
Kaj ti ni jasno?!?!?
A bo tvoj avto utrpel nepopravljive poškodbe, ker boš zaviral na prehodu za pešce? Za take kretene obstajajo samo inštitucije zaprtega tipa...
In ja, pešec zakoraka večinoma brezglavo na prehod za pešce... Ker celo pričakuje, da mu bodo šoferji ustavili, saj so taki predpisi...
Zato pa podpiram jypovo kršenje predpise za kolesarje in pešce, saj je v nasprotnem primeru nemogoče preživeti.
Ja, dejansko morilec.
Zavestno počneš nekaj, kar je v nasprotju s cestno prometnimi predpisi in nekaj, s čimer neposredno ogrožaš življenje ljudi okoli sebe.
Za 3 sekunde svojega lajfa.
Gnusno.
Zavestno počneš nekaj, kar je v nasprotju s cestno prometnimi predpisi in nekaj, s čimer neposredno ogrožaš življenje ljudi okoli sebe.
Za 3 sekunde svojega lajfa.
Gnusno.
Debil je tisti, ki ne ustavi pescu na prehodu za pesce. Ne sam debil, tudi morilec.
That escalated quickly. Zdej sem že morilec. Kaj bom pa jutri? Literally Hitler?
Eni ste res zaplankani v nulo, kao da vse delate by the book namesto da stvari delate logično. Ker ustavljat in ponovno zaganjat avto zaradi enega pešca, kateri bo moral počakat 3 sekunde dlje. 3 izgubljene sekunde lajfa oh noes! Ampak šur, jezst sem zarad tega LITERALLY MORILEC!!!!!!1111oneoneone Eni ste res čudni. Al pa ne znate brat in vas je razfukalo isti moment, ko ste prebral, da ne ustavim brezpogojno brez da bi prebral nadaljno razlago in celo to, da ko sem sam v vlogi pešca od voznikov avtomobilov ne pričakujem nič drugačne obravnave. Levo in desno pa še znam pogledat, hvala lepa. Mogoče bi se še vi lahko naučil, ne da zakorakate na cesto kot kure brez glave zato ker imate "prednost".
Zaradi tebi podobnih si v žabariji ne upam niti na prehodu prečkati ceste. Stopim na cesto vi pa s polnim gasom. Da bi se ustavil in ne stekel naprej ali se umaknil nazaj bi bil zagotovo že povožen.
Daj malo razmišljaj preden komu rečeš da je zaplankan. Si navaden nevzgojen balkanc, ki NE RAZUME zakaj je treba ustavit če ima pešec prednost. Saj če bi bil pešec kamion dvomim da bi izsilil prednost, ker so tvoje jebene 3 sekunde bolj pomembne od vseh ostalih.
Če ne ustaviš pešcu se greš gambling ali te bo opazil in počakal ali spregledal. V tem je keč. Na neki točki bo človek, ki mu ne bo nihče ustavil, iskal priliko kako priti čez in bo STOPIL na prehod. Takrat boš ti najbolj pameten od vseh da se je kar naenkrat znašel pred tabo in ga nisi pričakoval. Vsi drugi bodo krivi samo tvoja jebena nepotrpežljivost ne bo.
Begabt
Begabt
nevone ::
Všeč mi je argumentacija, da se je treba držati pravil. Pravila pa morajo biti čim bolj ustrezna. Če dopuščaš, da si vsak po svoje razlaga, kdo je bolj upravičen do prednosti je to velika napaka v sistemu, sploh udeležencev v prometu.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Gregor P ::
Kolesarji se definitivno ne ustavljajo pred prehodom za pešce oz. pešcem na prehodu, kar smo videli oz. prebrali tudi v tej temi, ampak za morilce jih pa vseeno še ne bi označil, čeprav so lahko posledice ob trku tudi zelo hude.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Kolesarji se definitivno ne ustavljajo pred prehodom za pešce oz. pešcem na prehodu, kar smo videli oz. prebrali tudi v tej temi, ampak za morilce jih pa vseeno še ne bi označil, čeprav so lahko posledice ob trku tudi zelo hude.
Em... se je pri Kostanjevici zgodilo da je kolesar zbil pešca, ta je padel v grabn in z glavo trčil v kamen. Rezultat = Mrtev...
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
K0l1br1 ::
V GB se je zgodilo, da je kolesar brez prednjih zavor, ki je postavljal neke čase sredi mesta, ubil peško, cca mesec do dva nazaj, še včeraj je bila novica v angl. medijih.
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Všeč mi je argumentacija, da se je treba držati pravil. Pravila pa morajo biti čim bolj ustrezna. Če dopuščaš, da si vsak po svoje razlaga, kdo je bolj upravičen do prednosti je to velika napaka v sistemu, sploh udeležencev v prometu.
o+ nevone
Velika napaka je, da ima prednost pesec proti 10 tonam zeleza, ki gre proti njemu s 50 na uro, pescu pa po zakonu sploh ni treba vedeti in oceniti koliko casa rabi 10 ton, da se zaustavi. Morilci so tisti, ki so tak zakon potrdili.
Velika napaka je, da ima prednost pesec proti 10 tonam zeleza, ki gre proti njemu s 50 na uro, pescu pa po zakonu sploh ni treba vedeti in oceniti koliko casa rabi 10 ton, da se zaustavi. Morilci so tisti, ki so tak zakon potrdili.
Ne, to je napaka tistega, ki vozi 10 ton.
On mora opaziti prehod za pešce in same pešce, ter računati da bo šel kdo čez.
Nobene napake v zakonu ni...
K0l1br1 ::
o+ nevone
Ti torej zagovarjaš prednost močnejših udeležencev v prometu (saj ne da jo nimajo, fizika pa to)? Zdravo pamet imajo itak na obeh straneh približno enako razporejeno.
Veš, so razlogi, zakaj vozniškega dovoljenja ne daš vsakemu majmunu.
To s prednostjo je pa psiho pa me boli kurac al mi zameriš ali ne. Po tvoje bi bilo najbolje vse kar je šibkejše od tebe zbiti s ceste kot kegl.
Begabt
Begabt
SimplyMiha ::
A, močnejši da imajo prednost pred šibkejšimi?
Po dej logiki bi dojenčki pomrli, še preden bi shodili, in kot človeštvo bi izumrli.
Po dej logiki bi dojenčki pomrli, še preden bi shodili, in kot človeštvo bi izumrli.
perci ::
o+ nevone
Indija, Vietnam, Kambodža...tam se vozi tako kot si ti predstavljaš. V Evropi in v ZDA skušamo uvajati drugače standarde.
Ne, to je napaka tistega, ki vozi 10 ton.
On mora opaziti prehod za pešce in same pešce, ter računati da bo šel kdo čez.
Nobene napake v zakonu ni...
Glede na to da je vsako leto priblizno 200 mrtvih, bi reku da se motis. Zakon bi moral scitit ljudi. Da jim reces, da je okej skakat pred sleparje, in ucis otroke v soli, da imajo prednost na zebri, ceprav ne znajo ocenit hitrosti niti nicesar, ni scitenje. Je norost.
SimplyMiha je izjavil:
A, močnejši da imajo prednost pred šibkejšimi?
Dejmo se v zakon, da ima pesec prednost pred vlakom. Jebes zdravo pamet, ves kolk jih vlaki povozijo vsako leto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Wait a second, tle me vsi kurcajo da sem literally Hitler ker ustavljam glede na situacijo (ki je folk tukaj kljub večkratni razlagi še kar ne razume), po drugi strani pa očitno nikogar tukaj ne moti kako praktično vsi biciklisti v slogu "BOLI ME KURAC" pičijo s polno hitrostjo čez prehode. Sploh kjer grejo ceste v desno mimo semaforiziranega križišča. A ni v vašem preljubem zakoniku, ki ga tko zvesto citirate vsaki 2 sekundi navedeno, da mora kolesar prečkat cestišče ob kolesu in ne s polno hitrostjo brez da sploh kam pogleda? Just saying...
Da jim reces, da je okej skakat pred sleparje, in ucis otroke v soli, da imajo prednost na zebri, ceprav ne znajo ocenit hitrosti niti nicesar, ni scitenje. Je norost.
To si ti narobe predstavljaš takšno vzgojo. Ne vzgajaš jih v ljudi, ki na vsako silo uveljavljajo svojo prednost, ampak jim pokažeš celotno sliko celotnega dogajanja na cesti in kakšno obnašanje je najbolj smotrno. Potem pa iščeš nadaljne izboljšave.
Dejmo se v zakon, da ima pesec prednost pred vlakom. Jebes zdravo pamet, ves kolk jih vlaki povozijo vsako leto.
Saj ni treba iz ene skrajnosti v drugo. Vlak je bistveno bolj rigidno vozilo in zanj takšnen predpis ni smiseln.
o+ nevone
Glede na to da je vsako leto priblizno 200 mrtvih, bi reku da se motis. Zakon bi moral scitit ljudi. Da jim reces, da je okej skakat pred sleparje, in ucis otroke v soli, da imajo prednost na zebri, ceprav ne znajo ocenit hitrosti niti nicesar, ni scitenje. Je norost.
Saj jih ščiti.
Šibkejše pred močnejšimi.
Zato imajo pešci povsod prednost, razen tam kjer ne smejo biti...
Šoferji s svojimi tono in več vozili so vedno kazensko odgovorni, če povozijo pešca na zebri...
Scitenje si nekateri ocitno cudno predstavljate. Ce pesec ob prehodu, ko se ni na cesti, ne bi imel prednosti, bi bilo vec mrtvih ali manj? Ce zebre sploh ne bi obstajale, bi bilo vec mrtvih ali manj? Po moje da manj.
A ni v vašem preljubem zakoniku, ki ga tko zvesto citirate vsaki 2 sekundi navedeno, da mora kolesar prečkat cestišče ob kolesu in ne s polno hitrostjo brez da sploh kam pogleda?
Če se mu pa mudi, no.
Tudi kolesarji morajo upoštevati pravila. Upam si trditi, da vsi tukaj, ki ti oponirajo, ne zagovarjajo kršenja pravil s strani kolesarjev, le včasih se da samo na ta način dopovedati, čemu je nekaj slabo.
Po drugi strani pa ti povsem "resno" zagovarjaš svojo pozicijo, da pravila se lahko kršijo, če enemu udeležencu to bolj ustreza.
Ampak da smo si na jasnem. Tudi pravila niso tako popolna, da ni včasih bolje, da se jih krši. Samo primeri o katerih se tu govori, to niso.
o+ nevone
A ni v vašem preljubem zakoniku, ki ga tko zvesto citirate vsaki 2 sekundi navedeno, da mora kolesar prečkat cestišče ob kolesu in ne s polno hitrostjo brez da sploh kam pogleda?
Če se mu pa mudi, no.
Tudi kolesarji morajo upoštevati pravila. Upam si trditi, da vsi tukaj, ki ti oponirajo, ne zagovarjajo kršenja pravil s strani kolesarjev, le včasih se da samo na ta način dopovedati, čemu je nekaj slabo.
Po drugi strani pa ti povsem "resno" zagovarjaš svojo pozicijo, da pravila se lahko kršijo, če enemu udeležencu to bolj ustreza.
Ampak da smo si na jasnem. Tudi pravila niso tako popolna, da ni včasih bolje, da se jih krši. Samo primeri o katerih se tu govori, to niso.
o+ nevone
Moje prilagajanje situaciji je samo bolj pametni način organiziranja kot pa da bebavo ustavljaš zato ker pešec kao ne more počakat enega samega avta za 2-3 sekunde dlje kot je že sicer čakal. Al se vi tud vsi kar fuknete na cesto ker imate pač prednost? Ne vem, ko sem jezst pešec al pa kolesar se VEDNO ustavim pred prehodom in VEDNO pogledam na obe strani in mi ni NIKOLI noben problem počakat 5 al pa 10 sekund dlje, da gre mimo en al pa dva avta, ker sta edina, ki gresta mimo. Ne vem zakaj bi jima sekal pot, da se morata ustavit, če ni popolnoma nobene potrebe? Tud ko čakam na prehodu, da bi šel čez cesto z gostim prometom vsaj sam vedno počakam, da se avto dejansko ustavi preden grem čez. Vi očitno kar zakorakate ker vas očitno boli kurac za cel svet, "ker vi mate prednost".
Ne vem, če se vam vsem tolk grozno mudi bi samo vprašal kam? V grob? Tja boste prišli tko al drugače.
V pomorstvu vedno velja pravilo, da se bolj agilni udeleženec v prometu prilagaja večjim, okornejšim. Bi reku, da je pešec od vseh najbolj prilagodljiv udeleženec. Prilagajat pa se mu morajo 15x in več težja vozila z omejnim upravljanjem. Coz fucking logic... En tip zgoraj ima point, ko je omenjal slednje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23523 (16350) | zmaugy |
» | Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 19909 (8205) | Invictus |
» | Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 41351 (36222) | St235 |
» | se malo o cpp (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 62740 (55930) | jype |